pátek 27. září 2013

Radostné dluhy..

Přichází čas od času okamžik, kdy si uvědomují, že něco někomu dlužím.. Ale tentokrát to není doprovázené tím mizerným pocitem "dluhu", naopak, teď si vzpomínám, že ten a ten pro mě něco skvělého udělal a že se mi třeba naskytla možnost něco maličko zase udělat na té mě straně.. navíc mám možnost trochu napravit, co jsem třeba i já sám spáchal :).

Jak tady byl na návštěvě Běžící Stín, tak pochopitelně řada souvisejících akcí se vyloženě povedla (hospody, Baroko s noční desítkou)... beseda v PIM běžeckém klubu byla jistě také vydařená a patřičně surealistická:), protože někteří příchozí mohli být patřičně vyděšení názory a hláškami BS, které my, pravidelní čtenáři jeho zápisků ... v podstatě bereme za svoje:)..
Ale (velmi povedený) medailónek BS v TEMPU, díky své velmi krátké stopáži může v nezasvěceném divákovi vzbudit dojem, že BS je naprostý mimoň, anebž trouba... Že je to chlápek, který má rád sport, ale v mládí byl šíleně nešikovnej...Pak si urval achylovku a s běháním přestal... Kouřil i dvě krabičky denně tak si řekl, že s tím něco udělá. Přestěhoval se do USA a přihlásil se na těžký ultra aniž si zkontroloval mapu. Trpí, ale baví ho to a tak jede do Leadville... :) Asi tak nějak příběh zachycený (nutnou) televizní zkratkou může vyznít..:)

Protože jsem se jistým způsobem podílel na spunktování těchto akci, cítil jsem, že by bylo dobře uvést věci trochu na pravou míru a jak jinak než uveřejněním celého interview, které je dostatečně dlouhé (cca 45min), a je určeno vlastně pro vás, virtuální či skutečné kamarády, kteří jste z nějakých důvodů chtěli BS vidět a pobavit se ním.. Věřím, že tak by se Vám mohlo líbit..

Nelze než hodně moc poděkovat štábu, který daný rozhovor natáčel, že mi poskytl příslušné materiály, musel jsem to různé zmenšit, aby se to vešlo na you tube, ale myslím, že celková kvalita nijak neutrpěla:).. a tak tím snad trochu plním dluh.. a tajně doufám, že "pomsta" BS nebude, nebo aspoň, že trochu otupím její ostří:)..

Zde je link, upozorňují, že prvních 30s nejde zvuk.. Nezasahoval jsem do záznamu, aby byl plně autentický, včetně nastavení mikrofonu a kamery..:). Doufám, že příznivci ocení:)..

http://www.youtube.com/watch?v=usxlTWYqD-Q&feature=youtu.be

Druhá věc, či řekněme dluh se týká tradičního setkávání různých lidí po bězích v Praze... Řada setkání Běžecké školy v poslední době vlastně ani neproběhla:(... abych tak řekl organizační neklid se vloudil a jak jsem věděl od různých známých, všichni se těšili do Stromovky. Nejen na maratón, ale na ten společenský rozměr běhu.. Po "delším běhu" se sejít v restauračním zařízení, potkat známé i neznámé, pro někoho si spojit ty 0 a 1 s existujícími obličeji:), prostě naslibovat si vzájemně, co zase do příště spácháme, získat motivaci do zimního pobíhání a tak..

Proto neformálně vyhlašují happenning "Devětkrát kolem šaten", na paměť Pražského maratónu, který se letos kvůli povodním a neexistujícímu zázemí nekoná.. Prostě napište komentář, mail, když se budete chtít "zastavit" a buď kus nebo celé si to uběhnout:), případně pomoci se zajištěním.. není to žádný závod (i když čas změříme), ale při každém proběhnutí bude k dispozici pití, iontak, voda v dostatečném množství, budu se snažit podle počtu lidí, co mi dají včas vědět zajistit i dost koly, jídlo (banány, hrozinky, chleba, sýr, čokoládu).. A pochopitelně podle zájmu i následně restaurační zařízení.. jen doufám, že nás nebude tolik, abychom se někde vešli.. Michal V. z PIM běžeckého klubu slíbil zázemí u nich.. možnost si nechat bágl v Running Mall a následně za drobný poplatek použít i jejich sprchy, pokud bude chuť a potřeba [Michal sem dá potom i nějaké podrobnosti, případně odpoví na dotazy].
Podle původních propozic, které říkají, že, cituji: " Den a hodina startu: 19.10. 2013 v 10:00 hromadný start..Trať: 1x malý okruh + 8 x velký okruh" ... Pokud někdo bude chtít, budu tam určitě dříve a může odstartovat i o hodinu dřív:), ať se v případě pomalejšího běhu nemusí drtit a litovat, že už není v hospodě:).. Jen mi dejte vědět..

