pátek 3. srpna 2012

Běžecká banka

Jak v poslední době pobíhám trochu víc s nejmenovaným spoluběžcem, tak při běhu, jako správní muži řešíme zcela zásadní otázky lidstva, vymýšlíme "inovace" a průlomové myšlenky,.. prostě vymýšlíme naprostý ptákoviny.:)

A tak nás pochopitelně napadlo, že vlastně celý ten koncept běhání pro zdraví má jeden velký háček, který by se dal napravit. Valná většina lidí totiž začíná běhat proto, aby zhubla, aby se dostala do formy a k tomu se klopotně snaží dopracovat postupnými tréninky. Jde to opravdu pomalu a bojovně, protože s sebou na začátku táhneme hromadu kil a nedostatek naběhaných km to jenom "brzdí".
Nedalo by se -- stejně jako u hypotéky na bydlení -- získat "běžeckou" půjčku hned na začátku našeho snažení, okamžitě shodit potřebné kg (dostat se do formy) a pak "platit i s úroky" :) pravidelnými tréninky a dlouhými výběhy... Pokud to současná technologie ještě neumožňuje, tak je to určitě pro naše vědce návrh k přemýšlení.:). Založil bych to na zákonu zachování (běžecké) energie..:) [V praxi se už teď například projevuje zákon zachování hmotnosti, když někdo ať už vy nebo někdo jiný zhubne, tak zase ta zhubnutá kila zákonitě někdo jiný nabere:)]

Doufám, že až to někdo zrealizuje, tak nám uzná alespoň nás vizionářský pohled dopředu. Bylo by to skvělý, kdyby to tak fungovalo, asi by to víc lidí postupně nadchlo pro běhání a pobíhání. Přesto "běžecká banka" existuje... I když její hlavní měnová jednotka zatím není úplně jasná. Někteří se snaží prosadit jeden puchýř, jiní prosazují "tvrdší" měnu -- jeden "slezlý nehet", jiní vidí odvozenou měnu v pocitech jako 1 šťastný km, případně 10 šťastných minut:).

Lidé totiž platí během za to, že jsou zdraví, nemají nadváhu, mají čistou hlavu.. ale bohužel běh berou jako nutné zlo:). Naštěstí po určitě době -- řekl bych po nadkritickém množství naběhaných km -- se to dostane do obráceného gardu.. Běh začne platit nám:) a už nám vůbec nejde o počáteční motivace, jen chceme běhat, pobíhat, utíkat a pádit... a užívat si to:)..

Tak jako tak, běh je poctivá banka, protože vrací a často s vysokými úroky, co do něj dáme. To si vždy snažím uvědomit, když třeba někdy maličko pochybuji... Já mám teď spíš veselý pochybnosti, kdy mi moje nejmilejší často připomíná lékařské studie, které ukazují, že fyzické anaerobní aktivity, rychlá chůze a běh, udržují všechny funkce mozku, brání demenci a blbnutí obecně.:) Pokaždé, když mi to moje nejmilejší říká, tak se potutelně usmívá a dívá se na mě s otázkou v očích... Jak to, že já, při tolika naběhaných km ukazuji takový rozsah zapomnětlivosti, zmatků a blbosti:)?

Poučení je nasnadě. Studie jsou v pořádku, nelžou, jen já nesmím přestat běhat!!!! Dokážete si představit, jak by to vypadalo, kdybych neběhal?? :)
Běhu zdar a ultra zvlášť! 12:)

PS. Už jen 7 dní -- a modři již vědí!!! Je to u mě jak v běžecký bance!!! :)

15 komentářů:

  1. Dnes jsem měl relax odpracoval jsem jen 13 hodin večer dal 10km na odpočinek. Já už běhám jen pro radost ne pro hubnutí. To bych nakázal všem prvoběžcům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), no nakazovat se vlastne neda nic a nemelo by to smysl. Me se libi, za po case je to u vetsiny lidi, s cim zacinali.. Proste (aspon jak to vidim kolem) po case prevladne u vetsiny ta radostna stranka a ten pocit potreby behat.. MSF! 12:)

