čtvrtek 22. listopadu 2012

Vychováván westernem...JSEM ZPĚT!

Uplynul nějaký čas od té doby co jsem se dozvěděl, že bohužel, bohužel nemůžu počítat s přehozením práce a Pražská 100 tím prostě úplně padá...Koho chleba jíš toho píseň zpívej, řekla by tady asi teta Kateřina:). Nejdřív jsem to jednoduše zabalil, ale pak pod dojmem výchovy a sledováním odvážných a zásadových mužů Západu, ochránců zákona a nevinných, jsem se na celou záležitost začal dívat úplně jinak.:). Jsem, koneckonců starší chlápek a na nějaké ty dětinské pocity a postoje už mám snad i právo..:)

Jsem vychován westernem a tak mi hned naskočily v hlavě hlášky z mých oblíbených filmů, zejména scéna ze Sedmi statečných, kdy Chris, Brit, Vín a ostatní jsou odvezeni za město a Calderovi muži jim potupně hodí na zem pušky a opasky s revolvery..
      Britt: Nobody throws me my own guns and says run. Nobody.
              [Nikdo mi nemůže hodit pušku na zem a říci utíkej. Nikdo]
.Muži si postupně připínají opasky a nabíjejí zbraně. Někteří váhají..
      Chris: Go ahead, Lee. You don't owe anything to anybody.
               [Můžeš jít Lee. Nikomu nic nedlužíš]
      Lee: Except to myself. [Jenom sám sobě]
.. a následně se muži vrací do vesnice zaútočit na Calderu a osvobodit vesničany.

A tak já naivní, stará vražda:) si říkám.. přece to nevzdám. Noční etapa začíná v 10h, s učením končím v 8h večer a začínám až ráno v 9h. Říkám si, 60km bych měl stačit uběhnout, včetně logistiky, i když jsem bludička, obzvlášť s touto filmovou scénou vzadu v hlavě.:)... Co je komu po tom, co dělám v noci, že:)? Asi nejdůležitější bude nezabloudit (to bude výzva, bloudit přiměřeně), logistiku zvládnout, vzít si s sebou věci na převlečení, někde se osprchovat, snad nebudu muset lézt do řeky:), začíná mi práce od 9h do 18:00, to bych měl v "pohodě" všechno stihnout a během dne doladit.

Jako kluk jsem vždycky žil ve westernu, proč to na starý kolena měnit, ne? Držte mi palce. MSF!

Běhu zdar! Ultra zvlášť! 12:)

39 komentářů:

  1. Nic na to neříkám, jen sedím a foukám na harmoniku.. Akorát uznale pokyvuju hlavou. Western je western..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak toho se desim..I se tesim.. Machy s harnonikou..No naznacuje velky veci! Radsi pisu i velmi opatrne, zlehoucka a neustale se rozhlizim kolem.
      PS. Tenkrat na Zapade je nejen skvelej film, ale S.Leone tu hudbu posunul na novou uroven scenicke hudby u westernu.
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. To je bomba! Dobří hrdinové se vracejí s botama proklatě nízko a hlavou nebetyčně vysoko..
    (jen ten příspěvek měl být vystaven v pravé poledne; příště počkat 38 minut!)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jak mi tohle mohlo uniknout! Ja omamen symetrickou kombinaci 22.11 v 11.22, zapomnel na western V prave poledne! No snad mi to Gary Cooper odpusti! MSF! 12:)

      Vymazat
  3. A co takhle 700 mil v sedle (nebo v asicsech, mizunách ...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je genialni! mimochodem dneska jsem mel skvele behaci den, v (cernejch = "spolecenskejch" :) ) ASICS jsem si nadelil skoro 40km a koukam, ze ty asics uz maji taky skoro 1,400km za sebou, tak me urcite nesly vic jak 700 mil..
      PS. Ja tam vzdycky vidim tu scenu s tim zubem a korunkou vyrobenou z nabojnice..:).MSF! 12:)

      Vymazat
    2. A pro Machyho film 20.000 mil pod mořem. :) Nedávno jsem na něj koukal.

