sobota 16. června 2012

Hledání...

Já dneska ráno pod tlakem různých okolností vyběhl až těsně před 10h...Cíl hledat a objevovat nové cesty, držet se hlavních stezek (klíšťata) a vrátit se na poledne domů, optimalně tak 21km. /musím postupně/. Na rozdíl od páteční ranní mlhy se v Prokopáku doslova rojily stovky cyklistů. Blížil se start cyklistického závodu bike-prague a při oběhu dolního rybníku jsem si (hlupák) myslel, že jsem se jim definitivně vyhnul. Běžel jsem raději dolů do Hlubočep, pak zadem od Slivence k Barandovu, kolem Klukovic zpátky zase zadem od Holyně do Prokopáku a tam ... tam jsem na ně zase narazil.:)

Jako stádo splašenejch buvolů se těch asi 2tisíce jezdců na terénních kolech hnalo údolím, musel jsem hodnou chvíli čekat (navíc jeli směrem na Řeporyje, kterou jsem i jako náhradní trasu potřeboval. Samozřejmě chápu... Jaký je rozdíl mezi bežeckým a cyklistickým jamboree, že? :) Počkal jsem chvíli, až se proud kol zpomalil a pak opatrně vyběhl, zařadil se mezi ně a běžel chvilku s nima..:) v kopečku i některé předbíhal... V Řeporyjích jsem moudře odbočil a vracel se přímo domů.. Ty jejich občasné hlášky-- tedy těch pomalejších -- byly skvělý /protože jsem měl zapnutý na GPS hlášení km tak to jeden komentoval.../ -- "ty krávo, normální chlápek, on už pobíhá už přes hodinu v tomhle pařáku a my ho chvíli po startu nejsme schopný pořádně předjet"..:)]

Díky těm zmatkům a kolizím se závodem jsem si to ke konci musel zkrátit a už to vypadalo, že místo plánovaných a optimálních 21km to bude třeba jen 18.. jenže.. jenže.. Dole u začátku parku vidím paní na kole s malým klukem, co má číslo ze závodu a zoufale koukají do mapy.. Tak se ptám, jako v pohádce.. že vy jste se ztratili? A kam jedete? A oni, se opravdu ztratili, že by potřebovali jet fandit svým "závodníkům" na otočku do Černošic, nejlíp jestli tam nevede nějaká cyklostezka, nejlíp přes Ořech, kde by je ještě třeba mohli stihnout, ale jsou úplně ztraceni:)..

Povídám, tak to máte štěstí jako hrom, protože já to tady znám..:)... Paní, vtipně zareagovala, že to je sice hezký, ale že oni asi stejně zabloudí.. Povídám, proč byste bloudili? Pojeďte za mnou, já vás tam navedu.. No v těch kopečcích u Velké Ohrady jsem na ně musel maličko čekat, ale dovedl jsem je zpátky do Řeporyjí na začátek cyklostezky a běžel domů...

Co byste řekli? Doma přesně 21km! :)

Ještě jsem nechtěně laškoval s policajtama..Já si totiž nevšiml, že městská policie jezdí i na kolech a chvíli potom, co jsem navigoval tu dvojici vidím dva chlápky na kolech v černých "trikotech", jak se rozhlížejí na všechny strany a tak se žoviálně zeptám, "tak, co .. další co se ztratili? ..." :) :)... V tom si všimnu nápisu policie na tričkách .. rychle dodávám .. "...tady hledáte?"

No neskutečný! :) Jak jsem odběhnul stranou, tak jsem se chlámal jako pitomec. Plno zážitků, nádherný vyběhnutí.. nové modifikace tras a žádný klíště.. Co si přát víc? :)

Běhu zdar, ultra zvlásť! 12:)

21 komentářů:

  1. :)) Nejlepsi by bylo, kdyby to byli ti, na ktere jsi v zime kricel "Ty pirate!", nebo neco podobneho, jestli se dobre pamatuju :D
    Jinak je videt, ze veci maji tendenci dopadat hezky, kdyz to nenarusime :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) víš, že mě to taky napadlo..? :)
      Děkoval jsem, za svoji pohotovost v dopovídání.. Zase mě to "zachránilo". MSF!

