středa 27. března 2013

Tento způsob jara, zda se mi poněkud podivný... aneb lama stale zůstávám!:)

Už o víkendu jsem se rozhodl (!) -- tedy kam já na ty nápady chodím?? -- že budu vítat jaro. A že zima nezima, vyběhnu bez bundy, dlouhý rukáv, přes něj krátký v žluto-zelených či žlutých barvách.. prostě vítat jaro. Zima, no však jste to jistě poznali sami.. jak v sovětském filmu, či jak v zadnici umrzlého polárního badatele:). Na pláních kolem Prokopského údolí a kolem výběhů pro dobytek jsem promrzl až na kost. Ale zase jaro jsem vítal o 106.:)

Možná až moc... Ještě, že jsem neběžel domů zadem.. ještě že tak!!! Týdenní kilometry se zastavily těsně na značce 119km a to je varování! Málem tam byla 120 a to jak říkala mnohokrát Leona to se blbne.. nesmí se běhat (přesně) 120, jinak se blbne!:)

Taky mě to hned při pondělku málem vytrestalo! Ráno jsem doprovázel Advida, který u nás přespal po maratónu, na metro a tak jsem neběžel do práce, v batůžku si nesl věci na zpáteční běh.. ale... to nejdůležitější.. tedy ne berlu mrazilku:), ale běžecké boty jsem já, hlava děravá nechal doma.. Jak jsem to zjistil v práci, tak jsem posmutněl. Začátek týdne v ohrožení? Co dělat?, jak už se ptal V.I. Lenin? :) Nic jiného mě nenapadlo a tak jsem běžel domů v polobotkách..:). Pravda, nebyly to právé lakýrky, měly pevnou gunu, ale naprosto neohebnou.. Luboš mě před cestou povzbuzoval slovy, vzpomeň si, v čem jsi běhal na vojně, Zátopek běhal v kanadách, v nejhorším se zuješ :))

Byl to zajímavý zážitek, těch 15km domů, uvědomil jsem si, že mi na tom mém pobíhání opravdu záleží natolik, že jsem ochoten běžet v šílených botách, klidně se odřít a dokonce (vážně) uvažuji o tom, že třeba zbytek cesty doběhnu v ponožkách??? :) No to je závislost, jak vystřižená.. to snad nemůžu nikomu ze svých blízkých ani říci. Kdyby se to dozvěděla moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko, tak ... i když vlastně.. za těch 23 let už asi ví, co se ode mě dá čekat.. tedy úplně všechno:)!! Ale zase i ženské časopisy (=Ona dnes) píší ódy na praštěný lidi, že prý se s nimi dobře žije..tak snad jsem v bezpečí..:)

Myslím, že mě tenhle zážitek zase dostatečně povzbudil v mém úsilí.. i když.. Slunka málo, práce hodně, řeším věci, které připomínají kávovou sedlinu..:). Prostě nejde to vždy jednoduše, ale věřím, že vytrvalost a ultra v nás.. nakonec zvítězí nad leností a pohodlností a určitou drobnou nepřízní osudu..

Všemu zdar! Bláznivostem a ultra zvlášť! 12:)

30 komentářů:

  1. A já už myslela, žes běžel bos :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) nikdy nerikej nikdy!!! :)
      Ovsem v te zime a na ostrem povrchu by to asi nebyl optimalni start boseho behani:).... i kdyz zase.. kdyz nad tim premyslim.. :) :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Ještě jsi měl možnost udělat sandály typu Manuel Luna (born to run). Nějaká pneumatika a kousek provázku se vždycky najde :-).
    To by byla ta pravá běžecká zvrhlost
    Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radku, ty to vylepsujes..:). Urcite bych v podobne vyrobenych borach nekde zokopnul a treba si u ukopl palec, to asi by naboso bylo vyrazne bezpecnejsi..:)
      No ale vidim, ze inspirace hromady.. Jak tohle skonci, az si zapomenu boty podruhe? :)
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  3. Ano, Honza byl tak hodnýý, že mě doprovodil a pořád mi ukazoval, kudy k metru, protože mě zná a ví, že to stejně do příště zapomenu. Naštěstí mám v mobilu Google maps a pamatuju si, že bydlí v ulici, co souvisí s vojákama (Armády). :) Ještě se pokusím zapamatovat, že jsou to Luka a bude to v pohodě. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prijedes jeste 15x-20x a to bych to tak videl, ze si to budes pamatovat..:). Vic bych necekal..MSF! 12:)

