úterý 19. března 2013

Běh pro něco, s něčím, s někým ... ale taky odněkud někam!

Inspirovala mě kdysi Nikie, která v našich kruzích termín běhu pro něco zavedla a od té doby se snažím často neběhat jen tak "jalově":), ale při běhu něco zařizovat, obíhat banky/úřady, něco někam donést, přinést... Nikie sice původně běhala pro cigarety k pumpě, ale pak z ní vypadlo, že je to pro tchyni:) a tak jsem pochopil ty hluboké souvislosti, kdy běžec vlastně může dělat "užitečnou" věc, i když běhá pro cigarety:).

V pondělí při běhu do práce nesu trekove hole pro DH, aby si vyzkoušel Kůtkovu metodu a mohl rehabilitovat.. po cestě v ranním dešti zjišťuju, že běžet s neobvyklým předmětem je něco jako sociální lubrikant:), řada lidí se s vámi dává do řeči (kde máš lyže, ty vole? :), ale i normální souputníci, bikeři, které potkávám celou zimu toho využívají k prohození pár slov..

Jeden mě dostal, povídá.. "koukám pozorně, zima končí, abych si zapamatoval ty "skalní":), brzo se vyrojí spousta kolařů i běžců a já si chci pamatovat těch pár "bláznů", co tu běhají za každého počasí, v zimě, v dešti... No ty jsi nepřehlédnutelnej:)"

Tak odpovídám, že mě to sice potěšilo, ale že bych vůbec ty nově se objevující bikery a běžce nijak neshazoval, naopak.. dá se čekat že se z nich zase několik zařadí do skupiny "skalních" a budeme se s nimi zdravit až nám napadne sníh nebo budou padat trakaře.:)

.. Přeci každý z nás je jednou začátečník, jednou to opatrně zkouší.. raději v teplém a v příjemnějším počasí... aby tomu pak podlehl, naprosto nekompromisně a nekontrolovaně.. no první láska hadr!

A perlička na závěr... ta debata s dělníky v údolí měla v úterý nádherné pokračování... Napadlo šíleně mokrého sněhu a když v tom bílém marastu kolem běžím po ránu, tak si rozpomenou.. a říkají.. ten svinec, to je určitě, kvůli těm "hůlkám a (chybějícím) lyžím" že včerejška.:)")... Co neseš dneska? ..Povídám, sazenice jahod... No to by snad mohlo pomoci:), kdo to má furt uklízet..:)

... běžím navečer zpátky a hlahol! Ono to fakt pomohlo.. sníh povětšinou roztál.. Dostávám základní upozornění.. S téma hůlkama už tady kolem ale neběhej!!!:)A tak musím počkat, až se oteplí...


 MSF! Ať se nám dobře a vesele běhá..12:)

17 komentářů:

  1. Moc pěkné fotky na první jarní den. :-)

    Článek jako vždy skvělý. Zaujal mě "sociální lubrikant". :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :), dik.. V anglictine se tenhle termin/obrat vetsinou pouziva pro alkohol:), ktery odstranuje ruzne treci plochy a umoznuje lepsi navazovani znamosti:).
      Asi by bylo lepe zde pouzit termin "socialni katalyzator" :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Jo krkonoše tam je krásně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty provokatere!!!
      Taky jsem si rikal, co to je??? Posun v case nebo v prostoru?? ma byt jaro a jsem ve Stodulkach!!! Tohle bud neni jaro, nebo jsem na rodne vysocine..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Hele Marusko, skoc nam taky pro jahody! 12 mesicku.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) nesl jsem sazenice jahod znamemu, a jak ted zase bude mrznout na kost, tak ani ty svoje jeste nemam zasazene v zemi.. no snad to vydrzi.. musi, od ceho mam zeleny ruce:)? ze..:)
      Dneska jsem na pocest jara vzal kratky elastaky a tricko..:), uvidim, jak zitra, neco pro to jaro udelat musim!!!
      Behu zdar! a tomu s kocarkem zvlast! :) MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Já jsem onehdá běžela z práce s jednou lodičkou - botou :) - v každé ruce. Potřebovala jsem je večer do divadla. To bylo kolem toho řečí :)))
    Tak ať žije jaro!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ovsem to je luxus:). To si dokazu predstavit...:)
      Jednou jsem takhle bezel s prazdnymi lahvemi od vina ke kontejneru...Jak normalne nikoho nepotkavam, tak ted se vyrojily "davy":), a koukaly a komentovaly ...bezec alkoholik:)...
      MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Z neobvyklých věcí sebou tahám pouze své břicho.
    V tomto případě jsem vždy rád, když se to obejde bez poznámek těch, které míjím :)

    Kurňa, kde se to jaro letos zaseklo...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) hele ja uz po tvem vzoru hned po tom snehu bezel ve 3/4 elastakach, v tenkem tricku s dlouhym a tricku s kratkym, abych privolal jaro..:)
      No a prisly tyhle mrazy:). Musime vydrzet. Je to zkouska:). Dneska jsem nebezel, ale zitra.. zitra se tesim, ze vezmu termosku, dam si caj, vezmu chleba s maslem a se syrem, tatranku, kdybych zabloudil:) a vyrazim na chvili ven.. behat je treba!!! Budu to jaro (asi jako vsichni) hledat vsude.. Urcite nekde je, schoulene, zmrzle.. tak mu bu dychat na nozicky, jako osel Jeziskovi:).
      JARO PRIBEHNI!!!! 12:)

      Vymazat
    2. Je jasné, že to klapne a jaro přijde. Dost možná, že až se oteplí trochu víc, tak na něj budeme zase nadávat :)
      (určitě se takoví neteplomilové najdou i mezi námi :)

      Pobíhám samozřejmě dál, ale fakt se mi po tom, kdy ze mě teče pot (a není mi při poryvu větru) zima stýská..
      Dneska hospoda, zítra rekonvalescence, v neděli pohodové delší proběhnutí.
      Přeju ti, ať ti klapne vyladění na Zane Gray.

      Vymazat
    3. Dik, ZG a jarni vylet zase zacina vypadat silene skvele... Musim se drzet pri zemi, ale tak jako tak.. rikam si,... sakrys.. sakrys.. To bude zase vejlet! Nekdo tam nahore me ma rad..:)
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  6. U věty "(kde máš lyže, ty vole? :)" mi prolítla kaše nosem. Asi bych se měla konečně poučit a nečíst tvůj blog při jídle :-DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik... Obcas me ty reakce lidi ci "rozhovory" s domorodci taky dostanou. Vzdycky to nejak "rozsviti" ten den. At nam nechybi nikdy radost! 12:)

      Vymazat
  7. Ten sneh zavidim!!! Dufam, ze z neho este nieco zostane, ked v stredu dorazime na rodnu hrudu. Ale s tymi hulkami uz radsej naozaj prestan, sneznice si na Brdy neberiem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hulky schovane:), tedy respektive pujcene.. Ovsem mraz a zima.. no jak v sovetskym filmu!
      Snih ale snad uz roztal a doufam, ze dalsi nenapadne.. tedy az zase v zime!!! MSF! Dojed v poradku! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...