sobota 22. března 2014

Liberci vstříc, aneb.. "osviceni ze zoufalstvi"

Nakonec jsem sice domů v ten čtvrtek běžel... raněná srna byla byla proti mě úplná baletka. Věděl jsem, že je to moje labutí píseň... Začalo mě totiž šíleně bolet v krku.:)

Znáte to.. Co běžec, to hypochondr:)... Všichni se pozorujeme.. Ti největší zavisláci se pozorují nejvíc.. Protože se nejvíc bojí(me) o to svoje pobíhání... Dokážete si představit to zděšení, když jsem v pátek v noci pro bolest v krku ani nemohl spát, v sobotu jsem vystěhovával byt pro dceru.. Tak jsem si říkal.. a je vymalováno:(. Teda, ne, že by byl byt vymalován, ale že mám s běháním na pár dní utrum:).. Navíc při bourání skříní (ve stylu Darwin awards), kdy jsem musel vlézt dovnitř skříně a kladivem ji boural... jednotlivé kusy nábytku na mě padaly z různých stran.. .I tady se mi zadarilo a jeden velký kus mi spadl na kotník... Zoufalství..:)...

Příští neděli Liberec, z nosu teče jak z vodovodu... noha bolí jak čert, kotník se mi málem nevejde do boty.. Co dělat? A protože nic jiného účinného neznám, tak v neděli pomalu vybíháme s Deri, oba smrkáme, já ještě u toho kulhám..:)... Kdyby to viděl Běžící Stín, tak se vsadím, že slovo "karma" bude znít skoro tak často, jako na servisním středisku Pražské plynárenské...:)...Pomalý běh léčí všechno:) a tak najednou věřím, že ano..ano.. Liberec je tutovka!:)

Žijeme ovšem v dynamické době.. Na pondělí mám domluvenou schůzku v údolí, ohledně dobrovolnických prací...Všechno mám na minutu propočítané, běžím z práce, tak, abych nečekal a zbytečně neprochladnul... Na místě jsem na minutu přesně(!). Žijeme sice v době mobilních telefonů, ale přesto.. přesto čekám na domluvenou a potvrzenou schůzku v zimě a větru skoro 50 minut.. OMG!! Beru to sice jako výzvu.. nicméně moje téměř "zaléčené" choroby dostávají výrazný a nový impulz... Už mi v hlavě málem naskakuje zoufalé..."vem si prášek"..:)... Naštěstí moje nejmilejší manželka, jasné Slunéčko -- jako správná hypochondrova manželka -- má doma CRT (krevní) testy... píchání do prstu sice není nic příjemného, ale jakmile jak jsem se dozvěděl, že 1) nejsem těhotný (!) a 2) nejedná se o angínu nebo jinou bakteriální infekcí.. Tak to se mi fakt ulevilo.:)..Asi by mě to těhotenství zasáhlo víc.. i když kdo ví (přeci jen jsem duší žena, že) :)??... Dobré zprávy pochopitelně pomáhají překonávat krizi, smrkám, kašlu, bolí mě hlava.. Ale angína to není a proto si otevřeně před odjezdem do Sudet přiznávám, že .."Das ganze tschechische folk is eine simulanten bande"...!:)... Liberec se ztrácí v mlhách, navíc předpověď počasí ukazuje, že se má výrazně ochladit a že bude výrazně pršet... ALE.. :)

Právě v téhle chvíli prožívám něco, co asi dobře znáte.. David H.má pro to krásný termín.. "osvícení ze zoufalství":)... Což mi bylo vysvětleno velmi pregnantně. Jak se správní budhisté snaží dosáhnout osvícení -- ať už jej chápeme jako uvědomění, osvobození nebo volnost.. -- tak se pilně připravují, meditují, otevírají svoji mysl.. Snaží se....A ono NIC! :).. Prý se často stává, že v okamžiku, kdy už to vzdávají (ale neustále pilně pokračují ve své přípravě), tak to přijde... Krátký, ale silný okamžik prozření, uvědomění si podstatných věci... Prostě osvícení ze zoufalství:)...

Došlo mi to, když jsem všemu tak nějak navzdory... Zase pobíhal, jak se dalo, většinou pomalu...Jinak to neumím, je to jako zakletí... Říkal jsem si, s Libercem je konec, ani to Veverkům nemůžu říci... v podstatě jsem to odpískal, akorát, že jsem nepřestal pobíhat.. A tak v předvečer skvělého oběhu Liberce... Mám vytiskle jízdenky, balím a aspoň mentálně jsem připraven na to proběhnutí s kamarády... Došlo mi to... Tak mám rýmu, je mi blbě, no a? :)... Nemyslím, že bychom lámali nějaké traťové rekordy, takže to bude pomalý běh.. a pomalý běh.. přeci léčí všechno!! :)... No a kdyby to náhodou nešlo, tak to někde zkrátím, ale Liberec si prostě nenechám ujít!:)

VSEMU ZDAR! Ultra a kamarádům zvlášť! 12:)

PS. beh kolem Liberce byl tradicne neskutecny.. Od skvele organizace, po jarni pocasi:), jak jsem se "lecil" behem.. budu v tezsich chvilich radostne vzpominat.. Ted o tom nechci psat, abych dal kamaradum bloggerum sanci si zapsat svoje pocity a zazitky.. Jinak dopredu.. DIKY PAVLE! Bude to znit silene, ale mozna tim pocasim.. to bylo o to lepsi.. silnejsi:).

