sobota 3. března 2012

K10 - lama zůstávám (!)

Každý běžecký potrál a asi každý trouba tedy kromě mě:) ví, co je potřeba dělat před závodem, co jíst, jak spát, jak se optimálně hýbat...I když řada těch zásad funguje na většinu lidí,... Omezit běhání před závodem, běžet jen lehce (3-5km), lehká jídla, jen minimum alkoholu, dostatek spánku..

Já mám jedno základní pravidlo. Být v pohodě, i když to třeba může znamenat porušení všech pravidel zmíněných výše:). V pátek se tradičně objevily "nutné" záležitosti na všech frontách...po práci jsem z důvodů rodinné a osobní pohody zapálil venkovní krb, opékal párky a popíjel k tomu své oblíbené Valpollicelo..[Navíc páteční večer ještě patřil výpočtům, ale šel jsem spát s čistou hlavou a natěšený má dnešní závod].



Abych nezapomněl, v páteční ráno jsem běžel do práce svoji tradiční 15km trasu, což velmi trefně, moudře a s plným pochopením komentoval Běžící stín: "Chápu, že ti chybějící páteční běh může vadit víc než přebývající minuta nebo dvě v cíli:)." ... Zkrátka běhám furt a zásadně na pohodu..

Taky ten páteční běh stal za to, poslední 6km jsem běžel se S0cketkou, která vedle mě jela na kole... Zážitkem bylo sledovat protijedoucí cyklisty, dva málem havarovali, jak na nás koukali, ohlíželi se a šrotovalo jim to v hlavě...Je to dcera, milenka nebo nedej bože manželka? Starej chlápek a pěkná mladá žena?:) Co na něm má? Hned mi to připomnělo známý obrázek z cyklu jak snadno detekovat milionáře...:)


Na K10 se nás nakonec sešlo tuším 10, mladí správné natěšení předběhnout Fabia i moji maličkost, ještě jsem je v tom povzbuzoval..:). Všude kolem spousty známých, vůbec jsem to nebral jako závod.. Rozhodl jsem se postavit mezi 40-45 minut a běžet pokud možno rovnoměrně až do cíle, tak abych si to patřičně užil. Akorát nebylo si s kým povídat. Nejdřív byla trať drobet míň průchodná, pak všichni vyrazili, jako když do vrabců střelí... Takže jsem většinu času běžel naprosto sám. Nejdříve mě předbíhali hloučky, abych je zase od 5-6km předbíhal já:), protože já běžel plus minus 4:04km kromě té startovní anabáze. Ze stejného důvodů jsem nespurtoval a tak jsem v cíli byl dostatečně odpočinutý a uvolněný:).... Abych mohl zase odjet domů a užívat si krásné odpoledne při oslavě rodinného výročí..

Pro přátelé čísel..Finálně získané číslo 132(!), čas jsem opravdu nečekal, je potřeba přiznat, že RVM ho trefil jen o 1s (!) hůř. Od nás jsem byl nakonec nejen nejstarší, ale i nejrychlejší a získal skalp dosud nejrychlejšího Fabia. Ovšem o to nejde. Mladí jsou teď natěšení a já jim budu jen fandit, aby běhali dál a rychleji a příští rok měli tak dobrý čas, že nebudu mít vůbec šanci.

Co se týče přípravy, myslím si, že u mě hlavní roli hraje tradičně hlava a celková pohoda, zbytek jsou jen drobné dílčí faktory:).

Tak pohodové běhání! Ať si to jen užíváme.. 12:)

33 komentářů:

  1. Ty jo, to je super čas. A tos ani nespurtoval. Nechci vidět ty časy, až se v tobě probudí závoďák. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). no hlavne, kdybych nemel uvazanou bundu kolem pasu:). zase jsem na fotkach za exota..ale to nevadi, nekdo musi bavit lidi:). Dik za podporu.. 12:)

      Vymazat
  2. Spravny pristup :) A hezky vysledek. Gratuluju k obojimu :) s0c

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ja jeste jednou diky za patecni doprovod! Moc jsem si to uzil a je skvele te zase videt spokojenou a stastnou. At se dari!!!! :)

      Vymazat
    2. Diky taky, zase nekdy vyrazime! s0c

      Vymazat
    3. Urcite... Ja tam beham skoro furt:). A posli mi ten odkaz na tu knizku!

