čtvrtek 16. ledna 2014

Silvo, promiň!...aneb snad po mně Veverky a ostatní nebudou házet šišky..:)

Je to tady.. Už si v hlavě sumiruju různá vysvětlení, omluvy -- i když, jak se omluvit ženě, když ji chlap zradí, co?.. Pochopitelně ti moudřejší si řeknou.. Jjo, mladá ženská a starší chlápek?? Jak by to asi mohlo skončit, že?... To bude tragédie, v nejlepším případě tragi-komedie ! :)

A taky jo. Začalo to tím, že jsem většinu svých kamarádů kolem sebe různě přesvědčil, že jedině Silva, Silva... že na Silvě se "zrušíme":), že vše oslavíme.. a bůhví co ještě... Ba co víc! Modro-růžový oddíl, dokonce i stodůlecká sekce obsadila všechny trasy.. 1/2M, nazývaný mazlivě "matky s dětmi", M (matky bez děti), U90 - plaší magoři, U105 - úplní magoři..:).. prostě všechny jsem tam různě přihlásil, zblbnul, ano, ano, včetně zřítelnice mých oči, jasného slunéčka, synáčka mého, atd.... A teď tohle.

A to prosím do nedávna to vypadalo dobře... Ale postupně. Nejdříve mě trochu vykolejilo, že se vlastně běží až druhý víkend v červnu, čímž se Silva posunula povážlivě blízko k Western States. Potom jsem dostal velmi prestižní pozvání na jednu akci v zemi vycházejícího slunce, vypadalo to, že vylezu z letadla, opráším kožich a pojedu do Horní Stropnice:)... A co čert nechtěl.. japonští soudruzi prostě celou akci posunuli o týden a tak.. tak jsem se rozhodl, zradit..zradit Silvu i všechny, co jsem tam zpunktoval:)...

Přemýšlím o tom při jednom běhu do práce, nadávám si a fakt si téměř plivu do tváře:), když v tom se s novou situací smířím a říkám si, je to znamení!! Kdybych běžel Silvu, tak bych se stejně musel držet hodně zpátky, možná přejít na 90k, možná i na maratón... protože mi opravdu záleží na tom uběhnout a to co nejlíp Western States.. Tohle přiznání mi hodně pomohlo..

Ta touha je natolik silná, natolik šílená, že jsem se dokonce dneska přihlásil do i fitka a plánuju tak 2-3x týdně místo oběda jít lehce zaveslovat, posílit nohy, záda, břicho... Upřímně tohle už mi přijde hodně ujetý i na mě:).. Ale jen to dokazuje ten rozměr mého úsilí a nadšení. Stejně jako když se člověk zamiluje, tak odhodí stranou všechny rozumové argumenty a jde do toho po hlavě a se srdcem na dlaní...

Stejně tak já, dávám stranou úvahy o mém věku, neexistující atletické minulosti, o svých všech omezeních, nedostatečnostech, atd.. Prostě říkám si.. Western States je velká výzva sama o sobě.. Ale uběhnout to v klasickém/původním 24h limitu??? Ano, je to můj velký sen.. Tak jako tak, nestydím si to přiznat, byla by to chyba.. Ono se na to stejně potom přijde, tak co:)
Ondřej mě stejně nedávno odhalil... Je to přesně dva roky, můj komentář pod Stínovým článkem o Western States jistě pobaví a ukáže moje pokrytectví:)...
http://kamazmenohydonesou.blogspot.cz/2012/01/nezlomni.html

......

Sice to nikdy nepobezim, ale o tom to neni... Kazdej mame svoje Western States, at uz meri kolik chtej:), kazdej mame svoje sny a tak hura za nima. Budu na to myslet za chvili v hlubocepskem kopci s baglem z prace:). 12:)



Ano, Stín a Western States mě získali pro ultra... Silvo promiň.. Tohle je sen, kvůli kterému stojí opravdu za to dělat i naprosté pitominy a možná i odpustit nějakou menší zradu:).. Naše sny jsou totiž jedna z nejcennějších věci, co máme..

Běhu zdar, ultra a našim snům zvlášť! 12:)

26 komentářů:

  1. Teď jsem zvědavý, kolik lidí se po tomto článku ze Silvy odhlásí :o))
    A to Japonsko Ti kamarádsky závidím, už tam máš vyhlídnuté nějaké "kochací" běžecké trasy? :o)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite nikdo se neodhlasi.!!!.:)... No kolegove mi rekli, ze budu v "bezpecnych" oblastech.. ovsem obcas pry lide behaji s rouskou:)... Urcite si to nenecham ujit.. MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Já se ještě nepřihlásil. :-))

    Každý má své Western States a zrovna ty je máš taky ve Western States. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to jsi rekl moc hezky.. Presne tak!! mam svoje Western States.. zrovna ve Western States!!:)
      Uz se tesim na Tvuj report ze Silvy!:).. 12:)

      Vymazat
    2. Budu ti moc držet palce Honzo!