      Vymazat
  2. To stálo za zapsání :-) Díky za zprostředkovaný zážitek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, no kdyz me Lucka na RS neprimo vyzvala, tak jsem vyuzil popisu zazitku z mailu pro kamarady a dal to nakonec i sem:). Ja na sebe stejne nakonec spoustu veci prasknu.. Vsak to rikam, slepici prdelka:).

      Vymazat
  3. ... normální chlápek, ...


    :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), od nabusenyho TT to sedi:)... no obcas zdani klame, i starsi chlapici muzou mit malicko vetsi vydrz nez se zda..:). Doufam, ze krk uz dobry!

      Vymazat
    2. No, nemůžu se nadechovat na levou stranu, takže úplně ne. Ale nestěžuju si. Plašení ryb rybářům jde i jen s nádechem vpravo.:-D Jestli to bude stačit na zavod uvidíme zítra. :)

      Vymazat
    3. Vsak drzim palce, at se dari, hlavne si v zapalu zavodeni neco neuzen.. Staci byt na bedne, nemusis hned myslet na 1.misto! 12:)

      Vymazat
    4. Leda by to byl žebřík na nějakou rozhlednu.:)

      Závod pěkný, ale jak jsem startoval zezadu, abych nedostal pecku do hlavy nebo krku, tak jsem doplaval nějakého prsaře a tem mi kopl do Garmina a ten se odporoučel do hlubiny. :-(

      Vymazat
    5. No aspon mas duvod si koupit novyho:).
      Tesim se na detailni report z Tveho zavodeni..12:)

      Vymazat
  4. Už jsem také zjistil jaká to je prča doběhnout ciklistu. Pokecat sním cestou do kopce a běžet dál jen ten můj to psichicky nezvládl otocil a jel domů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjo, nekteri hobicky jezdici na kolech to nemaj radi:), ale je to logicky.. Ja kdybych s sebou tahnul jeste kolo, tak me predbehne uplne kazdej! :)

      Vymazat
    2. Sem patří tamten příspěvek.:)

      Vymazat
  5. Ty to vypravis, jako bys proste v sobotu kolem desaty vyrazil nekam na kavicku, poklabosit. Mezitim ale s prstem v nose ubehnes 1/2M za dve hodky, udelas osm dobrejch skutku a doma mezitim ani nezjistili, zes chybel!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ale prosim te..:)
      I kdyz nekdo si rad sedne na kavicku, ja se rad probehnu. Efektivne v tom zase takovej rozdil neni, pokud nam to obema dela radost:).
      Doma teda zjistili, ze nejsem:), ale ono to drobne uklizeni chvilku pocka. Ja rika moudry muz - nejlepe se vyhne clovek domacim pracem pobytem venku! :)
      MSF!

      Vymazat
  6. Pobavilo, opravdu... :DD
    Moc se mi líbí, že má člověk z běhu tolik zážitků... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, ja na tom pobihani miluju, ze nekdy to prijde a je to jako v akcnim filmu, zazitky.. jindy zase naprosta pohoda, klid, az meditace... a jindy to drhne:), ale nikdy nevim, co prijde, jsem takovej nacekanej a s radosti beru, to co je.. vzdycky kdyz dobehnu domu, tak jsem rad. Bud za zazitky, nebo za ten cas, co jsem mel pro sebe, nebo proste ze jsem dokazal neco premoci..
      Starsi clovek by mel mit v popisu "prace" se radovat.:). Zivot je kratkej. MSF!

      Vymazat
  7. Na stezkach se mi to taky obcas stava ... az si rikam proc se tahaj s tim kolem. Pesky by byli rychlejsi ;) ... nebo jestli neni problem ve mne ... treba bych se na to mel divat z jineho uhlu, a rikat si ze jsem proste "biker minimalista", ktery jezdi po horach bez kola ;)

    Shadow

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D
      To je maximalni.. Presne to se mi libi.. Biker-minimalista:). jezdi na kole bez kola! :)
      Tomu se budu smat jeste hoodne dlouho! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Tak tohle hlavně nesmí říct doma jinak bude muset sebou tahat i lepení co kdyby někde píchnul :))

      Vymazat
    3. 2 ll: To ja mam zakazany..:) MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...