čtvrtek 15. prosince 2011

Adventní střípky

Letošní advent je opravdu divný. Nemyslím, jak jsem minule napsal, že divnej je dobrej:), prostě na něj koukám jako Alenka:). I když podle mě nejlepší obrana na nepříjemné a šokující jevy/schůze/návštěvy/rozhovory... je dívat se na ně jako na divadlo:)! Sedíte v první řadě a občas přeběhnete přes scénu..[Sice si potom člověk občas říká, no tohle už ten režisér přehnal, to už je fakt moc. Ale o hodně líp se to snáší:)]

Pochopitelně moje scény-střípky jsou -- jak jinak -- povětšinou velmi veselé.

  • Běžím si třeba v Prokopáku, na vrcholku míjím zamilovanou dvojici, co se drží za ruce [chlapec ale fikaně má na volné ruce rukavici]. Za chvíli nacházím na cestičce ležící rukavici. Tak ji seberu a pospíchám hledat onu dvojici. Asi po km ji najdu v milém objetí:), předávám rukavici a běžím pryč. Chlapec se mi omlouvá, že jsem si kvůli němu zaběhl:), na to se nedá nic říci, než se usmát, popřát veselý advent a zase zmizet..
  • Při mém aktivním pobíhání po okolních vesničkách se často dávám do řeči s domorodci (kde jsem, nejkratší cesta a tak..). Nedávno jsem se ptal v Dubči na nejkratší cestu do Ořecha, chlapi stáli před zavřenou hospodou (sháněl jsem vodu) a říkali, no nejbližší otevřená je v Ořechu, taky tam "teď" jedeme.. Autobus prý jede za 50 minut. Povídám, vždyť to přes kopec nemůže být daleko.. Oni, jjo, to byste se divil po silnici skoro 4.5 km a lesní zkratkou to bude tak 3-3.5km. To mě dostalo. Ještě z nich vypadlo, že už tam přes 1/4 hodiny čekají. Povídám, no moc tomu nerozumím, ale to už byste tam dávno byli, ne?:) Koukali na mě jako na Pražáka, co se v Brně ptá na vstup do metra:). A tak jsem odběhl a potvzuji -- tím kopcem a volným tempem jsem byl v Ořechu u hospody asi za 1/4 hodiny. Oni by tam pěšky do 50 minut museli být i kdyby nechtěli..
  • Dneska ráno běžím po silnici (po hlavní) a z vedlejší mi zkříží cestu policejní auto a troubí na mě tou jejich houkačkou.. Na jejich následnou stížnost odpovídám, proč bych měl zastavovat? Nehoukali jste a já byl na hlavní:). To jednoho z nich dostalo. Prý běžec s rychlosti >10km/h by se měl považovat za stejného účastníka provozu jako kolo!:)
  • Ovšem na absolutně nejlepší advetní zážitek je uvaleno přísné informační embargo:), ale já si ho pro sebe o to víc pamatuju (vedeno pod číslem 34), abych se s ním mohl veselit a těšit. Asi jako když v té jedné rodině si už místo vtipů říkali jen čísla. Řekli si třeba 9 a začali se smát:). Když se nechápající návštěva chtěla zapojit a řekla 17! Manžel se začal smát, ovšem žena řekla, že se nestydíte! Před dětma!:) ... Takže 34! :) :)

Běhám? Snažím se, co to jde. Někdy to jde míň, někdy víc, ale samotného mě dostává ta moje úpornost, to úsilí, které věnuju tomu, abych si běhání udržel. Každý to jistě zná, pokud není člověk sám, má práci, rodinu... tak ví:). Moc se mi líbila úvaha běžícího stínu, že nejlepší příprava na ultra je rodina, práce a zmatky. V tom případě jsem na velmi dobře cestě:), protože když si myslím, že zmatky jsou překonány a vše je pod kontrolou, tak se stoprocentně něco vyvrbí a totálně zatřese s plány.:) Jjo, člověka to potom silně utuží, aspoň v to věřím..

Hezký adventní běhání! 12:) Odkaz

18 komentářů:

  1. jooo, panove proste nechteli "jit" natoz bezet.. oni radsi budou stat a cekat aby nahodou nemuseli udelat krok navic :-))

    Prihoda s policajtama dobra :-)Ty nas ucastniku :)))

    OdpovědětVymazat
  2. 2 blondie: No me to dostalo:), rychlejsi bezec je stejny ucastnik jako kolo!:). Tak jsem holt ucastnik:). Ale u tech chlapku to nechapu... vzdyt by jim to pivo i lip chutnalo:).

    OdpovědětVymazat
  3. no jo, kdyz jde vsechno podle planu, tak se asi nekde stala nejaka chyba. Policajti vtipni, aspon ze tak. A na tu "tricet ctyrku" samozrejme vubec nejsem zvedavej. Urcite to bude nejaka matematicka uchylnost :)

    P.S. taky dobry je cas publikovani blogu - "Vystavil 12HonzaDe v 12:34" - to zase bude nejaka kabala.