      Vymazat
    3. Napodobne!:).. Jsem Tvuj fanda..
      Jinak doufam, ze ti za rok budu s nejakymi postrehy i treba uzitecny.. At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    4. No to já doufám taky, pěkně si tě vyzpovídám:-)

      Vymazat
    5. :) Radku, rad reknu, co budu vedet.. Od blbosti, az po cestovni informace.. Ja s tim nedelam zadne tajnosti:)... Ted hlavne, abych na to postupne nabehal... hodne lidi kolem nemocnych.. unava.. proste se dokopat k tem 140+ tydne je (navic pri me pomale rychlosti) usili silene:).. No nic.. Nestezuju si.. tesim se!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. Tak já zde slibuji že prapor Silvy bude vlát, jsem připraven zaujmout stanoviště v náhle uvolněném penzionu U Bobra (řádně ho na tvůj účet vybydlet) a pokusit se přiblížit zas svým snům. Tvůj koňský plán na WS je samozřejmě lehce troufalý ale pokud sny neděsí pak nejsou dostatečně motivační. Těším se že RM oddíl bude u toho. Jó nikdy holt neříkej nikdy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine, moc diky za pochopeni.. Prave kvuli kamaradum jsem to tolikrat zvazoval tam a zpet..
      Plan je to vic nez hodne troufaly.. Je to -- priznejme si to -- silene..:)... ale zase mi to pomuze s motivaci.. Sileni pobihaci.. delaji silene veci:).. je to asi stejne sileny, kdyz si tlusty 45 chlapek umane, ze zacne behat a ze za pet mesicu natrenuje a ubehne maraton... a ze behem dalsich 5 mesicu ten cas dostane hluboko pod 4h:)...
      Mam malicko vyhodu.. Mam se silenymi pranimi uz tak trochu zkusenosti:).. Nekdy treba nevyjdou (jako muj prvnim mammut), ale tak jako tak... Je nadherne na oltar takoveho snu obcas nejakou "obetinu" polozit..:)... Pokud je to tak silne prani.. tak se vsechno lepe snasi.. a snad i dari.. aspon ja tomu verim..:)
      Tak jako tak.. Silene krasne uz je jenom to, ze jsem se na WS dostal, ze tam pobezim.. Ted v zime a na jare udelam co bude jen trochu mozne, aby bylo mozno se koncem cervna vypnout a zkusit sklidit, co jsem pracve zasel, zaleval a okopaval..:)
      MSF! a jeste jednou dik za podporu a pochopeni.. 12:)

      Vymazat
  4. Ahoj Honzo,
    proč ten popel na hlavu? Je to jen logické srovnání priorit a možností "opotřebeného organismu". To naše běhání je přece hlavně hobby (pokud tedy nemáš drsnou sponzorskou smlouvu třeba s výrobcem sportovních šátků) . Stejně budeš na dálku sledovat a palce držet. Já zatím se Silvou neustále počítám, mě to vychází do tréningového plánu akorát.
    Doufám, že Brdskou nezrušíš pro ZaneGrey.
    WS pod 24 je hodně dobrá idea, i když je to "pořád z kopce". Ale taky by to asi chtělo běhací pás do sauny, abys simuloval horká údolí American River.
    Běhu zdar, Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ... No saunu nejakou zaradim:), ale behatko??:) to by me zabilo.. Nejsem Dan, a WS neni Bad Water..:)... Ale v ramci svych moznosti se budu snazit.. Jako pako!!
      S Brdskou pocitam, uz jsem prihlasenej, pokud mi to vyjde, chtel bych na ni zkusit nove boty.. no vsak uvidis:)..
      Jasne, ze (vam) vsem budu fandit a budu se tesit na vypraveni... Proste, ten posun terminu mi to svym zpusobem ulehcil:)...
      Tak vsemu zdar! Nasim letnim dobrodruzstvim zvlast! 12:)

      Vymazat
  5. Honzo, já něco podobnýho už udělal mockrát. A aspoň poznáš kamarády a "kamarády". "Kamarádi" na Tebe budou vrčet, že jsi se na ně vykašlal, že je nějaký ubohý WS nebo Japonsko přednější než Silva s nimi... a kamarádi Ti to budou přát a těšit se, jak jim o tom budeš vyprávět.

