pátek 4. listopadu 2011

Začátky jsou těžký:)...


Hezké na začátcích je to, že po každé začínají něco nového, i když se člověk chová pořád trochu stejně. Po maratónu ve Stromovce jsem potřeboval na pár dní vypnout, dodělat resty a těšit se na novou běžeckou sezónu. Jak hezky napsala Leona, maratón a kolotoč kolem (rodina, práce, povinnosti) donutí většinu z nás si sáhnout na dno sil a občas i hlouběji:). Výsledek se většinou dostaví ve formě "ozdravné" choroby. Prostě tělo onemocní, aby nám dalo najevo, že je potřeba odpočívat:).

Tak nějak to probíhalo i u mě, jen s tím rozdílem, že těch povinností a restů bylo tolik, že jsem si vlastně ani neodpočinul, jen jsem různě při nemoci pracoval:(, tím pádem se žádné uzdravování nekonalo, až moje nejmilejší, jasné slunéčko rozhodla a nasadila mi antibiotika. A na moje chabé pokusy, že bych to třeba mohl zkusit jít rozběhat se podívala tak, že jsem na tu "myšlenku" hned zapomněl:).

Jenže.. V úterý večer jsem dobral atb, pořád jsem kašlal a k tomu se přidala taková protivná usazující se rýma a tak jsem ve středu vzal (na tajňačku) jen boty, jinak nic běžeckého, Deri a šel se večer tajně aspoň na 3-4km se proběhnout, zkusit to. Abych to neměl úplně jednoduché, Deri, moje tečna, začala poprvé hárat a prožívá to "fest":). Kdo z vás má fenu asi tuší, že v určitých dnech je delší pobyt s fenkou venku něco mezi úprkem a řešením složitých problémů -- jak se vyhnout v dálce neznámému pejskaři, u těch známějších honem lovit v paměti, jestli mají fenu nebo psa.. Prostě dobrodružství..:)

A tak si běžím pomalu večerním parkem s Deri na vodítku, rozhlížím se kolem v šeru jako ostříž, usilovně naslouchám zvukům - no jako lovec. Ne, že bych to pojmul úplně hned jako mamutí lov, ale je v tom určitá symbolika, začít novou sezónu s pocitem lovce a na tajno:).

Pro lepší pochopení dodávám, že jsem si vzal starý venkovní kabát, který mi byl volnější i když jsem měl přes 100 kg... Jak tak běžím kolem rybníka, stávám se nechtěně středem zájmu skupinky lidí, evidentně dobře živených, průměrka řekl bych převyšující moji předem zmíněnou váhu v roce 2009:)... A slyším.. "Hele táto, podívej, takovej hřmotnej bytelnej chlápek a zkouší běhat. Měl bys to taky zkusit!"... "Depak, mámo, poslouchej, že sípá! Toho určitě klepne!" :)... "Ten to kolečko nedoběhne!".. A tak když jsem to kolečko s Deri doběhl a běžel jsem na to větší ke kostelu tak je doháním znova.. Tehdy mě ten jeden chlápek začal povzbuzovat slovy "Chce to vydržet! Začátky jsou těžký!!!":)... Bylo to milý a já jsem nechtěl kazit tu veselou večerní atmosféru, abych mu řekl, že i nemocen bych to tady oběhl ještě moooc krát..:)

A tak jsem kývl a dodal, že začátky jsou sice možná těžký, ale moc krásný!!!

Tak ať se nám hezky zase začíná!!! 12:)

PS. Zatím dobrý, ve čtvrtek opatrně 12, dneska nestíhám ani zítra, kdy se přesunuju do Phili, ale boty a věci beru s sebou!!

17 komentářů:

  1. :-))) pobavils me :-)) tak stasnou cestu!

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, obnovující se začátky jsou těžký, sám jsem si jich letos "užil". Ale jsou pro mě i krásný.

    Nevím jestli jsem to někde neopsal, ale říkám tomu "euforie prvního kilometru". Ten pocit vyběhnutí po delší době je pro mě osvobozující.
    Také šťastnou cestu!

    OdpovědětVymazat
  3. Diky moc. Ted jsem skoncil v praci, jedu MHD domu, zabalim a v 7 rano mi leti letadlo. Boty a hadry na behani beru s sebou.:) zatim, 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. :)) a melo to ten ozdravny efekt?

