pondělí 24. února 2014

Od Šumavy k Tatrám.. aneb ať žije příprava na J56 a vzhůru na K10!

V posledních dnech jsem doslova bojoval o každý metr, možná podobně, jako se dříve bojovalo o zrno:)... A tak ty hesla, "Ani zrno nazmar... Ani muže ze závodu..:)" ... v předvečer výročí velkého Února obratem přetvářím v běžecké mantry typu "Ani chvilku nazmar... ".. "Co můžeš uběhnout dnes.. nenechávej na zítřek" apod..:)

Týden přede mnou je pracovně i logistický náročný, vrcholící sobotní koncovkou na tradiční jarní Kbelské 10. Pro mne první jarní závod, který jsem si už kdysi ( kdy jsem vůbec nečekal, že bych mohl běhat po nějakých kopečkách) nazval K10. Teď po pravdě nevím, jestli se na ní těším, nebo se té konfrontace s časomírou děsím, ale jedno je jisté... Není to žádný březnový vrchol, protože ten pravý březnový vrchol už má své datum.

23.3 ... Moji kamarádi připravili fakt překrásný oběh Liberce. Mapa na cykloserveru je zde. Jedná se o běžecky velmi krásných 56 km, s převýšením cca 2100, pochopitelně se nevyhneme ani Ještědu, ani jiným skvělým zajímavostem... Protože trasu připravoval Pavel (Veverka Sudetský), tak zase se dá čekat že dostaneme velmi detailní kulturně-historické, politicko-ekonomické informace zasažené do jeho příhod a zážitků, protože, jak jsem pochopil, část trasy se běží po "jeho" běžeckých stezkách a věřím, že i Advid, jako místní jistě dá nějaké vyprávění k dobru..:). Informace budou neustále doplňovány a jsou k dispozici ZDE.. Zajímavosti trasy budou doplňovány a jsou k dispozici ZDE, itinerář najdete ZDE.

Pokud byste se chtěli zúčastnit a běžet s námi, stačí doplnit svoje jméno a trasu (dá se běžet i část, ale o tom všem jistě budou Pavel i Martin detailně informovat) a nějaké spojení na sebe. Samozřejmě akce nemá žádné startovné, má tradiční partyzánský rozměr běhu, ovšem jak se na "Veverkovic" sluší, vše je připravené tak, že by leckterý organizovaný závod bledl závisti:)... Přihláška je ZDE. Mezi námi... těším se jako malé dítě.. I když při pohledu na profil trasy už mě boleji nohy:)... Když vám to vyjde, zkuste to s námi.. pochopitelně, do budoucna bude jak u Pavla, tak i u Martina detailní dokumentace k běhu, včetně přesně GPX trasy a každý si to může sám či se svými kamády zkusit..

Když se dívám na J56, neboli partyzánský oběh Liberce, na který se moc těším.. znova si říkám.. Honzo, co ta Kbelská desítka? Vždyť jsi vůbec, ale fakt vůbec neběhal žádné "úseky", tvoje rychlost stojí za starou bačkoru... Má cenu tam jít "závodit" ??? ... Přemýšlím o tom jenom chvilku... Ok. mám sice matfyz a mám rád matematiku, ale nesnáším vypočítavost:)... Moc se mi líbí, když třeba běžecké "legendy" nepřestanou závodit a běhat... když někdo jde do závodu s tím, že ví.. že třeba to nebude kdoví jaké:)...Ale přesto tam bude závodit!! ... Nejsem ideolog.. jsem pobíhač... běhám cokoliv od 1m dál:)... A tak si i já půjdu na K10 zazávodit... Už jenom proto, abych si připomenul, jak jsem si tam před lety říkal.. "seš dobrej, Honzo.. ještě zima.. a ty jdeš na na "závod" .. dobrý.. a deset kilometrů?...fakt dobrý:).."... A teď? K té K10 také vzhlížím, ale z jiného úhlu... Je to rychlý závod, na který se nijak nepřipravují, ale taky se dopředu pochválím.. Za to, že zase poběžím že všech sil, bez žádných výmluv.. Připraven (asi po právu) dostat od té trati i od spoluběžců "na zadek", ale tak to má být...:)
Určitě mě řada z vás předběhne a možná předběhnu některé i já.. Budu se snažit, jako blázen!.. Ovšem v cíli to bude jedno. Budu mít stejně radost, vím to! :) .... A tak vzhůru na K10!! Ovšem J56 je za rohem!!!

