čtvrtek 19. ledna 2012

Silva a poslední pokušení

Tento víkend a začátek týdne byl zase ve znamení Silvy. Konečně pořadatelé zafixovali termín a vím, že víkend 2.6. bude důležitý a bude to ten týden, kdy si běhání budu užívat naplno. Machy by asi pro přesnost jistě dodal - "radost až na kost" :)!

Mně se ten název/hláška natolik líbí, že jsem ho použil pro svoji přípravu. No posuďte sami už jen zkrátka, RANK je úderná - Radost Až Na Kost. Abych nemátl anglicky mluvící, kteří ve významu rank=pořadí mohou tušit nějaký boj o umístění, tak i upravený motto svojí přípravy jsem si dovolil vypůjčit od velkého glosátora Machyho -- Není důležité pořadí, je důležité se nezaplést s Červeným křížem:) !!!

No ale s tou Silvou to bylo velmi zajímavé. Čtu propozice, ultra trať 90/103. Čtu ještě jednou a lépe -- čtu si časové limity a pak vidím ..... 77km rozbočka tratí 90/103km. A v tom mi to docvaklo, říkám si, že prostý hobik pobíhač bude na 77km řešit šílený dilema, bude to vlastně něco jako poslední pokušení:) [podobnost s Kazantkisem je čistě náhodná:)], prostě jestli vytrvá a správně "odbočí" samozřejmě na tu delší trasu, že:).

Při sobotním výběhu v oranicích nad Prokopákem jsem si to zase rovnal v hlavě, že budu muset celý jaro cvičit to správné "zatáčení":).. Na druhé straně můj zpětný návrat z Karlštejna mi snad naznačil, že bych to mohl umět. Nevzdávat a nezkracovat..:). Nicméně, když jsem o té volbě říkal blízkým a známým tak mi každý říkal, no to je jasné, hlásíš se přeci na 90, ne? Loni jsi chtěl běžet 85... Copak seš už úplný pako? :)

Na to se nedá nic říci a přikyvovat, jasně 90 je pálka (o tom žádná), ale hned dodávám, nojo, jen abych správné odbočil, aby z toho ve finále nebylo 103:). Jak asi tušíte, svoji bloudící schopnost jsem si už nějak dopředu připravil jako výmluvu, že já vlastně chci běžet tu 90km:) trasu, jenže nevím, nevím, jak se to zvrtne:). Tak jako tak, opakuji si znova: Není důležité pořadí, je důležité se nezaplést s Červeným křížem:) !!!

Mimochodem pro to správné "odbočování" už snad víc dělat nemůžu:), tedy aspoň já ne..:). Běhám jako o život, pondělních pracovních 15+15, s ranní teplotou -6C, s umrzlými nudlemi u nosu (a přesto kupodivu s velmi dobrým časem) pokračování v dalších dnech a lednový km statut ukazují stále odhodlání na hodnotě 12:).

V pondělí jsem měl hezký zážitek. Přibíhám promrzlý a zpocený domů (v hlavě vidina teplé sprchy), vítá mě syn se zlomyslným úsměvěm.. "Tys běžel i z práce, co?" Říkám jjo.. "Já jen že je havárka a neteče voda. Teda ještě maličko kape jen studená".:) A tak jsem se myl pod slabým čůrkem studené vody, která na konci přestala téci úplně. Nejlepší je, že asi 20 minut poté bylo vše v pořádku a voda tekla normálně...Byla to zase zkouška mého odhodlání:)

Dnešní den je odpočinkový, neboť náš kroužek má třídní schůzku a iointový večer v restauračním zařízení, kde budeme řešit důležité otázky našeho hnutí. Nezbývá než si přát, ať umím(e) v pravou chvíli správně zatočit:).

12:)

32 komentářů:

  1. Ty jsi teda cislo.. NO tak pekne nastuduj trasu, at vis, kde se mas "ztratit" :-))))) Behu zdar!

    OdpovědětVymazat
  2. Těch 13 km navác už dáš, ne? :-) A když budeš bloudit, bude to o to lepší. :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. 2 Blondie: Je lepe byti za pitomce a mit klid nez lhat:). No samozrejme, ze jsem uz po mailu potvrdil 103, bude to vypadat ujety, ale tesim se.. Aby ne, kdyz k tomu behat od podzima, ze? :)
    2 Advid: Kazdy sice rika, ze v takovem zaveru se 13 da i po zadku:), ja v to take verim, nicmene se nechci rouhat:). Urcite do toho jdu naplno, ovsem ta odbocka... ta odbocka na 77km:) :)..
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Jak si jednou do hlavy vložíš 90, tak to tam zůstane a víc nedáš ani metr. Takže si možná začni říkat 105 ať máš rezervu ... ;o))

