středa 12. prosince 2012

Výměna manželek a krize středního věku..


Jak si pořád sem na blog píšu, že si musím(e) věci užívat, tak jsem už i dostal mail, že muži myslí akorát na "to" si užívat a ve středním věku často opouštějí svoje manželky, které jim pomohly, vychovalaly děti, staraly se o ne, podporovaly je v kariéře, vydělávání peněz a bůhví v čem ještě..

Aby to nevyznělo, že k něčemu takovému vybízím... Na vysvětlení bych chtěl dodat, že slovy a spojením, je potřeba si život a všechno kolem užít, jsem primárně a dokonce ani v druhém či třetím sledu jsem nemyslel tento způsob užívání života.. upgrade manželek a výměnu rodin, atd..:). Vlastně se mi zda takový způsob užívání si života jistým způsobem nešťastným. Neodsuzuji to, především nevím, co za tím vším v konkrétním případě je, a i kdyby, co je mi po tom, že? :)

Jak to vnímám kolem sebe, tak je s tím spojena potřeba určitá ukazovat vyšší sociální statut, nové silnější a dražší auto, mladší a atraktivnější ženu.. Přitom, jak to jako správný statistik pozoruji, tak výsledek je v 99% celkové výrazně horší.. rozhádané rodiny, špatně vztahy s dětmi a ve finále ten "mladý" vztah taky nic moc:). Paradoxně, ti, kteří si podobný upgrade nemohou "dovolit" tím přeneseně také nějak strádají a trpí, protože si (hloupě) myslí, že jsou asi horší? Podle mě úplná blbost.

Jak je teď konec roku, čas na plánování a hodnocení a tak mám zajímavou a levnou alternativu..:). Vlastně stačí pro řadu lidí kolem jen ten fakt, že jste divní a řekl bych ujetí -- hlavně pokud je ta ujetost dostatečně šílená, tak se člověk kvalifikuje do stejně kategorie, jako kdyby opustil ženu, žil s Claudií Schiffer a při cestách do práce pravidelně střídal ferrari a lamborgini:). .

Vlastně jsem si znova uvědomil, jak někteří ze známých vnímají můj posun k dlouhým běhům a prvním ultra. Je to pohoda. Už nemusím nic vysvětlovat a porovnávat se s hlavním proudem čtyřicátníků a padesátníků... Auta/manželky/peníze ..a vztahová dobrodružství.. :). Stačí začít běhat v mrazech a v průtržích nebo vedrech do práce:), střihnout si pár maratónů nebo ultra.. Zúčastnit se nějakých bláznivých akcí.. a máme vyhráno! Už nebudeme srovnávání s obyčejnými:) chlapíky trpícími krizí středního věku, rázem se dostaneme mimo kategorie a tím mimo standardní srovnání. Ušetří to spoustu peněz, honičky v práci a radost a pohoda je z velké části zajištěna, o spokojenosti ani nemluvím a to jsem nezmínil vůbec radostný rozměr pobíhání. Náklady na obměnu běžeckých bot nejsou velké, navíc se to dá časem (pokud byste měli pocit že nejste divný dostatečně) ještě posunout i k běhání na boso a jen v trenýrkách..:)

A tak kdyby při bilancování nebo firemních večírcích na konci roku se vám někdo snažil uvrtat do hlavy nějaký pitominy:), proč ten váš/vaše, když ...jak je strašně důležitý si koupit nový drahý auto...(přitom to stávající sotva využijete a stačí)... tak je dobře se nadchnout pro myšlenku dlouhých běhů a ultra..

Odpovědí je hromada..., zrovna přemýšlím o jarním maratónu, přeběh prez zamrzlý Bajkal a začínám na to trénovat:)... s kamarády na léto plánujeme běh z Prahy na Sněžku, atd... v pátek večer jsem chtěl běžet noční etapu Pražské stovky, skvělé podmínky, mráz..ale něco mi do toho vlezlo...tak vůbec nemám náladu se bavit o nějakých ženských/chlapech...:)

Prostě ultra v nás je potřeba najít a používat ho víc! Hergot, už aby ten Stín zase začal psát.. :)

Adventu a běhu zdar, ultra zvlášť!!! :) 12:)

17 komentářů:

  1. obsahem podobné kdysi napsal Michal Horáček a jak předloni dopad. Možná články beru moc doslovně a význam byl - není nutno často a když už tak o 1 generaci je málo.

