středa 7. prosince 2011

Weird factor, aneb divnej je dobrej:)

Začínám si nějak víc a víc uvědomovat, že jsme divný:)... Teda, tady kolem -- co čtu a kdo sem zabloudí -- tak je každý nějak jinak střihnutý, a to nemluvím o opravdových esech [weird factor 10] - Machy je pravý ledový muž, teď u jen zbývá, aby na své ponory přijel třeba na saních tažených eskymáckými psy:), triatlonistická skupina se snaží střídavě se buď utopit nebo ujezdit na kole nebo utancovat v kole:)..., no a běžící stín? to je kapitola sama o sobě:).
Ale uvědomuji si, že i já nějak začínám zapadat do této kategorie - divnejch:) a tak si raději hned říkám, divnej je dobrej:). Navíc zjišťuju, že ten pocit a měřítko "divnosti" mi přijde v určitých situacích celkem motivující a pomáhající překonávat nástrahy jak běhu, tak i mých životních eskapád.

Začátek týdne je vždy jako nepopsaný list. Je potřeba se znovu vypnout a vyběhnout, protože "statistiky" z minulého týdne jsou už historie:) a o to je to i těžší. V pondělí jsem zase vybíhal do deště. I když jsem ho trochu pocítil pod deštníkem, když jsem venčil Deri:), tak jsem se to snažil neřešit. Abych parafrázoval Machyho, nemá cenu strkat prst do rybníka ve kterém budeme za chvíli plavat:), proto pečlivě balím svoje svršky do igelitu a ukládám do batůžku (nemůžu běžet zpět, o to je to horší). Vždycky zpětně v tom vidím velkou symboliku, ten boj mám-nemám-MÁM! Jak moknu a získávám ty "divné" body, jakoby to někdo sledoval, ten někdo, kdo kontroluje mraky a kohoutky s vodou, sílu větru a takové ty legrácky s počasím. Silně věřím, že jak ukazuju to svoje odhodlání běžet a přemoci sám sebe [trochu i tu přírodu:)], tak se najednou stává, že se vítr utiší, přestává pršet a někdy dokonce i vysvitne slunce!!!
Přesně tohle se stalo v pondělí. Na začátku moknu jako len, když se máčí, mraky a provazy vody kolem, ale ty jsou čím dál tenčí, mraky odfoukává vítr a při výběhu na Barandovsky most dokonce vychází slunce! Neuvěřitelný pocit. Věřím na pohádky a šťastné konce. Zase jsem se znovu ubezpečil ve své "víře", že pokud něco hloupě nevzdám, tak nakonec určitě zvítězím!

Stejný to bylo dneska (ve středu) večer při běhu domů. Nejen, že pršelo, ale jak jsem si minulé říkal, že musím vyměnit baterky v čelovce, tak jsem se sice vypnul a baterky vyměnil, ale čelovku nechal doma!:) Říkal jsem si, to bude zase nářez! Leje, v prokopáku nebude vidět ani na krok, tma jako v pytli... Ale hned jsem zavrhnul myšlenku jet domů metrem, protože divní lidí, dělají přece normálně divné věci:) a tak jsem vyrazil nejdřív podporován světlem pouličních lamp a potom už byla tma. Ale někdo, "někdo" tam nahoře to jistě sleduje!!! Protože to moje dupání do tmy ho asi chytlo za srdce, zavřel kohoutky, roztáhl mraky a měsíc jako rybí oko mi posvítil na cestu.

Je to tady!!! To prosté úsilí - i když u nás starších je to až legrační - ale asi právě to úsilí mi pomáhá nejvíc. Nejen na té trati, ale i tak obecně, když se něco vyvrbí:). Člověk si při vší pokoře řekne -- to už tady bylo:) a taky jsme se s tím nějak popasovali, tak nač stahovat kalhoty, když řeka je ještě daleko...

Honzo, mysli na to! 12:)

12 komentářů:

  1. Bez vyhrady souhlasim a osobne podepisuju! ... ale vazne - velmi silny osobni manifest! Je zajimave, ze jsem nikdy apriori netouzil po behani v desti, v krupobiti, ve snehove bouri, ci se po pas brodit v bazinach. Ale tak nejak se to vyvrbylo. Nejdrive jako nutnost, pak snad i trochu jako demonstrace odhodlani, ze to proste clovek s tim behanim mysli vazne ... az si to nakonec zacnu skoro i uzivat. Je jasne (uz podle vykonnosti) ze musi existovat spousta lidi, kteri svuj beh kvuli pocasi nikdy neodlozi, na druhou stranu je skoro nikdy nepotkam. A tak tu perverzni zalibu vybehnout v deseti stupnovem mrazu v sortkach a kulichu vypadajic jako totalni debil v sobe dusim a tajne doufam, ze jednou se setkam s nekym koho bude zajimat jak si vyskrabuju z ucha led, jak osetruju omrzliny na nose, kdy a kde se schovavam pred bleskem, ktere ponozky jsou nejlepsi do blata a proc se nebojim na stezce obihat medvedi hovno.
    Mym v soucasnosti nejvetsim pranim a touhou je zabehnout Hardrock. Legendy zavodu (Karl Meltzer - petinasobny vitez) radi, ze nejlepsi trenink je si pred behem stoupnout do kybliku s vodou ci si pokropit nohy a boty hadici se studenou vodou a teprve pak vyrazit ... a absolutne nechapu ze tohle nekoho nelaka!