      Vymazat
  4. myslím, že to musel být velmi obohacující zážitek. Na svůj doposud jediný běh v polobotkách taky hned tak nezapomenu.
    Bylo to po hádce s vysokoškolskou láskou na večírku fyziků, kdy jsem byl tak vytočený, že jsem odmítl všechny ostatní nabídky na přespání na kolejích a v jednu ráno v obleku, s vázankou a v polobotkách běžel z Olomouckého U-klubu do Přerova:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Což je kolem dvaceti kilometrů. Asi dobrý oddíl. :D

      Vymazat
    2. To ses bouchac, to byly podle vseho prave lakyrky.. tomu rikam odvaz. Na to nemam.. Advid to rekl dobre.. Dobrej oddil.. dodavam, adrenalin je svinja:) nevyzpytatelnej..
      At se dari! 12:)

      Vymazat
    3. A ja myslela jakej jsem borec, kdyz jsem jednou na Luznici s gymplem, urazena a nepolibena, v noci odmitla spat ve stanu toho chudaka, co me nepolibil a misto toho jsem sedla na kolo a z Majdaleny dojela do Prahy...

      Vymazat
  5. Už je vyhlášen datum ŠUTRu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jjo, ale ja budu zase v ameru, tentokrat na konferenci... neni mi prano popobehnout s kamarady, ale snad to Silva jisti..:). 12:)

      Vymazat
  6. Prostě za každou cenu běžet..
    Takže až si zlomíš obě nohy, poběžíš po rukách..
    Samozřejmě v rukavicích, zas takový šílenec nejsi ;-)

    Jinak 119 km, to já mám za měsíc :-)
    Makej dál!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ty ses jak v te pisni .. u kralovyho hradce... jak mu koule utrhla obe ruce, on rychle boty sundal.. a nohama ladoval..:)...
      :) jinak placam to vselijak, na dlouhe behy nebyl cas, tesim se na to..Az bude jaro, tak obcas zkusim do prace oklikou treba pres Davli nebo aspon Radotin..:)
      Na km se nekoukej, vsechno je relativni.. co je na nich potesujici je ten cas, co si tim urveme pro "sebe"..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. koukám to abych ješte pridal abych překonal aspoň tvuj slabší týden ale ješte mam par dni :)) Takže vikend to jistí.
    Jo a ktěm polobotkám . Přístě prostě predvedeš jak se to dělá když si člověk umí dělat radost. Pujdes do prvniho krámu a koupis si nove bezecke boty ve kterých poběžíš domu . Jen to nesmíš delat často to zapomínámí bot :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvelej napad, ale to by mi asi doma neproslo... Tehle tyden nevypada moc slavne, to me prekonas:), snadno... i kdyz o to pochopitelne vubec nejde..
      Myslim, ze ta zima, spolu s vypetim na dodelavani prace.. bere spoustu casu:) a radosti. pak se hur veci zvladaji.. No Socketka si aspon cilene dela radost. ja jsem dneska nevydrzel a taky malicko delal radost na zahrade..
      MSF!

      Vymazat
  8. Když jsem ještě trpěl alergií, tak jsem zapomnětlivost co se pilulek týká řešil metodou prostorově rozprostřených zásob. Měl jsem pohotovostní pilulky v autě, v práci, v brašně pro případ, že bych si potřeboval šlehnout. No a protože jsem se díky běhání příznaků alergie zbavil, tak jsem začal aplikovat prostorově rozprostřenou obuv. Boty, které jsou téměř úplně ale ne zcela naprosto smetené, nevyřadím, anóbrž umístím do práce, do auta a na jiná vytipovaná místa, pro případ, že bych si potřeboval šlehnout. Do brašny se mi boty nevejdou, ale napadá mě, že bych si pětiprsťáky přece jenom pořídil?

