pondělí 12. srpna 2013

Aklimatizace, aneb neviditelný trail...

Jak jsem psal minule, kufr se v sobotu přemísťoval (aspoň jsem doufal) z Paříže směrem do Albuquerque a jistě si užíval svoji romantiku, zatímco já jsem nemohl běhat... Ano pravda, Stín mi kamarádsky okamžitě dal běžecké tričko Jemez ultra trail run a nabídnul mi i svoje trenýrky:), jenže měl jsem s sebou jen lehké sandály... Napodobit Tarahumaras a vyrazit na zdejší stezky v sandálech? No byla by to výzva, naštěstí/naneštěstí jsem první den měl poněkud silnější reakci na americké pivo:) a tak jsem sobotní ráno ztravil nikoliv během, ale nácvikem vyprazdňování žaludku, což -- naprosto chápu -- byla další dovednost, kterou v Leadville, jako když najdu:)...


Původně mi měli doručit kufr v 9 hodin, pak před půlnoci, potom mezi 2-3 hodinnou ranní, nakonec kufr dorazil o 1/2 6 ráno..:). Ale právě v čas.. Po ránu jsme se maličko zmátořili a Stín celou konverzaci o běhu otevřel gambitem.."Chceš běžet nějakou klasiku, nebo radši něco náročnýho a dobrodružnýho?"... No zbytečná otázka, povídám, a on, že ví, ale že mi chtěl dát šanci:).

Přípravy naznačovaly, že to nebude jen tak.. Stín povídá.. "Mám v plánu něco zajímavého, náročného, technická úroveň některých partii bude hraničit téměř s debilitou to běžet":)... A hned dodal,...jo a vem si s sebou radši dvě láhve a ještě mi (on, který běhá zásadně na lačno a bez jídla) vrazil do mošničky sušenku a nějaký ovocný protlak. No tak to bude nářez:), ale těšil jsem se jako malé dítě na Ježíška..

Vybíháme po Mitchell trail vzhůru do kopce a Stín povídá, žádný šílenosti, nemusíme celý stoupání běžet.. Tedy neběželi jsme ho celé jenom proto, že Stín po cestě vysvětloval jednomu zbloudilému běžci kudy kam a Ryan potom s námi vyběhl po Mitchell trail k rozcestníku. Cítil jsem se jako hrdina a znalec. Já už totiž tenhle trail loni několikrát běžel a tak jsem ho teď "viděl" naprosto jasně a zřetelně. Věděl jsem přesně věděl, kudy vede a vzpomněl jsem si, jak jsme tady loni běhali po stezkách spolu poprvé a já jsem neměl ani ponětí, kudy běžet... všechny cesty mi připadaly stejné, viděl jsem spousty odboček.. a teď najednou v pohodě vím kudy kam.. Byl jsem skoro "místní":)... Což se za chvíli ukázalo, jako velmi dočasné a domýšlivé:)..

Stín mi ukázal něco jako vyšší úroveň trailu...Běželi jsme po cestě, kde se stezka nejen ztrácela a já ji vůbec neviděl, ale Stín znalecky říkal, aha, aha.. tady to vzala voda, tady oheň, tady to bylo jinak..:)... Ale neztrácel svůj humor a pedagogický přístup a hned mi třeba nabízel, že z kopce nemusíme běžet cik-cak mezi náletovými stromky a akáty, ale že to klidně můžeme vzít šusem dolů po gradientu(!)...:). No nic, BS! :)

Lhal bych, že to nebylo senzační...cesta byla překrásná... Viděl jsem věci, co jsem dosud neviděl, běžel jsem po "neviditelných" stezkách, běžel jsem vymletými koryty potoků... Prostě nádhera... Doufám, že alespoň něco se mi povedlo na iPhonu zachytit.. Celkově 25km, těsně pod 4h, ale vůbec jsme se neflákali...Měl jsem tři láhve vody, vypil jsem je skoro všechny (nedala se vzít voda z potoka), ale nesáhl jsem na potravinové zásoby:).... Cítil jsem se skvěle, Stín správně poznamenal, že v dalších dnech to budeme jen maličko šolichat, přeci jen se jedeme na víkend proběhnout do Colorada!

Všemu zdar! Nádherným a divokým cestám zdar! kamarádům a ultra zvlášť! 12:)

32 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. ... evidentne dobry oddil..:).. STS Chvojkovice Brod.. MSF!12:)

      Vymazat
  2. A na čtvrté fotce úplně jasně vidím trail. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ... no byla takova mista..:), kdy se trail dal nejen tusit, ale byl i videt, kus zpatecni cesty byla i "dalnice" :), ale v nekterych mistech jsem ani nefotil, jednak bych furt zdrzoval:) a jednak jsem musel davat pozor, kudy se miha BS..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Krome treti fotky je trail uplne vsude. Ver mi ;)
      BS

      Vymazat
  3. Tak vidím, že zahájení bylo skutečně stylové. Pokud bude vše dále probíhat dle tohoto scénáře, přezka je jistá. Opět tedy opakuji - držím palce (a tiše závidím).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Pavle!...S tou "jistotou" je to presne jako v tom kasinu, kdyz se sazi na cervenou:)... Ale co.. Zazitky to jsou ukazkovy, skvely, ty mi zustanou..
      No na podzim urcite navstivil tvoje stezky:)...Moc diky za podporu, bude se to fakt hodit.
      MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Jsem vůbec netušil že jste odjeli trénovat do jizerek :)
    Tak at se daří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). V Jizerkach by to urcite bylo vic zeleny..:)
      Tady je vyhoda, ze trenujeme vlastne za barakem... ja do Prokopaku musim probehnout parkem, Stin to na zacatek trailu ma asi 100m.. ale ty uz taky jsou v "divocine"... Takze takovy "domaci" behani:)
      Dik za podporu.. 12:)

