pátek 21. února 2014

.. A nakonec.. Japonec! :)

Není každý den posvícení.. a někdy mi přijde, že každé moje veselé povyskočení:), pochlubeni se s tím, jak mi to skvěle šlo, je v zápětí po zásluze "odměněno" neskutečným bojem, úsilím, i problémy.. prostě abych si nemyslel, že je to moje radostně pobíhání úplně zadarmo:)...

Přesně tak to šlo i minulý týden.. v pátek se tady po ránu raduju, jak ta láska kvete v každém běhu:).. aby se na mě během dne sesypala práce a povinností tolik, že nestihnu koupit slunéčku kytku:) a ještě odpoledne přemýšlím, že odvolám svoji účast na Oběhu Berouna. Naštěstí mi byli všichni bohové nápomocni, vše krátce po půlnoci velkým pracovním úsilím dostávám do kontrolovatelného stavu a tak brzo ráno jsem připraven obíhat Beroun a plnit další úkoly.. které, abych to tak řekl v rétorice minulého režimu .. přede mne klade odkaz Velkého Února:)..

A také ano... v týdnu moje pobíhání práce/domů/venčení bylo často silně logisticky náročné a navíc.. jak jsem starší člověk:).. tak to případné ponocování k tomu mě ničí... No Běžící Stín by jistě podotkl něco jako, že "ultra se rodí v unaveném těle na unavených nohách" :)... ale byly chvíle, kdy jsem si říkal, hlavně, aby "nechcíplo" .. to rodící se ultra:)..

Ve středu mi po ránu fakt bylo šíleně.. Únava a nevyspaní na vysokých úrovních... málem se mi chtělo zvracet..:).. Je tu sice šance běžet do práce, ale to bych se musel vypnout a za chvíli běžet, abych to stihnul... V tom si vzpomenu na "rady", které mi svorně dávaly moje "bavorská" pra-teta a babička.. "Hanzi, i když je ti špatně, koukej se najíst .. aspoň budeš mít co zvracet!" :) .. a tak jsem do sebe nasoukal rychle snídani a rozběhl se do práce...

Upřímně takový boj už jsem dlouho.. dlouho nezažil.. a zase si myslím, že by si to nemusel v dohledné době zopakovat:)... Po cestě občas zastavuji, za šílených zvuku svého žaludku [zuby držím u sebe, podle rady Jany a v rámci své přípravy na ultra-- když už jsem to jídlo do sebe dostal, tak se ho tak snadno zase nevzdám:)] .. a pak zase běžím.. do práce dobíhám tak tak..:).. ovšem při jednom zastavení na nábřeží, kdy už to vypadá, že se opravdu snídaně půjde podívat, co tak zajímavého se venku děje:)... Slyším.."Dobrý den, pane profesore!... Vidím, že intenzívně trénujete!:)..".. . Snažím se uklidnit žaludek a se slabým úsměvem odpovím.. "No dělám, co můžu"..:)..

Bojově dobíhám do práce a říkám si.. tak tenhle týden už neběhám... Musím dát pauzu.. Jak jedu domů metrem, tak se mi před očima přehrává ten film posledních dnů.. a já se z něj radují.. no jako správný japonský turista, který prožívá nejlépe dovolenou, až když je po ní a on se probírá hromadou fotografií a případně je ukazuje svým známým... Od metra jdu pomalým krokem.. Ale večer.. Večer beru čelovku, Deri a jdeme běhat celkem svižně do údolí... A tak, když všechno skoro selhalo, málem i rituály:), tak pohled "japonského turisty" na prodělané útrapy:) tomu dal úplně novou dimenzi.. a běhám dál (tuk-tuk)... slovy klasika.. Nakonec -- Japonec!!

