středa 31. října 2012

You win some you loose some...

Tak jsem skončil svůj boj se žrádlem:). Celkové to beru jako vítězství, i když jsem skončil dříve než jsem chtěl, místo čtvrtku ráno ve středu kolem oběda. Ale bylo potřeba i s pár lidmi popít a moje odkládání by mohlo působit, že jsem spořílek, který je kvůli ušetřeni pár korun schopen předstírat, že se zasvětil nějaké šíleně sektě, přestal jist a pít alkohol:). Moc děkuju všem za podporu a zdravím všechny, co chvíli "spolu-trpěli".. Zážitky byly zajímavé, těším se, jestli něco někdo sepíše, ale ode mne bylo dosti "hladu", alespoň do jara..:)...Život totiž běží jako splašená herka a je potřeba myslet a plánovat věci příští...

Plánovat.. ano, plánovat. Trochu se mi totiž zamíchaly plány v minulých dnech.. Chtěl jsem původně běžet v prosinci Pražskou 100. Dopředu jsem se domluvil se svým chlebodárcem, že v sobotu 8.12 si mužů přehodit práci, všechno bylo odsouhlasené, registrace zaplacena, abych se v noci z pondělí na úterý dozvěděl, že všechno je jinak a že žádné změny nebudou a tedy že na závod mužů zapomenout.:).. Než to opravdu zapomenu.. nechcete někdo registraci na Pražskou 100?:)

Ale beru to jako znamení. You win some you loose some. Dobře, že to nedopadlo, nebylo mi to letos souzeno:). Zase se dařilo jinde..V minulých dnech jsem totiž úspěšně získal kvalifikační 100km běh pro případně US ultra. Tedy virtuálně, v databázích! Podařilo se mi zanést do ultrasignup.com nejen svůj profil, ale Silva Nortica běh, abych se byl schopen prokázat, že něco delšího uběhnu:) a mohl se přihlásit na delší běhy za velikou louži. Ho, hóóó! A že to nebylo jednoduché. Původně se mi nepodařilo tam zanést ani (přes rozsáhlou korespondenci a podporu sekretariátu PIMu) Pražsky mezinárodní maratón, o maratónu ve Stromovce, Brdské stezce ani nemluvím. Výsledky totiž nejsou v excelu s anglickou hlavičkou a nemají určitou strukturu. Prý mám říci pořadatelům, ať to dělají správně..:). Naštěstí jsem ukecal pořadatele Silvy a společným úsilím:).. no je to tam.. Jsem ready! Modří již asi vědí, ostatní tuší.. Nejlépe to shrnula moje nejmilejší jasné slunéčko, když jsem se vrátil od Stína.. No, neříkej, že vydržíš čekat celý rok, že tam nepoletíš dřív, abyste někde běhali po stráních, pili pivo a tak..:). [má mě přečtenýho tam a zpátky!]

Díky absenci Pražské 100 mi vlastně opravdu skončila "závodní" sezóna a já se můžu zase věnovat naplno svému pobíhání a polykání km, určitě to tak má být. Na řadu e-mailových dotazů, jak to dělám(e) s běháním do práce a z práce v zimě? No je to stejně, jako v mladí s holkama -- základem je dobrá "balicí technika".:).

Předvedu názorně na obrázcích. Můj 20l Salomon batůžek zvaný Bouřlivák po doběhu do práce.. a postupně z něj vyndávám, teplou leteckou bundičku, džíny, pólo, trenýrky, ponožky, náhradní brýle, zápisník, 1T disk, klíče, doklady, iPhone, tužky a pár papírů s poznámkami. To pro případ jednosměrky. Kromě stanu a vařiče skoro všechno:). Při dvojsměrce je to úplná brnkačka. Když jsem letěl za Stínem, tak mě samotnýho udivilo, co se při trochu snažení dá do kufru narvat za objem. I do příručního zavazadla:).