      Vymazat
    3. Kdepak, tam bych to videl spis na.. Oceanem na kre ledove... Kdyz nad tim trochu premyslim, tak by Machy asi sledovat detailne knihy a filmy, ktere maji nekde "zimu" a "led"... I kdyz to by se kvalifikovaly i kusy jako Doba ledova. No tohle musime preci jen probrat s odbornikem nejpovolanejsim, samotnym Machym! 12:)

      Vymazat
  4. Tak na tu prednasku nasledujici den bych rada zasla ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).., kdybys byla v Praze, tak bych rekl jsi srdecne vitana:), obzvlast v tu sobotu vecer, kdy uz budu poskakovat a mluvit vetsinu dne... To je teprve videt sila "pedagogova":).
      msf! 12:)

      Vymazat
  5. To by byla sranda, kdybychom se na Honzu domluvili a přišli mu hromadně na přednášku. :-)))

    Mně to udělat nemůžete, já jen cvičím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) koukam, ze ty mas neustale "roupy"! :)
      Nastesti tohle jsou uzavrene prednasky, jinak bych cekal, ze se podobni vtipalkove najdou v ramci hesla -- prijdte se na me kouknout, jak tam budu zloutnout:)... Ale myslim, ze to bude zajimava kulturni zkusenost! 12:)

      Vymazat
    2. To víš, dnes mám odpočinkový den a nemám do čeho píchnout. :-)

      Vymazat
    3. Kdybys byl bliz.. Tak treba vymyslime najkou pitomost:). Ale do Liberce se snadno dobehnout neda... i kdyz treba v lete??? :) nekde na pul cesty... MSF!

      Vymazat
  6. Honzo, dobré rozhodnutí, ty to zvládneš! Držím pěsti, aby jsi moc nekufroval :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze na kufr by tam mel byt i nejaky cas..:). Zkontroluju ranni vlaky z Pikovic, kdyz bude nejhur, vzbudim nejmilejsi manzelku jasne slunecko:), ale verim, ze bych to mel stylove zvladnout sam.. DIK! Tak nasim bojum 3x zdar! 12:)

      Vymazat
  7. Bez urážky Jeníku jsi stejnej debil ,když si něco umaneš jako já a mí bratři toho si cením. At to běží bez bludnejch kořenů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to me tesi.. Aspon jsem v dobry spolecnosti! Budu se snazit bloudit primerene..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo, ty jsi blázen :-) Ale inspirující.
    Pavla
    (Omlouvám se, že jsem tady tak anonymně. Taky běhám, ale nemám blog (zatím). Snad nevadí.)
    Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim! S tim, ze jsem trochu svihlej naprosto souhlasim.. Asi moje nejmilejsi by mela pravo rici nejake to jeji hodnoceni, jako ze "zivot se mnou je permanentni nacvik bojovyho poplachu" :), ale ze se zase nenudi a ze se snazim to vynahrazovat jinde..
      Tak blaznum a pobihacum zdar! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    2. Od té doby, co jsem začala běhat, nad sebou kroutím hlavou - tohle že jsem já? Vůbec mi to není podobné. Ráda vidím, že je nás bláznů víc - teď nemyslím jenom tebe, ale i další diskutující pod tímto textem - a že ve srovnání s ostatními šílenci se vlastně ještě držím dost zpátky. Ať vám to běhá, bando!

      Vymazat
    3. Rekl bych, ze "divnej je dobrej":), ono kdyz se clovek vic vychyli ze sveho "normalu", tak ma moznost videt ten svet kolem daleko plastictejsi a barevnejsi.. proste si to vic uziva. At snadno prezije ruzne problemy, trapasy.. proste protoze to k tomu jaksi patri:).
      At nam to vesele beha! 12:)

      Vymazat
  9. Na tu nocni cast vikendu ti doporucuju ridit se Harmonikovou radou: "When you hear a strange sound, drop to the ground." Jinak hodne stesti! Svym navratem na trat jsi jenom potvrdil moji teorii o blaznech/nezmarech/behacich v jedne osobe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta tvoje rada tu chybela! :) Ovsem naprosto zapada do meho chapani westernoveho rozmeru tohoto "vybehu":)...
      S temi blazny me mco tesi to slyset zrovna od tebe:)! Tehotenskemu pobihani zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Zrovna vcera pozde vecer, prodirajic se s celovkou mokrym houstim a bahnem kvuli geocachovani, jsem se nad sebou zkusila zamyslet. Prece jenom bude zapotrebi malicko zklidnit zivotni styl haha. A prave proto s velkou vervou ctu tvoje zapisky...