    P.S. ses fakt dobrej! ... kdyz se mi nechce, uz si rikam jestli by "honza cislo dvanact" vyrazil nebo ne. Kdyz on muze, tak ja prece taky!

    OdpovědětVymazat
  2. Jo přesně tohle sem včera taky zažil .Sice jsem nezapomněl čelovku ale oblíkám se a venku leje .Naštěstí jsem v praci poslední jinak by mě měli za magora :)) "Kašli nato zejtra je taky den" haraší mi v hlavě" "Bud tvrdej tohle tě zocelí" ozývá se světlá strana. No vybíhám nebe na mě prská poslední kapky a začíná se trhat a pak .... to už ti kdo zkusili znají :))))
    Jo Machyho (pro mě ledoBOREC) výrok je 100% . Proč zjišovat jak moc prší když tam stejně musim :))

    OdpovědětVymazat
  3. 2 bezici stin: U me taky vetsinou nutnost, castecne demonstrace moji oddanosti behu:) a zarputilosti. Jak vime, ono ta zpetna platba je nejsladsi odmenou:). Uz se tesim, az budes psat. Hardrock!!! OMG!!!
    2 ll: LOL. Tak je videt, ze mezi divnejma je hafo dobrejch lidi!!! To jsme to vymnoukli:). Tak at ti to dobre beha. Z letiste, 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Hardrock jeste fakt nemam, ale kdyz se postesti, budu v loterii na pristi rok. Zapsanej jsem ale uz na dve jiny vychytavky ... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Těžko na bojišti, lehko na cvičišti. Každej špatnej trénink posouvá dál a dál. :-) To si vždycky říkám a i když běhám oproti vám málo, kvůli počasí trénink nevynechám. Jednou ano, kvůli smogu, ale déšť je fajn :-) Krásně si to napsal :-)

    OdpovědětVymazat
  6. No ta divnost je myslím výhoda. :-) Většina tě vyčlení a pak neočekává, že budeš dodržovat jejich standardy. :-)

    Jjak jste mluvili o tom běhání v bouřce, tak jsem si vzpomněl, že to mám taky rád. Ale letos se mi to ještě nepoštěstilo.

    OdpovědětVymazat
  7. No a hlavne, Honzo, kdybys nebehal tak rychle, tak jsme se v tu stredu vecer potkali. Jenomze zatimco ja byla 17:30 jeste na Smichove, na druhe strane reky, Ty uz sis to stradoval po nabrezi, jak Te znam. Mohla jsem Ti kousek posvitit, koupila jsem si baterky hned za rohem, kdyz jsem vyrazila z prace. Oproti vikendu to byl teda, co se svitivosti tyce, nebetycny rozdil! Zdravim kamkolis zase odletel, w.

    OdpovědětVymazat
  8. Každý má svoji podivnost. Někdo si ji hýčká, někdo se stydí. :)
    Někdo ani netuší, že je divný.

    Běhání vám všem stále jen závidím. Jak ráda bych už konečně aspoň pár měsíců neměla teploty... Asi mě to má naučit trpělivosti.

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych zase parafrázoval tu poslední větu: "nač stahovat kalhoty, když řeka" a těším se, až vám budu povídat o svém svatomartinském běhání. To už budu mít weird factor 12 a budu tedy mít stejný faktor jako ty, Velký Mistře :)

    A souhlasím s panem Stínem (když už nám tak hezky přejmenoval našeho Dvanácta :). Jsme taková mikromotivační skupina, kolikrát si vzpomenu na jednoho až nejednoho z nás :)

    OdpovědětVymazat
  10. 2 Jitka: Vzdyt ty se posunujes milovymi zavodnimi kriky v pred! Timhle tempem po novem roce 1/2 M, na jare M, v lete zeleznak!:)
    2 Advid: Hluboka pravda. Myslim, ze uz i me tak rada lidi ma zaskatulkovanyho, -- jako ten starsi blazen, co rad beha:) -- tim padem mi mnoho veci projde.:)
    2 Nikie: Vratil se z Londyna, neuveritelny, diky informacnimu embargu nesmim psat:), to je skoda, ze jsme se minuli na trati, treba zase jindy na bezecke akci. Drz se!
    2 K.G.: To behani prijde, aspon ja furt verim, ze kdyz chces, tak se (az telo dovoli) zase znova zacne. Ja to proste mam rad..
    2 machy: Bojim se bojim, co jsi zase "provedl":) na Martina?? No cekam netrpelive, jestli jsi neudelal nejaky zimni dua-tria-tlon. Chlape ty me fakt nejen neustale desis:), ale furt prekvapujes. tesim se! [jestli ja jsem 12, tak pro tebe jedine 21:)]

    Celkove, vsem moc diky, je videt, silnou motivacni skupinu! jak rika klasik: ...dobrej oddil! :)

    tak at se nam hezky beha, zazitkum a volnu vstric! 12:)

    OdpovědětVymazat
  11. jo ten déšť. Trochu nemotivačně mě jako první napadli Š&G s jejich "..jenom blbec jako byl Zoubele v bouřce běhá...":-DD.
    Ale jinak to sedí výborně, byť teda poslední dny u mne spíš v tom kole než na kole ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. 2 JM: Tvoje tanecni cisla jak koukam inspirovala ceou triatlovou komunitu! Tedy at uz blaznite na kole nebo v kole, je to jedno!:) MSF!

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...