neděle 23. prosince 2012

Konec světa se nekonal ...

...(i když to tak v obchodech i vypadalo) -- a tak to určitě bude nějaký nový začátek...:)

Nevím jak vy, ale já jsem se snažil avizovaný "konec" světa použít k tomu, abych si pokud možno vyřešil věci, co mě trápily delší dobu, co mi ležely na srdci nebo zase na mě dlouho čekaly..

Při pobíhání jsem si totiž už delší dobu uvědomoval, co mi vadí a snažil se dobrat proč mě to tak trápí a jak to vyřešit...Vlastně přes rok -- je to jak šílený ultra:) -- řadu věcí řeším a protože změny v životě jsou často jako otočka se záoceánským parníkem, tak to trvá dlouho. Člověk začne sice "točit kormidlem", ale loď jede ještě hodně dlouho stejným směrem... V posledních dnech jsem k tomu navíc zaujal výrazně bojovný postoj a společně s doděláváním restů to mělo jeden výsledek.. čtvrtek a pátek jsem vůbec neběhal :). Díky různým návštěvám a počasí tak skončil (do do km) jeden z nejslabších týdnů v roce, ale vnitřně cítím, že to bylo moc užitečné..a silné..

Pokud to řeknu přeneseně, bylo to potřeba. Na chvíli se zastavit, přestat před některými věcmi utíkat a vysypat ten bágl se "zátěží", co s sebou vláčím na zádech:) abych se mohl v klidu a v pohodě začít připravovat a těšit na další rok...(a že bude na co!..)

U nás doma se před vánocemi pekly zdobené malé perníčky. Moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko, mě má přečteného a tak jako radu a první pomoc do dalších dní jsem od ní dostal malou perníkovou podkovu pro štěstí. Ted ji zrovna s Deri jíme:).

Má na sobě napsaný krásný vzkaz do nového "věku"..

...Jdi radši běhat..


MSF! Příjemné a šťastné vánoce!!!

Běhu zdar a ultra zvlášť! 12:)

23 komentářů:

  1. Jeníku také štastné a klidné vánoce. A moc příjemných a radostných kilometrů v nohách.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIKY! Tobe taky velkou radost nejen z behu! At se dari! 12:)

      Vymazat
  2. Krásná podkova. :-)

    Šťastné a veselé všem!

    OdpovědětVymazat
  3. Teeeda, ako tu uz raz zaznelo, ty pises rychlejsie, nez ja stacim komentovat :)
    Ta podkova nema chybu, ale moja zena sa pyta, ze "radsi" nez co?
    Stastne a vesele!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ja bych se mel i omluvit.. primarne si pisu sam sobe, i kdyz jsem moc rad za ty,co se zastavi.. Zatim se mi overilo, ze s temi, co mi sem neco napsali jsem se driv nebo pozdeji setkal a s radou se zkamaradil:)...
      .. no k tomu psani. Jak vis, ja pisu, kdyz si musim zachytit nejake pocity, abych je pro sebe neminul. Bylo to takove trochu silene, ale myslim, ze svym zpusobem skvele..
      A pak stejne jako nekteri lide pouzivaji vanoce k tomu, aby rikali pravdu a vyznavali lasku.. Tak jsem pouzival "konec" sveta:) abych vyresil temer neresitelne.. a hodne se podarilo..
      Hezke vanoce!
      PS. Moje zena tim asi myslela, nez.. abych se nekde pletl a vypadal nestastne, necim se trapil.. a tak at jsu radsi si zabehat..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Některé manželky jsou všechny úplně stejné (já jsem to nedostal na perníčku, toho si važ). Šťastné a veselé a běhací všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stastne a vesele!
      No ja dostal pernicek na pul s Deri, protoze behame hodne spolu...:) Mas pravdu, moc mam radost, ze moje nejmilejsi...proste jsou chvile, kdy si to (my muzi) treba uvedomujeme vic... ze je to super. At to vydrzi, vzdyt jsme spolu teprve kratce, co ja vim, tak to bude jen 23 let.
      MSF! Nasim blizkym zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Já jsem sice taky nedostala perníček, ale v sobotu mi řekl: jedeme s Luďkem do Filipovic (asi 15 km vzduchem od našeho domu)pro stromeček, nechceš jet s námi a zaběhnout si domů?
      Já ho miluju.