Detaily, včetně případně mapky (i když to vyznačíme) pošlu, nebo sem zavěsím..
Zase tomu nechci dělat velkou propagaci, takže jen takhle stručně...[a po víkendu to překryji nějakým jiným zápiskem:)]
Shrnuji pro úplnost -- ještě jednou je to společně proběhnutí (abychom nepotřebovali žádné povolení), žádný závod.. čas změříme.. žádné startovné ani nic jiného není potřeba, ani nebude vybíráno. Jen prosím dejte vědět pár dní dopředu, ať stačím(e) zajistit dost všeho, co bude potřeba..

Běhu zdar, ultra zvlášť.. kamarádům úplně nejvíc! Zaslouží si to! 12:)

45 komentářů:

  1. Rataj so mnou, predbezne na celu trat, ale mozno mi to doma medzicasom skratia...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady to bude flexibilni.. urcite to nejak porovname..:).. 12:)

      Vymazat
  2. Naivka se prave prokecla, ze bezi taky, tak ja se pridam, at mame ten happenning mezinarodni. Najdu u nas nejaky satny, devetkrat je vobehnu a pak si dam pivo a budu na vas v dobrym myslet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je spravne.. takhle jsem uklidnoval vzdy maminku, kdyz se ptala, jestli nebezim zase neco dlouhyho.. tak tradicne na podzim jsem rikal.. kdepak.. s kamaradama.. devetkrat kolem saten, pak pivo a domu:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Hlasit uz se nemusim, udelal to za me April. Honzo, pochopitelne davam zkracenou verzi a na zajisteni zasobeni pro vsechny se budu rada podilet. Detaily domluvime.

      Vymazat
    3. Parada... Urcite domluvime, s tebou, pripadne s Martinem pocitam i do nasledne restaurace.. To abych zajistil celou hospodu, co? :).. MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Do Pradědovy 100 doufám budu mít konečné stanovisko rodinné rady a dám ti vědět :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No doufam, ze se na chvili pozdravime na P100.. Pak uz ne, ty pozenes za vitezstvim.. ja se budu kochat..12:)

      Vymazat
  4. Tohle samozrejme nelze nechat bez komentare:
    1) Televizaky bych z niceho nevinil. Snazili se, ale do trech minut nacpat proc ma nekdo rad 12-24 hodinovy zavody asi fakt nejde. Technicky se jim to jinak povedlo snad docela hezky.
    2) Vsechno zpunktoval Hanousek. Zaslouzi si proto "odmenu".
    3) Pujde li vsechno dobre, pristi rok se prida do pomerne exklusivni skupiny v ktere jsou namatkou Blake Wood, Nickademus Hollon, Jared Cambell, David Horton nebo treba Jonathan Basham.
    4) Nepujde-li vse dobre pristi rok, pujde to treba o rok pozdeji, nebo o dva atd. ... mam dlouhou pamet ;)
    5) Nic nerikam, ale na moje slova dojde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je to tady..:)
      ad 1).. vubec bych je nevinil.. jen jsem si rikal, ze clovek neznaly skutecnosti:) muze nabyt az tohoto dojmu.. proto to interview. naopak televizaci byli moc mili a vzyricni a navic mi poskytli ten material.. takze slava a diky jim!!

      ad 2)-5) znam te.. a dopredu se bojim...:)
      Jak ma clovek takovehleho nejlepsiho kamose, uz nepotrebuje v podstate zadne nepratele.. On ho zahubi vlastne sam:).. . a dik.. 12:)