18 komentářů:

  1. Vlhký a chladný vzduch usnadňuje dýchání při nachlazení. Příroda Ti vychází vstříc
    Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ty umis cloveka potesit.. DIK! Verim, ze to zitra bude hezky.. Tak at se nam dobre pobezi.. 12:)

      Vymazat
  2. Honzo, moc držím palce, ať je ti zítra líp, počasí je aspoň trochu přijatelný a dobře se ti běží!
    Protože tebe je radost potkat - jako třeba ve frontě na úschovnu na K10 :-) - natož s tebou běžet! Bez tebe by byli všichni smutní..
    Tak bohužel s tím přijatelným počasím to asi nedopadne, v Pardubicích právě teď- v 23:44 - začalo pršet a dost foukat...
    a dodatečně děkuji za povzbuzování při K10
    ať se vám to vydaří!
    Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moniko předpokládám, že jde o překlep a Tvé info o počasí bylo v 45 min.

      Stach

      Vymazat
    2. Presne!:) Sledovat pocasi v blizkosti "postupky".. to uz ma cenu si pockat na to znameni..:)
      DIKY! Pocasi bylo velkolepe, myslim, ze nas patricne proverilo a ze si to vsichni zucastneni jaxepatri uzili..
      MSF! Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  3. Jsi nezmar :-) Doufám, že máte na horách hezčí počasí, než je v matičce stověžaté, protože tady je teda fakt echt hnusně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Nedokazu posoudit.. v Praze jsem v tu dobu nebyl, ovsem, kdyz pod Jestedem vsudypritomny dest presel ve snezeni.. bylo to lepsi.. a takove "horske":)... No vsak, v pristich letech se jiste neceho podobneho zucastnis..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Jo a PS škoda toho negativního testu, jsme mohli vozit společně :-DD

      Vymazat
    3. :)..LOL! Ovsem, az ted jsem si uvedomil, ze jsem vlastne tuhle reakci od nekoho jako ty cekal..:)..
      At se dari.. ultra vztric!:).. 12:)

      Vymazat
  4. Honzo, napsal jsi to skvěle - a opravdu to psí počasí tuhle bandu pobíhačů jen a jen stmelilo. Bylo to úžasný, přátelský zážitkový a zároveň neskutečně těžký. Nejvíc mě potěšila Leona, která se opravdu překonala! Představ si, že moje nakopnutá noha se pomalým během tak nějak neskutečně zlepšila :-)) A to jsem se bál, že neodřídím z Liberce domů :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. pomaly beh.. leci vsechno!..:)
      No po tom sobotnim zavode jsi tam hopkal pekne.. takze takovy "vyklus".. Evidentne dobrej oddil! :)
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  5. jojo, krásné to bylo, chodit ze schodů nemůžu :-) Pavel to měl d o k o n a l ý

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. R, pokud můžeš do schodů tak je to v cajku, protože dolu to sjedeš :-))

      Vymazat
  6. Vidím že jsem možná měl na Výpřeži trochu zameditovat a třeba by to zas dál běželo, nevím jen jestli by to neskončilo místo osvícení ze zoufalství zmrznutím z meditace..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze sis mrazive meditace uzil dostatecne uz minuly tyden...
      Uz jen to, ze jsi v takove situaci musel snaset moje reci po trase a v autobuse ukazuje novou uroven "osviceni" a zivotni moudrosti..
      Bude to dobry.. kdyz budes chtit a jen trosku mi to vyjde.. tak to s Tebou rad jako podpurny tym obehnu:).. MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Tak o vikendu konecne nasnezilo a zase se najdou rejpalove, kterejm se to nelibi... Jinak teda vsechna cest - dobre vim, jak boj s rymickou vysiluje :-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. April, bude to znit spatne, ale ja byl nakonec uplne v pohode.. Jen jsem se pri behu snazil drzet kousek mimo, abych mohl v klidu smrkat a utirat nos a snazit se nemyslet na bolest hlavy.. Ta ostatne nekde v pulce trasy odeznela:)...
      Kdyby to nebylo hloupe, tak reknu.. bezeli jsme na pohodu, v cili skoro zadna unava.. jen desny hlad, zizen a chut na pivo!:).. Proste spolecensky beh.. Nema chybu! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Haha, super! Naopak, vubec to nezni spatne!!!

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...