      Hodně pěkných běhacích chvil všem

      Vymazat
    3. :) presne tak... Tohle jsou chvile, ktere by se vyplatilo zavarit do konzervy, slova vytesat do skaly:)... uchovat na chvile pliskanic. Dneska jsem postupne behal se vsemi svymi holkami:), dobehnu k domu a co bys rekla? GPS ukazuje 24.42! Ja se picnu:).
      Hezke vanoce! MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Ivan.Tak ten perník s nápisem Jdi radši běhat je jasný.S běhači co zrovna nemůžou běhat je to docela k nevydržení.Zrovna nedávno jsem zaslechl hovor jednoho pána k druhému:Ten jeden povídá-zkusit něco vysvětlit člověku co běhá 8O km najednou je nemožné a vůbec pochopit jeho psychiku úplně nemožné.Jsou to úplně jiní lidi.
    tak asi tak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :0 tak je hezky hlas "odjinud" .. to jsi slysel hezky veci.. Uplne jiny lidi:).
      Tak hezky vanoce, ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, sice porad mumlas, ze si pises pro sebe, ale ja na Tvym blogu cely rok, co beham, virtualne potkavam tolik zajimavych lidi a ctu tolik zajimavych prispevku a komentaru!
    Po mnozstvi napsanych a obdrzenych vanocnich prani proto konecne s radosti Tobe, vsem Tvym blizkym a taky vsem vernym spolubehacum a spoluctenarum Tvyho blogu preju opravdu krasne svatky.
    Text na podkove je dokonaly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. April, to ja se vlastne omlouvam, ze nekdy pisu casteji nez magazin MF DNES:), ale kdyz citim, ze si musim neco zaznamenat, nebo, kdyz me neco trapi, s necim bojuji nebo zase mam z neceho radost:).
      S temi lidmi kolem me to desne tesi... Kdysi jsem i na nejaky cas zavrel svuj blog, abych nektere veci vyresil, ale zase jsem si to otevrel, protoze diky svym silenym poznamkam, diky povzbudivym a vtipnym komentarum jsem nasel radu dobrych znamych, ze kterych se stavaji velmi dobri a nejlepsi kamaradi... Proste neco neuveritelneho.
      ja jsem tomu moc rad a proto vsem, co jsem zabloudi a co treba i navic neco napisi:).. vsem preji hezke vanoce, prijemneho "beziska" a .. ULTRA ZDAR! :)
      12:)

      Vymazat
  7. Ivan
    Tak já si byl akorát zaběhat před večerem.Nikde nikdo venku.:)Jiná planeta bez lidí:)Jen voda,vzduch a oheň.V dálce běželi mamuti.Byla cítit síra z nedávno ještě chrlící sopky.Zcela jiný svět.,...-takový sametovější:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no my dneska nejdrive dali po ranu s deri jeji:) dlouhou (14) a fakt jsme byli jako na lovu.. akorat oba mame trochu kratsi nozicky:).,..ted vecer s dcerou pri umirajicich :) celockach 9, takze u nas taky dobrodruzny:).. at se dari! MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Má Tě ráda, podle toho nápisu na perníku :-))))
    A jak tady zaznělo: jsi úplně "jinej" člověk :-))))
    Tak ať se daří ty "všední" výběhy a třeba i ty třešničky na dortu, co tě v příštím roce čekají!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! tobe a vsem to stejne... At neztratime radost! radost z pobihani, radost ze zivota a z obycejnych veci.. MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Perníček je opravdu stylový :-) A tvé sluníčko nejmilejší má pravdu, než aby jsi se doma pletl, tak raději vyběhni a vrať se plný dobré nálady a pohody:-)
    Krásné vánoční svátky a spoustu možností vyběhnout nejen na trasu, ale třeba i obrazně (s lidmi, kteří si to zaslouží)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako stastne zenaty muz muzu potvrdit.. ano, moje slunecko:) ma vzdycky pravdu..:)
      moc hezke svatky a stastny mamuti rok!! :)

      12:)

      Vymazat
  10. Taky bych si šel zaběhat, ale jsem na antibiotikách a už to se sebou nemůžu doma vydržet. Čubina po mě kouká nějak divně,..jako co teda bude..., a když nic tak si jde otrávěně lehnout. Ale s novým rokem už budu ok, tak se nemůžu dočkat.

    Všem krásný svátky a radost do časůch nadcházejících :-) dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. diky! hlavne se brzo uzdrav!
      k prani vseho nejlepsiho a plno radostnych km.. 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...