pondělí 1. dubna 2013

Co se děje? Aneb klín klínem (snad úspěšně) vytloukám...:)

Myslím, že jako tradiční "citlivka" vnímám tu dlouhou zimu víc, než by bylo rozumné... Asi to není tolik vedené jen tou nekončící zimou, ale nedostatkem slunce a i tím, jak se stále snažím věci dodělat a jak pořád věřím, že ještě maličko, jen maličko a staré nedodělky zmizí a budou jen průběžně průšvihy:)... ale trvá už to dlouho, moc dlouho...Připadá mi, že dostat se přes tohle bojovné období je stejné jako přeběhnout devatero hor a devatero údolí... přeskočit devatero říček a oběhnout devatero vesnic.. a stejně jako v pohádce věřím ve šťastné rozuzlení..

Jenže.. Jaro nepřichází, práci ne a ne dodělat.. Standardní motivační kruh nefunguje. :). Spřátelené blogy také bojují s depkou a malou či větší krizí.. Navíc mě v tuhle chvíli skvělé výkony silnějších a rychlejších kamarádů z modrého oddílu:) -- například Petra a Pavla, kteří závodí pořád pryč.. Petr snad každý víkend:) -- vůbec nemotivují... Tedy -- já nikdy nebyl zase tak moc "soutěživý" typ, ale spolu s tou únavou mají na mě skvělé výkony ostatních snad i opačný efekt. Rezignace, pocit si lehnout a spát.. přeneseně řečeno "vzdát" to svoje úsilí, závody neběžet.. někde se schovat, počkat dokud to nepřejde..:)

 V sobotu to bylo zatím asi nejsilnější. Ráno jsem vyběhl s Deri, aby ji nebylo líto, že spolu neběháme, svítilo občas i sluníčko, krásné ráno.. Po 9km ji vedu domů a jsem připraven vyběhnout na pokračování se spoluběžkyní... Ta to ovšem skrečovala.. a co já? Nakonec nikam neběžím, sundávám boty... A cítím únavu a rezignaci, téměř absenci jakékoliv radosti.. myšlenky, že jaro už nepřijde, že ty problematické věci nikdy nedodělám, že běhám jako úplná trouba, pomalu... prostě taková malá depka...:)

Ale pozor, jako velký propagátor MAŽERY (malé ženské radosti) mám vždycky něco v záloze... A tak jsem okamžitě začal sázet jahody. Připravil jsem políčko, natáhl fólii a přes 50 sazenic jahod jsem s láskou napíchal do země..Ještě "něco" zasel do skleníku něco do truhlíčků, plel a hrabal.. a hned další den po ránu vyběhl ven. Sám, bez ničeho, bez vody jen se záložní fidorkou... A zamířil jen tak za nosem. proběhl parkem do údolí a čekal, kam mě cesta povede... Musíš být pevný jak skála.. řekl jsem si a zamířil doprostřed "skal"...

Příprav se na ultra a na setkání s Gordym.. A tak jsem zamířil mezi kravské výběhy na cesty rozbité kopyty koní a krav... Jako správný tréning na Stína jsem volil místní "trailové" verze cest, což často při seběhu bylo o ústa či přímo o hubu..:). Nezapomínám na to, že jsem "duší žena" :) a mířím na Dívčí hrady... Hlavně od věci neutíkat a dokončovat.. A tak uzavírám propletené kolečko svého neplánovaného oběhu Prokopského údolí... V cíli přes 29km, pohodový běh, jen tak za humna, ani mi voda nechyběla a nesáhl jsem na fidorku..

 
 .. Nechci to zakřiknout...Já v té mapě vidím stojícího staříka o holi:)...Ale hlavně, když vybíhám z údolí, tak se cítím, jako když se člověk po delší době zhluboka nadechne, jako by někde ze stromu na mě padlo pár kapek té vzácné živé vody.. Ta úleva.. Věřím, že jsem jsem zpět.. Bude to ještě chvilku trvat, ještě promyslet, jak na 1/2M a Brdskou, ale hlavní požár je uhašen a mohu se zase víc těšit ze života  a  víc tu radost rozdávat kolem...

Heslo dne.. Ser na závody Honzo, běh zvítězí!!!! :)

Běhu zdar, ultra zvlášť! 12:)
PS. Když jsem se zeptal magické osmičky, jestli to dopadne dobře.. odpověděla.. "To si piš!"