Běhu zdar! Ultra v nás .. tomu zvlášť! :) 12:)

17 komentářů:

  1. Úplně doslovně tě chápu, i když to vypadá, že (jako obvykle) jsi o level výše. A co takhle na chvíli vypnout ?? Už jsi o tom přemýšlel ?? Myslím, že v našem věku by měl poměr trenink vs. relax spíše převládat k tomu gauči. A "japonští turisté" mi připomínají naše chození po horách, kdy jsme vždy na vrcholu s trochou nadsázky říkávali: "Foťte, volové, prohlídnete si to doma!"
    Takže: Gauči zdar!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. tak urcite.. Obvzlast od tebe to zni velmi inspirativne!:)... No pristi tyden mam hodne zarizovani, sluzebky a v sobotu Kbely.. Takze urcite gauc, respektive zidle v praci bude v patricne permanenci. Jak obcas rikaji Leona s Advidem.. Musim tu "formu" trochu vylezet..:0
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Ahoj Honzo, regenerace má určitě také svůj velký význam. Únavu s nevyspáním, pokud je nahromaděná, tempem nepřeběháš :-( Držím ti pěsti, sám se znáš nejlépe a víš co ti tělo dovolí. Běhu s rozumem a ultra zvlášť zdar :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozrejme mas pravdu.. Ovsem, kdyz clovek pred sebou vidi dalsi tyden, ktery bude na behani hodne spatny.. tak si rika.. odpocnu si potom..:)
      Coz dneska muzu rici (nastesti) s klidnym svedomim.. Odpocnu si pristi tyden.. ani pres vikend toho zase moc nenabeham.. Ale ja to jinak neumim..:)
      Usilovne.. a vytrvale..
      MSF! At nam to beha.. 12:)

      Vymazat
  3. Japonec! http://www.youtube.com/watch?v=vTPZS1jC7e8

    OdpovědětVymazat
  4. Inu, svet je maly a o nahody tu neni nouze. Naklanim se takhle dneska na osmnactym kilometru do pangejtu a poustim jogurtovy mliko podivat se, jak je venku a v tom pribehne Japonka a foti si me...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to jsou ty spojeny vesmiry:)... Tedy, doufam, ze me u toho nefotili, ani nefilmovali.. i kdyz:).. o co jde, ze? :)
      Drz se! 12:)

      Vymazat
  5. No na vojně nám taky říkaly "Voják buď běží nebo leží " (a mam pocit že ležení na kanapy tím nemyslely )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. tak zas takovej tvrdak nejsem:), mam koneckoncu jen 1 rok vojenske pripravy na skole... Ale zase snazim se.. snazim..
      No vsak si to vsechno povime v hospode po Kbelske..MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Tak já si v klidu aktivně regeneruji v Krkonoších a tady zatím probíhá takový heroický trénink sportovní i pracovní! Z dovolené do pracovního procesu jsem si přinesl pěknou hlášku, kterou bych se rád alespoň trochu řídil: "Práce je málo a lidí hodně, proto prací je třeba šetřit"!
    Běhu i lehu zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovsem Martine, tohle je naprosto luxusni motto..:).. Musim jej hned v tomto tydnu nasadit.. S tim, ze by se mohli kolem zapojit i ti ostatni..:)
      Regeneraci zdar!! At ziji bratranci! 12:)

      Vymazat
    2. nene ostatní ne praci musís jen rozdělit tak aby na tebe zadna nezbyla

      Vymazat
    3. :) mne by stacilo, kdyby se vic zapojili ti kolem..:).... ale novy tyden.. nove vyzvy!:)
      Tak at to hlavne vydrzime.. MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Nakonec Japonec díky ti za dlabanec, ó bože - jsi nezdolný!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezdolne jsou mamy v behu:)... Ja umdlevam, ale (zatim--tuk-tuk) vzdy vstanu:)..
      Tak at nam to nase usili vydrzi:)..
      MSF! Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  8. Tady zvítězil běžecký pud nad pudem sebezáchovy :) Nicméně heslo "co můžeš naběhat dnes, neodkládej na zítřek" s dovolením přebírám. Hned zítra si ho lepím na v práci na nástěnku, do výše očí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no Renco.. ja nevim..porad si rikam, ze bezecky pud a pud sebezachovy.. obzvlast v me profesi a s mym pristupem... proste jedno a totez jsou:)... Tim, ze lpim na behani.. se vlastne snazim prezit..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...