Všemu zdar! Ultra a kamarádům zvlášť! 12:)

28 komentářů:

  1. Tak jsem přihlášen ... dřív než bude vyprodáno. Bude to brutální :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) si piš! Těším se na to.. jako malé dítě ...MSF! 12:)

      Vymazat
  2. No do těch Kbel jsem se neprobojoval, ale vlastně mi to ani není moc líto, já raději to pravé partyzánské (ale to ty vlastně také). Budu ti držet pěsti závod je závod, bude takový jaký ho chceš mít tj. skvělý. Při pomyšlení na J56 mám trochu závrať, mé rodné město, pünktlich příprava v podání VS to bude pane lahůdka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mas naprostou pravdu.. Obeh Liberce bude uplna lahudka:)! V podani "sefkuchare" VS bude servirovana na podnosech z prevyseni, doplnena skvelymi vyhledy a neznamymi trasami..:)
      Ale .. Kbely jsem kdysi zacal behat jako prvni jarni "zavod" ... tak se nebudu vymlouvat.. prace/neprace.. rychlost/nerychlost... stiham/nestiham:).. Proste budu se snazit ze vsech sil!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  3. přeji úspěch ve sprintu :).
    Radomir

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. jak rikam toho sprintu se drobet "desim"... Ovsem kamaradi jdou na to chytre! Leona uz chysta hospodu po Kbelske a tak vlastne celou dobu budu myslet ... "na pivo"! .. jak se na spravneho clena "I think beer.com" tymu slusi a patri..
      Doufam, ze ti ucast na Liberci vyjde.. Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  4. No pane jo, ten profil dává opravdu záruku, že důkladně prověří každého partyzána :-)
    Těším se, jako malý kluk.
    Tomáš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomasi, mas nabehano.. bude to narocnejsi:).. ale o to vic si to uzijeme.. o to vic se budeme tesit .. na to pivo:).. Hergot ted si uvedomuji, ze mluvim, jak uplny alkoholik..
      MSF! Budu se tesit! 12:)

      Vymazat
    2. Jak vás tak tady čtu, tak se už taky na Ještěd těším jako malý kluk :-))) Ale taky už se příšerně těším na to pivo "po tom". Takže auto určitě nechávám doma, bude to jízda i tak.

      Vymazat
  5. Jako místní musím říct, že je tam pár moc pěkných "třešniček". Jmenovitě transbordér nebo stoupání na Císařský kámen. :-) Těším se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No na transborder se obzvlaste tesim..! Atd.. atd.. VS je opravdovy znalec a bude to moc hezky..
      Ma to jedinou vadu:)... Musim si otevrene priznat, ze takovou trasu ja nikdy nepripravim... Nejdriv mi to bylo lito, ale pak jsem se s tim smiril:).. Ono staci mit kamarady, kteri to dokazou!!! Tak se tesim na setkani v Liberci! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, myslím že ve Tvém případě stále platí, že celkově zrychluješ díky pomalým dlouhým běhům - tak je jasné, že na K10 to bude opět stát za to :o)
    Jinak mě mrzí, že tentokrát nedorazím na oběh Liberce, ale 2.ročník si už určitě nenechám ujít :o)
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasne Jiro! :)... Ono je to od vas i hodne daleko a asi i ne moc dobre spojeni.. A pak mate hory a kopecky hned za barakem:).. To my z Prahy za nima musime dojizdet na vsechny strany:)..
      MSF! At se dari opavske sekci! 12:)

