sobota 30. června 2012

Chytrá horákyně

Jako malý jsem měl moc rád rád pohádku o chytré horákyni, jak si se vším dokázala poradit, vždy najít to nejlepší řešení -- ani oblečená, ani nahá, ani na voze ani na koni -- dosud mě to pořád inspiruje. Když jsem přemýšlel, čím bych si udělal radost, hned mě ten nápad trknul. Ono štěstí mi v tomhle ohledu šlo naproti...

Stín při svém běžeckém plánu zmínil, že chce v srpnu běžet horskou klasiku na devět [= Leadville], závod který je důkladně skloňován v knize "Born to run" a jeho nabídka, jestli bych s ním nechtěl běžet jako podpora (=pacemaker) druhých 50 mil bylo jako blesk z čistého nebe. Asi jako když si něco přejete a než stačíte vyslovit to přání, už to tady je a splněno...

A tak jsem naprosto ta nejchytřejší horákyně:) .. V srpnu se chystám za Stínem, už to samo o sobě je zážitek:), ale být na blízku při jeho epických výkonech, mít možnost ho podpořit, navíc na trati bájného Leadville, dokonce ještě mít i šanci kus po trati běžet? To je fakt naprostý ideál. Nebudu se muset trápit s tím, co já:), budu myslet na to, abych podpořil kamaráda, běžel s ním, dělal, co je potřeba a přitom tam budu moci běžet... pro mě to teď znamená určitě víc než to běžet sám.. A tak se z toho každý den drobné raduju a myslím na to při pobíhání v údolí..

Tento týden na vzdory všem různým překážkám a pocitům [jako že mě třeba něco bolí, že mi je horko, že mi to nejde..:)] nakonec zase vyhrává pocit velkého uspokojení a pohody. Deri i ostatní spoluběžci z rodiny:) mají se mnou naběhané nějaké km, někteří dokonce překonali i svoje rekordní vzdálenosti (!). Ještě není neděle a já mám 80km, trochu jalového, ale šťastného pobíhání a k tomu spoustu skvělých pocitů a veselých zážitků...


A tak aspoň jeden za všechny.. Kupovali jsme jeme běžecké boty a tak jsem si řekl, že si koupím taky další [mám jen asi 30párů:), další by se určitě hodil, ty poslední univerzální Asics už oboje mají přes 700km a to je pravidelně střídám]... Při nákupu nám prodavač vysvětluje, že se běžecké boty neperou, že by se mohly zničit. Dcera vyslechla historku o tom, že dívky mají tendenci mít voňavé boty a perou je, čímž je ničí.... a odchází... Já nakonec neodolám slevě:) a beru boty i pro sebe. Prodavač pro jistotu zopakuje upozornění o tom, abych boty nepral, protože... Odpovídám, že u mě se člověk může nadát skoro všeho, ale že bych boty dával do pračky, to rozhodně nehrozí. V tom vchází do obchodu pohledná dívčina v ruce tašku s běžeckými botami... Ano, tušíte správné.:) Ukazuje, že boty jsou takové neforemné, nedrží.. A pak z ní vypadne, že je pravidelně prala. Odcházím s úsměvem a už naprosto chápu, proč to ten sympaťák furt opakuje...:)

Ať se nám hezky v tom létě běhá, pobíhá, sprintuje, pádí, chodí i utíká..není nad hezky proběhané léto!

Běhu zdar, ultra a dělání si radosti zvlášť!

PS. Pokud jste na netu, nalaďte si Silverton: http://www.aravaiparunning.com/ultracast/ Stín běží 24hodinovku, tak ho podpořte!

30 komentářů:

  1. Proste jste si naplanovali takovej ultra mejdan. Super! Ladim Silverton, uz je skoro start.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) presne tak! Taky naladeno na Silverton, jsem na pergole a zacinam grilovat:). MSF!

      Vymazat
    2. Silverton ve sledovanosti prekonal Wimbledon i Tour de France. Teda aspon u nas doma. Cervenej pirat me dostal! Schovej mi kus masa a vorosenyho lahvace!

      Vymazat
    3. Pirat nema konkurenci.. malem jsem zakopl o kabel od nabijecky a slysim, co se tady motas.. rikam, cekam na pirata! Nastesti Vlad se mihnul stanem a sel jsem zase neco delat..:).. Ty slova do kamene tesat! Kus masa a orosenyho lahvace! No aspon vim, kam jedu! :) MSF!