    OdpovědětVymazat
  4. aha ... tak jsem rychle prolit casy publikovani i u ostatnich prispevku. Hmm ... nekdo ma holt dlouhe vedeni :)

    OdpovědětVymazat
  5. 2 bezici stin: Myslim, ze je cas fyzikum osvetlit, detske rikanky:). 12 neni dvanact, ale detem zname jedna-dve honza jde.. [pro jistotu dodavam pokracovani.. nese pytel mouky:)]. Ovsem ja jsem si tak nejak lidove-behacky dotvoril ten zbytek, tri-ctyri, honza bezi!:)
    12:34 je proto muj kabalisty cas..:). Mej se fajn dabelsky Mikulasi!12:)

    OdpovědětVymazat
  6. Kdyz uz jsme u tech cisel, prislo mi zajimave, ze prvni semestr na Matfyzu jsem pri analyze nevidel jedno jedine cisilko (pan docent Soucek). To byly furt nejake integralove fajfky, sumy sumarum, derivace, nabla sem, nabla tam, operator krizek a veta dukaz, veta dukaz ... a casto na konci dukazu tajemna zkratka "CBD" - coz jsem si dlouho myslel, ze znamena "co by dup" a vicemene ma naznacovat ze dokazani dane vety neni obtizne :)

    OdpovědětVymazat
  7. ty se proste tem zazitkum nevyhneš :))
    Cose týče pohodlnosti lidí tak ta nezná mezí :( nekdo si veme auto aby dojel do 300m vzdaleneho obchodu jinej radsi ceká na autobus 10 minut aby snim popojel 500m :)) takže jit přez les 3,5 km takovou streku to by někoho i zabilo :))
    A ta 34 jak si ji popsal na tvem druhém blogu je fakt dobrá :)) Kua jestli já něco neprokec :))

    OdpovědětVymazat
  8. 2 bezici stin: Matfyz je matfyz. Je to jako zednarsky bratrstvo:). [mimochodem nam psali jeste latinsky QED]. Vzpominam si, na oblibeny obrat, "ctenar snadno nahledne", pripadne "dukaz trivialni":). To vetsinou tak zrejme vubec nebylo. Nejvic me dostal profesor, kdyz rikal, dukaz trivialni a pak se zarazil a rekl, oni se studenti pak u zkousky vymlouvaji, ze jsme to nemeli, tak si ten dukaz napiseme.. Ja pookral a on na tabuli napsal.. Dukaz: trivialni!:) :)
    2 ll: Ze se nestydis! Pred detma! :)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  9. Super zážitky Honzo:-) Ta 34 by mě tedy také moc nezajímala/zajímala (nehodící škrtněte:-))
    A ten Honza z básničky nesl pytel s brouky, ne? :-))))

    OdpovědětVymazat
  10. Dik, bubo, ovsem ty brouci!:)
    2 Advid: davide, koukal jsem na tve treningove davky na nekolikrat.. Najednou se to nedalo stravit:)!
    2 s0c: Nebud zvedava, budes brzo stara:)..
    MSF! At nam to beha.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  11. Hm, taky budu mít nejspíš dobrou průpravu. Věci u nás taky nebejvaj podle plánu. Chlap opět nedorazil domů. Stojí s kamionem někde před hraničním přechodem v Německu, a na dotaz, kdy asi teda dojede, odpověděl! prej na jaře, haha!!grrr.!Tak už aby to jaro bylo :-).
    Hezký víkend přeju a a´t tě to povětří někam neodfoukne :-).

    OdpovědětVymazat
  12. 2 kopretina: No dneska navecer me to malem odfouklo.:) Ale sebral jsem zbytek usili, vypadl od stolu s jidlem a pitim z vanocni besidky a po 5 hodine se vydal zpet domu. Celovku zase nechal doma!:)... Asi abych to nemel zbytecne jednoduchy. Ale pravde je, ze v okamziku, kdy dobiham k baraku citim neuveritelnou silu. Ani ne tak z toho behu, asi ty endorfiny a ten pocit boje. Obycejny pobihac sice nikdy v pravem slova smyslu nemuze zvitezit, ale bojuje vzdycky!:)
    At ti ten Tvuj v poradku dorazi domu... Zjistil jsem takove male pravidlo. Kdyz dorazim o 1/2-1h pozde je zle, kdyz dorazim o 1/2-1 den pozdeji, tak jsem vitan jako hrdina:), starosti prevladnou nad "prusvihy". MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  13. Líbí se mi představa o životě, která odmítá honbu za jedním velký zářivým štěstím. Důležitější je sbírat po cestě zážitky jako drobné korálky a nevědět, co se skrývá za zatáčkou. Tak je život jedno velké překvapení :-) Přeji krásné adventní běhání i žití. Peggy

    OdpovědětVymazat
  14. Peggy, dik! At se i tobe dari a pokud to pujde i adventne hezky pobiha! MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  15. Honzo, dorazil:-) a ještě dřív než jsem nakonec čekala-už v sobotu dopoledne. Ad večerní běh, ač ho mám ráda, tak te´d bych si asi netroufla, co tu máme namrzlý sníh, nesmeky zatím nemám, ale jsou na seznamu, te´d ještě přemýšlím, kde je koupit.
    To že po dni, kdy se nevrátíš, jsi vítán jako hrdina,to bude asi dáno tím, že už uplynula dostatečná doba, aby vztek a naštvání přešel :-). Já když vidím, co se děje denodenně na silnicích, jsem ráda, že se mi chlap po týdnu vrátí v pořádku, není to samozřejmost.

    OdpovědětVymazat
  16. 2 Kopretina: Dekuji, ze jsi podporila moji teorii:), je vzdycky dobre, kdyz "dorazi" ta chybejici pulka domu. Tak at je tomu vzdycky tak! MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...