    Stach

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to bylo dobry..:)
      Ja to ani tak nemysle na sebe [i kdyz doufam, ze me tohle mine z daleka]... Jako spis obecnej trend. A mozna ze clovek tim, ze je wierd (proste divnej a treba i hodne divnej) si sam sobe uz radu veci nemyslim ze dokazuje, ale posunuje... a prestava srovnavat auta a vek manzelek. A to plati i pro posuzovani okoli..:)
      Takze muj vykrik k sobe a ke kamaradum... proste klid.. jsme divny a to by nam melo dat sanci si ubranit normalni zivot. neni to stoprocentni, ale vyrazne velka sance tu je..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Nevim, jak to presne v cloveku funguje, ale co beham, jsem daleko klidnejsi, spokojenejsi, kazdej den se raduju z malickosti, min se stresuju... To by s Ferrari v garazi neslo! A do vymeny manzelek nejdu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak... rikam ze jsem pritom vubec nezminil radostny rozmer behu, ktery jeste hromadu bodu prida!! 12:)

      Vymazat
  3. JJ :) Super napsano :-) Presne tak to vidim i ja...
    Prestal jsem pocitat kilometry a budu behat na cas :-)

    O Bajkalu jsem taky premyslel (bavili jsme se s Kamilem) ale nevim, nevim, bude to strasna zima a poceni .. to by bylo lepsi obehnout v lete Balaton :-)

    Praha - Snezka beru, dej vedet termin :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na akci Praha-Sněžka se taky předběžně hlásím.
      Petře, já bych to kolem balatonu viděl spíš na jaro - ULTRABALATON

      Vymazat
  4. Mne by behanie nepomohlo pred kolegami. V práci mi totiž polka ľudí neverí, že behavam. Sice sa im už doniesol nejaký šum o dvojsmerkach a aj ma občas videli v bezeckom, ale aj tak si myslia, ze nikto nemôže byť tak divny, aby behaval do/z práce. Ale manželku meniť nechcem, takže ak pôjde do tuhého, radšej kúpim to lambo.
    Jo, a ten ultrabalaton alebo snezka vyzerajú lakavo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Duri uz to ze ti neveri..:) ti dava divny statut samo o sobe.. Vsak to vis.. no az budes v Praze, tak treba vymyslime nejaky delsi vybeh, ja uz snad nebudu tolik bloudit a tak vezmem mapy a nekam se podivame.. msf! 12:)

      Vymazat
  5. Ahoj Honzo,
    protože jsem asi o týden mladší než Ty a běhání mě postihlo zhruba ve stejnou dobu, velmi dobře Ti rozumím. Krize středního věku je těžká věc. Každopádně musím konstatovat, že běh pomáhá i partnerským vztahům, protože manželka velmi zpozorněla když jsem ztratil většinu bůčku a stal se tak atraktivnějším pro případné (mladší) konkurentky.
    Tak mi běhání dělá radost i tímto způsobem.
    A protože se otevřela registrace na Silva nortica, půjdu se zaregistrovat na mé první ultra. Frajer Luke měl pravdu.
    Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. naprrosto presne jsi trefil jeden z mych "radostnych rozmeru" behani.. presne tak, jak jsem shodil kg, tak si me moje nejmilejsi jeste vice hledi (pokud to jeste jde) obcas vybehneme spolu.. proste tohle je velky bonus navic..
      Silva Nortika? Hned jak dnes vecer dorazim domu nebo zitra po ranu.. hned se take zaregistruji. Dik za upozorneni. Na videnou na Silve! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo opět pěkné zamyšlení. My z modrého a růžového oddílu víme, že si blogg píšeš pro sebe, ale nejméně v 95% článků se trefuješ do věcí a témat, které víceméně řeší každý z nás a tvé pozorovací a analytické schopnosti vždy najdou něco, co ostatní zaujme :-)
    Praha - Sněžka = dostatečně šílené :-)))) Podle termínu bych o účasti také uvažoval :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Koukam, ja tu Snezku pouzil, protoze tenhle napad rekl minule snad Lubos nebo Pavel:), v restauracnim zarizeni s modrym a ruzovym oddilem je vzdy veselo.. no a koukam, ze se myslenka ujala. tak promyslime, a neco spachame..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. To sou mi věci já sem asi něco včera prospal :)) Koukám druhej Machy jeden pod ledem plave druhej se snaži po hodně tenkym ledě šlapat :))
    No my co nás vzuší už jen o 10 větší FPS to vlastně máme jednodušší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) byl jsem cely vcerejsek pryc a hodne mimo dosah site... S tim tenkym ledem to fakt sedi! Pokud pouziji tvuj rozmer humoru, tak si musim vypujcit a pouzit pasaz z Cimrmana, jen tam vrazit svoje jmeno..
      "12 se nebojim, ten ma vsechno dreveny!" :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  8. Ahoj, na Bajkal jedu, už jsem přihlášenej :)
    Mirek Hasal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Mirku, no vzdyt vlastne mi o tom povidal Lubos, kdyz jste spolu bezeli od Sv.Jana. Tak budu drzet palce, vypada to jako skvely zavod! Muj jarni zavod je ted jeste takova "loterie":) a tak uvidim.. behu zdar, ultra zvlast! 12:)

      Vymazat
  9. Honzo, taky se už na mě začínají někteří přátelé a známí dívat podezřívavě... V sobotu jsem uběhla první osmnáctku a v pondělí dvacet km. Tak jsem ráda, že to jde. Nejsem nemocná, naopak rýma ustoupila po těch dvou dlouhých tratích... Kamarád mě láká na květnový maratón. Ale mám strach z tepla a nejsem si jistá, že bych stihla natrénovat. Ale asi stihla.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...