      Vymazat
  2. To bude neco! Fakt se tesim na reporty - az se vy dva potkate, neco se stane, to je jasny. Nejaky velky tresk nebo tak neco :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, i kdyz musim rici, ze mam pocit, ze uz jsme se davno potkali a ze rada veci, co se mi stala a udala, od poranenyho kolene a naslednyho rekordu na 1/2M, strevnich potizi a rekorku na PIM:), vcetne Silvy .. jsou jen odrazy naseho setkani..
      Myslim, ze pro me je to jednoznacne vrchol roku!
      No reporty.. necham na Stinovi, i kdyz se budu snazit prinest par pocitovych a zazitkovych zapisku.. MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Vyprat bezecke boty me jeste nenapadlo, sandaly, to je jina...
    Minuly tyden jsem si taky udelala radost - protoze kvetnove zdravotni zazitky s Petrem a kreckem byly intenzivni, zhodnotila jsem, ze si zaslouzim odmenu. A melo to byt sari. Jenze v obchode se sarima meli dve, ktera me zaujala a neslo se rozhodnout jen pro jedno. Takze mam dve dalsi (celkovy pocet je nad me matematicke schopnosti) a radost dvojnasobnou. Ale to hlavne proto, ze Petr se vratil tenkrat domu a prezil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Kazdej mame svoje radosti, kazdej mame svoje ulety:).. to je hezky kdyz to vime.. MSF!

      Vymazat
  4. To je divný, běžecké boty peru všechny a stále (2x do roka) a třeba Trabuca drží již přes 30 měsíců a pořád v poho :-))))))
    Napadlo mě, že poběžíš se Stínem nějaký ultra, ale běžet jako vodič to je opravdu paráda a závazek. Je vidět, jakou má Stín v tebe důvěru. Ani se mu nedivím. Užij si to do maxima :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) asi divci prani je o dost castejsi a dukladnejsi:). Nevim...:)
      Jinak nemyslim, ze by Stin ve me mel nejakou duveru, on na to ma tak jako tak, a kdyz ja nebudu moct, tak on pobezi sam:).. ale moc me ta nabidka potesila, fakt desne!!! budu se o nej dobre starat, ze vsech sil, to slibuju!!! 12:)

      Vymazat
    2. evidentne musim Honzu uvest na pravou miru ... absolutne nepochybuju o nem fyzicky ani psychicky. Zrovna dneska v Silvertonu kdyz mi bylo spatne sem si to znova uvedomil. Bude to spolecna cesta a tymova prace. Spis ja si rikam aby nebyl Honza zklamanej ze vic nez behani to bude takovej dalkovej pochod :)))

      Vymazat
    3. Proste se na to tesim! rekl bych to slovy reklamniho kreativce.."Byt nablizku prvni Stinovo 100M a k tomu jeste na bajne trati?? Pocit k nezaplaceni!!!... Na vse ostatni je tu Master card.. :) "
      Proste at uz to bude jak chce, uz jen ten pocit stoji za to..

      Vymazat
  5. Taky jsem skoukl piráta. Jinak dotáhni ho v Srpnu do cíle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. urcite mu napis na blog neco povzbudiveho. Myslim, ze mu jeho nejmilejsi vzkazy precte!:)
      to vis, ze udelam, co pujde.. myslim, ale ze ve finale on potahne me:)... jsem zvykly nazyvat veci pravymi jmeny:).. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Tak taky drzim palce zavidim a doufam že stín má tu skřínku dost velkou :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toho se i malicko desim!:) Ake zase kdyz si uz na zacatku priznam, ze s nim nemuzu drzet krok ani v ultra ani v piti piva, tak se mi urcite ulevi:) a o to vic si oboji uziju..:)
      MSF! behu zdar a ultra zvlast!