      Vymazat
  2. No pokud by někdo z těch hubenejch cht+l skusit jake to je tak jsem ochoten mu nejake to kilčo zapůjčit. Ale zadarmo by to nebylo videl bych to aspon na dva růžový od Lopaty :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jjo, myslim, ze takovejch by (nas) bylo vic, ja bych nejaky to kilo dal i zadarmo:)... Za ruzovy nehty? No mozna bych i neco planoval odbehat.. MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Ty mi ctes myslenky... zrovna ted mam nejakou krizi, nechce se nic, mozna i kvuli tem kilum zase :) Proste bych potrebovala poradou pujcku :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty a pujcka? Ty si myslim, ze neustale nekomu pomahas.. u tebe si myslim, ze ty porad behas jeste (k tomu navic) za nekoho jineho.. MSF! 12:)

      Vymazat
  4. To jsem taky jednou s někým na běhu vymyslel. :-) On by mi zaplatil za to, že mi předá třeba 2 kila a já mu je vyběhám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaaaa sakra.. uz je to tady:), myslel jsem si, ze podobna ptakovina uz taky nekoho napadla:). A ze to bylo zrovinka u tebe me potesilo dvojnasob. Predstav si, nekdo by si z toho mohl zaridit zivnost. Trenovat na TT a pri tom nekomu jinymu hubnout kila.. Nema chybu!!! 12:)

      Vymazat
    2. A ještě k tomu tohle: http://tri-dave.blogspot.cz/2011/11/hypergravitacni-trenink.html

      :-)

      Vymazat
    3. :) vzpomnel sjem si.. Tak je videt, ze jsme byli pozadu..:)

      Vymazat
  5. Blby na ty bezecky bance by bylo akorat to, ze by se klienti sami pripravili o ten super pocit 'precvaknuti', kdy si najednou pri nejakym nepodstatnym vybehu uvedomi, ze nebezi kvuli nadvaze, stresu nebo cholesterolu, ale proste pro radost. Jinak jsem pro a klidne u nas zalozim pobocku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hluboka pravda... Ono asi staci jen na zacatku chvili dyl vydrzet. Jenze kazdej jsme nejakej... Ono se to jednoduse muze radit, ale co kdyz "ten" nekdo ma proste drsnejsi praci, ktera ho mele a na nej se navaluji starosti o rodinu, atp.? To pak muze byt pekny maso..:) a tezko rici, jak bych se s tim popral ja, nebo i ultra Milos:), kdybychom meli vyrazne horsi podminky...
      Tak at ty dobry pocity prijdou co nejdriv a co nejdele vydrzi.. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Zdravím.Zrovna ráno jsem nad tím přemýšlel taky.Ten kdo běhá jen z nutnosti shodit kila a uspokojit svědomí,že dělá něco pro zdraví vnímá vše jinak a cítí silnou únavu.Kdo běhá pro radost a odpočinek je v jiné dimenzi.Je to něco jako nucená tělesná výchova,kdy žáci až chtěli nebo nechtěli museli běhat v horku na hřišti .Když se sportuje s nechutí tak je to k ničemu.Tak si někdy říkám,kolik lidí získalo odpor k běhání právě díky povinným hodinám tělesné výchovy na základkách.
    Ivan

    OdpovědětVymazat
  7. a vůbec nejlepší je, že se díky běhu dostane člověk na hladinu, kdy ho takové veselé blbinky napadají.
    Ale jinak souhlasím, kdyby šlo ty endorfiny na začátku začátečníkům nějak "šérovat", hýbalo by se o dost víc lidí. Bohužel, zatím pořád platí "každý začátek je krušný" :-).
    Ať Ti to Honzo uteče, musíš své kvality někde zúročit!

    OdpovědětVymazat
  8. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchodujte kdekoliv - Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...