pátek 4. ledna 2013

Horská klasika na devět...

Nic tak dobře nedefinuje naše hranice, jako jejich pokusy o překonávání...

Nic tak neposiluje naší víru, jako existence zázraku...

Je leden a jsou to nachlup 4 roky, tedy 1/3 z 12, kdy jsem se rozhodl běhat a věřil v "zázrak", že zhubnu, začnu pravidelně běhat a uběhnu třeba i 1/2 maratón, možnost uběhnutí maratónu v té době byla za hranici vůbec vnímaného zázraku.

Pokaždé si uvědomuji, že všechny ty různé posuny "hranic" -- nejen ve skutečnosti, ale i v moji hlavě -- se vždy rovnaly menšímu nebo většímu zázraku. Asi to bylo hodně opovážlivé nebo naivní, ale rozhodně nadšené a pokorně doufající v zázrak. A právě ta víra, že se "to" může podařit mi zatím vždycky pomohla... Budu se ji držet!

Za vším vidím a cítím určitou symboliku, ať chtěnou nebo nechtěnou. Sportovcům na vozíku jsem slíbil peníze za své uběhnuté km a aby nečekali až na konec roku, tak jsem si "odhadl", že to určitě nebude víc jak 5,000km a věnoval peníze podle toho.. A světě div se. nachlup přesně. Až mě mrazí, to porušit a tak na Silvestra radši nevybíhám...:)

Loni jsem si při novoročním výběhu na Karlštejn a zpět vyhodil malíček na právě ruce a odvážně jsem si napsal, že se ve mě rodí malé ultrátko,holátko, sice šedivé:), ale pískle. Musel jsem si to napsat, protože jsem to tak cítil, i když se mi tehdy po právu řada lidí smála nebo to brala jako určitou opovážlivost... Možná stejnou, jako na začátku, když tlusťoch začne běhat s vidinou maratónské distance. Velký cíl může pomoci překonávat i ohromné překážky.

Pokud po něčem silné toužíme, tak má cenu hodně bojovat, byť to může vypadat opovážlivě, naivně nebo i hloupě... Co na tom,co si myslí druzí, je to přece nás cíl.

A tak jsem si stanovil metu, kterou se bojím i jen vyslovit. Jsem tím doslova "těhotný", protože tou myšlenkou žiji (a budu žít) celých devět měsíců, za každé písmeno -- jeden měsíc. Protože první písmeno je velké, snažil jsem se v prosinci velkým úsilím a bojem proti svým obávám ho napsat co nejlépe a postupně k němu ve stejném duchu přidávat další..[Modři sice již vědí, ale já se to fakt ještě bojím napsat:)]

Sebral jsem odvahu a nadšení a jsem zaregistrován, a co víc. V mailu mám, že registrace byla přijata ve 12:14:21... Taková radost. Průměr první půlky zepředu 13, pozadu stejně... čertovský tucet.., nebo jak by řekl správně Machy -- bude to taková sakrální záležitost. To proto, že během té akce asi mnohokráte řeknu slovo sakra nebo i o hodně horší:).

Držte mi palce, věřit se má zásadně v nemožnosti.

Běhu zdar, ultra zvlášť! 12:)

PS. Pokud i Vy (určitě) máte nějaký svůj tajný cíl a metu, tak zkuste taky odhodit zábrany a jít do toho. Doba je nám nakloněna, 13 je přeci jen čertovský tucet, a to by v tom byl čert, že... :)... abychom si to nezkusili. Tak jen do toho!

PPS. Pokud jste to ještě neuhodli, dodávám další kabalistické signály. V podstatě je to 12 na druhou. Slovo začíná na 12 písmeno abecedy a s číslovkou má přesně 12 písmen. Sakra! .. Vždyť to říkám ďábelská i sakrální záležitost.. vše v jednom.