    Ať nám to běhá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ondreji!!!!
      Naprosto luxusni napad.. boze, to je skvely!!! Okamzite rozmustuju boty s 1.400km a vic po ruznych mistech.. fakt je videt analyticky pristup. Mas u me pivo!!!
      12:)

      Vymazat
  9. Na bosoběh je fakt ještě kosa - zkusila jsem se před pár týdny zout a země byla tak ledová, že mi až vyhrkly do očí slzy :-) Ale jsi frajer - já dneska přemítala, že to s tou závislostí prostě nemáme lehký: místo, abych dospávala probděnou noc, kdy jsme trhly "rekord" posledních měsíců (v půl sedmý ráno jsem Zloběnu předávala drahé polovičce s tím, že jsem měla naspaný necelý tři hodiny... Po dalších dvou mě svědomí a plán z pelechu nemilosrdně vyhnaly), dusala jsem lesem a říkala si, že když ty můžeš běhat ve společenský obuvi, já můžu se spánkovou deprivací. Ale běh v lakýrkách a plný večerní Ječmínka nemám(e) šanci trumfnout, to muselo být něco!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitus, ja te neskutecne obdivuju.. ty tvoje vykony, zarputilost a vule.. navic v takove zivotni fazi -- to vyzaduje neskutecne usili.. Fakt obdiv a drzim palce.
      Nicmene, na Jecminkuv pulnocni polobotkovy (lakyrkovy) beh nemame, to jsi rekla hezky. Holt dobrej oddil!
      :) MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Ta spankova deprivace (vlastni i miminkovska) mi dost prerusta pres hlavu - jdu, Jitko, na Tvuj blog cist, jak proti tomu bojovat...

      Vymazat
    3. JJo, Jitus je desne inspirativni..
      Obecne si myslim, ze behajici zena s detmi je specialni kategorie, ktera si zaslouzi neskutecnou uctu a pokoru nas ostatnich, kteri to mame o rad jednodussi..
      Aspon me to vzdy nakopne! :)

      Vymazat
    4. Honzo, neblbni, na mě nic inspirativního není! Vždyť já jsem pomalá jako šnek!!

      April, kdybys chtěla, dám ti na sebe mail a můžeme si o tom, že mateřství nejsou pořád jen duhy, jednorožci a malinový limonády, psát kdykoliv budeš chtít. Madlenku miluju nade vše, ale zároveň je to ten nejnáročnější podnik, do jakýho jsem se v životě pustila a občas prostě síly dochází. Ale neboj - E. je venku z břicha fakt chvilinku, ještě si ten náš svět pořádně neosahala, máš skutečný nadějný vyhlídky, že se to srovná. Vždyť za sebou ještě nemáte ani šestinedělí! V něm máš vůbec nárok na to, být z toho všeho hotová - pochybuju, že v životě může nastat větší změna, než jaká nevyhnutelně s narozením prvního miminka přijde... Možná když to jsou dvojčata a vícerčata, to pak musí být teprve jízda (o nemocech a postiženích radši ani neuvažuju).

      Vymazat
    5. Jitus .. klidek..o rychlosti to neni..
      U me rada veci -- aspon jak je "lamsky" chapu:) -- je o usili, boji, vytrvalosti a radosti..:). Zena s malymi detmi tak usilovne bojujici a neztracejici humor a radost, to je poteseni sledovat..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Ivan závody
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fpkzHNbvyNc

    Sportovat lze v každém věku

    Koncem března se ve španělském San Sebastianu konalo mistrovství Evropy v atletice seniorů. Vrcholem byl sprinterský závod mužů v kategorii nad 90 let, v němž Ilmari Koppinen z Finska (ročník 1918) od startu vedl a vše nasvědčovalo tomu, že duel s přehledem vyhraje. Jenže o rok mladší Belgičan Emiel Pauwels v závěru přidal a cílem proběhl jako první.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jo je to hezky, ten zaver byl fakt ztrhujici.. dobry..
      tak treba za 40-45 let nekde na mistrovstvi nashle..:). msf! 12:)

      Vymazat
  11. S tím rozmísťováníám starších bot(práce, auto,..) je to fakt dobrej nápad. Ještě přidat triko+trenky a už se nebude dát na nic vymluvit :o) Plánování výběhů zdar!
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jiro, to (s temi tricky a trenyrkami a botami) jsem hned zacal realizovat.. super napad!!! neni co resit...
      je videt, lina huba, hole nestesti.. prasnul jsem na sebe, jaky jsem pako a dostal jsem skvely napady..:)
      at to beha.. 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...