    OdpovědětVymazat
  5. :) cha, Leono, to pro sebe tam mam radeji vlozeno 110:), protoze, co kdybych doopravdy zabloudil. Kdo me zna, vi o cem mluvim:).
    Tech 90 je -- jak by novinari rekli -- takova komunikacni ikona:), nebo-li pokusny balonek:). Zatim, brzo nashledanou, 12:)

    OdpovědětVymazat
  6. Odhodlání máš a to je hlavní. Ať 90 nebo 103, vždy to bude spíše o tom, jak se zrovna vyspíš. Myslím si, že po běžecké a psychologické stránce dáváš tréninku maximum. Budu ti držet na Silvě pěsti - chtěl bych si tam zaběhnout letos alespoň maraton, pokud někoho nepřemluvím Gemmini :-)Snad to zdraví dovolí:-)
    PS. Mrzí mě, že jsem se dneska nezúčastnil třídní schůzky, ale sotva jsem se odbelhal z práce, tak jsem uznal, že je třeba dát noze spíše odpočinek, než trajdat po Praze :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Koukam, ze jdes do toho naplno. Dvoufazovy trenink, oboji za patnact - to se nascita! Vy, pobihaci, to sice neradi slysite, ale ono bude hodne zavodaku co tou odbockou probehnou az po Tobe. Jinak s tim 90 nebo 103 a co rict doma/znamym to chapu :) ... ja to taky nemuzu vybalit najednou ze ziju a dycham jenom pro Hardrock (=cil petiletky), ale musim to pomalinku davkovat a stupnovat ... tu tam maraton, tu tam nejaka pajcka, pak treba rovinatou stovku :) ... aby se mi domacnost nevyplasila :)

    P.S. Jeste mi tak trochu vrta hlavou, proc jen si myslim, ze ta sipka na 77. kilometru rozhodne nebude "posledni" pokuseni :)

    OdpovědětVymazat
  8. Pánové trochu vám závidím, já mám problém doma vykomunikovat maratón a už ten půlmaratón mi projde jen občas. A ta čísla, co tu padají, do tolika ani neumím počítat. Ale zase jsem objevil kouzlo lokálních desítek (myšleno závodů) a to taky není úplně marný.

    Ať nám to běhá bez ohledu na plánovanou vzdálenost.

    OdpovědětVymazat
  9. @Ondrej - nevim jak to ma 12Honza, ale ja na to jdu od lesa a vzdy planuju zavody v blizkosti obchodu IKEA ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Ondrej1: Né, prosím tuhle foremní pamluvu néé (vykomunikovat).

    Running Shadow: Jo, to je dobrá taktika. Ale jednou po závodě jsem pak hodiny chodil po Ikee a něco chytil.

    OdpovědětVymazat
  11. No jsem na tebe teda zvědavej přece jenom je to 10 hodin plus minus autobus :)) 103 ma svoji silu ale 90 máš jasnejch protože pokud vezmeš ze 90 je hexa zapis tak se dostanes na 144 a to je mocnina 12ti :)) takže tim chci říct že na 90 se určitě dostaneš a na kterou stranu za odbočkou to bude je vlastně skoro jedno .))

    OdpovědětVymazat
  12. 2 1bubo: Skoda, ze ti to nevyslo, prislo mi to velmi vydarene, akorat pri rannim behu jsem si rikal, ze priste s tim pivem musim trochu brzdit:)
    2 RS: Busim do toho, jak kdyby mi bylo o 1/4 stoleti min:) [=slova jednoho myho kamarada]. patek rano a 90 v mem kalendari:). Jestli to jen trochu pujde i tento tyden je nad 110:). Proste abych si na Silve mohl rici, tak jako tak Honzo, udelal jsi max a ted si to bez uzit:)! Ty pokuseni jsou od toho, aby nas trochu pokousely:).
    Moje nejoblibenejsi aglicke uslovi je: "I can resist everything but temptation"! .. Dokazu odolat vsemu jen ne pokuseni:).
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  13. 2 Ondrej1 a Advid: Ondeji, koukam na tvoje treningy a jdes do toho perfektne i vedecky, vsechno mas podchyceny..Jako starsi si dovolim poradit v tomto ohledu.. Kasli na komunikaci! Normalne tomu svemu slunecku rekni:)... Nejlepe ji pred tim dej precist nejaky vhodny zensky magazin, tusim ted v MF zeny doporucuji, jak je vhodne, kdyz muz ma nejakeho (silneho) konicka. Ze je to pro stabilitu manzelstvi to nejlepsi:)!..
    2 RS a Ondej1: IKEA a ucast na domacich nakupech/uklidech po vikendovem behu povazuji za "lucavku" :) ktera dokaze uspesne rozpustit temer jakykoliv "behaci" odpor.:)
    Jinak samozrejme boj s drobnymi prekazkami nas (=modre druzstvo) jedine muze jedine posilit, ne? :)