Komutačnímu běhání zdar! Procvičte si balící techniku, dobré zážitky zaručeny! Snad ty svoje do příště nezapomenu...nebo..ono se furt něco děje.. 12:)

21 komentářů:

  1. Tvé balení mi připomíná Mr Beana :-) jestli ty jsi neustřihl bundičce rukávy a džínám nohávy :-)))) A teď beze srandy, máš pravdu, zabalit se musí umět, také se mi do kufru většinou vejde 2x víc, když si ho zabalím sám :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No.. zase uprimne.. ja kdyz balim, tak se mi vejde moooc. Ale kdyz bali moje nejmilejsi, jasne slunecko,.. tak to neni zmackany:) a vejde se ji o dost vic! MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Ad hladovka: vzpominam si, ze po tretim dnu meho sedmidenniho pustu (mnogo let tomu nazad) bylo jednoznacne nejobtiznejsim ukolem pravidelne se vymlouvat ze spolecnych pracovnich obedu a drinku a hledat klidna mista na cisteni zubu - zaludecni stavy mely raj...
    Ad Bourlivak: vidim ty zivy obrazy, jak tahas obleceni z klobouku jako kraliky - nadhera! Batuzek se jednou bude drazit jako velika vzacnost - neco jako Zatopkovo prvni tretry. Jsem proto moc rada, ze jsem ho videla na vlastni oci! Bubovo prirovnani k 'sortkam' Mr Beana je dokonale!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJo, to je presny.. Den/dva se jeste da.. Myslim vymlouvat, odkladat, obzvlast, kdyz clovek mel v nedeli narozeniny, ze? :)
      Ale pak uz se to stava trochu problem...
      Ten obraz, jak se vzdycky z toho batuzku, kterej vypada tak drobne vyhrne hromada obleceni mi pripomina pohadku tri orisky pro popelku. Proste kondenzovane obleceni. Pro jistotu, oblek mam v praci ve skrini, ale pozor, je to prestupna verze pred cca 10kg:). Jinak me vzdycky rozesmejes. MSF! 12:)

      Vymazat
    2. No proto je mi lito vsech tech anorektickejch a bulimickejch slecen - musi to bejt silena zabiracka porad vymyslet vymluvy. Mimochodem jsem si ted vzpomnela na ty tvoje klobasky a asi se vypravim k lednici na pruzkum...

      Vymazat
    3. Presne tak.. navic, ja moc lhat a vymlouvat se neumim, na me je vsechno poznat, o to je to horsi:). Pro doplneni.. taky uz jsem je ztrestal:).. Myslim tim ty klobasky, i kdyz ja jich tam jeste hromadu mam. MSF!

      Vymazat
  3. Proboha jak to do toho baťužku všechno narveš?
    A baví tě každý den balit? Já bych určitě vždycky na něco zapomněl.. :-)
    Škoda té stovky, ale jak píšeš, vždycky něco jiného získáváš.
    Jinak půst 2 dny opravdu jen o vodě jsem zvládl mimo pár bonbonů Tic Tac celkem dobře. Zajímavá zkušenost. Díky za inspiraci.
    Ať to běhá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jsem rad, ze te to posililo. Je to samozrejme trochu opruz:), kdyz clovek dela tezsi praci tak se citi jak moucha, stejne tak, kdyz k tomu behas.. Ale asi nejtezsi je vyhybat se spolecnym obedum, urcite se na tu dobu vyskytne nejake posezeni s prateli... Takze i tak je to komplikovanejsi:).
      Batuzek? Pritel bezce "komutatora", aneb bezce dobihajiciho do prace. balim jako spacak. Od limce, na tesno, uhlazena bunda, polo, kalhoty.. nemaji potom (moc) zmackani..Nic nezapomenes. A kdyz jednou, tak priste ne:). To si pis:). MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Urcite posililo, a taky donutilo se nad nekterymi vecmi zamyslet..
      Ale v praci jsem musel s pravdou ven a k pustu se priznat: odmitnuti jet na obed zpusobilo v mem pripade zdeseni :)