      Vymazat
  7. Tak tohle vypadá moc pěkně a od Kozákova to zas nemám tak daleko no uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud chces se nahodne a mistne pripojit.. dej na sebe do "prihlasky" spojeni nebo napis.. At se muzeme spojit.. Obehu Liberce zdar! 12:)

      Vymazat
  8. Oběh Liberce musí být lahůdka :) Jak se ta mapa krásně zelená! Jsem zrovna v tu dobu mimo ČR, ale těším se na barvité reportáže zúčastněných :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Vsak oni to chlapci velmi dobre popisi, zdokumentuji a pod.. Moc se na to tesim.. Uz ted me boli nohy.. a to je krasne:).. MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Ahoj,
    v poslední době narážím na spoustu tras jako tydle partizánské běhy, které by si člověk jednou rád proběhnul, ale zrovna nemá čas nebo je to moc daleko. Je nějaký dobrý způsob na uložení takových tras, aby když pak člověk někam jede, tak aby našel, jaké z jeho uložených tras jsou poblíž?
    Tento příspěvek zapadne na tvym blogu v propadlišti dějin a za měsíc si už na něj vůbec nevzpomenu. Až pak budu někdy v Liberci, nebudu tušit, kam se jít proběhnout. Je nějaké elegantní řešení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim..
      1) tak asi nejlepsi reseni pro Tebe, kdyz nachazis spoustu zajimavych tras je uplne jednoduche..
      Udelej si ucet (zdarma) na cykloserveru.. a prislusne trasy si nakopiruj do "svych vyletu" .. beztak vetsina tras ma odkaz na cykloserver.. samozrejme se tam da importovat GPX.
      2) samozrejme, ze Martin drzi na svem blogu (http://veverkavzadveri.blogspot.cz/) obehy vsech mest, ci zajimave trasy... jsou tam odkazy nejen na GPX, ale i na itinerare, (obcerstveni, zajimavosti), nejake historicke zajimavosti na trasach atp.
      Tak se muzes podivat i tam..
      Mozna nekde casem dame sekci zajimavych behu/tras.. at si kdo chce muze stahnout..
      Mej se fajn, 12:)

      Vymazat
    2. Jinak pochopitelne pri prohledani cykloserveru s danou lokalitou, pripadne kilometrazi, atd.. na cykloserveru najdes spoustu tipu na zajimave vylety/vybehy.. projizdky..
      Nedelam tomu reklamu:), ale prislo mi to uzitecne.. 12:)

      Vymazat
  10. Ahoj Honzo, letos budu tobě (i ostatním běžeckým kamarádům) na K10 pouze držet pěsti :-)ale zase můžeš být klidný budu hlídat pořádně, abys měl na běh klid:-)))) Věřím tomu, že s tvým objemem km dáš 10km kdykoliv v čase 40 minut a lépe! Jediné co mě mrzí, že s vámi neposedím a nepoklábosím po závodě v hospůdce :-( V Liberci se doufám potkáme a posedíme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... no ... skoda... treba me Pavel Z. nebo Michal V. budou dostatecne popohanet..40 min nevidim realne, ale udelam, co to pobezi..:) Do Liberce do hospody se pochopitelne tesim..
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  11. Ahoj Honzo, tady na Moravě nám nejen dřív svítá, ale dřív tady začínáme i jarními klasikami Taky jsem měl pochybnosti o smysluplnosti svého počínání, tak jsem o tom sepsal report, tak se nechte v Kbelích|Pečkách|Českém Brodě inspirovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ondreji, jsem rad, ze se muzu inspirovat.. no budu se snazit.. i kdyz :)... ale dost uz vymluv..:).. proste pobezim, jak nejlepe budu moci.. MSF! 12:)

      Vymazat
  12. Tak Honzo už jsem se přihlásil Zdeněk Strouhal už ne nějaký anonym.Dost se no tu akci těším spojení je v přihlášce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No super! Take se tesim na setkani... Nove tvare vitany! :)
      At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  13. Mám slabost pro Ještěd tak jsem se taky přihlásil hold někdo má rád holky a někdo zas vdolky.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...