      Vymazat
  7. Tak koukam, ze uz to je definitivne venku :) ... na Leadville se tesim (a bojim se) uz od zacatku roku... a i kdyz jsem obecne spise asocialni bezec, najednou mi prislo lito ze by to clovek nemel s kym sdilet. Jasne, kdyz dobehnu, doma me pochvali, kamaradi budou drzet palce, pak se poptaji jaky to bylo, cestou urcite taky potkam spoustu znamych ... ale preci jen, prvni stovka, kudy kracela ultra bezecka historie ... netrvalo to snad ani par vterin, nedovedu si predstvit lepsiho partaka na takovou cestu, jen najit odvahu a zkusit mu to navrhnout ... zbytek ale uz vite :)
    Od chvile co na to kyvnul se o sebe na Leadville nebojim. Urcite nebudem patrit k nejrychlejsim - kvuli me, absolutne nepochybuju ze by mel Honza problemy se se mnou udrzet ... jak rika ll ... vzdyt prece bezi jen tu "detskou trasu" :)))) - ale myslim, ze budeme mit jednu z nejvetsich sanci dokoncit. Jiste, muzu si vyvrknout kotnik, zlamat ruce, nebo se muzem ztratit a propasnout nejaky cut-off, tak holt to dyztak zabalime a pujdem na pivo a zase bude dobre.
    Jednoznacne udalost roku, bezecky i socialne ... jak rika tucnak ... bude to jeden velkej ultramazec :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. drzim vam palce uz ted a vubec nepochybuju, ze si to naramne uzijete - lepsi kombinace nemohla nastat - RS a 12H! moc se tesim na reporty :o)

      Vymazat
    2. To teda bude! Ultramazec! Takovahle ultradvojka, to je tym snu! Nemuzu se dockat :o)

      Vymazat
    3. No uprimne, zasahlo me to vic, nez si dokazu jeste ted uvedomit. ten fakt, ze bych legendarni Leadville ("detskou trasu" :) ) mohl bezet navic po boku BS a prozit to tam s nim je asi to nejlepsi, co se mi mohlo prihodit. At uz se stane cokoliv, jak spravne BS pise, o tom je ultra, clovek nikdy nevi, co se stane, ale jedno je jiste, ze se s tim nejak bude muset popasovat:), .. proste at uz se stane cokoliv, jednim jsem si jisty, moc se na to tesim a skutecnost bude urcite stat za to. Bezecky, ale hlavne lidsky! Ultramazec je myslim to naprosto spravne slovo:). 12:)

      Vymazat
  8. a nejen proto mam FF.. ty se perou klidne jednou tydne.... :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Ale pozor, to, ze ta pekna divcina mela blond vlasy je uz doplnujici informace.. :)
      Ne vazne, asi normalni boty par vyprani vydrzi, ale nejak systematicke machani -- v modu ponozek:) -- muze byt zavazne pro jejich zivotnost. To mi propomina, jen co se mi bud odlomi nebo usadi nehet (nehty), tak musim zase vzit VFF. MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Hmmmm, to je krása! Já jsem to tušila z nějakých Stínových náznaků a mám za vás oba radost :) :) :) Jinak jako hlavním naváděčům na běhy mimo obvyklé silničky hlásím, že jsem se minulý týden málem, teda docela úplně ztratila v Divoké Šárce, potkali jsme u toho s Bourbonem taková menší prasátka, takže se uklidňuju, že to nebyli praví divočáci. No Bourbon toho měl už plný tlapky a já taky, ale moc jsme si to užili.

    Těším se na zpravodajství ... a hlavně na spoustu pozitivní nálady a moudrých postřehů před tím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvela zprava! Ruzova Barborka utoci na ultras! Konecne zase neco do headline na behej!:)
      To se mi desne libilo na Silve... jak nektere divciny pribehly prede mnou ci kratce po mne, s culiky, usmevave, jak kdyby si dobehly do Tesca pro rohliky, nebo jako kdyby dobihaly tramvaj... A ony meli 100km v nohach.:) Jen tak dal, zensky prvek ma tady neuveritelne vyhody a je to spravne! MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Kdyže, v srpnu? Skvělá zpráva, už se nemůžu dočkat:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak, druha dekada srpna.. Taky uz se nemuzu dockat, ale vseho postupne.. :). MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Okamžitě mi naskočilo Born to run a vše, čeho se může vodič od svého závodníka dočkat:-), dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Davide, myslim, ze tohle tady uplne nehrozi:), ale rozhodne pro me je to udalost roku.. Fakt se tesim, jak maly decko. Clovek si musi umet delat radost i kdyz uz je starsi chlapek.. Nebo prave proto? :)
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...