    OdpovědětVymazat
  14. 2 ll: Excelentni navrh.:) take jsem premyslel ze misto "km" budu potom doma uvadet mile, protoze je to mensi cislo!:) Bylo to vcera super, svoji sklerozou/nesklerozou jsi mi hodne pomohl:). Nicmene te podezrivam, ze jsi to divadelko zahral, abych si nepripadal se svoji zapomnetlivosti a popletenosti sam:).
    AT SE DARI! 12:)

    OdpovědětVymazat
  15. To jsem nevěděl, že syn je taky otužilec. Použil klasickou adaptační fintu na rodinu: tajně zastavit teplou a říct "představte si, že teplá neteče" ;)

    Tady je to úplný numerologický kroužek. Tak přidám taky svou trošku. Následující rovnice platí: 12=103

    OdpovědětVymazat
  16. 2 Machy: Synek je predevsim velkej sprymar:), i kdyz on otuzily rozhodne je vic nez ja... Kdybys videl ten jeho potouhly usmev:). nemelo chybu!
    Rovnice tradicne perfektne glosuje moje snazeni! tesim se na bivakove zapisy, i kdyz me to trochu desi..:)
    12:)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to jsi nemusel porad vytahovat kapesnik a smrkat, stavilo ulamovat .) s0c

    OdpovědětVymazat
  18. 2 S0c: Koukam, ze te triatlonisticke vtipky neopousteji a to je moc dobre! :)... Priste zkusim byt v lepsi forme a tu tramvaj predbehnout, nebo si aspon vsimnout, ze jsi uvnitr.. Nekdy vem boty do prace a pobezime kus po nabrezi spolu.. 12:)

    OdpovědětVymazat
  19. Mě to samozřejmě taky děsí. Sice to není normální, ale hlavně, že je to vzrušující. My, kteří nemáme tak přirozeně adrenalinový život jako ty, si adrenalin holt musíme doplňovat mimotělně :)

    34 :) aneb "Tak. A je to v Paříži" :)

    OdpovědětVymazat
  20. Advid: Vypouštíme do světa novou verzi programů a už z té komunikace nějak blbnu, promiň.

    Všichni: Problém je, že první závod, na který mě manželka doprovázela byl Olomoucký půlmaraton, kde probíhala přehlídka Gastro Olomouc. A tomu se tak snadno přiblížit nepůjde, kam se hrabe IKEA. Ale snažím se na tom intenzivně pracovat.

    OdpovědětVymazat
  21. 2 Machy: Ze se nestydis, ty adrenalin pritahujes jako magnetova hora zelezo!:) Ja vzdy kdyz ctu tvuj kryo-denicek, tak si obliknu mikinu a udelam teply caj! Preventivne:)
    2 Ondrej1: Tak to jo.. To je problem nastaveni latky:), my ale v tebe mame duveru, je videt, ze zadne rady nepotrebujes, ze to mas zmaknuty:).
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  22. Teda 110 tydne uz ted v lednu je fakt dost dobry! Kolik chces behat v kvetnu ? Jako Tony K ? ;) ... zacinam se o Tebe bat. Myslim, ze krome odbocek by sis mel nastudovat i casove limity ... aby organizatori stacili vubec ten cil postavit nez dorazis ;)