    Pokud bys slyšel nějaký krákání, že vyprávění o Japonsku nám oběma může být ukráknutý a že máš lítat po Čechách s fialovejma vránama .... tak to je pravda. :-)). :-)). :-))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukam, ze mas od Sary tvrdou skolu:)!!!
      Ne, urcite, moji kamaradi mi to nevycitaji... To ne, jen ja jsem se citil hloupe.. Nejhorsi je, ze vlastne ve chvili, kdy jsem si priznal, jak moc mi zalezi na WS, jak moc chci.. Tak se to uklidnilo.. Proto to moje "priznani".. Prislo mi to fer.. I kdyz je to uplne mimo.. I kdyz je to sen.. Ale je fer aspon kamaradum rici, proc..
      Tak at nam to beha i lita.. oboji budeme potrebovat! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, ať poběžíš tam nebo tam, vždy ti budu držet pěsti, abys ve zdraví doběhl a splnil sis své sny :-) Na Silvě letos bude silná grupa, ale to na Brdské také a potom na Baroku určitě také :-)) Tvůj vrchol je WS, a k tomu směřuj veškeré své úsilí! Držím pěsti a fandím ti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petre, pokud to pujde jen malicko.. tak pochopitelne Brdska to jisti.. a na Baroko? tam bych chtel vzit i svoje Slunecko..:)
      Moc diky za podporu! 12:)

      Vymazat
  7. Ja myslim, ze kluci ve tvy kategorii budou jenom radi, ze vyklidis pozice a oni se tak dostanou na bednu, u Bobra se uvolni pokoj, v alejich bude min nablito,.... No co taky s nasincem, kterymu jizni Cechy nevoni, holt doplnime rady ze zahranicnich pomocnych ruzovych oddilu :-). Vsichni ti fandi, od vychodniho Japonska az po zapadni staty....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. April, tys ses brepta..:). Jedine s tim pokojem mas pravdu!
      At nam to beha.. 12:)

      Vymazat
  8. Dnes u SJ: “Work hard in silence. Let success make the noise.” — Unknown Tak ať to běhá! j.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak i ja obycejny se radeji na vse chystam poctive a stranou.. Obecne ten "noise" vubec neni potreba.. aspon z meho pohledu je zbytecny... Ten rozmer radosti - nejlepe sdilene s kamarady muze (ten "noise") jedine zmensit..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Sny se maji plnit . To Japonsko ti uprimne zavidim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) No desim se zase tech hodin v letadle..
      Diky, zkusim tam behat, i kdyz to bude narocny a neco uplne jinyho, nac jsem zvykly.. MSF! At nam to beha.. 12:)

      Vymazat
  10. Doják... :-) Kdyby bylo co odpouštět, Silva i kamarádi, by to určitě udělali. Podle mě jsi udělal jediné rozumné rozhodnutí vzhledem k situaci. Hlavně klid a nohy v suchu ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Dokazes potesit.. No je to pro mne neco temer jako olympiada pro vrcholove sportovce,, Taky neni kazdy rok (urcite bych se pristi rok-dva nedostal znova na start, i kdybych nakrasne stihnul a mel kvalifikacni behy).. Proste ma to kouzlo jedinecnosti a proto ten muj vnitrni apel:).
      Ale zase, jak rika moje motto blogu.. Hlavne se z toho (ani ze sebe) .. nepotento! :)
      Mej se fajn, at se dari! 12:)

      Vymazat
  11. Ahoj, začínám sem chodit pravidelně. :) Teda, nejdřív jsi mě rozsekal svými naběhanými objemy - to jsem se začal až stydět, že si odvažuji říkat ultraběžec. Dnes jsi mě naopak potěšil. Koukám, že jedeš na stejné vlně jako Kilian: "Somos nuestros sueños, si no soñamos estamos muertos.". Škoda, že se letos na žádném popoběhnutí nepotkáme. Ať to běhá. Honza Bartas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) dik, ovsem Honzo.. k tem objemum je potreba dodat, ze jsou nabehane fakt pomalu a s laskou:).. nemam zadnou sportovni, natoz atletickou minulost, o genetickych dispozicich by se dalo velmi uspesne zertovat:).. a tak nezbyva nez pomala a soustavna.. pobihacka:)
      Na Kiliana se tesim, az si jej prectu.. Urcite se tesim, az te zase nekde potkam na startu a doufam, ze az ja dobehnu, ze jeste budes nekde v cili oslavovat!:)
      At nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...