čtvrtek 1. prosince 2011

Běh do světla a běh do tmy

Říkám si, že je to určitě tím, že jsem se narodil o 1/2 4 ráno a proto já tak miluju běh do světla [a nesnáším běh do tmy:)]. Jak je to super, když člověk brzo ráno vyběhne (oči ještě zalepené spánkem) a probouzí se na trase, kdy se slunce pozvolna ukazuje nejdřív za obzorem a pak se rychle švihem dostane na oblohu... To jsou chvíle naprosto čistých radostí mého života, člověk si při poskakování po cestách ledasco v té hlavě setřese a mysl se rozjasní:)..


Ovšem i takový životní optimista a nadšenec hobického pobíhání jako já, musí svádět šílený boj, -- abych se v některých dnech po skončení práce vydal tou samou cestou zpátky. Jako by to byla úplně jiná cesta! :) Nejde o to, že vede do kopce, ale většinu cesty v prokopáku není vidět ani na krok [musím si dát nové baterky do čelovky!:)], mlha, k tomu ještě oblaky páry od úst plus mlha, co se mi sráží na brýlích.. No je to boj.:)

Tady se nedá než citovat klasiky z divadla J.Cimrmana, kteří vysvětlují, že proto, aby jim na druhou půli neodešli diváci, dělají brzo přestávku a vysvětlují, proč by diváci neměli odejít.. Závěrečná věta jejich vysvětlování .. "A pro jistotu zamykáme hlavní vchod" :) tomu dává tu patřičnou dimenzi.

Stejně tak já mám pro sebe po ruce řadu argumentů, proč po natěšeném ránu bych měl určitě běžet zpátky večer -- potřeba nasbírat km, ten boj s myslí je potřebný, překonávání překážek patří k maratóncům a ultra.. -- no a pak dodám "pro jistotu si s sebou neberu civilní venkovní hadry" :). Tedy musím běžet, tak jako tak. Prostě důvěra tu je, ale pro jistotu... :)

Jak se blížíme ke slunovratu, tak zase budeme běhat pořád do světla!!! Na to se těším úplně nejvíc, až se zase den bude prodlužovat a tím i čas, kdy vidím na cestu:). Zase je potřeba přiznat, když se člověk vynoří z temného údolí, tak i to světlo lamp má magickou sílu a jako můra běžím za světlem, naštěstí už mě to naviguje domů...



Mám hezky zážitek, kdyby to nebylo nepřípustné, tak jsem to fotil -- byla by to jasně fotka roku:). Jak nám Praha 13 letos šetří a z údolí odstranila všechny mobilní toalety, tak různé aktivní sportovce trápí typicky nerudovská otázka: Kam...? V dolní části údolí je takové hustější roští, které i v těchto dnech vyvolává jistě zdání neviditelnosti:).. No běžím okolo a v jednu chvíli vidím tři lidi (z různých stran) .. zadky k sobě:)...vůbec o sobě nevěděli a myslím, že si ve finále nevšimli ani mě:).

Vidím to jako jasný symbol adventního času. Ta pohoda, klid, čas a pochopení..:)

Příjemné adventní pobíhání. 12:)

13 komentářů:

  1. Ha! nove baterky ! ... to me taky mohlo napadnout :) Rana jsou na behani krasnejsi, ale dost dlouho mi to trva nez se "zabehnu" do toho spravneho rezimu. Pak staci nejaka navsteva nebo pracovni cesta a rezim v haji, musim od nuly. Behani "do tmy" neni tak esteticky vyzivne, ale zda se mi mnohem udrzitelnejsi ... i kdyz tezko rict co se stane az nekdy za ctyri tydny prileti cap.

    OdpovědětVymazat
  2. :)) Zadky k sobe...
    A velky obdiv za to Tve "pobihani" a drzim palce. Slunovrat je letos 22.12.2011 (celkem hezke cislo, pri blizsim pohledu.), tak uz jen 3 tydny a bude kazdym dnem lip!

    OdpovědětVymazat
  3. :-))) historka dobra. I ja radeji beham do svetla. Presto musim rict, ze ty posledni fotky jsou krasne!

    OdpovědětVymazat
  4. Už aby ten slunovrat nastal a dny se nám zase začaly prodlužovat :-) Ať ti to pobíhá s co nejmenším "přemlouváním" a o to větší radostí :-)

    OdpovědětVymazat
  5. 2 bezici stin a blondie: Schvalne, kdy jste se narodili? Podle vasich odpovedi soudim, ze blondie po ranu a ty navecer:). Mimochodem, az me dotazy u mych znamych prekvapilo, jak moc je skrivan/sova urcena jen tim kdy se clovek narodil. Pochopitelne rada veci se da zmenit vynucenim, ale clovek stejne nekam inklinuje.
    Jinak uz jdu ty baterky fakt vymenit!:) At priste vidim trochu lip!
    2 S0c: No tobe to nemusim rikat, je to desne usili:), ale stoji to za to.. tedy aspon ja jsem o tom presvedcen:).
    2 1bubo a s0c: Slunovrat, jeste s tim letosnim datem:), to bude super. Tesim se na to, ovsem, je potreba se radovat z toho, co je ted.:). Radost by se urcite nemala odkladat!
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. Omlouvám se za narušení teorie, ale narodil jsem se v 15:50 a přesto jsem ranní ptáče. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. 2 AAdvid: :). Myslim, ze "teorii" vubec nerusis.. Se svym narozenim mas sanci asi byt na obou stranach barikady:). Jen jsem se malo setkal s lidmi narozenymi brzo rano (pozde vecer), aby meli opacnou casovou zivotni orientaci:). Tak jako tak je to jen legracni teorie. At ti to dobre plave! Jak koukam na tvuj kraul, tak se vidim topit:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  8. :-) Já se topím jen na jednu stranu. :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Paradni fotky a evidentne je vidět že je to v hlavě :) Jenže tam moje je kničemu :))

    OdpovědětVymazat
  10. 2 Advid: To ja se topim, jakmile se pokusim o kraula:), teda z vody to to urcite vypada... Zatimco muj styl "prsa", s hlavou nad vodou vypada jako koupani, kdy pani starostova a pani lekarnikova spolu v bazenu pri plavani "hovori":)..
    2 ll: Sice dik, ale nemysli, i pro me je to (nekdy desne) usili:). Ale verim, ze ta prace s mysli:) se vyplati, clovek ve finale je moc rad, ze vybehl a ze prekonal ty "prekazky".. Mozna prave tenhle beh, tenhle trening o necem rozhodl:). A tak jdu do toho jako lama, jako trouba, po hlave a s pokorou, protoze mamut je silny. Ale ja vydrzim:). 12:)

    OdpovědětVymazat
  11. nejsem si jist, budu se muset informovat, ale myslim, ze jsem se narodil nekdy odpoledne nebo navecer. Vim ze maminka byla s moji sestrou jeste naprochazce, nez "to" na ni prislo :) Urcite jsem sova. Ted uz trochu starnu (ja vim, trochu k pousmani pro vas kmety) ale nemival jsem probelm chodit spat ve dve ve tri rano ... a vstavat kolem devate. To az ted s detma je to spani a vstavani a onecem jinem :)

    OdpovědětVymazat
  12. 2 bezici stin: Az me zarazi, jak moc to funguje:)! Ovsem to, kdy ses narodil si urcite zjisti. Myslim, ze by byla chyba to nevedet. Je to podobne, jako neznat svoje predky:). Mej se fajn, koukam, ze jsi dal novy post, uz ho jdu cist! 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...