    OdpovědětVymazat
  23. 2 RS: Vidis, jaka ja jsem trouba:). No snazim se ted vyuzit lehke zimy [teda behal bych asi stejne i ve vetsi zime:)] a behat objemove, co stihnu:). Takze zatim ten leden mam ted nekde kolem 360km. [Lubos hned rekne, ze jsem ufoun:)]. Nikoho ze svych kamaradu jsem nechtel vydesit...Tady ted nejde o absolutni cisla, ale relativne se snazim v zime nabehat co nejvic v relativnim klidu, abych si zvykl na unavu a snazim se vyuzivat "pracovnich" cest:). Navic vsechno je "na nos" teda udejchany:). Ono kdyz bezis po,st,pa "obousmerku" a v utery jednosmerku, tak mam v patek 105 a to mam jeste rezervicku na nedelni vybeh.
    Proste nerozumim tomu. Urcite bych pri danych objemech mohl natrenovat nekolikanasobne lip, ale??? Takhle behat me bavi a postupne zvysovani [minule ledny byly 350, 380..], fakt rozumne - ja se mam rad!:)
    Tim "nabehanim" si myslim, ze bych mohl ziskat vetsi dusevni viru a sily jak na maraton, tak na Silvu. Az se otepli, zacnu behat kopce, pripadne z prace pobezim domu na plny pecky, nebo si po ceste dam intervaly a tak:)...
    No on uz mi ultrak poradi pred "zavody" jak moc ubrat. Nicmene v kvetnu urcite neplanuju behat vic..:)
    To jsem si dal. Mel bych si dat novy zavazek, zadna cisla o mych km:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  24. Ne, ne! Prosim, jen zadne dalsi zavazky! Ja jsem to nemyslel nijak zle. Ta kilometraz je fakt paradni, a urcite i trochu zavidim. Ja jsem se drive na asfaltu nikdy nemohl stabilne prehoupnout pres 80, proste jsem na to moc tezky (a nebo jsem to spis neumel spravne postupne navysovat). Ted v horach bych to myslim uz zvladl i na mnohem horsim a pomalejsim terenu (a nebo mozna prave proto) ale nedari se mi to logisticky osetrit. Mozna az deti budou chodit do skoly po svych ... v podobnem duchu jako jsem psal u ll o mapo mi prijdou ty tvoje vykony velmi inspirativni zvlaste kdyz si je dam do kontextu s tvymi prispevky ze zacatku roku 2009. Klobouk dolu! ... a to tak nejak mam porad pocit ze se teprve jen zabihas :) ... a samozrejme ze nemam obav ze by si Te sam mistr velkeho U nesrovnal do late :)
    Tak at to takhle beha dal!

    OdpovědětVymazat
  25. 2 RS: Dik, jsi kralem motivace a inspirace! Ja proste diky stari, okolnostem ... musim jednoduse vytrvat a vydrzet:). Nejsem zadnej sportovec, jsem pobihac a tak musim vsechno budovat pomalu a neumele, proste jen tim, ze beham..:) Nekdy je to jednoduchy a velmi zabavny, jindy se mi fakt na zacatku nechce/nehodi se to..:). Ale vzdycky mi pomuze si predstavit, ze prave tyhle chvile kdy to malicko "drhne":), jsou pro me dulezite, urcujici... No a pak ty dobehy jsou o to sladsi:).
    Km bude asi v lednu na mych maximech a nechci to zvedat. Melo by to byt OK, abych jeste pripadne shodil zbytky zateze:) abych byl natesenej na rychlejsi behani po zelenych loukach a kvetoucich sadech...
    Drzim palce, ty se s km nemusis trapit, jsi bezec a mas to v hlave. Ja to tam musim nejdriv nabehat:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  26. On se Honza proste neumi setrit a je jedno jestli kilometry nebo neco jineho . Nedavnou sem ho videl v treningu to bylo porad "jasne další"
    proste on pri tom behani neumi setrit:))

    OdpovědětVymazat
  27. :) No pravda je, ze ty piva jsem pil jako houba:)... Ale kdyz i on velky RS prohlasil, ze jede zasadne "na pivo" :), tak jsem se vubec nesetril... I kdyz, jak jsem koukal kolem, tak treba ty jsi vubec nezaostaval a vypadalo to, ze trenujem na 24-hodinovku:). MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  28. neee ja trenuju na 12ti hodinovku ale dneska necele 3 hodky a sem zase KO:)))

    OdpovědětVymazat
  29. Panove, vidim, ze bychom si rozumeli i v jinych oblastech obcanskeho souziti :) ... v ramci moji petiletky je Hardrock na prvnim miste, ale hned v tesnem zavesu je Clarkova vertikalni pivni mile ... tam samozrejme pujdu bez ostychu rovnou po rekordu :) (vice: http://irunmountains.blogspot.com/2010/12/freakin-vertical-beer-mile-dude.html)

    OdpovědětVymazat
  30. 2 RS: Toz jedine skoda, ze jsi na opacny strane Atlantiku. No treba pri nektere navsteve rodicu muzes zavitat na male prednaskove turne:) a praktickou ukazku treningu na pivni mili:). Tohle az zjisti Lubos a ostatni, tak se bojim, ze mame zavod, jako modry protipol k ruzove petce s hvezdickou:)... MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
  31. no super vim o miste kde ma kazdy u stolu vlastni pipu s tachometrem super zabava kdyz se sejde parta :)))

    OdpovědětVymazat
  32. 2 ll: to abych si vzal bud dalsi den volno nebo bezel z hospody rovnou domu, abych mel sanci po ceste vystrizlivet.:) Na jaro/leto to zni jako ta spravna vyzva. 12:)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...