čtvrtek 17. listopadu 2011

Signály, které potěší, aneb návrat ztraceného


Tak v pondělí, když jsem váhal mám-nemám-mám běžet do práce [mrzlo, námraza, vše se smekalo, asi i smog], málem jsem se začínal bát té 15km distance (!) :) a to definitivně rozhodlo. Žádné další odkládání, není čas čekat -- ani na lepší počasí ani náladu -- je potřeba s tím něco udělat hned:)... A tak jsem vyběhl. U mě existuje takový pomyslný mezník -- když podběhnu pod Jeremiášovou ulicí a spustím se do Prokopského údolí. Je to něco jako bludný kámen v pohádkách. Já na tomto místě naopak svoji cestu najdu a pochyby definitivně ztratím :).

Zase paráda - vlastně všechno kolem mi říkalo, jak je dobře, že jsem se vrátil, jak je dobře, že právě teď tady běžím. Starší paní v ulici K Nové vsi mě poznala a říkala, to ještě běháte? Já myslela, že už jste toho na zimu nechal:)... Pozdravy od dělníků dole v Hlubočepech dávají tušit, že se ztracený syn vrátil! A to je moc dobře..:)

No jo. Ale v úterý se mě zase různé zmocňují pochyby. Všichni melou o smogu a tak přemýšlím, jestli já ve středu vůbec poběžím a jak se postavím k tomu smogovému nadělení? Co jiného podniknout? V tom (jako už tradičně) mi přijde nádherný číselný pošťouchnutí. V rámci uzavírání jedné bankovní operace mi přišel šek z 11/1/11 na 0.07 $. Jako James Bond jsem se k tomu postavil čelem:). Rozhodl jsem se, že je akorát tak čas v tom "znečištění" na pravou silnou očistnou podzimní kůru:). Nedá se nic dělat, je potřeba, jak říkají zkušení, se "drobet" pročistit a hned jsem se připravil na třídenní (hladovou) kůru.

A tak kupředu levá, zpátky ni krok.:) Ve středu teda pokračuju v nalajnovaných cestách do práce, říkám si smog určitě trochu ustoupil (cha-cha), musím tomu "čištění" pomoci i během.. To byste neuvěřili - jak tak probíhám Myslikovou ulici narazím na S0cketku, která jde do práce! Svět je malý a o náhody tu není nouze:).

Jinak hladovění je a bylo celkem pikantní. Například ve středu jsem se musel účastnit jedné opulentní večeře. Představte si, že se všichni kolem cpou vybranými lahůdkami a já popíjím mátový čaj (aspoň, že z čerstvých lístku máty)...:). Je zajímavý, jak lidi zjistí, že z nějakého (=blbého) důvodu pár dní hodláte nejíst, tak si myslí, že jste určitě členem nějaké šíleně sekty, v lepším případě, že jste zblbli, případně, že brzo zkolabujete:).

Samozřejmě opak je pravdou. I když:)... Ve čtvrtek (tedy druhý den) jsem usilovně dodělával resty doma a musel jsem se přitom pustit do drobet komplikovanější opravy elektriky s výměnou el. rozvodu a zářivky. Když jsem poprvé dostal ránu a vyhodil všechny pojistky včetně hlavního jističe, tak jsem slyšel komentáře, že je to určitě z "hladu":)... Ovšem když jsem v závěru dostal ránu znova, tentokráte se 220V proběhlo přes holou levou ruku do právě ruky, tak se mi definitivně rozsvítilo. Není to z hladu! Je to proto, že jsem stále stejný Janek:). A to je dobře, aspoň mě to potěšilo. Navíc jsem experimentálně zjistil, že mám srdce naprosto v pořádku:).

Teď možná to hladovění vnímám přes takový opar vůně dobrého jídla:), ale přesto už vím... Plánované hladovění není vůbec blbost a určitě do toho po Novém roce a na jaře půjdu zas. Nejenom ta očista, ale ten dobrý pocit za to určitě stojí.

Ať zvládneme co nejlíp ten smog! 12:)

24 komentářů:

  1. ach to premlouvani :)))) ... jak nam zmenili cas (o tyden pozdeji nez v Evrope) tak je venku na vecer fakt kosa. Hlavne v canyonech je treba i o deset stupnu min nez "nahore" ... navic se tam drzi tu tam snih a klouze to. Z milych pozdnich odpoledne kdy me jeste hralo slunicko musim vbihat jako do lednicky, v ktere mi po pul hodine navic zhasnou. Celovka samozrejme pomuze, ale i tak je to dost adrenalin po tech kamenech ... nejhorsi je se ale donutit prevliknout ... kdyz uz clovek vybehne, na vsechny strasti zapomene (dokud se tedy nekde neprerazi ... ale pady k tomu patri). At to Ti to dal beha!