      Vymazat
    2. Jen jeste na doplnenou.. Mne se TEMPO libilo, spousta skvelych monentu.. stezky v prokopaku byly u nas v praci bezkynemi povazovany za Los Alamos, moje Deri si zahrala v televizi a i ja, s bratranci veverkovymi jsme meli nekolik vterin slavy, takze radost..
      Ta potreba sem dat ten rozhovor vznikla take vlastne na zaklade zpetne vazby, viz nepochopeni zkratky.. Souhlasim, ze to nejde a navic BS (stejne jako moje malickost) nemluvi v jednoduchych vetach, ale v kosatych pribezich.. zkratit to, jen skoro nad lidske sily:)..
      Takze tevizakum dvojnasobny dik, aspon je tu cely zaznam rozhovoru.. a je jasne, ajk to BS vlastne myslel..
      Jen se te pomsty malicko desim..12:)

      Vymazat
    3. patrej, patrej patraci, co ti sily postaci ;)

      Vymazat
    4. Ad 3: A esej uz jste napsali?

      Vymazat
    5. Ja jsem tomu nechtel verit... tohle skutecne delaji jen ti nejlepsi kamaradi..:)
      Ale sance na vstup je stejne tak mala jako je mensi sance na dokonceni.. ovsem jeden ten okruh.. nebo dva.. Nastesti je to vsechno tak daleko, vysoko a v mlhach, ze jdu spat s klidem v dusi, ale potesen, ze BS nenecha moje zily a tepny, aby v klidu kornately.. ale vymysli same soky... silene a pritom pochopitelne krasne.. No znova rikam, ze to nehrozi, ale ta kamaradska starost, abych mel neustalou motivaci.. ta potesi..:)
      Kamaradum zdar! 12:)

      Vymazat
  5. Mně se TEMPO taky líbilo - konečně jsem na vlastní oči uzřel Deri, mýtickou polici s horami běžeckých bot - to pro nás - čtenáře z daleka - je moment skoro mystickej! :) Jen jsem nestihl vykoukat jestli už tam mezi mučislama nemáš taky běhátko - bylo to vopravdu rychlý. Musím sjet ten nesestříhanej záznam - díky za něj a díky za to psaní tady! j.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiri.. to je ta relativita..:).. Mam v nasi spolecne klubovne (Deri, synek a ja).. i veslovatko, ale behatko ne.. Kdyz jsem pred tremi roky opravoval a prestavoval domek, tak jsem si vyznam tehle "zasivarny" nedokazal vubec uvedomit a mozna ani ted si jej jeste uplne nedocenuju:)..
      Ty boty uz jsou ted cely rodiny.. od slunecka, dcery a synka az po moji malickost.. samozrejme, ze ja jich mam nejvic!
      Treba se zase nekde uvidime.. At nam to beha.. Brdska? Nebo prijdes se probehnout do Stromovky? 12:)

      Vymazat
  6. Huh... mučislama = mučidlama; píšu jako prase...

    OdpovědětVymazat
  7. Teda, ta náhradní Stromovka se běží den před Drážďanama a to budu mít nohy nahoře a meditovat o rozdílu mezi časem 2:59:59 a 3:07:65 a jeho vlivu na další pozemské bytí. Jinak bych tam kroužil s vámi. Ale slibuju, že při rozklusu před maratonem najdu nějaké šatny a aspoň jednou je oběhnu.:)

    Na rozhovor se moc těším. Já měl z reportáže v Tempu dobrý pocit. Zaznělo tam vše důležité a Deri neměla chybu. Štěstí bylo, že si na mazlicí židli nesedl kameraman.:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je videt, ze znalci.. mazlici zidle! Ano, ano.. jak si na ni sednes, mas deri na kline! A zavazuj si s ni boty, co?
      Mne se TEMPO libilo, ale kdyz mi v praci rikali, ze v Los Alamos jsou pekne stezky:) [nevideli ty panelaky v jednom zaberu na obzoru:)]... a pak kdyz interpretovali tu zkratku.. tak jsem si rikal, ze cely rozhovor to muze pripadne napravit..
      MSF! At zije behaci trener -- Deri

      Vymazat
  8. Honzo taky mám šatnu na obíhání! Takže se přidám v Ústí a pokud by se chtěl někdo přidat ke mně, tak opravdová šatna na převlečení není problém a teplá voda taky teče :-))) Peggy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je spravna akce! dokonce na nekolika mistech! Jen skoda, ze neprijdes do restaurace potom v Praze..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  9. nemáš tip na nějaké vhodné ubytování, kdyby si do Stromovky chtěli přijet zakroužit nějací přespolní?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani zjistim, dam vedet.. kolik by Vas tak bylo?? napis na jeste mail, neco urcite vymyslime.. 12:)

      Vymazat
  10. Plha se hlásí. :-) Na zatím blíže nedefinovanou vzdálenost. A díky za rozhovor, moc se na něj těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se tesit.. Asi pocitat i na naslednou restauraci, ze? Typoval bych... Jasne muzes behat, dokud se ti bude chtit nebo nepujdeme do hospody..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Dík za video, moc pěkné!

