čtvrtek 6. března 2014

Klid... Ona tě povede!!! ..:)

..pravili kdysi starší kamarádi, když mi dávali rady, jak na prvním rande a dál..:)... a stejně tak pravil i Sam Straka, když mi vysvětloval, jak běhat v botách Hoka-one-one.."Ona tě povede" :)
Moje extrémy: Hoka a Minimus
..i v dalších radách by se naprosto shodli... "Hlavně moc netlač na pilu" (!) .. "Raději se přizpůsob".. "Později bude dost času na to vyzkoušet, jak vám to spolu funguje"..:)

Myslím si, že jsem byl vždycky dobrý objekt na "radění" ... dodnes si vzpomínám, že si kamarádi a známí velmi užívali etudy na téma.. "poradíme Honzovi, jak na rande" ... a často se postupně a s vervou zapojovali i úplně neznámí lidé, doteď vzpomínám na situaci, kdy mi od Střesovické vozovny radila celá tramvaj:)... Upřímně, také se nechám často unést a nějakou "radu" řeknu, ale pak mi to hned dojde, vzpomenu na rodinou pravdu, totiž, že my, komu jsme poradili, ten je ještě na cestě a bloudí zmaten:).. a tak toho raději nechám..

K botám Hoka... To první vyběhnutí s nimi bylo hodně symbolické.. Zrovna jsme měli s moji nejmilejší, jasným Slunéčkem výročí svatby. Není nad to si připomenout, že jsem udělal v životě řadu dobrých rozhodnutí, ale ty dvě nejlepší jsou naprosto jasné --- to, že jsem se s ní oženil a že jsem začal běhat:)...

Běžím po chodníku do parku a mám pocit, že na mě (rozuměj na moje nové boty) každý kouká.. [Přitom každému je to úplně šuma fuk, že!:)].. Po chvíli, zastavují se s jednou "známou" a už to nevydržím a zeptám se.. "tak, co všimla jste si?"... A ona kouká nechápavě, ale pak se ťukne.. a říká.. Nojo.. Nechal jste se ostříhat! :)... OMG!! :) .. Tak jsem to rychle obrátil, že co bych pro to běhání neudělal, každé dkg se počítá:).. a zahanben odběhl do práce.. Samozřejmě si nikdo nevšiml mých nových extravagantních bot a já si v nich připadal jako Maxipes Fík na svých pérách... Až jsem měl v první chvíli pocit, že se všechno houpe, jako na lodi...A on si nikdo ničeho nevšiml!! :)

No nic, ale aspoň mi přitom došlo, že zatímco já jsem "srst" odhodil, můj trenér ne.. a tak jsem ji hned druhý den nechal výrazně otrimovat:)... Deri ztratila nezanedbatelnou část své váhy a všude kolem pobíhala.. děsně důležitá.. jako by všem říkala.. "koukněte...mám nový kožich!:)"

Tahle hromada je tak na velký polštář..
 Dneska ráno -- stále se nemohu zbavit šíleného pocitu nestíhání a s tím související únavy -- mám problém, říkám si nestihnu vyvenčit, natož běžet do práce... Nakonec se rychle převléknu do běžeckého (slibuju si, že aspoň rychle oběhneme Asuán) a beru vodítko... Deri si tradičně táhne šňůru v tlamě... Na nohou mám opět Hoka one one.. A Deri mě táhne ven... Poslouchám rady všech...v duchu slyším to známé.. "Ona tě povede..":)... a taky ano.. Běžíme až na louku a pak běžím do práce... Vedly mě obě dobře:)... Pořád nestíhám, ale zase už věřím, že čas je "moje veličina", že je to jen na mně...

Všemu zdar! Ultra a těm, co nás dokážou správné vést.. zvlášť! 12:)

24 komentářů:

  1. No a jaký teda sou, ty chůdy? Vrtím nad nima hlavou už od Samovy zmínky na skyrunning.cz - přijde mi to jako výsměch minimalismu, prostě hotový silentbloky - nevrtí se v tom noha, drží to? Předpokládám že voprubovat/koupit to u nás nikde zatím nejde, nebo jo? j.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schvalne jsem tam dal fotku:)...
      Beham jak v minimus, tak v asics, salomon i mizuno.. ted i Hoka. Pro me hodne jiny, protoze ja normalne dopadam tak na stred nohy a pak na spicku.. Hoka chteji pres patu..
      Boty jsem si vyzkousel u Sama:), nastesti mam stejnou velikost:) a boty se daji koupit/objednat v Cechach.. viz clanky na Skyrunning.. clenove maji dokonce zajimavou slevu, kterou jsou rad uplatnil...
      Zatim jsem v tom bezel cca 24 (dneska po ranu venceni a pak do prace)... Chtel bych je vzit na obeh Liberce.. pripadne na Brdskou.. at vim, jak se chovaji na 50+km... Je to jiny, ale zase davaji sanci, ze nemusim mit tak rozbity briska chodidel po ultra na kamenitem povrchu.. Ale fakt nevim.. Zeptej se zkusenejsich..
      Ja jsem takova lama.. beham na vsem a ve vsem:)..
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  2. A kolovrátek máš, abys ostříhanou vlnu ve vlákno sepředl a ubohé Deri svetr na zimu upletl?
    radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby te Deri slysela!! Ta na sobe moc veci nesnese.. tedy zatim nevim o nicem, co by snesla bez ponizeni:).. Napriklad "tricko" ma za trest v noci kdyz moc steka:)..
      Ona zase do zimy rychle obroste.. MSF!12:)

