sobota 31. prosince 2011

Pozdravy

Je konec roku, ve skutečně i virtuální schránce mi přibývají pozdravy od kamarádů i obecná přání do nového roku, aby mi naznačily, že starý rok skončil a nový co nevidět začne:).



Jak člověk stárne, tak většina pozdravu je relativně uctivých. Obecně člověk pozná, že je SOS [starší opotrebovanej strejda:)], když na jeho "Ahoj" odpovídají mladší dívky i muži uctivým "Dobrý den!", nebo případně neodpoví, protože asi neví jak:).

V minulých dnech kdy déšť s prosincem výrazně omezily počet běžců a cyklistů, potkávám tradiční souputníky a někteří se při pozdravu neudrží, aby ještě nedodali nějaký vhodný dovětek. Například, jjo, dneska jsou venku jenom skalní:),.. neužen se..ať ti to dobře běhá...

Zrovna předevčírem jsem při svém 26km klubíčku, nahoru dolů potkal v Prokopáku cyklistu, který si liboval v blátu a v terénu kolem to pěkně brousil:). Nejdříve mě z kopce k trati předjel, ale potom -- v kopcích a v trailu -- to já si na cyklisty troufám:), jsem mu zase utekl já, pak mě předjel, ale pořád jsem nějak udržoval kontakt:). U Řeporyjí jsem to u prvních domků otočil a za chvíli mě po rovince předjíždí zas a volá, celej od bláta:).. Ahoooj! To je paráda, nikde nikdo! :), což je naprostý protimluv, protože jsme se furt různé potkávali, jako kdybych ho cíleně sledoval. Nakonec mi ujel a říkal jsem si, tak už má ten svůj klid... V konci vybíhám svůj "oblíbený stoupák od Hlubočep k Jinonicím, ...držím:). Na vrcholku před sebou uvidím povědomého cyklistu se zablácenou větrovkou:). Chvíli jsem váhal jestli se vypnout k nějakému sprintu a dohnat ho s nějakou veselou poznámkou:), ale závodnická nálada mě opustila stejně jako moje miniaturní zásoba vody:) a tak jsem se jen tak kochal a udržoval těch cca 70m rozestup než se cesta úplně narovnala a on zmizel v Jinonicích..

Dobře je, že zatím mě moje poťouchlé nápady neopouštějí, což naznačuje, že je vše OK:). Zrovna před pár dny jsem ještě běžel centrem Prahy a vidím proti mně přicházet nejmenovaného člena KSČM a ten čertík mi nedá. Přejdu hned do chůze, zvedám pěst a zdravím "Čest práci, soudruh D.!" :) On se rychle rozhlédnul kolem a s výrazem velmi zaneprázdněného (plachého) soudruha kvapně odpověděl "Čest, čest" :) a zmizel v útrobách svého ústředí:)...

Suma sumárum samé dobře zprávy před koncem roku! Běhám jako pako, i když Deri je rychlejší!!! Musím s tím něco udělat:).

Hlavně, ať nám vydrží zdraví, štěstí a dobrá nálada!

Veselé pobíhání a Šťastný Nový rok!!!

12:)

PS. Já si dám aspoň malá přecevzetí. Zkusím, když budou závody opravdu "závodit", zkusím pravidelně vypínat mobil a nebýt tolik na internetu a zkusím si míň psát blog. Přeci jen běhám už tři roky a tak bych mohl snad i trošku vydržet bez svého povzbuzování:).

17 komentářů:

  1. No me zdravi souseduv syn taky Dobry den, ac jsem mu uz toooolikrat rikala, ze mi muze tykat, ze zas tak stara nejsem :-))) A zrovna vcera zase: Dobry den. To jsem si zase prisla na 50 :-))) Jinak samozrejme i ja preji hodne stesti a ZDRAVI a taky hodne kilometru!

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravení u nás na západě neřeším, protože nikoho nepotkávám :-) Teda až na chodce a nezodpovědné pejskaře, kteří o zdravení většinou nestojí.

    Ale vlastně ne, předevčírem jsem za klusu zdravil podnapilého kamaráda "Ahoj", ale to se jaksi nepočítá. A teda ještě často potkávám dva "hůlkaře" (Nordic walking) s velmi vychovanejma boxerama. Ty pozdravím vždycky rád.

    Vše nej do nového roku a dobré závodění!

    OdpovědětVymazat
  3. 2 Blondie: Diky, to potesi, ze i takova mladatka:) zazivaji podobne "zdravici" prihody.
    2 RVM: Treba se uvidime na zebracke 25, doufam, ze letos nezapomenu a budu pobliz. Jinak pozor, abys neskoncil jako jeden starsi pan, ktery si nemohl vzpomenout na svoje krestni jmeno a oduvodnoval to slovy, co je na tom divneho? Uz si douho s nikym netykam! :)
    Tak at nam to hezky beha! Zrovna premysim, jak bude zitra, jestli se mi podari vyrazit na neco delsiho..:) MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Honzo,zdraví a tvůj nezměrný optimismus ať tě provází celý rok 2012 :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ta Žebrácká 25 je u mě na 95%, tak uvidíš, jak ti to vyjde, je to ještě daleko.
    Jinak já svoje jméno snad ještě nezapomněl. Aspoň doufám..

