neděle 25. března 2012

Narozeninový běh

V minulých dnech jsem a vlastně skoro deset dní jsem byl pohlcen prací, povinnosti, i pitomostmi v práci:), že se zase radost, tolik potřebná dobrá vila, začala rozplývat a ztrácet v mlhách... Samozřejmě i kilometro-běžecký byl minulý týden byl slabší, sice pro přátelé čísel, magických 88km potěší, ale proti předcházejícímu hezkému 132.4 je to určitý úskok stranou, ale průměr nad 100 jsem ještě držel.:).

S tím oteplením přichází jasné zřetelná únava, ale to i přesto (nebo právě proto?), že každý km z těch dvou osmiček byl tvrdě vybojován a zasloužen, přesto si říkám, je potřeba vydržet.. Nejen kvůli Silve, ale kvůli sobě.. Postupně si uvědomuju, že moje posedlost pravidelným běháním není asi primárně vedená "strachem" z ultra vzdáleností. Samozřejmě je tu velká pokora, ale zároveň si začínám trochu víc věřit... Někdy ta dvojsměrka po náročném dni v práci v kombinaci s málo spánkem, není tolik o běhu. ale o morální síle:).. Když tak dupu vzhůru Prokopákem, cítím, že síly nějak ubývají a tak si říkám -- mohl ses taky troubo pořádně napít, mohl sis vzít s sebou kus čokolády..mohl jsi... mohl jsi jet metrem (!) :).. A tenhle moment mě dostane!!! Metrem? Copak jsem měkká hlava?:) .. A tak podobně myšlenky zaženu holí:) a běžím o hodně lehčeji vzhůru.. Po cestě potkávám a zdravím známé (=skalní) cyklisty.. Zrovna jsem jednoho míjel, když slézal z kola, zdravíme se a on hned říká... Ted jak je teplo, to se vyrojilo kolem hafo nadšenců, co:)? a pak spiklenecky dodal, ale my skalní, my víme svoje.. Ty km v mrazu se sakra pocitaj, aspoň 2x.. Potěšilo mě to.. Hned byl ten průměrný pohled veselejší:)

Ale tenhle týden ve čtvrtek to na mě nějak padlo. Pondělí a středa jsem sice držel poctivě dvojsmerky, ve čtvrtek jsem chtěl jen jedním směrem nebo večer jen tak do údolí, ale byl jsem z těch všech "bojů" o běhání tak unavený a otrávený, že jsem nakonec ani nešel běhat Pracoval dlouho do noci s vidinou, že snad odstraním i poslední zbytky restů a bude se mi lépe žít i pobíhat. Únava v pátek ráno se dala doslova krájet. V tom počátečním 3D stavu (down depressed, demotivated) mě blesklo hlavou, počkat? Nemá dneska Derivace narozeniny? Přece se nenecháme těmi okolnostmi "derivovat", že? Vzal jsem Deri na šňůru, oblékl si běžecké, do batůžku narval oblečení, věci pro deri.. no kromě stanu a vařiče jsem měl s sebou snad úplně všechno:) a vyrazil na svoji trasu -- do práce, ale se psem:). Jak jsem vyběhl, tak jsem si říkal, no magor, magor.. Jako v tom židovským vtipu. Když má člověk pocit, že má malý byt, tak je nejlépe do něj nastěhovat pár příbuzných, kozu, psa a kočku. Pak už se to opravdu nedá snášet, ale když následně prodáte psa, kočku, kozu a příbuzní odjedou, tak ten být je najednou velmi prostorný:).

Běželi jsme sice po silnicích, ale snažil jsem se kopírovat trochu vedlejší stezky, abychom si užili potoky a vodu, prohnali pár kachen.. Vždyť má Deri narozeniny, tak ať si to holka užije:). Do práce přes všechny zastávky a "občerstvovačky" dobíháme se skvělou průměrkou 5:21 a že je to 15.5km. Dávám sprchu, Deri je taková cudná dívčina a nechá mě se mýt samotného a moje výzvy ke společně sprše plaše odmítá:). Vychovaně na hoďku usíná, já pilně pracuju, pak ještě sfouknu konzultace a frčíme domů metrem. Dělnický president A.Zápotocký by z nás měl radost. Není přeci lepší způsob trávení dovolené než na vlastním pracovišti a není lepší oslava (narozenin) než prácí, že:)?

Ale ten bláznivý nápad a jeho realizace mě nabudila a vytrhla že 3D stavu. Naštěstí, i když ještě tento týden to bude šíleně rozlítané, před 1/2M dva dny na služebkách, samé ptakoviny:), ale už teď věřím, že to zvládnu. Říkal jsem si, co popřát Deri? Správný statistik přeje kamarádům průměrný další rok (závod, sezónu..), tedy pozitivně průměrný.. Aby byl lepší než ten minulý a horší než ten budoucí. :)



Ať to všechno zvládneme! 12:)

PS. Nejlepší je, že jsem teď zjistil, že Deri má narozeniny až 28.3 Jenže, kdybych nebyl popleta, tak bych úplně minul tu narozeninou běžecko-oslavně-léčivou kůru a to by byla děsná škoda!

