pondělí 11. června 2012

První je první...:)

Všechno je relativní, vzdálenosti i čas, který občas běží jako splašená koza, aby se potom na chvíli skoro zastavil. Ale vždycky mě zaráží, že po dosažení nějakého cíle, o který jsem hodně usiloval, jako by někdo zmáčkl tlačítko RESET a já ztratil svoji běžeckou paměť.

Naštěstí moje pevná mantra .. je to v hlavě, je to v hlavě... zůstala nedotčena!:)

A tak se pomalu a pozvolna vracím k pobíhání. Podle rad Běžícího Stínu (a podle signálů, co mi důrazněji posílá moje tělo) jsem vynechal myšlenky na něco delšího i rychlejšího a klusám a cupitám Prokopákem s postupně se zvyšující vzdálenosti a i rychlostí. Jako bych začal zase znova, jako kdybych nikdy neběhal... Při průměrce 6:20 (sice kopečky, sice Deri bobkuje a koupe se..) mi ten čertík v hlavě říká, to nedokážeš běžet rychleji, ty loudo, zaber!!! ... V neděli mě předběhl mlaďoch v kopci a málem jsem i zrychlil, ale ... ale vím, že někdy je důležitější běžet ukázněně, však to -- věřím -- brzo přijde, kdy zase vyběhnu na dvojsměrku nebo za hranice údolí někam maličko dál... Důležitý je to neuspěchat a stejně poctivě zase znova lézt nahoru.:)

Jsem rád, že Silva už v mém okolí odezněla, jen jednou jsem -- když jsem byl jako předseda komise na státnicích v obleku a ve "společenských" :) černých Asics -- musel vysvětlit, že nejsem výstřední Američan, ale nadšený pobíhač a že mám ještě oteklý a citlivý nehty na palci.. Prostě naštěstí pro ostatní... už je to pryč, ale pro mě je to stále krásné a živé.

Navíc stejně jako po 1/2M, M, Brdské... nám ten skvělý pocit, že překonáním sama sebe a dané vzdálenosti jsem se posunul někam dál, že jsem klidnější a nemusím si věci dokazovat jinde a jinak, protože pro sebe (a to je to nejdůležitější), jsem si dokázal, co bylo třeba. Z toho teď budu určitě nějakou dobu žít i v práci a normálním životě.

Silva je moje první 100, i když doufám, že si ještě nějakou uběhnu, bude vždycky první. Bude pro mě vždy zachycovat tu neskutečnou atmosféru, trať, kamarády v cíli a moji nejmilejší, jasné slunéčko na trati:). Prostě nebylo to jednoduchý se tam po loňském odstoupení vrátit, tím spíše na ještě náročnější trať. O to víc jsem si to užil, o to víc mě potěšila hláška BS, která se dá použít i ke komentování poslední bouřlivých vývojů na bjehej.com:

Silva je pojem, a jako každá správná ženská není dokonalá. Správnej chlap s tím počítá ... a když jednou dostaneš kopačky, tak buď budeš nadávat a jí pomlouvat, jaká to je kurva, nebo se jukneš do zrcadla a třeba se napřesrok lip oholíš...:)

Běhu zdar, ultra zvlášť!

12:)

PS. Je to Prokopák:) a minulý týden jen 35km ... :)

13 komentářů:

  1. Stejně je to neuvěřitelný, těch 100 km...
    Jinak nemám strach, že bys zase něco nového nevymyslel. To přijde brzo.
    Ať se dál a třeba zase jinak daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :} nevidim na to, kdyz pisu, oci jeste roztazene z celodenniho pobytu na ocnim:), ale musim priznat.. ano, samozrejme uz mam neco noveho, skveleho a krasneho...:) Protoze je to brzo, bohuzel to znamena, ze Zebrackou letos zase minu... za coz se dopredu omlouvam. Ale stoji to za to. :) MSF!

      Vymazat
  2. Diky, Silvo, zes umoznila i nam, obycejnym smrtelnikum, dosahovat alespon na kratkou chvili tydenni kilometraze srovnatelne s objemy Tvych ctitelu a pokoritelu... mas to u me :-).
    P.S. Ty cerny palce si ale Honza myslim nezaslouzi, tos trochu prehnala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tradicne vtipny.. no ten jeden mrtvej nehet je ve finale bilej, takze to vypada i decentne. Ja si nestezuju. Proste jsem mohl jit behat jen 4x a musim v malych davkach. Ruzne odlozene prohlidky, prace a povinnosti si vzaly svuj dil, ale pozor! :) ja to vim, a maj to jen na chvili.. At nam to beha. 12:)

      Vymazat
  3. no tak to je ale opravdu krasny popis Silvy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) myslim, ze je to tak i v normalnim zivote.. podle me spravnej chlapek nebude pomlouvat holku/zenskou, protoze holt u ni nemel stesti. Mel se vic zasnazit, nebo si nebyli souzeni, vic bych to neresil:)..MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Ten poslední odstavec je skvělej - protože je to jasná a přímá "chlapská" odpověď na to co rozpoutal nechutným způsobem jeden jediný nespokojený člověk (i když se zdá, že byl na 90% nespokojený právem) okolo krásného a v ČR jedinečného závodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjo, obcas se objevi veci:), ale abych pokracoval ve Stinove metafore... Silva urcite neni bez chyby, ma sem tam pihy a mozna i za zadku pupinky:), ale mezi nama... na atraktivite ji to vubec nic neubira (mozna naopak)! :) MSF!

      Vymazat
  5. teda, ty na mne vykecas uplne vsechno :)))) ... jeste ze te nectou u nas doma :)))
    Je dobre ze se setris, tak po 3-4 tydnech bys mel byt schopen behat "naplno", ale jeste asi dalsi mesic bys mel cejtit takovou celkovou slabost. V pulce srpna uz ale budes zase ve sve obvykle top forme ... akorat vcas na .... aha ... kdyz my ale nesmime ani naznacovat ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. alespon nekdo když ty ted nějak nestíháš na sebe něco vykecat sám :)

      Vymazat
    2. 2 ll: Jukni ke Stinovi, uz se polepsil:), ma novy zapisek.. Urcite te potesi
      2 RS: Myslim, ze to nevydrzim a brzo to prokecnu. Ja jsem takova slepici prdelka.
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Silva 103 byla drsná a proto každej kdo jí dal si může říkat "Vasil" Schválně opakuj to rychle za sebou :)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...