    OdpovědětVymazat
  6. Bacha na to omezování. Co kdyby to zejtra nevyšlo . Dělej co ti dělá radost a dobře . Nekoukej na to co rikaj ostatní ti to jen nechápou :))
    Jenen taky učil psa nežrat a když už to skoro uměl tak mu umřel . Takže bacha :))
    A vše nej v novem roce jak já rikam v roce 2012HonzaDe :)

    OdpovědětVymazat
  7. Včera jsem byl na noční, takže dodatečně: Máme rok 12, Země vstoupila do znamení "Honzy". Vše nej a užij si to se Silvou !

    OdpovědětVymazat
  8. 2 soc: Behani cest! :)
    2 1bubo: Diky moc, asi jsem ujetej, ale snazim se vzdy tak nejak "pozitivne":), ty spatne veci se mi potom lepe rovnaj:). At se ti dari a nic te neboli:).
    2 RVM: Zebrackou se budu snazit dostat do programu.. Jinak ja mam ted tendenci zapominat skoro na vsechno:), i kdyz verim, ze Honzu zapomenu mezi poslednima informacema:)
    2 ll: Co kdyby to nevyslo! Presne to ted praktikuju na vysoke urovni..:) Ten rok jsi mi naznacil moc hezky.
    2 Muttyz: Moc diky, Tobe vse nej, ta 12 v 2012 me taky fascinovala, ovsem znameni Honzy:)? Fakt diky, at se nam vsem dari, proste 12:)

    OdpovědětVymazat
  9. Honzo, jako opět jsi nezklamal. Tvůj soudruh mne dostal :-). S těmi předsevzetími to zas tak nepřeháněj! :-) Myslím teď na to omezení psaní blogu - ty bez svého povzbuzování už možná vydržíš, ale co já ???!!!???
    Jinak tedy ti popřeji slovy z mého druhého blogu,(protože celé pfko do komentáře neprotlačím :-)-ať tě humor neopouští a úsměv z tvé tváře nezmizí ani v roce 2012 a ať ti to pořád běhá-s úsměvem a s humorem.
    J.

    OdpovědětVymazat
  10. Já když nevím, jak někoho pozdravit (s ohledem na můj věk a věk zdraveného) tak říkám: Zdravím. Dotyčný si to už přebere, jestli je to spíš tykání, nebo spíš vykání :o))

    Krásný rok ve všech směrech!

    OdpovědětVymazat
  11. Ondra zdraví všechny, já zdravím občas - záleží na tom, jak dotyčný vypadá, ale většinou nikdo nekouká a má nepřítomný pohled. A teď po Novém roce, kolik zase přibude běžců ;)
    Ale zásadně vždy zdravím ostatní běžce "Ahoj", jsme přeci jedna tlupa, ne? :-)

    OdpovědětVymazat
  12. 2 kopretina: musim se kouknout:). mas pravdu, radost a vesela mysl to je vzdy potreba:).
    2 Pulec: To je komicky, ze to rikas prave me.. Presne tenhle zdravici obrat pouzivam, kdyz jsem mezi vykanim/tykanim:).
    2 Jitka: Ahoooj! :). Koukal jsem, ze jsi puvodne "nemohla", ale pak zmizel i ten post, tak verim, ze uz zase muzes:)! At se dari, at nas to co delame bavi!
    12:)

    OdpovědětVymazat
  13. U nas zdravime jen prostym "Hey!", coz je lidova verze od klasickeho "Hi!". Samozrejme podle nalady a situace obcas prohodime i nejakou vetu (posledne se mi dve slecny na stezce snazily vnutim k adopci stenatko boxera - rekl jsem, ze uz deti ale mam) ... horsi je to pak v Cechach, kdy se obcas zapomenu a na Vitkove na proti bezivsiho bezce houknu "Hej!". Vetsinou zadna odpoved, oci ale dokoran :)
    Vse nej do noveho roku, hodne pohodovych kilometru, a s tim omezenim blogu to prosim moc neprehanej.

    OdpovědětVymazat
  14. 2 RS: Dik, to ja si tady placam a povzbuzuji se, protoze obcas (nekdy casteji) moralka muze upadnout:), ale ty v mezicasech mereni a experimentu bys mel urcite neco "behaciho" napsat. Mas motivacni dar, vsak si to odkladam do novorocniho zapisku.:). At se dari nejen na trati, dej vedet o prirustku! 12:)

    OdpovědětVymazat
  15. Prirustek se nam nejak usalasil, a nechce se mu ven. Uz ma druhy den zpozdeni. Oficialni termin byl 31.12. :) ... i kdyz kvuli danim by to bylo financne vyhodne, ale chudak dite s narozeninama na Silvestra!
    Ad experimenty a mereni - no davno tomu! Ted je ze mne kancelarska simulujici mys, az mne boli zadek z toho sezeni a kompenzuju si to doma tema ruznejma predelavkama. Behani zatim takove uporne, v tom snehu a ledu, sunu se prumerne 8-9 min/km. A taky sem pribral asi 3 kila, i kdyz v tvem podani by to byla urcite pozitivni zprava - neb aspon mam co schazovat :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to bude s prirustkem "coby dup":). Nase byly obe taky po terminech, aspon se muzes tesit! To ultra jiste ziska dalsi impulz, rekl bych i dalsi dimenzi. No u me je to sice rychlejsi, ale ne o moc a to se nebrodim ve snehu, jen v listi a malicko v blate, ale temer v optimalnim bezeckem pocasi:)... Me ty delsi streky vic a vic lakaji, ted na Novy rok jsem prodelal takovy maly prechod na vyssi uroven, aspon doufam:). Asi odhodim na chvili zavazek:) a napisu si o tom, dokud je to "zive":). mej se fajn, 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...