středa 12. září 2012

(Ne)viditelný trail....

Je zajímavý, jak jsme (soudím podle sebe) často zahledění do sebe nebo nevidící věci jasné a zřejmé... Okamžitě jak mi Stín ukázal svoje trailové stezky podlehl jsem jejich kouzlu a říkal jsem si -- hlupák (!) -- objevím si taky super "trail" vyšlapu v Prokopáku Stínovou stezku... přitom řada cest tam dávno existovala, některé prošláplé turisty, některé zvěří (nebo obráceně?), některé dozajista utajenými běžci a já to neviděl, nevnímal nebo nechtěl vidět.. běhajíc po hlavních ulicích, neviděl jsem pavučinku vedlejších strmých, křivolakých cest a cestiček... a najednou jako když mávne kouzelným proutkem, objevily se jich mraky a já zase mám co prozkoumávat...
Posuďte sami, třeba spojení horní louky a dolní silnice, oklikou z hlavni cesty..


Nebo nový výběh na louku:


V poslední době nemám nouzi o zážitky a příhody, problém je, že se dějí i na můj vkus příliš rychle a hekticky, docela se těším, že zklidním tempo běhu události a pokusím se zrychlit tempo běhu samotného.:) Podle všeho jsem dostal od vrchnosti předběžný souhlas, že najdeme řešení a přesuneme moje povinnosti, abych mohl běžet Pražskou 100 a od Stína pokyny, abych se vykašlal na přípravu na 100 -- to je ještě daleko :) a soustředil se na přípravu na Stromovku.

Včera jsem absolvoval náročný jednodenní výlet do Karviné a zpět na konferenci, díky časovému presu jsem si to vůbec neužil, ale zase zážitků bylo neskutečně... Dneska odjíždím na krátkou dovolenou do Alp do Zell am See, už se těším, jak po ránu budu pádit kolem jezera, snažit se něco naběhat a potom budeme chodit s moji nejmilejší po horách (ovšem má šíleně pršet!). To by v tom byl čert, abych se dobře nepřipravil na Stromovku...Dám do přípravy, co půjde... mám i několik tajných karet v rukávu, jednu z nich vytáhnu co nejdřív:)!!!

Běhu zdar - úsilí nás starších a ultra zvlášť. 12:)

18 komentářů:

  1. Ja som sa minule snazil preslapat jeden trail, na ktorom sa mozno tak 20 rokov dozadu dalo premavat aj na motorke. Ale teraz houby, zarastene, po chodniku ani stopy - skoncil som preliezanim spadnutych stromov, brodenim sa v zihlave, podliezanim slnecnic....ten asi 1.5km usek som isiel 25min...som ti uz o tom asi aj pisal, nie?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze jsi rikal.. Ale treba se podari to zase obnovit.. Stezkam zdar! 12:)

      Vymazat
  2. Já to dělám kolikrát tak ,že najdu stezku od spárkaté a to sou traili ,že dost nachodím pěšky. Někdy dodám fotky. Jinak miluju vymejšlení nových tras lesem jen nevím kiláky tak píšu hodiny.

    OdpovědětVymazat
  3. Presne tak, zver casto vychodi dobry cesticky, jen ten kopec casto berou tou nejkratsi cestou:), takze se no na samoztne behani tolik nehodi, ale to se da napravit.. Mej se fajn, 12:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný budem to muset někdy prošlapat :)) Aby to náhodou nebyly fotky ještě z Los a Lamos :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj behani v udoli neujdes, tedy neuteces:)... urcite nam to na podzim i v zime vyjde.. nejak to promyslime a doladime.. behu zdar a ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  5. Škoda, že nejsem muž, běhala bych taky tam, kde by se mi chtělo... takhle běhám jen tam, kde je světlo a nějací lidé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vim, ze tohle je desne nesoravedlivy.. Kdyz bezime s jasnym sluneckem nekterymi trasami v prokopaku, tak rika, je to tady moc hezky, ale sama bych tady nikdy nebezela.. ovsem pozor! dcera beha s desnym hlidacem, s nasi Deri a to je statecna! takze co poridit behaciho pejska, deti uz mas vetsi, tak aspon bude zase o starost vic a budes mit bezpecny doprovod na behani a on(a) bude neskutecne stastnej.. MSF!

      Vymazat
  6. Taky zkousim u nas v udoli experimentovat.Je no co se mi rezebehne fotak v mobilu,zdokumentuju a porovname nase objevy :) Peknou dovolenou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. diky, po ceste lilo, jako kdyby mela zacit potopa, dneska rano jeste taky, teplota asi 2C no nesel jsem behat, citim se provinile:)... zitra rano vstanu a neoparim se cajem, ale pujdu behat!!
      urcite zdokumentuj obrazky, mam taky radu napadu, ovsem casova dimenze je neco, co mi porad dob nejde.. MSF!

      Vymazat
  7. Odpovědi
    1. Dik, udelam, co pujde.. vis hlava se brani (o tele nemluvim).. ze bych se mel zlepsit.. nejak jako by mi chtela rici, ze ne... ale at uz to pujde nebo ne, i kdyz nemam uplne ia,ni podminky na pripravu (ale je to jen v mych rukach, aby byly dobre), proste jsem se rozhodl, ze udelam, co budu moci.. protoze zit se ma v ramci moznosti naplno.. je dobre mit pocit, ze to vsechno stalo za to.. MSF! tvym bojum zdar! 12:)

      Vymazat
  8. Pekny. U nas to bohuzel neni tak dobrodruzny, spis takova urban jungle, kde clovek kouka, jakej zase podchod, nadchod nebo obchod se mu pripletl do cesty...

    OdpovědětVymazat
  9. :) hlavne aby v te urban jungke byl i zachod! (prichod, vychod... Nachod?...) ..:)
    mej se fajn, at to behat! 12:)

    OdpovědětVymazat
  10. Užij si dovolenou, v Alpách to budou určitě pěkné traily. Ty poběžíš a tvé slunéčko jasné za tebou vyšlape :-)) nebo vyjede lanovkou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mily bubo, z tebe mluvi cira nezkusenost!:) se zenou nejmilejsi se chodi na dovolene za ruku, beha se samostatne (ja treba kolem jezera).. tak je dovolena nejkrasnejsi a nic nenarusuje skvelou rodinnou pohodu ani behani..:)
      MSF! zdravim z alp!

      Vymazat
  11. Odpovědi
    1. Vtipalku. Koukam, ze etapovy orientak v IKEA v tobe zanechal nasledky, haha.

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...