33 komentářů:

  1. Kdy dorazíš na Brdskou, kdyby jsi tam byl už od pátku, můžeme zajit se proběhnout a nebo třeba na jabko. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No pojedu tam po ranu autem z Prahy... To vis:), nemuzu svoji pejskovou (totalne na me zavislou:) ) nechat delsi dobu samotnou... asi se s ni stejne jeste vecer pujdu probehnout..:)
      Ale mel bych tam byt driv.. mco rad te uvidim... kdyztak vezmu do Prahy, pokud nebudes mit odvoz ci dalsi plany..
      12:)

      Vymazat
  2. Honzo, tebe nabíjel osamělý běh Prokopákem a my s Pavlem jsme zase využili možnost zaběhat si s ostatními běžci v Unhošti. Ať závod či nezávod, účel byl stejný - užít si běhu, udělat si radost a to se nám všem podařilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste dablove..:)
      Pavel jeden den maraton za super cas, druhy den stena a vecer beh s Leonou..:).. To je pravy ufo:).
      Ale jak rikam, my osamelejsi bezci to musime uchopit jinak.. Nenechat se strhnout k nejakym neuvazenostem:) a delat jen malicko "divny" veci,..
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Tak tak, hlavně žádný nepředloženosti. :-D :-D

      Vymazat
    3. Presne tak. pripomina mi to prohlasovani souseda (z detskych let)... Zadny nepredlozenosti.. 5-6 piv, 2-3 prcky a domu! :)..
      Tady by se to dalo modifikovat na km ci akce zdejsich navstevniku velmi snadno! :)

      Vymazat
    4. Ja to teda slyšel jinak "žadný dlouhy vysedávaní v hospodě dam dvacet piv a jdu domu " :))

      Vymazat
  3. jak já Ti závidím :-), kdybych chtěl něco zasadit do záhonu, musel bych díry dělat vrtačkou jak je všechno promzlý. (nebo sazeničky nastřelovat). Včera při běhu to bylo zase v závějích a ledovém vichru. Jak já se už těším na bláto. Tvoje fotky s holými pastvinami mi působí těžkou depresi :-).
    Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Radku, jako zemedelec muzu rici, ze tohle jsou posledni zachvevy... A priroda vsechno dozene.. Akorat, ze to pozvolne probouzeni jara bude jako budicek pred cvicakem! Crrrrrr! a jaro.
      MSF! Blatu zdar! 12:)

      Vymazat
  4. První dva odstavce jsem klidně mohla psát já, jak přesné a výstižné a ... a už aby bylo sakra to jaro! (jo a Freuda na mě, já na obrázku vidím čůrajícího panáčka ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To má ale vývod, ne? :)

      Vymazat
    2. :-DDD Právě že vůbec - vždyť je to tam úplně krásně vidět! (ale uznávám, že vývod by to taky mohl být... :-D)

      Vymazat
    3. :) ja radsi verim, ze jeste sam cura..:)

      Vymazat
    4. Ja tam vidim Honzu beziciho k Vltave a pod nim Deri... Kde by byl Horymir bez Semika!

      Vymazat
    5. Dik, ty podle April vis, jaky mame s Deri "vztah"... Ona me vychovava:) a ja jsem jeji "pan"..:).
      Ovsem oba si to spolecne pobihani uzivame na max..
      MSF! behani s kocarkem ZDAR! 12:)

      Vymazat
  5. Pěknej výběh jen tak bez vody. Já už bych se určitě žízní pustil i do toho sněhu, kterého tu máme všude kupy :o) Ale jako trénink na "ultražízeň" určitě dobrý :-) Ať se daří!
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, ja s sebou vzdycky mam nejaky penize a nebojim se poprosit o trochu vody:), takze to zase tak dobrodruzny nebylo:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Jaro už nepřijde, naskočí rovnou léto :)
    Jinak pěknej výběh, jen tak dál..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mozna tam tech par okamziku jara jeste bude.. tesim se na ne!!!

      Vymazat
  7. Jaro už taky netrpělivě vyhlížím, včera jsem si ještě užil pořádné otužování a dnes jsem si dal snad nejkrásněší zimní trail letošní zimy. Místy po kolena čerstvého sněhu, sluníčko svítilo, takže bunda i triko šli dolů abych nachytal první jarní paprsky a dobil energii.
    Chce to výdrž aby jsme se dočkali, ale tu my ultráci máme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pancho, dik! Ty me vzdycky dostanes.. na sobe ani gram tuku (co te v takove chvili zahriva??:) )... a ty bezis bez tricka..
      No ja jsem naopak jedno pod bundou pridal.. Stin rekl, trenuj na teplo, radeji se tepleji oblikej, at tech 27C v polednim slunci neni velkej sok.. A tak jsem si v praci pustil topeni naplno, a vsechna pridavna jmena sklonuji podle vzoru "jarni".
      MSF!