    OdpovědětVymazat
  5. 2 S0c: zcela jiste melo!!!! :) Pak jeste vse vysvetlim, hlasim se z Phili, za chvili Vam (a sobe) vyzvednu Phitony:)..
    2 Pulec: Leono, , vsak to znas, nejlepsi jsou ty zivotni zazitky. Diky tomu, ze se jich zase deje hromada, verim, ze jsem na spravne ceste:). Az se uvidime, zkusim vzpomenout na skvle zazitky z cesty, to se pobavis:).
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. Viry a bakterie jsou od prirody lina stvoreni. Proto na ne behani tak funguje. Vetsinou jim dam den dva na odchod, a kdyz se drzi, tak sup s nima do nejakeho stavnateho kopce ... ono je to pak vetsinou rychle prejde :)
    Uzij si to "u nas" za louzi :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to se povedlo, dobrá sranda! Harry

    OdpovědětVymazat
  8. 2 bezici stin: Mas velkou pravdu, snad se mi to podarilo vybehat:), dneska jsem byl dopoledne na "trailu" podle reky, neco lehce pres 15km probehnuti, takze jsem snad zpet:), uzivam si Philadelphie, jak to jde, uz jsem nakoupil i par drobnosti/blbosti a tak jeste parkrat se probehnu:), tedy pochopitelne udelam co je potreba a vyrazim smer Praha:).
    2 harry: jsem rad, ze te to potesilo, bylo to celkem mily, jeden kamos mi rikal, ze jsem se mel ostre ohradit:), ze nejsem zadnej tlustoch a zadnej zacatecnik... Povidam mu, naopak, presne to trefil.:) Vzdyt ja preci zase zacinam, a co se tyce kg? Nejaky dolu by se jeste hodilo:), kdyby na to prislo. Na bezce jsem porad "hrmotnej":).
    MSF! tesim se domu! 12:)

    OdpovědětVymazat
  9. Honzo,tak kamaráda by to, jak to tak vypadá, asi urazilo, tebe to nebere :-).A mně to pobavilo, jde vidět, že jsi prostě pohodář. Tak si to tam užij :-)a v pořádku se vra´t.

    OdpovědětVymazat
  10. 2 kopretina: :), vis, je zajimave sledovat, ze to co me casto rozesmeje a potesi, casto jini berou jako ztrapneni a prusvih:). No ja vetsinou vidim svet kolem vesele a tohle bylo naopak jeste hodne mily!
    Uprimne, je strasne maly rozdil, smeji-li se lidi na me nebo kdyz se smeji mne:)... Vetsinou pritahuju ty pozitivni reakce a pak mam o to vetsi radost ze zivota. Proste se radovat, o nic vic asi moc nejde:). Mej se fajn, 12:)

    OdpovědětVymazat
  11. tenhle komentar je uplne o nicem ... jen jste me s ll namichli s tou hadankou ... a tak kdyz ted tady vidim, ze "12honza" bezi "12km" a ma "12 komentaru" ... tak mi to proste nedalo ;)

    OdpovědětVymazat
  12. 2 běžící stín: to je milý, že jsi taky ujetý na čísla, to jsi mě potěšil. 12:)

    OdpovědětVymazat
  13. Jo, s těmi kilogramy jsi to řekl hezky. Mám pro tebe tip nebo spíše zajímavost.

    Kolega držel něco jako "řízenou hladovku" (postupná úprava jídelníčků, sportu a hladovění nejprve jeden den a pak končil jeden týden v kuse - já si to nedovedu ani představit, když jsem slyšel ty negativa, kterýma musel projít :) a díky tomu shodil 15 kg a drží už pár měsíců váhu v podstatě stejnou.
    Začal zase běhat a chodit delší trasy a běhání chce, jak jsem v rozmluvě pochopil, zakončit asi nějakým maratónkem.

    Měl-li bych si osobně vybrat, když jsem slyšel jeho vyprávění z "hladovění" a hlavně dlouhodobé přípravy, zdálo se mi zaběhnutí maratónu poněkud "lehčí" :)

    Použití metody hladovky na shození pár desítek kilogramů ale pro mě bylo objevení něčeho nového a ani jsem nevěděl, že o tom existují pojednání, jak na to... Harry

    OdpovědětVymazat
  14. Začátky - jak důvěrně se známe... Někdy bych je i ráda opustila, ale ony nechtějí opustit mě. Už tvoříme vytrvalou dvojici. I když jsou už jiné než v r. 2009. Začala mi třetí běhací sezóna, stále bez parťáka. A možná o dost krásnější, protože nemám nervy v kbelíčku, i když musím vynechávat dlouhé týdny. Běh je krásný i jako vzácné koření - dávkovaný po kapkách, ne příliš často a ne příliš pravidelně.
    Pěkný článek, Honzo, a povzbuzující. :)

    OdpovědětVymazat
  15. 2 KG: Držím ti palce, z tvých zápisků vím, že to máte složitý, o to asi víc je potřeba se radovat z každé "blbosti"..MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...