pátek 7. září 2012

Běháním za veselejší svět:)

Luboš mi začátkem týdne povídal, že mi drží palce na Stromovku a Pražskou 100, ale že by se nedonutil to takhle drtit, km, km, dvojsměrky (do práce 15, z práce 15).. Prostě, že to musí být náročný..

Někdy je, někdy hrozně:)... ale někdy, někdy se dějí takový věci, že je to jak ve filmu... Jako kdyby mi ten běžecký pánbůh chtěl udělat radost, za to, že jsem takovej poctivej pobíhač a tak mi občas nadělí náruč plnou zážitků. No posuďte sami...

Tento týden běžím dvojsměrku domů, kousek u odbočky k loděnicím se za lavičkou převlékala hezká holka do sportovního, brala si elasťáky (a měla s sebou kolečkový brusle), běžím kolem když je zrovna ve fázi.. "v kalhotkách"...nedá mi to, obdivně zvednu palec nahoru a řeknu.. "fakt pěkný" ..:)... Její odpověď mě dostala, málem jsem s sebou o ten obrubník fláknul.. "já vím.. může to bejt i hezčí... " :) .. už jsem nechtěl v téhle nebezpečné konverzaci pokračovat.. Běh se stává rizikovým sportem..

Běžím do kopce od Hlubočep údolím.. už na mě dopadá únava, přede mnou pěkná ženská s mladou dcerkou na kolech.. a tak běžím kus za nimi, když je malé stoupání, tak žertuji s dcerou.. ať přidá, nebo, že ji předběhnu, přeci se nenechá předběhnout starším člověkem.. vydrželi kus údolí, ovšem závěrečné trochu větší (i když pořád mírně stoupání) už je v moji režii.. říkám té holčičce (a mamince) tak co, celou dobu jste vedli, nedáme závod do toho kopce?
[normálně bych provokoval svoji gambitovou frází.. "tak co, dáme ten kopec ve velkém stylu?" :)...] no ve finále na mě neměli, ale ta holčička, mě dostala, jestli bych s nimi nechtěl běhat častěji.. :)... [a tak jsem ten kopec vyběhl, jako by mi hořelo za patami.. kdyby to tak slyšela moje nejmilejší, jasné slunéčko, tak by si asi hned pomyslela něco ne moc hezkého..:)]

Aby toho nebylo málo.. Běžím nahoru a v poslední části údolí kousek vidím chlápka se psem na vodítku jak celkem hlasitě telefonuje se ženou a mává při tom rukama, jako větrný mlýn.. slyším, jak ji vysvětluje.. ne nejsem s žádnou ženskou, nejsem.. jsem v Prokopáku na procházce se psem, sám..co by tu kdo se mnou dělal.. jak ti to mám dokázat? za 1/2 hodinu jsem doma!!! ..Počkej. Teď kolem mě běží chlápek, má zelený tričko a žlutej batůžek.. No, ten, ten jak tady furt běhá.. do 10 minut ho uvidíš z okna u rybníka, aspoň vidíš, že nekecám!!! :)

No není to neuvěřitelný??? Zachraňuji manželství, moje pravidelně pobíhání se stává pro některé pejskaře stejnou kotvou, jako pro lidi, žijící u trati houkání vlaku.. "ááá šestka, dneska má ale maličko zpoždění.. "..:)

Zážitkům zdar, běhu taky a ultra zvlášť! 12:)

30 komentářů:

  1. a já sám, vždycky sám ... po lese si pobíhám. Asi bych měl vyběhnout někam kde to žije, ať taky mám nějaké historky z pobíhání pro pobavení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) urcite se neboj vybehnout i tam, kde jsou lidi.. Ja se casto bavim s domorodcema a tak je to vetsinou mile, prijemne. Obcas se zadari:), ze je prihoda stiha prihodu.. A nekdy je klid. Proste pohoda! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Tak jsem si včera vyběh mezi lidi na rovinku na cyklostezku. Musím trénovat rychlost abych si zaběhl slušný osobáček v říjnu ve Stromovce :-) A když tak člověk běží ty 200m úseky a ještě ve fivefingrech mezi těmi línými rádoby sportovci inlajnisty, tak občas zaslechnu různé hlášky od "Kam se tak žene!", přes "Asi trénuje na olympiádu." až po "Vidělas co měl na nohách, to sou ty prstové boty." A na závěr, když už jsem běžel z cyklostezky kolem parkoviště k domovu, tak jeden tatík běžec z dcerkou na kole čekající u auta na maminku, klusající asi kilometr pozadu, mě z úctou pozdravil, jako bych byl opravdu nějaký olympionik, tak jsem jen ledabyle mávnul rukou, řekl Zdar! a funěl dál. Ale v tu chvíli jsem si připadal jako hvězda. Proč by mě jinak zdravil úplně cizí člověk. (I když my běžci se mezi sebou zdravíme, že :-)

      Vymazat
  2. jednoznacne chceme fotky z tohto behu...a mozes zacat rovno tym prvym pribehom...aj tu naslednu cast, tu hezci, co predstieras, ze si bezal dalej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Duri, kdybych tu divku zacal fotit, tak bych bud mel uz davno dobehano:) nebo jiste maraton pod 2:50.. Jednak je to neslusny:), jednak neriskuju. To je jako ty, kdybys ve Spanelsku bezel pres zdivocelymi byky a maval jim cervenejma praporkama.. :)
      MSF!