      Vymazat
  8. Jak napsal jeden můj kamarád: "Když nám to červenec a srpen nezkazí, tak bysme letos mohli mít pěknou zimu." :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeste toho trochu!!! :)
      Jaro je tady a basta! Zadny porazenecky reci a vtipky.. nebo se sebere a utece:).
      Behu zdar! 12:)

      Vymazat
  9. To RVM: jaký rovnou léto, kdy asi vyvětrám jarní hadříky?...
    To koyama: asi nezkazí, neboj...
    Jinak si říkám: "Co blbneme? Vždyť: Březen za kamna vlezem, duben..." Ale moc to nepomáhá, chci JARO.
    O víkendu najeto cca 100km na kole v mrazu,vánici, na sněhu a náledí. A teď se mi vůbec nechce běžet,jsem pořád nějaká vymrzlá...,a to i přestože v sobotu je 6.4.!!! Tak Vás prosím o motivaci, prosím, prosím,...a díky...Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, klid.. bude jaro, je krasne, skvele.., dneska ma svitit slunce jen par minut, ale mam zase svuj motivacni zazitek.. Stalo se mi to uz nekolikrat, kdyz nejak brblam.. a mam tendenci si stezovat.. [bramborak je moc bramborovej a kyselo moc kysely...:)].. Tak jak bezim do prace prokopakem, potkavam slepou pani se psem. Zase se zastavila u pramene vody, slunicko doslova na par vterin vysvitlo a hralo ji do tvare.. usmivala se..
      Neni duvod si stezovat, je jaro, mame se skvele a bude krasne.. V sobotu si ten 1/2M uzijeme.. no 12:)

      Vymazat
    2. jjjj, je jaro a 1/2M si užijeme:-)
      Díky. ZS

      Vymazat
    3. Zuzko, fakt to jaro tady je.. Uz jsme ho privolali.. Dneska rano jsem byl s Deri venku a bylo to jine.. UPLNE jine.. ptaci "rvali" uplne jinak..:)
      JE JARO. My to dokazali..
      A samzorejme 1/2M si uzijeme.. Doufam, ze se uvidime vsichni v restauraci potom.. 12:)

      Vymazat
    4. Honzo dík za podporu...jak jsem psala už včera na BŠMŠ, pokouší se o mně nějaký virus, ale stav se lepší...na start se určitě vydám a podle situace buď za 1.: poběžím fakt pomalu, abych se moc neuštvala, pak se bojím, že na třídní schůzce vás rychlíků už moc nebude...nebo varianta 2.: na 10.km u Rudolfina to zabalím a pak budu v restauraci mezi prvními...včera jsem měla ještě variantu 3 (brečet vzteky a smutkem v posteli), ale tu jsem už vypustila...Tak v sobotu nashle...MSF!!! Zuzka Součková

      Vymazat
  10. Néé, já už nechci zimůůů. Včera jsem byl běhat úseky, přestože jsem se zařekl, že je v takovéhle zimě běhat nebudu. No a zase bolení trubek v krku na začátku druhého. Ještě, že byly jen dva a tak jsem to zkrátil jen o kilák. :) Chci teplo! (i když běžky v pondělí byly prima)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klíííd..jahody zasázený, jaro za rohem :)

      Vymazat
    2. Pratele, jahody zasazene, dnesni rano rvou ptaci, lina Deri lina..:), tedy dneska skakala jako kuzlatko.. JARO JE TADY!!!
      neni co resit! 12:)

      Vymazat
  11. A mě těší, že jsi taky člověk. Že jsi měl z té zimy taky krizičku, jako my ostatní :) Nevím čím to, ale začínám si na tu zimu zvykat. Asi tím, že to jaro už ani nelaškuje, ale úplně to vzdalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renco, jaro fakt je za rohem, ne-li tady..
      .. protoze ty nejvice ocekavane momenty prichazi ve chvili, kdyz uz to skoro vsichni "vzdali"..:)... asi jako na burze je nejlepsi nakupovat, kdyz je "krev na ulicich", kdyz jsou vsichni zoufali, ze vsechno pada.. a vidi konec sveta:).. tak stejne jako kdyz pomalu ztracime nadeji, tak vtom se ukaze slunce a vse je zpet.. v plne sile..
      Uzijme si to.. MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...