20 komentářů:

  1. Vsimla sem si, ze komentujes v netradicni casy, tento tyden... a kvely prispevek, vsechno nejlepsi, Deri! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No narocny den, dostal jsem se k psani svych poznamek az hodne pozde, ale rikam si preci:). Musim si psat, jinak mam tendenci zapominat a nevidet, co se deje, co prozivam.. Deri vyridim! :)

      Vymazat
  2. Tvůj blog mě neuvěřitelně nabíjí... ;) Je super, že si 3D zvládl takto s přehledem. Někdo se v tom dokáže topit neuvěřitelně dlouho.
    Tak ať se daří... ;)
    I já přeci Deri všechno nejlepší. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jsem rad, ze boje druhych potesi a daji silu do vlastnich boju.. Drzim palce, moje jedno z nejcastejsich slov bylo a je.. VYDRZET! 12:)

      Vymazat
  3. Mimochodem na fotce Deri vypada jako skvela maserka .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) si pis! Akorat na to masirovani by se hodilo, kdyby byla drobet tezsi..Premyslim, ze az zase bude po me chtit pochodovat, ze bych ji dal na zada malou cinku! 12:)

      Vymazat
    2. Haha, ale neprezen to. April me "masiruje" sedesati kily zive vahy...

      Vymazat
    3. No Deri normalne vazi asi 5kg, takze mala 2.5kg cinka by zvysila zatez o 50%..:). Dik, drzim palce, at se April citi lip.. klouby u velkych psu jsou vzdycky problem:(

      Vymazat
  4. Tedy Honzo, když ti to běhá takhle rychle s holí na myšlenky, tak jak to bude vypadat až poběžíš bez té hole :-))))))To bude ta správná raketa, když se budeš opírat jen o nohy :-)))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No porad se neco deje:), budu muset updatovat status:), ten PIM bude ponekud narocnejsi ney se puvodne zdalo, asi abych mel dobrou pripravu na ultra. 12:)

      Vymazat
  5. Všechno nejlepší dopředu Deri k narozeninám :) Přání statisticky průměrného roku mě moc pobavilo, to si musím zapamatovat! A Deri je velká fešanda mimochodem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), diky, vyridim! Deri je samozrejme neuveritelna zenska!.. Z meho pohledu behani a Derina jsou obe hodne poctivy mrchy, protoze vracej naprosto vsechno (i daleko vic) co jim clovek da:). MSF!

      Vymazat
    2. Napadlo me to same. Opravdu ji to moc slusi!!! Proste prava bezecka slecna .-) Take se pripojuji ke gratulacim..

      Vymazat
    3. Jako vždy hřebíček na hlavičku :)

      Vymazat
  6. Jakžto čerstvý ranní běžec, ty boje znám :-) I když dneska mi zazvonil klasicky budík v pět a já si uvědomila, že mám volno ... no nebuď blbá, kdy se zase pořádně vyspíš. za měsíc?... zamáčkla jsem a ranní desítku prospala :-)))) ať vám to běhá oběma. Peggy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jjo, vzpominam, ze nejlepsi je probuzeni tak kolem 3-4.hodiny rano.. To jsem vzdycky miloval. jeste jsem si na chvili mohl jit lehnout:). tak rannimu behani zdar! 12:)

      Vymazat
  7. Podrbání Deri a hodně společných naběhaných km! :)(s 5:21 mi ta tvá vrtule už ukázala záda..budu muset máknout!) Btw. Pěkné datum: 28.3. se narodil J.A.Komenský, můj táta a teď k tomu Deri – vybraná společnost :) Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIK! jak vis, situace se ponekud komplikuje, ovsem o to vic me tesi, ze se Deri umela narodit a ja to snad budu moci jeste jednou oslavit:). MSF! Hodne spokojenych km! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo, to ale jistojistě nebylo žádné správné a životaschopné 3D-čko, když jsi ho tak snadno a rychle zlikvidoval. Spíš jenom v zárodku správně zahnané 3D miminko :-).
    S nejlepší dovolenou v práci jsi mi připomněl větu, za kterou mě žena chtěla poslat do blázince: "co kdybych do práce v sobotu? Nejvíc toho udělám, když mě nikdo neotravuje"...
    P.S.: "taky jsem mohl napít" mě dost pobavilo u Tebe, já si za to nadával naposledy včera odpoledne:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine, to jsi me rozesmal:), 3D miminko..:).. Ale sedelo to na mne jako deka, ovsem on dalsi vyvoj vsechno jeste drobet vic zkomplikoval a posunul:).
      S tou vodou je to desny, do 20km sebou vetsinou nic nevlacim, ale kdyz se jeste zapomenes napit, pripadne si s sebou vzit aspon nejakou susenku:), tak je to narocny.. MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...