pondělí 25. června 2012

Nej.. Nejlínější, nejkratší a nejkouzelnější

Uplynulý týden byl ve znamení léta. Na všechny kolem, Deri (a mě) nevyjímaje padala únava a lenora a tak první, co mě napadne, je, že to byl nejlínější týden. V úterý při ranním venčení/běhu Deri zastavila na kraji parku, sedla si a bylo naprosto jasné, že mi říká, že na mě (tady) počká, až poběžím zpátky. Mrcha! :) Mne se taky dvakrát nechtělo, ale běhat se musí! Tak jsem ji připnul zase na vodítko a nějak jsme spolu těch ranních 9km odtrpěli, pak jsem se vrátil do údolí ještě sám na jedno kolečko... Původně jsem si myslel, že středeční běh do práce a z práce mě poprvé od Silvy trochu víc prověří i po morální stránce -- přeci v tom hicu běžet bez vody, tam a zpět.. Houbelec! Asi nejtěžší bylo páteční ráno..Po nejkratší noci evidentně unavený a nevyspalý, Deri už od začátku jasně dávala najevo, že dneska se běhat opravdu, ale opravdu nebude:)... Považoval jsem za velké vítězství (moji!) vůle, že jsme spolu uběhli 3km v parku:), ale vrátit se sám zpátky do údolí a maximálně využít zbytek času, to už byl uplnej zen-budhismus, takový malý Kaisen!

Ovšem nic není náhoda! Dobíhám domů, koukám na display telefonu 18.18km. Říkám si, je to znamení, Honzo je to znamení.. Jasné, všechny ty (ranní) boje určitě souvisí s takovým malým vyhořením. všechno se neuvěřitelně dařilo.. Samé rekordy letos... 1/2M, M, Brdská... splněna Silva... Jakoby najednou nebylo co dalšího, hlava si snaží postavit "svou" hlavu a říká, už není proč běhat!:)

Navíc o každý čas na běh musím v těchto dnech různě bojovat, celková únava, bylo by určitě jednoduší říci.. dnes ne...zítra ne.. Jenže, co kdyby to ani potom nevyšlo? :).. Navíc si uvědomuju, že to není o běhu. Je to určitě takové malé vyhoření. Pod různým tlakem starostí, nedostatku času.. se zapomínáme radovat ze života a dělat si radost, což je ta nejhorší forma zapomnětlivosti!

Ale pozor, já to vím! :) a stejně jako existují balíčky první pomoci, tak já v dobách klidu a pohody přemýšlím a připravuju si, čím bych si tak mohl udělat radost, až bude nejhůř:). V tomhle oboru jsem naštěstí úplnej reprezentant!:) a tak jsem si před časem připravil radostnou bombu, kterou jsem v pátek zrealizoval. Modří sice již vědí:), ostatní mohou tušit, maličko napovím, je to letenka na srpen, a skrývá v sobě kombinaci všeho, co si jen pobíhač a nadšenec jako já může jen přát.. ale k tomu někdy brzo. Já stejně na sebe všechno prásknu..:)

V tom okamžiku se věci zase začaly vracet do normálu. Odjíždím v sobotu na sraz spolužáků na rodnou Vysočinu a cítím, cítím novou sílu a radost. I ta čísla kolem mi to dávají znát .. odjíždím z Prahy směr Kolín po silnici 12 a do rodného města vjíždím, naprosto stylově, jak jinak než po silnici 34!:).

Absolvuji sraz spolužáků a v nedělním ránu při kouzelné svatojánské noci se dostávám poněkud méně jistým krokem k rodičům přespat. Neskutečné, ale před 7 hodinou vyběhnu na "léčebné-detoxikační" běh a skutečně 19 km v ranním slunci v rodném kraji že mě snad všechno sejmulo..

Nakonec končím týden s velmi slušným číslem 95km, což asi vůbec nevystihuje ten rozměr přemáhání a vnitřního boje, i když?:)...

Občas zaslechnu, jak se kamarádi a běžci navzájem chválí.. ty jsi nepřekonatelnej.. V tu chvíli mě vždycky zamrazí. Kdepak, to já potřebuju úplně naopak! Být "překonatelnej"! Vždyť jsou občas týdny, kdy se musím překonávat i několikrát za sebou! :)

Tak nezapomínat na dělání radosti a překonávat se, aspoň cas od času.. 12:)

27 komentářů:

  1. Zajímavý ty říkáš malí Kaisen já si říkám malí Mistr Dešimaru. Jinak detoxikační běhy jsou príma mám je rád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no pro me to byla hezka zkusenost.. bezel jsem teda sice uplne bez vody, ale zase o to to bylo dobrodruznejsi. Rikal jsem si, ze kdyz bude nejhur budu zebrat u domorodcu.
      Jinak ten rozmer sebe-prekonavani je dobra vec. MSF!