      Vymazat
    3. Tak tady uz se nepokryte smeju:). Aspon jasne ukazujes, ze jsi jako Machy. Jednoduse ledoborec. A je mi cti ti slouzit jako inspirace ke sklidneni tehotenskeho pobihani.. Ses nezmar! 12:)

      Vymazat
  10. Machy hraje na harmoniku, jiní popichují, jenom já tady sedím s hrubou otevřenou dokořán. Tak snad aspoň citát na cestu: Ten pokrok, kde se to jen zastaví

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)..DIK! Ano.. Budoucnost patri aluminiu!
      Ano, ano.. jak clovek neudela aspon par pitomin do mesice, tak ma pocit, ze se nic nedeje:).
      Tak at se dari! 12:)

      Vymazat
  11. A to je ta 100ka? Ked spominas nejakych 60km...ale ak sa to podari (o com nepochybujem, ako ta poznam), tak super. Som ti vravel, nezahadzuj registraciu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Duri, Prazska 100 je vlastne 120km, a ma moznost dvou etap, 60 nocnich a 60 dennich.. Ty nocni bych mel stihnout i kdyz to bude logisticky orisek. Ucim totiz nikoliv do 8h, ale do 9h a start je v 10h. Beru taxika do Modran a bezecke mam s sebou, prevlikam se v taxi:). Z Pikovic by mel jet ranni vlak na hlavni nadrazi, v praci sprcha a pak pokracuju:). DIK za podporu.. 12:)

      Vymazat
    2. No to budu mat z teba studenti druhy den radost, im zaspis na prednaske. Ale znie to ako fajn vyzva, idealne pre teba, takze drzim palce. Ty tych 60km das aj v polospanku :)

      Vymazat
    3. No to budu mat z teba studenti druhy den radost, im zaspis na prednaske. Ale znie to ako fajn vyzva, idealne pre teba, takze drzim palce. Ty tych 60km das aj v polospanku :)

      Vymazat
  12. Ty jsi fakt neskutečný ďábel! Paráda! Budu držet moc palce, ty to jistě zvládneš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, obdivuju tvuj navrat.. at ti to vydrzi, hlavne pozvolna, zadny spechani.. a zase nekdy v Myslikove:) na shledanou.. 12:)

      Vymazat
  13. Dneska jsem zacal ten vikendovy pracovni maraton znova [tezko se na to zvyka:)].. a celkem me potesilo, ze se mi zastupce zamestnavatele nakonec prisel omluvit, ze mi prekazili ultra:). Jasne, pochopil jsem, a tak jsem byl i ja hodny a rekl jsem, ze .. "you win some, you loose some" :) a ze se s tim nejak vyrovnam. Ovsem jak, to jsem mu nerekl:).
    Myslim, ze tim, ze ucim do 21:00, start je ve 22:00 z Modran (plus registrace) to bude vcetne ranniho vlaku z Pikovic takovy spravny zmatek, ze nevim, co bude nasledovat. Kamaradi triatlonisti by jiste rekli, zazitky nemusi byt vzdy krasne, staci, kdyz jsou silne:). V tom si musu byt jisty, silny to bude jiste! 12:)

    OdpovědětVymazat
  14. Filmy S. Leoneho jsou tak absolutně dokonalý, že to až zavání parodií..., ty se Honzo zhruba cestou blížíš k témuž:-)
    Moc přeju, ať ti tenhle logisticky šílenej počin vyjde. Jsem si jistej, že přinejmenším zase bude co vyprávět u táborových ohňů, howgh:-) Dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) myslim, ze jsi to trefil hrebikem na hlavicku. Je dobre si delat radost, je jeste lepsi si delani radosti zpestrovat drobnejma uletama... At je ten zivot veselejsi a pestrejsi..
      Dik za podporu! 12:)

      Vymazat
  15. No co dodat ? "Padouch nebo hrdina všichni jedna rodina" :))
    A ještě si u tebe musím zkontrolovat to znaménko o velikosti mexického dolaru :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mexicky dolar velikosti kakaove skvrny? ... tedy kakaova skvrna velikosti mexickeho dolaru? :)... Takze Hogo Fogo je muj bratr! No to nas na nocni etape cekaji pekne veci.. msf! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...