středa 25. července 2012

Střihoruký Edward, tedy vlastně Honza:)

Začlo to všechno tradičně úplně nevinně... Dorazil jsem domů z práce i trochu otrávenej, přemýšlel jsem co s tím:), Deri stávkovala, ostentativně naznačovala, že se jí moc nic nechce. Co dělat? Vzpomenul jsem na překážky, nejen ty mentální, ale ty skutečné, co nám v běhu brání... A tak jsem nakonec vzal krátký pákový nůžky s tím, že popoběhneme a prostříháme cesty, kde nám to nejvíc vadilo..

A jak jsem vyběhl a dělal sobě (i jiným) cestu k lepšímu běhání po údolí a bylo to najednou fajn. Příjde mi legrační dělat při běhu "dobrý skutky" a suplovat práci zahradnictví a lesů Hl.města..:) Vždycky jsem běžel kousek normálně a pak jsem stříhal větve stromů, šípkové keře, náletové stromky..., které bránily v běhu po cestách a odklízel větve..Samozřejmě jsem to musel několikrát opakovat a při třetím výběhu s nůžkami mě dostala jedna "dívčina" ... Kouká na mě skoro v šoku povídá,, to jste vy?.. než stačila doříct povídám to jsem já:).. ale asi si mě s někým pletete:).. ona to jste vy, kdo tady prostřihává ty cesty a cestičky..? Povídám, tak to jsem já.. tedy já jsem asi jeden z těch co to dělají.. ale třeba je nás víc..:). Ona, že prý vypadám, jako člověk, co dělá dobrý skutky [=magor, pohádkový dědeček, ...], a to mě fakt rozesmálo i potěšilo.

Pro přátele dokumentů, pár fotek, ono s Deri, s vodítkem a s nůžkama v ruce se špatně fotí, ale aspoň něco do archívu..:)

První ukázka je jak se postupně vyvíjela postranní cestička u hráze. Ze začátku zarostlá, i se skloněnou hlavou člověk probíhal meyi větvemi.. až nakonec krásně udržováná cesta, umožňující páru běžet vedle sebe..:).. [na třikrát prostřiháváno:)]


Větve postupně odkládám a pak odhazuji do lesa, uklízím do houší:), jednak abych nerušil dojem a jednak co kdyby se to nesmělo..? :)


Ovšem, šípkové keře v horní části cesty na louku .. to byla chuťovka, nakonec těch větví bylo tolik (musel jsem ostříhat několikrát skoro půlku keře), že i po straně keře něco zůstalo..

Teď už se zase s Deri můžeme radovat z pohodlných cestiček.



A tak volným cestám zdar. S překážkami je třeba bojovat.:)
12:)

14 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Rikam si, ze tam tudy behaj i jiny (treba i ty), takze dvojnasobna radost.. 12:)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. :) Davide, Deri kouka a rika, no uz to tady neflakej,... nevsimame si a bezime.. :). MSF!

      Vymazat
  3. Tyy jo! A k nam bys nechtel nekdy zabehnout? :) Mame tam vsechno zarostle, hnusne smetiste... tam by ses vyradil .) Nee, fakt super napad. Jestli je to povoleny, to je otazka... :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite to zakazany neni... prostrihaval jsem existujici polni cesty (siroke), ktere tu kdysi byly, navic tem stromum a kerum se nic "nedeje", ostre nuzky, vetve odklidim do lesa.. oni=sada, lesy zahradnictvi, jsou ve finale urcite radi.. Je to jejich starost udrzovat park a udoli..
      Asi kdybych tam dlouhodobe bydlel, tak bych i neco "osazel" pouzil na podzim mistni naletove dreviny a ruzne to rozesadil. Nekdy je potreba prirode trochu pomoci..:). MSF!

      Vymazat
  4. Já se dostal jen k tomu, že při každém běhu nějakou překážející větev ulomím a zahodím do houští. Cesta se drobet uvolní, ale obávám se spolu s Tebou: není to vandalství?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nerekl bych:), jiri pokud stromky nejsou vzacne a pokud delas normalne cestu, tak delas to same, co srnky a kozy a diva zver:).. proste delas cesticky.. Nic nenicis.. Cestam zdar! 12:)

      Vymazat
  5. Moc pěkně strávenej čas. Abys mi nefušoval do mé druhé práce kácím v lese.A vandalství to není ,když to nejsou schopní udělat a uklidíš to po sobě tak je vše ok. Hidedeosi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIK! Presne to si myslim... Prace v lese je hezka (i kdyz tezka prace). Tak at ti vyjde cas a sila na behani.. MSF!

      Vymazat
  6. Koukam, ze behani z nas dela lepsi lidi a na dalku dekuju za vzorny priklad! Sama ted obcas beham s igelitovou taskou a sbiram u vody plechovky (aspon se muzu trochu vydejchat haha). Uvaha o vandalstvi nebo zakazu neni samozrejme vubec na miste: pokud vlastnik ignoruje povinnost se o svuj majetecek starat, ztracim k nemu respekt. Honzo, behej a strihej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpadky me taky vytaci:), v parku je vetsinou sbiram rano pri venceni Deri a nemuzu pochopit, ze to "nekdo" nedonese do par desitek metru vzdaleneho kose, kdyz stejne musi jit okolo:). Ale ty odpadky a lahve mi fakt vadi a tak to seberu:), protoze bez odpadku je to behani a prochazky o rad lepsi..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. On to vlastne je takovy projev majetnictvi: dohlizim na 'svuj rajon', cili na vsechno, co se behem sezony deje na moji pravidelny trase - od hnizdeni kachen a vyvadeni kacatek pres trenujici kajakare a skautsky oddil s lodickami az po ty odpadky. Tak to nejak porad kontroluju a lebedim si...

      Vymazat
    3. rekla jsi to moc hezky. jak clovek nekde chodi, beha, jak nekam patri.. tak mu vetsinou na tom "jeho rajonu" :) zalezi.. sleduje to, tuhle sebere nejaky odpadky [ne, ze by chtel moralizovat, ale protoze mu to vadi], tady se potesi s tim, ajk neco roste, jak ptaci, trava stromy, slunce.. Proste si to uziva..:). IMHO, vo tom to je! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...