      Vymazat
  3. No Deri bych ostříhanou skoro nepoznal, takový "letní" střih :-)
    A boty vypadají fakt zajímavě, doufám že po pořádném odzkoušení bude podrobná recenze :o)
    Ať to běhá! Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Deri si je vedoma, ze ji to moc "slusi":).. nechava se i vic hladit..
      Ty boty jsou zajimave.. Asi je v tom vic nez jen tlusta podrazka, ovsem musim v nich behat uplne jinak.. Coz je spis vyhodou nez nevyhodou.. zase protahnu jine casti kotniku a slach..

      Ovsem Jiro, na zadnou recenzi se rozhodne nechystam.. neumim o botach povidat, neznam nic o naslapu, natoz o tom, jak boty maji nebo nemaji drzet.. odrazet, atd.. Ale verim, ze brzo prijdu na to, jestli v nich ja mohu behat hodne dlouhe streky.. At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. ...ty boty mě zaujaly už v recenzi na skyrunningu ...že je ten výrobce odvážný, když jde proti dnešnímu proudu "přirozeného" běhu, ale ono na nich bude asi ještě něco navíc než jen "tlustá" podrážka... tak doufám, že se s námi podělíš o zkušenosti a předpokládám, že kdybys z nich měl špatný pocit, tak je nekoupíš ani se slevou :-)
    Tak ať nám to běhá všude a ve všem !
    RS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. No Sam Straka o nich mluvil velmi hezky a myslim si, ze by nevychvaloval jen tak neco.. Rekl jsem si, ze se u nej zastavim a par metru.. doslova par metru jsem v nich ubehl (byl jsem v casove tisni) .. bylo to hodne nezvykle.. ale ne spatne..
      A tak jsem si je objednal, koneckoncu fakt beham uplne ve vsem:), tak proc proti minimalistickym nepostavit maximalisticke, ze?:)
      Uvidim, treba mi cas dovoli a zase treba pres vikend se probehnu v nich kousek dal.. Tak jako tak beru si je do Liberce, coz by je (i me) melo dostatecne proverit.. pak pripadne na Brdskou..
      Beha v nich spousta rychlych lidi z ultra, napr. Karl Meltz (kteryho my se Stinem moc nemusime:), ale rychlej a dobrej je.. o tom zadna), a dalsi.. takze asi neco na nich bude..
      At nam to beha porad furt!!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Snad to nebude brát osobně, ale Deri na té "ostříhané" fotce vypadá jako nějaký podvraťák. :D

    Už se těším na oběh Liberce s Maxipsem Fíkem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak,, to jsi me potesil.. Deri vzdycky vypadala jako podvratak:), byt je cistokrevna se skvelym rodokmenem:).. Ted se ji ukazaly i flicky na zadech a zacina se jeste vic kamaradit s dvojici dalmantinek:).. asi si mysli, ze patri k nim (i kdyz jim pri honicce podbehne pod brichem)..
      "Fik" se taky tesi!!! At zije Liberec!! MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Musím si tu recenzi přečíst, třeba mi osvětlí, co má být jejich výhoda. Nebo - co má být jejich výhoda? A Deri bude krásná za každého počasí, v každém sestřihu - jako správná Žena ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rekla jsi to zkusene a moudre..;)
      Deri bude pochopitelne nejkrasnejsi v kazdem strihu..:).. Ovsem ted je videt, ze se ji to fakt libi.. a nebude ji takove horko pres leto.. nicmene stejne vleze do kazdeho potoka a kaluze:)..
      S temi botami.. rikam otevrene.. nerozumim tomu.. ovsem zda se, ze nejake ultra s cestami plnych ostrych kamenu.. vsichni na konci placou, jak to silene boli, jak maji znicene nohy.. briska prstu.. slapky.. Viz i posledni dva reporty na skyrunning.. jak posledni km bezeli vyschlycm korytem reky, rozbita cesta..
      Proste neco, co asi neni uplne nejlepsi pro minimalisticke boty, tedy pokud uz clovek misto kuze nema zespoda dlazdicky:)..
      A tak to urcite zkusim.. a zkousim..
      Jak vis, beham ve vsem.. od minimalistickych .. ted az po maximalisticke.. Takze nejsem ideolog:), ale pragmatik otevreny nazorum a zkusenostem jinych.. Mozna to bude ulet, mzona ne.. Ale tak jako tak si to 'zkouseni" uziju..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Ved me daaaaaal, zeno/Hoko/Deri maaaaaa.... S botama nebo bez nich, s dlouhejma chlupama nebo jako holatko - hlavne ze s usmevem :-). April.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) zlaty slova.. cituji B.N. .."... moudra to zena"! :)
      MSF! At nam to beha! Vesele narozeniny! 12:)