      Vymazat
  3. Sice si mohl o 7 vterin rychleji aby to bylo pěkne čislo :))možna i o 24 vteřin abys udělal radost doma :)
    Gratulace k času a neber mě vážně to je jen slepá závist :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik.. Ovsem o mem lamskem pristupu svedci to, ze jsem dobehl 1s za svym osobakem z TESCO behu. Ale protoze jsem nespurtoval a uzival si to..:). Kamos se mi vysmal:), ovsem .. Ten pocit. V cili jsem mel plno sil, (tuk-tuk) citil jsem se dobre. Rekord Kbelske jsem vytvoril, treba na rekordy dalsi dojde, kdyz ne, tak nevadi.. Hlavni jsou pocity a ty byly dneska opet na stupnici 12:)!
      PS. Tys bezel ale taky co to slo..12:)

      Vymazat
  4. Jsi ďábel a RVM je mág. K tomu není moc co dodávat, navíc já závodím zítra, tak bych se měl trochu vyspat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc drzim palce!!! tesim se na Tvuj report, nabehano mas, tak jim to ukaz!!! Drzim palce, 12:)

      Vymazat
  5. A ještě malá poznámka Akorát nebylo si s kým povídat. já jsem na desítce rád, že jsem rád, ty zvládáš konverzovat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honza si zvládá povídat vždy a při každé běžecké vzdálenosti, jen někteří z nás s ním pak nestačí držet krok, že je to tak Honzo? :-))))))))

      Vymazat
    2. No Ondeji, jak otevrene priznavam, asi to nedelam uplne optimalne.. i kdyz kdo vi? Ja kdyz bezim nejaky "zavod", tak se mi lidi si vetsinou s nekym povidat. Casto to vede paradoxne k lepsim casum, nez kdybych se trapil a zavodil:). Ale to asi plati jen na takove mimone:) jako jsem ja, co se snazi si veci uzivat..
      2 bubo: :) jeste mi pripominej tu ostudu pri pul maratonu, kdy jsem se ti snazil vypravet veselou historku o tchyni:)... a pri zatacce do parizske zjistuju, ze krmim ucho nejakymi uplne cizimu typkovi, kterej se (mi) smeje a ty, abys unikl mym kecum radsi bezis pomaleji..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, gratuluji k výkonu i všeobecné pohodě :-)))- pohoda článek, pohoda závod, pohoda den. Byl jsem hrozně rád, že jsem tě tam potkal (studenti říkali, že se někde rozbíháváš :-))a viděl jsem, jak si to užíváš. Pro mě to bylo něco neskutečného. Dva měsíce jsem se na jakýkoliv závod těšil, ale tady to mělo i rozměr společenský a mnoho známých jsem viděl snad po 1/2 roce :-) Tebe po půl týdnu a jsem za to rád :-) Dokážeš člověka nabíjet energií jen přítomností a tvou dobrou náladou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dik! Bylo to super videt te zase stastneho a behat.. Perfektni cas po tak dlouhe pauze. Fakt smekam - tvuj boj a usili si zaslouzi zase dlouhe roky spokojeneho behu a stastnych zavodu..
      Teda, spolecensky super, az me tesilo/desilo, ze me zdravilo hafo lidi, ktere jsem pak vlastne poznaval podle nicku nebo mailu:). Dostavali me hlasky nejdrive neznamych lidi.. "tak co Honzo, za 12? Nebo bezpecne za 34?" Fakt krasnej den, myslim, ze si to vsichni uzili..
      At nam to hezky a co nejdele beha! 12:)

      Vymazat
  7. Tak já se teda zpětně omlouvám, že jsem ti nevěřil ;-)
    Sakra, už nikdy nebudu tipovat, abych ti nekazil další rekordní časy. No ať ti to běhá dál jako dosud!

    PS: To je zpropadeně skvělý čas na to, že jsi si "neměl s kým povídat.." To mě dostalo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, skoda, ze Cheb je daleko.. Bylo krasny pocasi, urcite by sis to uzil, i nase studenty. Letos jsem privlekl:) na trat i sudenta tmave pleti.. Asi bych mel mit startovne zadarmo, protoze jim vytvarim mezinarodni charakter zavodu...:)
      No s partakem, s partackou :) by se lip bezelo, asi by zmizel ten pocit zavodu.. i kdyz jak jsem tak bezel s tou bundou kolem pasu (co mi trochu padala), tak jsem si pripadal spis jak deti ze zakladni skoly kdyz po vyucovani utikaji na obed do vzdalenejsi jidelny. Aspon u nas to tak bylo..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Diky tobě a studentovy tmave pleti jsem ze závodužil dvakrát. Protože jsem ho dokázal přeběhnout a to víš jakej je to pocit když predběhneš tmavou antilopu :)) Co na tom že nikdy neběhala :)) takže Honzo díky :))

      Vymazat
    3. :) Vis, ze jsem na neco podobneho myslel.. Jednak ze bude super, kdyz od nas budou na zavodu, jak rusove, rumuni.. ale i Afrika bude mit sveho zastupce a to, ze v soucasne dobe nema nabehano, muze jen rozvoji behu v cechach pomoci.. Presne jak rikas.. Predbehl jsem ho!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    4. Loni jsem byl, letos ne, tak třeba to vyjde za rok.
      Do Prahy až na konci března, tak nějak pro mě povinně..
      No ať ti to běhá tak skvěle dál.