    Na termín Stromovky jsem měl sice naplánovanou jinou akci, tu mi ale doma zakázali, takže si to s vámi přijdu moc rád společensky oběhnout. A když na mne počkáte, než se doklátím do cíle, tak bych pak i do restaurace zašel. Každopádně se už moc těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak super!! neboj, ja to rozhodne nebudu nijak hrotit.. bude to spolecensky beh..:)
      hospoda bude jiste vydarena..12:)

      Vymazat
  12. Honzo, hlásím se předběžně na běh i hospodu. Nevím kolik toho po dvou službách uběhnu, ale zkusit se má všechno :-) Tak že se moc těším na viděnou ráno 19. 10. s kruhy pod očima :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no pokud na nich nebudes cvicit.. tedy na tech kruzich...tak spolu i kus popobehneme:)

      ty jsi tradicne nezmar.. muzes davat prestavky..ja taky asi budu .. se snazit bezet s ruznyma skupinkama.. MSF! zatim, 12:)

      Vymazat
  13. Já bych se z dovolením také přidal k popoběhnutí v parku i k následné kulturní vložce v restauračním zařízení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak jsem rekl jinde:).. pocitam s tim... vedle ten tvuj smazany komentar tedy odstranim, aby to nematlo..:).. Budu se tesit..

      Vymazat
  14. Po dvou a půl letech se hlásím ne celý a těším se :) Teda jestli se mi podaří někam uvázat ty svoje dva volné elektrony :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze tam bude silne potencialove jadro... kolem ktereho ty tvoje dva valencni elektrony mohou i pobihat a blbnout..:)...
      Budu se tesit!!! 12:)

      Vymazat
  15. Ahoj, já se také hlásím na celou trať. Zatím to vychází, že budu moct. Okrout

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, já se také hlásím na celou trať. Zatím to vychází, že budu moct. Okrout

    OdpovědětVymazat
  17. Rozhovor je báječnej - moc děkuju za sdílení! A povolení k běhu mi bylo doma odepřeno, tak já vám budu akorát závidět... Užijte si to! :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Zdravim. Ja se take hlasim na kompletni krouzeni plus kulturu. Bydlim 300m od vystaviste, tak kdyby byla nejaka potiz se zazemim nebo chtel nekdo mimoprazsky prespat, neni problem. muj email: amur@outlook.com PS: v tydnu jsem pobihal po Stromovce a je uzavrena cesta i pro pesi pod zel.mostem, smer ke schodum k Troji. Nevim, jestli je to trat, ale mam takove tuseni, ze ano. Mam v planu zitra zavolat kamaradce, ktera se vraci z dovolene a v parku pracuje... AMUR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perfektni.. zatim vypada vse zajisteno, navzdory komplikacim (oprava viaduktu).. bude vse na miste, jidlo, piti..atd.. ve spolupraci s Michalem V. z PIM bezeckeho klubu i pripadne zazemi, ci mozna nasledna akce.. Ja jeste zajistim hospodu, pro to, co budou mit cas/chut se druzit.. Dik za pomoc! 12:)

      Vymazat
  19. Ahoj, hlásím se na kompletní, nebo 1/2 kroužení kolem šaten. Oznamuji to s předstihem, aby jsi měl dost času na hodnověrné zdůvodnění proč jsi ještě nepil slanou vodu.
    Potěšil jsi rozhovorem tak přidám pár hezkých /12/ čísel :
    o prázdninách běžela nejstarší dcera v Liberci je jí 12 let, startovní číslo měla 2211, čas běhu 21:21, doběhla 2. v ženách, ale hodinu před ní svůj běh na 1 km vyhrála mladší sestra tedy 1 a zase to dává 12
    závod v Liberci
    STACH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ovsem kouzelny tucet:).. No budu se tesit na setkani.. jeste k tomu napisu par informaci.. vse vypada pod kontrolou a bezecky happenning se muze stat..:)..
      Zatim, 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...