      Vymazat
  4. Fajn batoh! Co to je presne za model? Ja mam nieco podobne na behy do prace, ale...cez leto mi to este tesne stacilo, akurat na slapky, kratasy, tricko a uterak....ale teraz je to uz male, ak mam niest cele nohavice, nejake normalne boty....takze to riesim tak, ze v praci drzim aspon dve sady komplet oblecenia, vratane topanok, uterakov a komplet kozmetiky. Zasobujem sa autom v dni, ked akurat nebezim :) A do prace teda bezim iba s malou ladvinkou, kde mam doklady a mobil.
    S tou prahou ma to mrzi...registraciu si nechaj, podla mna to nakoniec este vyda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Salomon XA 20.
      Jinak musim rici, ze behat do prace (a/nebo) z prace vyzaduje vic nez dobre planovani a clovek se po case stava specialistou na prepravni logistiku, zasobovani obecne:), nemluvim o casovem harmonogramu...:)
      Nasemu pobihani zdar! At mame vzdy boty, rucniky, trenyrky, ponozky.. zkratka co potrebujeme presne tam, kde to ma byt!
      At zije ultra! 12:)
      PS. Toho behu nelituju.. ja mam skvely rok..tak aspon neco co se da zkusit a na co se muzu tesit..

      Vymazat
  5. Možná někdy nafotím obsah své kabelky :o))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kabelka? To je neco, co me vzdycky fascinovalo.. Male "psanicko, "do ktereho se da slozit obsah lekarskeho prirucniho zavazadla, ci taska prvnacka, 1kg chleba.. Vzdycky me dostane, ze at se deje, co se deje, moje nejmilejsi sahne do kabelky a tu vynda nuzky, pilnik, tuzku.. cekam uz jen na hasak a praci prasek (jak je to v tech reklamach)!
      tedy urcite to udelej:)! MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Teda seš machr a já si myslel že se to do mého stejného batohu nevejde :)) Jo a ve finale když si popisoval věci tak sem čekal že hned za tim 1tb diskem vytahneš kytaru :)))
    Je vidět že balení není má silná stránka :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozor, kytaru, pripadne zesilovac a bedny muze tahat s sebou jedine takovy exot jako ses ty.. ted to myslim obdivne.. ja tam obcas jeste pridam iPad nebo misku s jidlem, ale to uz je fakt u me max.. kdepak kytara..:)..To ceka na tebe! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Tak to se musím pochlubit. Mám kvůli cestování menší kytaru. A ta se přesně vejde do PIM batohu. A dá se s ní jet i na kole. Zesilovač a bedny ZATÍM nevozím, protože veverky by po mě házely šišky. :-)

      Vymazat
  7. Stejně jako RVM ti děkuju za inspiraci. Po dvou dnech jenom o vodě jsem končil a skoro až s odporem jsem si dal malou misku rýže. Zajímavé rozhodně. Dopředu jsem myslel, že víc než den nejde, ale pak už to jde nějak samo o sobě. Příště si to líp naplánuju a dám taky 3 dny, našim bojům zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me se v tehle motivacnich (znamych i neznamych) krouzcich libi, ze to na zacatku zacne uplne nevinne.. a pak se to s prispenim jedincu, jako jsi ty, napriklad:), posune uplne na jine urovne. Kikirikiiii! :) MSF! jsem moc rad, ze jsem te poznal osobne.. Prenesene i doslova, je mi cti s takovymi nadsenymi blazny:) virtualne behat a "osychat"..:). nasim bojum a akcim(!) 3x zdar! 12:)

      Vymazat
  8. To mas teda skutecne zazracnej batoh. Mne se pro zmenu nikdy nic nikam nevejde. Vzycky je mi kazdy zavazadlo maly... :-o :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, to jsou ty triatlonisti! Ja kdybych s sebou jeste tahal ploutve a skladaci kolo, tak se taky nevejdu!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Tos to rekl jeste hezky. Ja bych rekla, ze to jsou ty zensky... ;) Ale tys byl polite, to se pocita :)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...