      Vymazat
    5. Tak se treba po 1/2M uvidime nekde v hospode.. At NAM to skvele beha! 12:)

      Vymazat
  8. Slézt z pásu kilometr před maratonskou metou nebo zaběhnout desítku sekundu pod osobák dokážou jen ti největší běžečtí someliéři. Jsi rungourmet! Při nejbližší příležitosti pozvednu sklenku Valpolicella na tvoji počest. Ať chutná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) zase me zahanbujes.. Spis to naznacuje moje soustredeni na jine cile.. Nerikam, ze je to lepsi/horsi, jen jine..:)
      Ale dobre Valpollicelo (treba moje oblibene Ripasso, ktere je takove ninarske drobne zverstvo, kdy se do Valpollicela pridavaji vymackane hrozny z ledoveho Amarone a tim padem to vino ma zajimavou chut) tak to ja nejak na sraz(y) dopravim..MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Ahoj, gratuluju ke skvelemu vysledku a diky za komentar k videu, co bylo na blogu, ale video-dokumentaci jsem smazal, nejak mi to tam proste nepasovalo :-) at se dari a dobre ti to beha!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proc? Me se to libilo.. Protoze jsem ted videl zajimave odkazy na ruzna videa (Leonu asi nepobijeme s jeji kosmonautickou pripravou) :), tak jsem premyslel, ze udelam takovy svuj maly trailer na Western States.. Urcite, pokud tocis videa, tak je nemaz.. 12:)

      Vymazat
  10. Myslela jsem, že špatně vidím, když jsme si prohlížela fotky a ty na nich jsi s bundou kolem pasu... Ty nemáš chybu, vážně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) co bys cekala..:) Jeden muj kamarad kdyz to videl jen suse konstatoval, ze az ja pobezim nekde normalne, zpusobne, spravne oblecen, dosrzujice bezecke zasady a treba se trochu i vic zmacknu, tak to pro nej bude konec sveta:). Pry ja furt musim mit neco extra:). Prej ani holky a turisti vzadu nemeli bundu kolem pasu! Jen ja.. teda, nevim, co je na tom spatnyho.. MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Tvuj predzavodni ritual absolutne schavuji, bezecky styl ocenuji, k casu gratujuli a vizaz s bundou kolem pasu respektuji ... az na to krive naspendlikovany cislo !!!! ... no to je teda fakt hruza !!! ... ;)))
    ... i kdyz je mi jasny ze s rovnym cislem by ta tvoje image nebyla kompletni a v cili by jsi propadl do tezke deprese ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste, ze ty moje fotky nevidi moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko! Ovsem ta by mozna ocenila, ze jsem nenechal nekde bundicku (jeji darek) lezet a ze jsem si cislo VUBEC naspendlil 4 spendliky..:)
      vsechno je relativni.. MSF! a DIK! 12:)

      Vymazat
  12. Pozor ona ta bunda to je tajemství Lamích běžců :) Vše je založeno na pojmu kterému se říká plachty :) Běžec pokud počítá že poběží otevřeným terénem bere specialní bundu a pokud se objeví vítr v zádech nasazuje ji, nechává nafoknout plachty a trhá rekordy. Pokud vítr není nebo je protivítr skromně omotá bundu kolem pasu zlepší aerodinamiku a vzpomenene na školní léta když běžel z družiny na oběd . A pak hnán vzpomínkami na oběd také trhá rekordy :))
    MSF at ti to plachtí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), no myslim, ze jsi moje schopnosti drobet precenil.. Nicneme, abych to po pravde zhodnotil, bezecka lama jiste jsem a zustavam, ale neni to pekne?:) Myslim, ze to zase kazdemu poctivci dava dobrou sanci na slusne casy a vykony...
      Po pravde si muze rici, kdyz 12 s takovym tim "blondatym":) a ufounskym pristupem dokaze dat 10k kolem 40m, 1/2M kolem 1.5h a M kolem 3a1/4h... tak to dokazu taky. A je to fakt. [blondyny jiste prominou, ja se diky sedive barve vych vlastu jiz stavam blondynem a moje roztrzitost je pripisovana podobe ciste nahodne:) ]
      MSF! 12:)

      Vymazat
  13. jak ty to jen s tema cislama porad delas?? :-)) jinak gratulace :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ty cisla mi delaji jen samou radost..A sama o sobe! Jak tusim ll soukrome poznamenal, navic 132=11x12.. Dik a at nam to beha.. 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...