    OdpovědětVymazat
  2. 2 bezici stin: :) dik. u me je to stejne, jak se zacnu oblikat, jak vybehnu, tak je po premlouvani:). Ja s celovkou i na rovine klopytam, ted nam kopou chodniky v parku a tak je to dobrodruzne i tady. Tradicne obdiv, at ti to beha a pise. 12:)

    OdpovědětVymazat
  3. 12: Nedělal ti ten čaj neplechu? Já pil vždycky při půstech jen vodu. Má se pít prý proto, že cokoli kromě vody považuje tělo za "jídlo" a nenastartuje ty správné ozdravné procesy. Ale trojka je ještě krátká, tam to asi tolik nevadí.

    OdpovědětVymazat
  4. 2 Advid: No zkuseni znami mi rikali, ze s cajem je to horsi (pry vic citis pocit hladu), ale zase proti prirodnim (mata i zeleny, ktery piju) nic nenamitali... Zase jiny rikal, ze zeleny caj je super - pry rozpousti tuky:) - toz, jak si ma lama vybrat? Proste jako silny pijak caje, piju caj a vodu. Urcite vnimam nejake zmeny:) a kdyby nic, tak na trening trochu pevnejsi vule a odstrihnuti se od te vidiny pravidelneho jidla je to super. Dnes mam posledni den, ale zkusim jeste behat:), snad to pozvolna pujde jako vzdy:). MSF! a Dik za radu. 12:)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. No vy jste šílenci tři dny a ještě běhá k tomu si přidá elektrošoky no to sem zvědavej co přijde přiště :)) Druhému je 3dny dokonce malo :)) Kolik je teda dost ?
    Ale asi jo vždyt se říká "věř a víra tvá tě uzdraví " a pokud se to ještě doplní nějakými oběťmi tak to přece nemůže nevyjít :)
    Držim palce at si to dneska užiješ :))

    OdpovědětVymazat
  7. 2 ll: Dik:). Je to jak v ton refrenu Jiriho Dedecka [pivo-rum-pivo-rum-pivo-pivo-pivo-rum], kdy on pred tou pisni rika, ze je to znama dvoj-trojkova kombinace:), ale pokud si to nedate aspon 3x, tak nezjistite vubec nic:) :)...
    No zatim na vic dni nepujdu, ono spis jde o to, ze (pry vyrazne vic masozravci) se clovek neubrani moc tomu, aby byl vic "citit":), takhle je to bezpecne, prvni den-dva jsou jeste vic v pohode a ten treti (dnes mam dovcu) jsem doma, takze neni co resit:).
    Ale Advid ma asi pravdu, vlastne behem druheho dne prechazi pocit hladu a dalsi dny to asi nemusi byt takovy narez.:) I kdyz tezko rici, clovek to musi zkusit, aby to mohl komentovat:).
    MSF! Behani a "cisteni" zdar.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. ll: Dost je u každého jinak.

    12: Trojka "blbá" protože když najedeš na stav bez hladu a závislosti na jídle, hned končíš. U delších je to další dny plus mínus stejné a nejhorší je zase poslední den, kdy chodíš do lednice očuchávat jídlo. :) (teda aspoň u mě to tak bylo).

    O zeleném čaji se opravdu říká, že rozpouští tuky, ale u půstu bych ho nepil. Ale jestli ti to vyhovuje a nepůjdeš přes tři dny, klidně ho pij. Je to pořád lepší, než nepůstovat vůbec. Moje mamka držívala půsty a pila při nich kafe (turka), ale to jsem jí vymluvil, protože to je pro prázdný žaludek peklo.

    Jestli se bojíš pachu, můžeš zkusit šanku na pročištění (shankaprakshalana) a nebo nejíst maso jako já (chvilka s reklamou :)). Ale sám víš nejlíp, na co se cítíš, tak držím palce ať už se pustíš do čehokoliv.

    OdpovědětVymazat
  9. 2 Advid: Je zajimave, ze podobne veci slycham celkem konzistentne:), napriklad, ze 3 je blba, ze ty delsi vypadaji impozantne, ale nejsou horsi..:)
    No ja aspon dle rady den pred tim uz nejedl maso a zacal tim, ze pozdeji odpoledne v utery uz nejedl vubec:). S masem nejsi prvni, ale jako selsky synek pri nem zatim zustanu:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  10. teda ty jsi borec! :-) ja davam jednodenni, ale vzdy ve dnech, kdy nebeham a ani nejsem po narocnem treninku... Fotky jako vzdycky krasne!!