      Vymazat
    2. Teprve dnes jsem v klidu prohlédl fotky ... fakt ke každému pohledu existuje jizerský ekvivalent !!! Jen s tím teplem to asi bude jinak :-)

      Vymazat
    3. Dik Pavle za pozvani:)! Budu se tesit, ze spolu na podzim probehneme nejakou hezkou trasu! MSF! 12:)

      Vymazat
  5. To je jak ze snare: Stina susenku nabizeti videti - ceka te velke dobrodruzstvi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik April.. Taky jsem premyslel, co to znamena, kdyz mi Stin nabizel trenyrky... ze toho budu mit plny... zuby:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. ... ale uz taktne Honza zamlcel, ze me na konci bolely nohy, zatimco on si hopsal jako by bezel na prvni rande za Sluneckem ;)
      BS

      Vymazat
    3. Takže se staženým zadkem a knedlíkem v krku? ;-)

      Vymazat
    4. Jitus, ze ty po vecerech pracujes nekde v televizi v programu.. volejte vejstce? Co? :).. Ale myslim, ze je to trefne..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo drzim palce, a uz zadne dalsi komplikace

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... tak to je jako bys chtel po Honzovi aby prestal dychat :)
      BS

      Vymazat
    2. Diky moc... Ale v jednom ma BS naprostou pravdu... asi je to muj (a Stinovo) povahovy rys, ale nase otevrenost svetu jistym zpusobem pritahuje ruzne komplikace, drobne ci vetsi prusvihy, ze kterych obratem vznikaji velmi zajimave prihody, dobrodruzstvi a kamaradstvi...
      Pochopitelne se budu snazit a soustdit na uspesne dokonceni Leadville, ale to, ze by se nevyskytly zadne komplikace? to mi pkrijde stejne narocne jako zaridit trvaly mir na Blizkem Vychode..:)
      Diky za podporu! 12:)

      Vymazat
  7. No parádní proběhnutí, taky tiše závidím :-) Co by u nás člověk dal za to, aby měl takový trail za barákem :o)) A nějaký článeček k tomu ochutnávání amerického piva nebude? :o))
    Ať se daří! Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiro, myslim, ze by ti Jana lehce neco v okoli dostatecne sileneho nasla:).. Tedy ne tuhle nadmorskou vysku:), ale jinak me se na podobnych bezich libi hlavne ten kamaradsky rozmer ruznych silenosti a moznost s nekym sdilet "svoje" trasy a pocity... At se dari! Zdar Vasemu oddilu!:) 12:)

      Vymazat
    2. ... No a s tim pivem..?? Shrnu to... Diky veku, zlepsene zivotosprave, casovemu posunu a 20 hodinam na letadle... Proste uz nic nevydrzim:)... Nejlepsi je, ze si to "hlava" neumela priznat:). Z toho soudim, ze na Leadville mam o necio vetsi sance nez statistickych 50%. Ta hlava a zejmena jeji schopnost si neco nepriznat.. To by mohlo byt velmi uzitecne:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  8. POdle fotek nádhera..Netrpělivě sleduju zápisky a hlavně držím palce !!
    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelo dik! Kazdy palec bude znat, fakt..
      Doufam, ze se mi podari alespon z 1/10 zachytit svoje pocity, Stinovo hlasky, atmosferu zavodu.. bude to tradicne rychle, neucesane, pocitove, tak abych to mel pro sebe uschovane jako v konzerve.. cerstve, neprekryte moji autocenzurou ani vyhlazene odstupem casu.
      MSF! at se dari! 12:)

      Vymazat
  9. Člověk pár dní nečte a Honza se stihne přesunout do Států, mám mezery, musím dočíst nazpět ;-) Parádní fotky a tý otravě americkým pivem se nedivím ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Jitus! Drzim palce na Tvuj sobotni beh.. Doufam, ze D. bude dostatecne podpurny spolubezec!
      Ta .. nerikejme otrava.. rikejme opice:)... Byla zpusobena tim, ze jsem veden zdravym zivotnim stylem:).. uz jsem proste nesnesl vic, ackoliv si hlava myslela, ze jeste mohu pit dal..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Na odpočítávadle je 3:14:15 do Leadville a to je ta pravá chvíle, abych i já popřál hodně zdaru. Užijte si to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik Ondreji! Od ciselneho sommeliare Tveho formatu takovahle zdravice obzvlast potesi! Dik, tesim se na to.. opravdu moc.. 12:)

      Vymazat
  11. Úžasné!
    Držíme Ti palce i pěsti, prostě všecko, co platí na běžecké štěstí!
    Tina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik! Zdar cele Opavske sekci a celemu Vasemu oddilu.. Za podporu dik, bude se to sakra hodit -- jn nevim, abych tu podporu nespalil uz na ceste do Windfieldu a zbylo i na navrat!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  12. Krásný fotky. Vypadá na skutečný trailový ráj!
    Držím palce!
    Hodně zdaru v Coloradu!!!

    OdpovědětVymazat
  13. Muselo to být krásné proběhnutí. Ty fotky jsou úžasné :-) Pěsti jsem ti držel v Černé Hoře již od čtvrtku.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...