      Vymazat
  8. Dík Honzo, musel jsem si to přečíst několikrát ... výborný text po všech stránkách! Teď naposledy mě tak napadlo, jestli text není marketingová kampaň na HOKA. Prostě se mi nad tím textem snášela ta monstrozní bota z obrázku a začal jsem mít chuť je zkusit taky. Přitom je vlastně nedoporučuješ, ale šikovně a vtipně na nich rozvíjíš vedlejší témata (randění, životní rozhodnutí, Deri, střihání). No a na tomhle základě se podprahově se v hlavě usazuje informace o HOKA. No dobře, marketing to asi nebude ... ale stejně ... zařídíš aspoň slevu, že jo ? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. tohle me fakt dostalo! :)
      Slevu urcite zajistim, kdyz budes chtit:).. kdybys mel trochu stejnou nohu:).. tak si muzes vyzkouset.. Podle seznamu registrovanych na Liberec tam bude i Sam Straka.. tak ti jednak muze rici co a jak a mozna prinest boty i na vyzkouseni..:)
      Treba ke staru se muzu soustredit na psani reklam:).
      MSF! tesim se na setkani.. 12:)

      Vymazat
    2. Honzo, na nohy plánuji Stinson Evo Trail, ve kterých bych rád odběhal vše, co mě čeká do léta. Na léto mám již objednané supr Mafate Speed :)
      Ale mohu do auta hodit i ty ostatní modely, kdyby to chtěl někdo hodit na nohu.
      A fakt z toho Honza ani já nemáme ani vindru :-D

      Vymazat
    3. :) s tim, ze by me nekdo platil za propagaci jeho vyrobku, s tim bys me pobavil.. Totiz ono je dopredu jasne, ze by efekt mohl byt naprosto opacny.. Uz jen muj sklon ke zmatkum a zapominanim by z toho udelal grotesku.. "na zavod jsem vzal HOKA one one, ale na posledni chvili jsem je ve zmatku nechal doma... Abych ziskal ztracenou rovnovahu, obul jsem si nahradni boty .. Ano "new balance" to znelo anglicky. A tak jsem nakonec bezel v relativne podobnych botach "minimus trail" a citil jsem se stejne.. skvele.. a uz jsem se zase tesil, jak znova pobezim v botach HOKA, za zjejichz zapujceni k testovani ze srdce dekuji..:)"...
      ... Proste naopak.. zadny vindry se nekonaji.. U me je to dane tim, ze tomu nerozumim a jsem popleta, Sam je patrne veden svoji touhou (diky za ni) ukazat, v cem on sam beha..v ramci tzv. "show and tell" :).
      At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  9. Na obou (Deri i Hooka - v tomto pořadí) mohu oči nechat. Marketingový tah se povedl :) Úplně to vidím jak budeme za chvíli číst, že nosit batoh na zádech při běhu je nezdravé. A proč také, když vše potřebné včetně malé lahve na vodu je nyní možné dát do chytrého prostoru v podrážce bot Hooka. A minimalismus postupně vyšumí. Krásný článek, je úlevné nechat se vést.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martine!:).. ses skvelej provokater.. ovsem predstava.. v botach piti:).. me fakt zlomila..
      Deri se Sluneckem ted se mnou ruzne behaly pres vikend..tedy km nic moc.. ale ta kvalita prozitku:)... pro jistotu jsem bezel v minimus..:)
      MSF! kamaradum zdar! 12:)

      Vymazat
  10. S Deri jako s každou ženskou, když přijde od kadeřníka..., chválit a zase jen chválit :-). Mějte se, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :0 Zkuseny a moudry muz.. znalec zen i psu promluvil.. Ano, ano, mas pravdu.. A co vic.. tohle je jedno ze zakladnich poznani, ktere je potreba vstipit nasim synum..:)
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  11. Ten nápad Martina VP se dá i krásně rozšířit. Nádobka na pití by byla v patě (v levý voda, v pravý ionťák). Běhat bys musel po špičkách a pokud bys měl žízeň, tak jen došlápnout na správnou patu. A hadička ti vychrstne příslušný nápoj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi taky peknej provokater:)... jeste tem botam dejte nejakyho ptaka do znaku a at Sara dela promotera..:).
      Jeste, ze VP zminil jenom piti..:)..
      Ty boty jsou "malicko" divocejsi:), to je pravda... Ovsem, zda se mi to vec zvyku.. No vsak je snad kolem Liberce pokrtim na necem delsim.. MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...