      Vymazat
  2. Ja se taky citim jako Deri posledni dva tydny. Porad bych jen spala... :) A resim to jako Deri, proste spim :) Tak at to beha, srpen je velka motivace!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si pis:), ale ja bych taky nejradsi porad spal. tedy porad.. porad, kdyz muzu:). Ale treba se udela nejaka dovolena a ja si budu odpocivat.. I na to spani a polehavani s Deri dojde..MSF!

      Vymazat
  3. Mě by zajímalo, co Honza chystá za běžeckou akci. No uvidíme. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oznameni akce -- jak se znam -- na sebe nenecha dlouho cekat, protoze ja jsem takova slepici prdelka:), zadnou dlouho neudrzim..:). Jeste jednou gratulace k IM! 12:)

      Vymazat
    2. Určitě poletíš za stínem. :)

      Vymazat
    3. Vzdyt to rikam.. Mo(u)dri jiz vedi! :) Ovsem je to na delsi povidani, ale radosti plnej batoh! MSF! 12:)

      Vymazat
    4. ... no pockej ... ja myslel ze jsme se dohodli ze privezes granko, kremzskou horcici a fernet ... ;)

      Vymazat
    5. 2 RS: Domluva je jasna.. Cti pozorne, rikam radosti plnej batoh... Kontraband bude v kufru! :)

      Vymazat
  4. Pekny. V moji (virtualni) bezecky kapezetce lezi hned navrchu papirek, kde je napsano: Nikdy jsem se po behu necitila hur, nez pred behem. Zatim to funguje vyborne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super zasada. Ja sice nezdilim ty hesla s lidmi z bezva behu, ze kazdy je bezva a bezva beh:), nekdy to drhne:), ale zatim jsem mel dobry pocity vzdycky, treba nakonec i z toho, ze jsem se vykopal a uvedomil si, jak bych byl protivny, kdybych nesel behat..MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Presne. Zdaleka pokazdy to neni bezva - tak jako vsechny veci v zivote nejsou jenom bezva. Ale to premahani a soukani se do vlhkejch elastaku (mame tu ted dost zimu), kleni nad prazdnou baterkou v Garminu a mazani bolavejch kloubu k tomu patri. A ja se znam moc dobre na to, abych vedela, ze bez behani by se muj 'samonasiraci' mechanismus spoustel daleko casteji, nez se spousti :-).

      Vymazat
  5. Honzo, tak ty o víkendu na Vysočinau, a my z Vysočiny do prahy:-) a dál - tedy až na Ještěd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja behal kolem Hamerske prehrady a bylo to fakt prima.. Tak vysocine zdar!

      Vymazat
  6. Vysočina byla i mojí domovinou - celé dětství až k prahu dospělosti. Se kterou částí jsi spjatý?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No presne kolem Hlinska v Cechach, ale tahne se to od Sece a Horniho Bradla, az po Kamenicky... Proste kraj K.V.Raise:).

      Vymazat
    2. Přes Hlinsko jsme jezdívali na chatu ke Žďáru, tam je to krásný.

      Vymazat
  7. Občas je přemáhání nutné :-) Pak by si člověk vůbec nevážil toho, když to jde jak po másle :-))) A jak bys potom poznal, že je něco bezva?? Prostě těch bezva věcí je jako šafránu a pokud nám něco udělá radost v tom našem dennodenním kolotoči, tak to je potom bezva :-)
    Tedy výlet do dalekých krajin za kamarády ultra, to je něco. Už se Honzo, těším na tvé zážitky :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlaty slova, Petre. Ovsem jak me znas, ja se snazim si delat radost o 106, jak rikam, uplnej reprezentant.:)
      Na ultra vylet, za ultra kamaradem a ultra zazitky se ultra tesim:). O tom zadna.. Urcite se neco z epickych zazitku objevi u Stina a pocitove zhodnoceni urcite u me:).
      MSF! Behu zdar, ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  8. 95 km za týden? A to to skřípalo?
    No jo: ULTRA :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prave zil jsem vetsinu tydne s tim, jak to drhne, jak musim bojovat.. a ejhle na konci to vypadalo, ze vubec ne:), to me potesilo... MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Honza12: Není mi dopřáno klidu na krátkých tratích. :-) Dnes jsem tak nezávazně brouzdal na stránkách Trailpointu, že bych čase ty svoje kratičké bosoběhy prodloužil a nemusel běhat jeden úsek tam a zpět a narazil jsem na blog Vlčí dech a tam někde na tohle: http://www.univerzitniultra.blogspot.cz/ :D

    Budu muset něco naběhat. (-:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjo, bosobeh je bosobeh:)... treba se casem taky dostanu nad 15km ve fingers... ale postupne:). MSF!

      Vymazat
    2. Zdravím:Nová výzva:)
      http://www.bezvabeh.cz/clanek/836-v-new-yorku-byl-odstartovan-nejdelsi-zavod-na-svete-3100-mil

      Vymazat
  10. http://pohyb-sport.abecedazdravi.cz/beh-je-nejlepsi-medicina
    i.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...