34 komentářů:

  1. Tak to zní opravdu ďábelsky. Hlavně bacha na skříně :)) Hele radši to odstěhuj už v teď v lednu :))
    Jen nechci vidět tvé zázraky za další čtyři roky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stehovat se nic nebude:)!!! Ani zadny dalsi dum se stavet nebude,,:)... ale i tak to bude mazec. Vim, snazim se byt pokorny a tohle je zase skok nekam do neznama, do narocneho neznama. Dik za podporu! 12:)

      Vymazat
  2. wow! to je tedy meta! no, našlápnuto máš pořádně! držím palce! moje první meta tohoto roku je v háji díky chřipce, ale nesmím se tím nechat odradit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nechodis tam nejak casto? :)
    Ta tvoja bezecka krivka ma teda pekne stupajucu tendenciu, to ja si oproti tebe beham v uplnej nizine s minimalnym sklonom hore. Dufam, ze z toho prinesies nejake pekne zapisky. Viem o jednom chlapikovi, ktoreho ten beh tak zmohol, ze prestal pisat, chudak...

    ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to vis chytlo me to tam za srdce...
      Hlavne zase pobezi legendarni dvojka Los a Lamos:), myslim, ze tentokrate si budeme krizove delat pacery a zaroven i podpurny tym, zakladnu uz mame definovanou, na burty bych tentokrat vzal z domova i nuz, celovky jsem si koupil..
      Stin snad tu svoji Leadvilskou serii dopise a kdyby ne, tak zacne psat zase odprostredka, tak jak bezi zivot...Hlavne, ze tam pobezime spolu a budeme zase povidat a pit pivo. O to jde, rekl bych pri me volbe primarne:).
      Ja se svym psanim? No prestat pro verejnost asi muzu, ale sam tu zpetnou vazbu potrebuju, zachytit si svoje pocity.
      MSF! Silenostem zdar! 12:)

      Vymazat
  4. Ja to vedela, cely ten prispevek, od zacatku, kam to smeruje... :)) Super! To bude parada :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi vnimave devce.. Navic, ja to vidim i v te zazitkove rovine. Samozrejme zazit a bezet .. to nejmenovane misto .. bude pro me skvely zazitek, ovsem byt tam se Stinem bude neco o dva rady jinde. Kvuli tomu stoji za to byt tak troufaly... Ale budu pilne trenovat...
      At se dari! 12:)

      Vymazat
    2. Mne to bylo totiz as jasne uz od lonskeho rocniku ;)

      Vymazat
    3. :) sakra! :)... me nekdy na podzim to zacalo klicit v hlave jako naprosto ultimatni myslenka..

      Vymazat
    4. Ono je nakonec mozny, ze jsi ten posledni, koho to napadlo ;)

      Vymazat
    5. Tak nakonec asi ano.. musim se zeptat okolo..:).

      Vymazat
    6. Myslím, že má Martina pravdu. Tak nadšeně jsi líčil zážitky pacera, že nám všem bylo jasný, že je to otázka času. A že to přišlo takhle brzy, tak to nás u tebe vůbec nepřekvapuje. :)
      Držím palce, ať klapne příprava a hlavně pak i ten Voldemort. :)

      Vymazat
    7. :), koukam, ze me vsichni znaji jak stare boty:).. a to je dobre. No -- jak je clovek starsi, tak musi jednat uvazlive s odklady. A radsi si delat radost ci behat hned. Co kdyby to "potom" z nejakeho duvodu nevyslo? To by me obzvlast mrzelo.
      Ztrestenostem zdar! 12:)

      Vymazat
  5. Sakra, asi začnu hledat sponzory :-) Hlavně ať se v průběhu roku někde nezlámeš, to by byla škoda muset to odpískat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Jiro. No ty bys byl na podobne veci urcite lepe pripraven, ovsem ja jsem asi vetsi kamikadze...a jsem rozhodnuty si fakt udelat radost. Kdyz to nepujde, tak to nepujde.. Tak holt budu delat Stinovi pacera, co je na tom spatneho? :)
      Ale ver mi, pujdu do toho fakt naplno, zadne vymluvy. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. I růžoví vědí a drží pěsti :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, budu na to myslet... Podpora je potvora:) vzdy je moc potreba. MSF!

      Vymazat
  7. A nezapomen poradne zahradnicke nuzky, at priste zrychlite prubeh tim narodnim parkem. Minule to bylo o prsa ;) Tesim se na vase epicko-lyricke vypraveni uz ted.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Ty se svymi enduro vylety a kryo-kousky jsi mi velkou inspiraci!:)
      Tak to jsme dva, co se na zazitky se Stinem tesi... nevim, jestli tentokrat budu tak zurivy reporter:), ale rozhodne si to uziju. Slysim porad tu vetu sveho jasneho slunecka... "nerikej, ze to vydrzis az do srpna? Copak tam nejsou na jare zadne zavody? "..:). Prislo mi to hodne inspirativni..