      Vymazat
  3. Honzo, zase jsi me pobavil!! :) Budu muset behat casteji, abych otestovala, jestli se tohle deje v nasem udoli standardne nebo jestli ty jsi ten magnet na zazitky :) MSF!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ale ja si myslim, ze cas od casu se podobny silenosti a zazitky stavaji vsude.. Lubos mel ve stejnej den taky zajimavej (i kdyz adrenalinovej) zazitek.. proste se to nekdy sejde, ze fakt nevis co a jak:). MSF!

      Vymazat
  4. tady se evidentně potvrzuje pravidlo že náhoda přeje připravenejm :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) hlavne clovek nesmi nakopnout psa.. to je zaklad! .. i kdyz pak zase bych ty tvoje casy videl v uplne jiny kategorii:). 12:)

      Vymazat
  5. Tak to u nás nehrozí:-). Tady potkávám max. srny a zajíce:-).

    OdpovědětVymazat
  6. i když, když to beru po silnici, jezdívá tu často takový pěkný kluk se zelenou Tatrou:-),co mě "zdraví".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak vidis.. stat se muze cokoliv.. :), bud pripravena.. msf! 12:)

      Vymazat
  7. Že bych si zase zajel do Prahy si trochu zabehat?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak urcite.. :)... ovsem nerikej, ze se v liberci a okoli nic nedeje..jak jsi posledne koukal po zenskejch, tak jsi nekolik tydnu musel nosit chomout kolem krku:)...

      Vymazat
  8. Honzo jsem rád, že jsi své zážitky zveřejnil, byla by škoda, abychom o nich věděli jen "úzkém kruhu" :-))) Jsi prostě zážitkový magnet :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik no vlastne ve stredu na nasem setkani to bylo vsechno takove zive:), cerstve.. rikal jsem si, to musim rici kamaradum..:).. no a pak .. proc si to nedat sem:)?.. at je videt, ze se obcas s prihodami roztrhne pytel... ted bude verim, zase klidnejsi obdobi..MSF!

      Vymazat
  9. Pro nedostatek času holt běhám v práci od popelnice k popelnici. Lidi na mne ve varech začínaj koukat jako na exota, ale nějak naběhat musím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) naopak bejt exot cloveka muze jenom posilit:), nekteri by treba taky chteli, ale stydi se..:)... vzpominam si, kdyz jsem v zacatku s vysokou nadvahou dupal na behatku ve fitku a pak vybehnul do tajiciho snehu ven.. vsem bylo jasne, ze jsem "prvnicka" zacatecnik, tlustej.. proste exot.. :).. ale casem se to srovna.. ja i lidi kolem si na to zvykli a zrovna kdyz me potkaj v civilu:), tak se divaj divne, jako kde mam boty, Deri a bagl? :)... a tak exotum zdar!

      Vymazat
    2. Honzíku já si nestěžoval jen jsem chtěl poukázat na to ,že se cesta vždy najde. A tak exotum a ultra zdar.

      Vymazat
    3. :) ja vim.. ja to tak beru.. proto jsem to taky tak napsal.. proste "divnej je dobrej".. Uzij si Kostejovo ultra.. MSF!

      Vymazat
    4. Ultra nebude bude se makat. To je duležitější.

      Vymazat
    5. Jasne, prace je prace... behat clovek muze i sam, zivit musi rodinu a blizke.. znam to.. uzij si svoje cesty a stezky, at to beha!!! 12:)

      Vymazat
  10. Moc pěkné. A pak ať někdo povídá, že je běhání nudné... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, souhlasim...myslim si, jakmile clovek neco beha (nebo dela) a laskou a vasni, tak se rozhodne nenudi.. Behu zdar! 12:)

      Vymazat
  11. Tak třeba popeláři mě u nás zdraví každou středu odpoledne, když objíždějí vesnice. Už si ani neťukají na čelo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tohle ja miluju vzdycky, jak se clovek zacne stavat soucasti toho malickeho mikrokosmu... Proste tam zapadnes, ze i bezdomovci, prodejci ve stancich... vedi, ze kolem behas.. ses proste soucasti toho vseho, jako kdybys mel inventarni cislo. Ten pocit, ze tam patrim, miluju.. MSF!

      Vymazat
  12. Tuhle mi soused pejskar povida: "Vod ty doby, co April nezije, jsi venku cim dal vic a stejne si nikdy nepopovidame. Driv to bylo kvuli nasim psum, ktery si nepadli do noty, a ted zase furt utikas..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ja mam taky ten pocit rozdvojeni.. jdu s Deri (tedy kdyz nebezime) a potkavam pejskare, zdravime se a nekdy chvili pokecame.. Po chvili svistim:) kolem do prace s batuzkem, zdravim je a koukaji na me jako na ciziho??? Jjo, to uz jsem totiz v jinym "klubu".. Moc rad jsem Vas videl na Nocni 10! Bylo to super! 12:)

      Vymazat
    2. Bylo to kratky, ale pekny, vubec jsem tomu nemohla uverit! Casu dost, zavodu taky... :-).

      Vymazat
    3. :) no bylo to jako blesk z cistyho nebe..:)
      Hlavne, ze jsme si to uzili fakt fest! MSF!

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...