    OdpovědětVymazat
  11. 2 blondie: Dik, no prave jsem se vratil z behani se spolubezcem. Jeste ze tak, 5km jsme bezeli pres 32 minut:) a rikal jsem si, ze by to u me zase o moc rychleji neslo:)...
    Ale tady slo spis o pocit a o fakt, ze behani mam rad. taky jsem chtel vyzkouset, jak se beha, kdyz uz v tele neni absolutne zadny cukr:). Zajimavy pocit. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  12. No jo, on to může být vlastně i trénink tukového metabolismu. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. 2 Advid: No Davide, o tobe je zname siroko daleko, ze jsi tvrdak, to mi starsi musime na sebe opatrne..:)

    OdpovědětVymazat
  14. Kurňa Honzo, ty nevypínáš pojistky, když něco opravuješ?
    Jinak 3 dny očista hladovkou a přitom běhat - smekám před tebou. U mě je to 2x do roka (podzim a jaro) jeden měsíc bez masa, pražených věcí (kakao, kafe, čokoláda)a bez vajíček. K tomu každý týden jeden den hladovky a jiný typ bylinkového čaje. Jsem potom sice fyzicky hodně slabý, ale cítím se báječně. Ono to fakt pomáhá :-)

    OdpovědětVymazat
  15. 2 1bubo: Petre, kazdy tyden 1 den pustu je vykon! V te pravidelnosti je velka sila, obdiv. Musim popremyslet, jestli "postupne" neco takoveho nezkusim, ale fakt postupne.. Aby me ten priliv zdravych zasad nezlikvidoval:). A to pobihani? Prvni den 15, a treti den 5:), takze zase zadny vykon.. Ale ja mam radost. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  16. No Honzo, hladovka je jen 1+1 měsíc = 8x do roka a vždy po půl roce, tak že žádný stres:-) Tedy pro mě - kyselinu žravou je stres vydržet se nenacpat i ten jeden den v týdnu:-))) To mám ruce studenější než obvykle :-))))

    OdpovědětVymazat
  17. Honzo, ty trenujes na Preziti nebo spise jeste nejaky vyssi level, priznej se-))

    OdpovědětVymazat
  18. Adame, na přežítí nebo jiné extrémní akce to jsi tady ty:). Ovšem jako poštouchnutí to naprosto sedí. Jednak mi o tom všichni "básnili", jak je to zdravé a prospěšné a jednak jsem slyšel, že je to dobrá cesta vyzkoušet si (a maličko posílit) trošku také svoji morální sílu, což se v dlouhých bězích vždycky hodí... No a já se často pro podobné hlouposti nadchnu.. MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  19. Nic proti půstům ani podobným věcem, ale tomu prostě moc nevěřím. Já jím zdravě téměř celý život (mám to už od maminky ;-), které tímto děkuji) - jím hodně zeleniny, celozrnné pečivo, hlavně kuřecí maso, minimálně smaženého a přepáleného. Ano, někdy mám chuť na nezdravé, tak si to prostě dám, ale to je opravdu jednou za čas. Ano, zjistila jsem si o tom něco a opravdu je to asi jednou za čas zdravé, ale já tohle prostě nějak nechápu... Nic proti nikomu z vás. ;-)

    OdpovědětVymazat
  20. 2 jitka: Mas samozrejme pravdu:), kdyz clovek ji zdrave, atd... :) ,, Nicmene, ja to nejsem, bohuzel:). A tak pokud mi alespon takovato drobna ulitba pomuze plus samozrejme s tim se vzdy snazim byt lepsi v jidle:), tak proc ne..MSF! 12:)
    2 Advid: S tim cajem jsi mel pravdu. 4 den rano uz jsem si dal jenom vodu:). No uz se vracim zpet mezi normal.

    OdpovědětVymazat
  21. 12: Sbíráš ještě obrázky z tras? Mám ptáčka: http://connect.garmin.com/activity/130150462

    OdpovědětVymazat
  22. Davide, rad se potesim a umistim "ptacka"do sbirky:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  23. Ještě se dodatečtě zapojím do debaty. Není na škodu odepřít si úplně obyčejných věcí - spánku, jídla, tepla. To se pak člověk dozví, co se jinak nemá šanci dozvědět a je zajímavé sledovat, co dělá duše, když tělo trpí. Mně třeba nevadí vzdát se tepla, a to včetně extrému, ale bez jídla nevydržím. A je to zčásti hlavně psychická záležitost. 3 dny? To je nářez!

    OdpovědětVymazat
  24. machy, richarde... Ty nemas moc zadne zasoby, takze u tebe by to bylo vyrazne tezsi:), ale urcite se da.. To me zase pripada to teplo horsi:). Ale mas pravdu v tom, ze se clovek vic pozna a ma se i vic rad:). At se dari! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...