neděle 21. října 2012

Všichni ti báječní muži a báječně ženy (s klikou)


 Je den po té, den kdy jsem se navzdory všemu zlepšil o 8 (či 13) minut na maratón. Pořád mi to asi nedochází, ale jedno si uvědomují. Nebylo to všemu navzdory. Naopak všechno mi hrálo do karet, všechno mi pomáhalo. Skvěle počasí, skvělá nálada a spousta fajn lidí kolem. Měl jsem svého (soukromého) vodiče -- teď ještě, aby mě za to nediskvalifikovali, protože Michal mě doslova táhnul, i když ten provaz nebyl vidět.:), spousta lidí mi fandilo, bylo to vlastně jednoduchý!

Ale co bylo nejdůležitější, potkal jsem tam zase řadu lidí, které jsem před tím neviděl, neznal a zase zažil ten přerod, kdy se z 0 a 1 stávají živí lidé a z neznámých živých lidí se stávají známí a kamarádi. Jen kvůli tomu má cenu běhat pořád ... no aspoň dokud se nerozpadnu na součástky.

Asi tak... myslím si, že jsme všichni ve Stromovce měli velkou kliku... dvojnásobnou velkou kliku že jsme začali běhat a že jsme (aspoň doposud) běhat nepřestali. Vnímal jsem to na trati, když jsem předbíhal starší veterány nebo když ti rychlejší předbíhali nás. Ta atmosféra byla zase tak výjimečná, že při veškerém snažení si nedokážu vybavit detaily a napsat něco o závodě jako takovém nedokážu.. je to jako pohled zblízka na nádhernou mozaiku barev, slov a pocitů, která společně říká naprosto jasně... Příští rok zase!!!

No dobrá, měl bych tedy aspoň napsat, jestli se chci ještě zlepšit a kde ubrat ty přebývající 4 minuty?..Pokud pominu takové ty nesportovní možnosti, jako, že by si příště Michal mohl vzít na mě postroj nebo kšandy:), tak hlavní možný prostor pro zlepšení vidím v těchto oblastech:

a) Nezapomenout si příště dát do taštičky Fidorku! [v rámci ranních zmatku jsem si vzal malou milky way]

b) A hlavně, zapnout si taštičku zipem nahoru, aby se s ní dalo něco vyndávat! [aspoň ta milky way!:)]

c) Naučit Michala nějakou starší údernou píseň. Sice, když morálka upadala a on na 30km žadonil, zazpíváme si???? Tak na moje návrhy - pochod demokratické mládeže, pochod rudých námořníků, ... Vůbec nereagoval!!! Uznejte sami, píseň prší, prší.. rozhodně k rychlejšímu a údernějšímu maratónu nevede:)

d) Nepřestat si povídat v prostřední části! To si myslím byla velká chyba. Ti starší z nás si potom uvědomili, že běžíme asi moc rychle a zbytečně jsme zpomalili...

No, poslední rychlý letošní maratón je za námi a teď už jen vzhůru ke sbírání nových radostných km! Tedy dneska po ránu jsem běžel/kulhal zdravotní 5km běh s moji nejmilejší manželkou jasné slunéčko, která běžela rychleji než já, děsně se smála a litovala, že mě neumí natočit na video. Moje kulhání, sykání, skuhrání,..., :). Povídala, kamarádi by té měli vidět..a dodala, no jo.. kdybys ve čtvrtek tolik nechlastal, tak bys to třeba pod 3h dal, nebo aspoň by tě tak nebolely nohy, viď Deri?... A Deri, ta mrcha, pokývala hlavou a obíhala kolem nás svoje běžecké kreace. A pak věřte trenérovi!:)

Běhu zdar! Ultra zvlášť! 12:)

43 komentářů:

  1. velka gratulace! kdybych nemela rodinne povinnosti, prisla bych fandit osobne (Stromovka je mym bezeckym rajonem),takhle jsem aspon drzela palce na dalku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! Rikam, ze se mi bezelo naprosto v pohode.. Stromovce zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Si pis! Tam si to uzijem.. Uvidim, kolik kolecek mi povinnosti dovoli, ale rad bych aspon 2..Zatim jsem tam nebezel, tak at si Sarku uziju..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Honzo, taky jsem tě rád poznal. Já sem dnes nevyklusával, tchýně měla 60, tak jsem pokračoval ve včera započaté regeneraci pivními kvasnicemi :-) Tak zase někdy příště, třeba na nějakém ultra, ahoj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fajn si spojit 0 a 1 s lidma, vzdycky to potesi. Super gratulace ke skvelemu casu! No uvidim kam ted, ale spis jen takovy rozumny pratelsky pobihani.. pobezim na SUTRu, ale jen decentne:) a pak bych chtel Prazskou 100, ovsem to bude velka neznama..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Gratuluju ke zlepšení i přes popsané hendikepy :-)
    Člověk si osobáky musí užívat; nikdy neví, jestli nejsou poslední..
    Ať to běhá dál..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No skoda, ze ti to nevyslo... zkusim udelat prehazovani v mem rozvrhu, abych se s Vama mohl uvidet aspon na chvili ve FL.. :)
      VSEMU ZDAR! 12:)

      Vymazat
    2. FL? No vidíš, to by šlo..
      Já byl dneska na Doupovském půlmaratonu. Moc hezký výběh, škoda mlhy..