      Vymazat
  8. Velký respekt! Už teď držím palce a těším se na čtivé reporty z přípravy i ze samotného ultra L... podniku. Ehm no opět motivace na prodloužení mého pobíhání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Mateji, ale nevim, jestli "respekt" je to spravne slovo...:) Vim, jsem nadsenec, pobihac, trouba a snilek... Proste, jak mi bylo celkem spravne receno, normalne uvazujici clovek, hobik, co beha ctyri roky a bude mu uz padesat by do toho nesel.. Takze spis naivita a nadseni... Ale co, budu si to uzivat, at uz je to cokoliv. A diky! 12:)

      Vymazat
  9. Honzo, ty víš, že ti fandím a držím pěsti :-) Není třeba nic dodávat!

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to je parádní záměr. Držím palce, pořádně si to užij!

    OdpovědětVymazat
  11. Já mislel že už to máš sesumírovaný od doby co ses vrátil domů. U rčitě hlavně to zdraví a chut plnit si sny.

    OdpovědětVymazat
  12. 2 bubo: Taky budu drzet vsechno na Silvu, verim, ze se tam potkame..
    2 iva: je jen otazka casu, kdy si strihnes neco delsiho:)
    2 RID: moc diky, fakt zamer je to paradni:), ta cesta k nemu bude hezka.. A jestli to vyjde? To uz bych nechal osudu..:)
    2 hideosi: Vis, urcite jsem na to ve skrytu duse myslel, zazit si to, byt tam sam za sebe -- i kdyz po boku Stina to bylo naprosto skvele -- ale od te troufale myslenky ke skutecnemu rozhodnuti se zaregistrovat.. to je velka cesta. Hlavne v hlave si to srovnat.
    Diky!
    Diky vsem! Plneni snu zdar! ultra zvlast.. 12;)

    OdpovědětVymazat
  13. Tady ti drzely palce 2+2 clenky ruzoveho tymu. No je to fantasticky, ze to vyslo, nemam slov! Neuveritelny, co se vsechno za jeden rok udalo! Behani proste lidem meni zivoty. Nechapu to, ale neni asi potreba vsechno chapat, hlavne si to uzivat! Urcite se letos musime zase nekde videt a tentokrat i leccos zapit! Hezkej vybeh zitra a moc blahoprejeme.

    OdpovědětVymazat
  14. Tomu říkám výzva :) Krásnej vývoj má ten Tvůj běžeckej život. Tak ať si užiješ na té cestě každé písmenko!

    OdpovědětVymazat
  15. 2 April: Jste moc mile. Myslim, ze chapat se rada veci neda, ovsem verit je potreba. Aspon tak to vnimam ja:). Moc drzim palce a tesim se na setkani..
    2 Renca> Dik, ja se obcas podivam do svych starych zapisku.. a protoze pisu "pocitove":), tak vidim a citim presne, cim jsem tehdy prochazel. Moc me to pomaha..
    12:)

    OdpovědětVymazat
  16. Na podzim jsem ten cíl /u mě pojat dlouhodobě/ taky zvažoval /asi tak 20 s/. Zamítnutí jsem si zdůvodňoval nevhodným vybavením /vlastně prošel jen batoh a ponožky/, ale ten 30 let pozapomělel šachista ve mne moc dobře věděl, že jeden z hlavních problémů Tebou chystaného je obtížnost stanovení cíle následujícího po realizaci tohoto.

    Stch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) diky..
      On ten cil je fakt silenej..Take z hlediska "narocnosti" moc dalsich "rozumnych" veci pro me neexistuje.. Ovsem asi se nekdy k tomu vratim -- bude to znit hodne hloupe, kdyz reknu, ze asi je to jedna z mala 100M, kterou (hypoteticky) muzu bezet se Stinem...
      kdo me zna lepe, vi, ze asi tohle je nejvetsi motivace. Ty zavody bezet se svymi kamarady a ty nejtezsi, pokud mozno s temi nejlepsimi..
      Ten lidsky rozmer u me prevysuje. Prozit prvni a jednu z nejnarocnejsich 100M s nekym kdo je ... No co, nebudu to sem psat, treba by to Stin cetl:).
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...