pondělí 4. července 2011

A long time ago, in a galaxy far far away...

Není to náhoda, že jsem si vzal pro dnešek do titulku úvodní slova ze Star Wars. Je to nejen můj oblíbený příběh, ale hlavně to pro mě symbolizuje fakt, že se vracím v čase a prožívám si jakoby znovu začátek běhání, [poslední měsíc zmatku znamenal jen cca 130km], jednak můj syn, také velký příznivec SW začíná běhat! V jeho "slabší" chvilce jsem ho přesvědčil na naší společnou účast na 10k běhu We run Prague Nike, začínáme spolu na to trénovat a jeho heslo "May the force be with me" [Ať mě mě provází síla], také mluví úplně za všechno..:)

Samozřejmě nové začátky a návraty jsou vždy poněkud zrádnější. Přeci jen si musím dávat větší pozor, abych něco příliš neurychlil, ale v nadšení se člověk neubrání různým "úletům". Například chudáka syna jsem hned na začátku tréninků zničil, protože při prvním běhu běžel cca 4km v kopačkách a tak si pořídil nádhernou sadu krvavých puchýřů:) [ale Asics G už má koupené:)], o svém rychloběhani ve VFF na silně kamenité cestě už jsem si už napsal [noha vyléčena rychle, přeci titanové náplasti v kombinaci s Phitonem dělají své:)]. Prostě je to něco na způsob, padesátkrát a stále poprvé:).

Upřímně, takový návrat také znamená silný návrat čistých radostí mého života, kdy si uvědomuji, jak moc běhání potřebují, zejména jako neuvěritelný zdroj energie i jako pevný bod, jako kotvu svého (občas více zmateného) životního úprku:). K tomu mi včera v neděli mi začal intenzívní týden se skupinou Američanů, což přináší nejen zmatky, ale řadu úsměvných historek, doufám, že se o některé budu moci podělit, když ne tady, tak aspoň na běžeckých setkáních, protože střety s americkou kulturou jsou vždy velmi veselé..

Zatím jsem začátek "Amerického týdne" použil k upevnění své běžecké morálky, když jsem po úvodní části náročného týdne a společně večeři dorazil domů až těsně před 11 večer, ale nezaváhal jsem ani chvilku, oblékl běžecké, nasadil čelovku a vyrazil na nočních 10.7km, dorazil domů jako Popelka, asi minutu před půlnoci s neuvěřitelnou směsici štěstí, běžecké odpovědnosti, bláznovství nebo určitě "výjimečnosti", prostě plný endorfinu:), plný nadšení zase vymýšlet různé poťouchle situace.:). To jsem zvědav, co mi zase provedou letos a na co je zase chytím letos já:)!

Běhu a poťouchlostem zdar! 12:)

6 komentářů:

  1. Honzo, jak vidím, tak běh "We run Prague Nike" bude takový rodinný :o)) protože i mě se podařilo přemluvit syna k účasti :o) - jenže on moc netrénuje :-( a tak budu mít konečně jednou "oddechový závod", protože plánuji čas kolem 1:20hod :o)))) To bude procházka růžovým sadem a budu se kochat :o)))

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj, mně se taky nakonec podařilo přitáhnout syna k běhu, což považuju za nadlidský výkon s ohledem na jeho lenost. ostatně odolával dost dlouho. občas se mnou i vyběhne :-) a ani mu nevadí moje tempo šneka. dokonce jsem nedávno nadhodila, že bychom si mohli dát na podzim společně půlmaraton a on se "chytil". někdy se dějou neuvěřitelný věci.
    skupinka Američanů neběhá? takový noční výběh s čelovkou by se jim třeba líbil :-)
    renata

    OdpovědětVymazat
  3. K té Popelce: boty se ti neproměnily v pár myší a čelovka v dýni? :)

    Se mnou trochu běhá dcera. Zatáhla jsem ji do běhání, abych se nemusela vypravovat sama. Běhám ráda sama, ale ten začátek mě letos nějak utíká... Budu muset zrychlit, abych ho dohnala.

    K.G.

    OdpovědětVymazat
  4. Diky za mile komentare!
    1bubo: No u nas ten "cas" bude asi take v teto kategorii, ted trenujeme na urovni 7+/km, ale jsem rad. Je to mile a moc mu (=synovi) fandim. Je to super!
    2 renata: No zazraky se deji, ovsem na behajici americany s celovkou po Prokopaku strizlivej moc neverim:)... tak na nocni "maraton" u TV nebo v baru.. To jo:).
    2 K.G.: Nastesti boty zustaly botama!!!:) Jinak jak jsem taky vic bezec samotar, ale se synem je to jine.. Citim, ze jsem tam uzitecny, jako aspon malinkata podpora a pak, mam takovou "hru". Bezim s nim klidny, hodne klidny zacatek, dobehnu domu a pak jdu behat "sam". Vzdy se snazim, at uz byl "prumerny" cas zacatku jakykoliv, abych dobihal domu "pod 6 za km". Dneska to byla vyzva..ale zase se da ten dobeh prodlouzit, ne? Zakon prumeru vzdy mluvi pro vetsi vzdalenosti.:)
    No jeste par dni a americky tyden je za nama. MSF

    OdpovědětVymazat
  5. Jedna pisnicka na tema Star Wars, mohla by se libit: http://www.youtube.com/watch?v=hEcjgJSqSRU

    At to beha:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Dik Adame! No ted o prazdninach jsem synovi slibil, ze dame Star Wars maraton:). MSF! Behani zdar!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...