      Vymazat
  4. Honzo bylo to super a byl jsem tam hlavne proto, ze jsi me nejdrive nalomil :-D
    Nakonec jsem mel taky osobak (i kdyz kolecka nemam rad, ale nejak jsem je nevnimal nebyl cas)
    A hlavne NECHAPU. Nohy neboli :-) Dneska jsem dal jeste dve kola na Ladronce (tedy 8 km) a stale pohoda ! :-) No tesim se na Sutr tez :-)

    PS: Kdybys nechlastal ve ctvrtek, tak bysto URCITE dal pod 3 ! :-D
    PS2: Rypnuti na trochu motivace :-)

    Rad jsem Vas vsechny poznal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) I ty Brute? :)
      Myslim si, ze kdybych nepil, tak bych urcite byl moc nervozni, ze jsem az moc pripravenej:)... takhle to bylo optimalni. Sice z detailniho pohledu by se moji priprave dalo hooodne veci vytknout, ale podpora kamaradu, pohoda na trati, super pocasi... to prebilo vsechno.
      Tak at se dari! Snad popovidame vic v klidu pri nejakem dalsim behu..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Honzo, Tvůj čas je neuvěřitelný a moc Ti k tomu blahopřeji. Slova jsou zbytečná. Byl jsi moje inspirace ale tenhle výkonnostní skok to ukončil. Takže si budu alespoň užívat sounáležitosti Tvého běžeckého veličenstva v naší komunitě.

    Vladimír Němec
    P.S. Ale vážně, dnes už věřím, že na to máš, dát to pod 3 hodiny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlado, tvoje slova me tesi, ovsem.. doufam, ze moje zlepseni nic neukoncilo!:)
      Jak rikam, doufam, ze se ve FL uvidime a probehneme se spolu.. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Chtel jsi rict PO nejakem, ne PRI :-) Jsem Ti videl jsem zada ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tady jsem se snazil zavodit, ale jinak ja beham na pohodu.. zadna krec i pri "zavodech".. MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Budu souhlasit s jasným slunéčkem. Kdybis nechlastal možná to bylo pod ty 3 hodky. Určitě má pravdu ,když piju tak mě druhej den bolej nohy relaxace nikde. Ale prostě bez chyb bi ten běh bil o ničem. Tak blahopřeju k hezkému běžeckému dni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik.. fakt to byl hezkej den. Moc jsem si to uzil. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Posezení s přáteli u zlatavého moku před a po je nedílnou součástí sportovního výkonu, kdo tak nečiní, měl by být penalizován:-)
      Blahopřeju k pěknému času.

      Vymazat
    3. Jano, diky! Jen jak rikam, ten nacvik presunu do restauracniho zarizeni je vic nez mizerny.. Musime se poradit u ostatnich skupin, pripadne zkonzultovat velkou organizatorku Leonu, protoze takhle jsme spoustu casu ruzne neefektivne procekali:) u auta a na ruznych mistech! MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Gratuluju moc!! Měly jsme o vás oba trochu obavy-několikrát jste kolem nás proběhli a mlčeli..říkám Lucce…sakra, Honza nevypráví..to je špatný znamení!! Jsem ráda, že to byly jen konverzační pauzy :) Ten čas je naprosto snovej! Ať ti to dál běhá vesele, ty tvoje historky s fidorkama a obrácenejma zipama..ty prostě nevymyslíš :) MSF!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky za povzbuzovani! Prasknul jsem to na sebe! To jeste az zjisti moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko, ze mi specialne koupila fidorky, ktery ja jsem nechal doma!!! A jeste, ze jsem si blbe vzal tasticku.. Jen aby to nezjistila, to bych mel fakt prusvih! :)
      MSF! Priste musis bezet!!! 12:)

      Vymazat
  9. I já se připojuji se svou gratulací ke skvělému výsledku. Určitě nebudu říkat co by, kdyby ... aby to bylo pod tři. Já myslím, že k magické hranici stačily 2 vteřiny, že ? Ale i tak ... super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) diky... ono ja mel puvodne taky skvelej cas 3:03:39, jenze pak mi to ocistili o pomalesi start ci co :) ale jak rikas super i bez toho!

      Vymazat
  10. No nelze než gratulovat :)
    Jinak mam z tebe radost že jsi dostal rozum a nechal si něco i na příště protože to už budeš v jiné kategorii tak abys pěkně začal :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je pravda! Za rok budu v kategorii "Dedek 3", tedy 50-59 a to bude mit jiste novy impuls. No vsak to snad brzo nejak probereme.. :). Diky za podporu. 12:)

      Vymazat
  11. A ake mas najblizsie plany? Neskusis ten Boston, ked uz na to mas tie super casy? A ako uz budes v USA, tak rovno svihnut aj nejaky ultra trail na zapade?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Duri diky! Abych priznal, maraton v cizim meste me tolik nelaka, urcite o nekolik radu min nez nejake zajimave a "kultovni" ultra. Za to klidneji utratim penize za letenku, budu "trpet":) v letadle.. Tim spis, pokud to bude spojene se spolubezectvim se znamym indianskym samanem RS:), tak do toho jdu, tedy partom letim a bezim..
      Behu zdar! Ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  12. Tys nemel fidorku???? Pochopila bych zapomenuty tricko nebo cislo nebo rozvazanou botu - ale nevzit si s sebou v tvoji situaci fidorku je zlocin na vlastnim tele!
    Jinak smekam...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemel! A ted jen doufam, ze se to neprovali a nedostane k moji nejmilejsi! To bych byl nejen opilec:), ale i uplnej pitomec!:)...
      At nam to beha, obdiv k Tvym vykonum.. 12:)

      Vymazat
    2. On ji fakt neměl. Selhala trenérka. Ještě asi nebyla po zranění úplně ve formě. :D

      Vymazat
    3. No hlavne to ted nevyslepicit doma! :)
      Na Deri bych to nesvadel, co kdyby (az mi zase bude lezet na kline) si to tady precetla! To bych mohl mit tezky trening.:)
      Dik, neco musime zase vymyslet.. Behu a TT zdar! 12:)

      Vymazat
    4. Advide, priste na nej dohlidni sam, vzdyt je to ostuda!

      Vymazat
  13. Gratulace rychliku!! To ja jsem radsi na ty pomaly ultra ;-) Takze pristi kveten si se mnou a RS das nasi Jemez race ne, dej si do kalendare 25teho kvetna 2013!! Uz to tu znas, a pri zavode vas nikdo po Caldera-e nebude nahanet a pokutovat ;-) Ja si chtela dat s RS Deadmana ale bohuzel mi to nevyslo.. Uvidime jestli pristi rok bude.. Jo a kdyby jsi sem jel, tak koukej nabalit fidorky i pro nas ;-) Behu zdar!!! V z LA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky V.!
      No verim, ze do LA zase nekdy brzo zavitam a jiste i neco v okoli zabehnu a na Fidorky nezapomenu:). Mej se fajn, ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  14. Honzo, ještě jednou veliká gratulace. Pádil jsi jako splašený kůň, jen jsi přitom tolik neřehtal :-)))) Jak říkal Michal, to se to závodí, když běžíte závodně "jen 12km" protože si prvních 30 kiláků povídáte :-))))) Příští rok ve vyšší věkové kategorii už to dáš pod 3 :-) Rád jsem tě viděl a těším se zase někde na společné setkání :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Bubo, ted jsi mi to osvetlil! Ja vlastne musim pracovat na te posledni 12km distanci. .. no k tomu ma clovek kamarady-zavodaky, aby mu poradili! No uvidim, jak tvorive se tohoto ukolu ujmu v pristim roce. Nic neslibuju:), tedy je jasne, ze to zase nejak zmastim:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  15. Nejhorší slovní spojení je: Co by bylo, kdyby... Takže nemudrovat, Stromovka je i za rok (nebo už za rok? ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala jsi to naprosto pregnatne:).. Co by kdyby, je nejvetsi zabijak radosti a vyvolavac uzkosti!.... Kdyby babka mela vepredu, co ji chybi, tak by to byl dedek!:)
      Budu se tesit na dnesni bezecke setkani, musite si sednout s Lubosem blizko!:0 Tesim se, co (za silenost) :) zase vymyslite..
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Koukam, ze sotva se dobehlo, uz se zase chlasta. Jdu si dat aspon jedno nealkoholicky :-).

      Vymazat
  16. kdybys nechlastal, mohl se Ti zmenšit prostor pro zlepšení. Ten je taky potřeba trochu opečovávat:-). Dobře zaběhnuto, pro mne nepochopitelné. Držím palce ve sbírání kiláků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, no vsak se vidime v denicku. Ja beham jako pako, ty jezdis jako druhy pako:), jeste k tomu tancujes. To nechapu zase ja..:).
      Tak pozvolnemu startu do dalsi sezony zdar! 12:)

      Vymazat
  17. Hele, to už je fakt dobrej čas! Přestup ještě na chvíli mezi opravdové běžce, ultra počká;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), no opravdovy bezec ze me asi nikdy nebude, ale potesil jsi me, obzvlast od tebe to tesi, fakt..
      No zatrhli mi v praci Prazskou 100, ted jsem se to dozvedel, takze nechtene uz jsem ted "dozavodil" tedy do jara.. A tak aspon muzu nabirat km..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...