úterý 13. května 2014

Jak jsem nelhal...:)

V minulých dnech mě řada kamarádů chtěla povzbudit, protože je prý jasné, že věci nestíhám, možná, že jsem propadl té chorobné činorodosti padesátníků.. která občas konci pokusem o upgrade manželky:)..

Tak mě to vedlo k zamyšlení, i řada km na to padla:), i jsem se zeptal svoji nejmilejší, jasné slunéčko.. která mne naštěstí ubezpečila, že takhle šílený jsem byl vždycky, akorát s tím stářím je to víc vidět..:)... Nic naplat, tak jako tak se na mně psychice podepisoval nedostatek času a tím i km:), člověk si pak říká.. Kamarádi si vesele běhají.. a já? NIC! Takže jsem při návštěvě Ženevy ve dnech volna pořád jenom přemýšlel a plánoval, jak to "doženu".. myšleno tím jak čas/práci, tak i běhání, abych nakonec si zase přiznal... že je to úplná pitomost..:)

Při cestě zpátky v letadle jsme se zřítelnici mých oči, jasným slunéčkem:) o něčem diskutovali, a ejhle v drobné "sázce" jsem vyhrál dlouhý běh... Ano, doma by bylo dobře udělat řadu věci, ale dva dny jsem si nebyl zaběhat a tři dny bez běhání je, jak říká BS "špatná karma".. A tak jsem nejdříve vyrazil s Deri na její oblíbený okruh, po 12.5km se vracíme domů, ovšem náhodně ověření naší sázky mě vede k poznání, že jsme měli pravdu oba! Panebože!! To je čára přes rozpočet!! A tak ještě než vyrazím pryč, jdu to přiznat, abych se dozvěděl, že bych byl stejně vyslán do údolí.. i kdybych prohrál, protože... protože by se se mnou nedalo jinak vydržet..:).. Slovy klasiků: Moudrá to žena!

Se skvělým pocitem, že jsem nejen nelhal a že jsem skoro jako Rychlý šíp.. mířím do údolí a jak si tak pobíhám, napadlo mě.. Jak se dneska zase běží PIM a já na maratónu nebudu, co já zase budu vyprávět na ty různé dotazy v pondělí? "Běžel jsi včera?"... No to mám v suchu.. Běžel jsem... Ale co odpovědět na otázku: "Běžel jsi včera maratón?" .. A tak jsem si říkal, poběžíš tak nějak údolím, navážeš podle Radotinského potoka na Choteč a zase druhou stranou zpátky.. Třeba to i na maratón vyjde:).. Ovšem jídla s sebou moc nebylo, neděle dopoledne, všude zavřeno a na to, že jsem vyběhl už žíznivý mám jen 0.8 litru vody i když už zase Derino 12.5km za sebou.. Ale ta moje bezstarostnost -- teď to nebudu řešit, uvidíme po cestě -- ta mě hodně potěšila..

A tak běžím. Po cestě se zdravím z domorodci ...[= ti lidé kolem cesty byli moc sympatičtí:)], předbíhám pomalu jedoucí auto s dunícími reproduktory [= ta muzika u trati byla fajn, ovšem na můj vkus občas moc hlasitá:)], při sbírání odpadků v lese jsem s sebou málem švihnul [=ty odhozené láhve, málem jsem upadl!:)], dvakrát mi prudce vběhl do cesty pes a jednou dítě [=nebudeš mi to věřit, ale málo nechybělo a měl jsem kolizi s diváky:)]... Prostě zážitky jako z městského maratónu, doslova a do písmene...

Co víc, je to znamení!! Vybíhám z parku, koukám na Garminu, 42.4 ... Zase jsem neběžel úplně optimální trasu..:) To je tak vždycky, člověk si maličko naběhne...
Přicházím domů, úsměv na rtu, nakonec se stejně všechno nějak stihne.. i když jsem "se maličko zaběhnul"...

Všemu zdar! Ultra a naším chápajícím polovičkám.. zvlášť!
12:)

22 komentářů:

  1. No už jsem si říkal, co se děje, že je Honza úplně potichu. A on sbíral plusové rodinné body :-). Příjemné, nutné "oběti" pro zdar běhů budoucích.
    Už bys možná mohl založit nějakou o.p.s., podle množsví registrací, které distibuješ na svoje běžecké kolegy :)
    Zážitky s diváky miluji ("to si dělá pr.el, já sotva lezu a on to utíká" anebo "nelez do toho bláta, nemusíš vypadat jak tenhle pán" - sobotní výběh na Králický Sněžník)
    Ať nám to utíká, Radomír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak to ja "divaky u trati" mam rad.. s domorodci se vzdy bavim, casto radim...
      Napriklad zrovna pri tomhle behu, nekde na 35km se me turiste ptali na cestu k metru. Byli na rozcesti.. Povidam obe cesty tam vedou, ovsem ta, po ktere pobezim ja je o malicko delsi, ale mnohem hezci.. urcite bezte po ni.. Ten jeden koukal do iPhonu na mapy a rika, to vypada o dost delsi... Rikam, kdepak, to je kousek, ale ta cesta je o hodne krasnejsi... bezim.. a kdyz pak dobehnu na kopec kde se ty cesty zase spojuji, tak si uvedomuju, ze jedna cesta byla necely km, zatimco ta druha ctyri:)...
      JJo, doufam, ze pokud sli tou delsi, ze se jim to libilo a ze po mne priste nebudou hazet kameni:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Mně zas baví na trati děti. Jak se tak batolí po cestě, daleko za rodiči, a já najednou vyběhnu někde z lesa nebo se objevím přímo za nimi a oni se s vytřeštěnýma očima rozběhnou za maminkou :) Pozor monster! :D

      Vymazat
    3. Ja jsem uz i leckterou starenku na okraji lesa vydesil.. Jednou jsem myslel, ze budu muset resuscitovat..:)
      Myslim, ze misto nejakych skoleni a rad .. jak na doslap.. by se nekde mela objevit prirucka... Socialni komunikace s domorodci.. Jak na s divaky. Popis modelovych situaci se psy, malymi detmi, seniory.. Zakladni rady co delat pri vydeseni..:)
      At nam to vesele beha.. 12:)

      Vymazat
    4. pozor, kdyz se k nekomu blizis zezadu, je lepsi vydavat nejake zvuky, staci zakaslat, jinak se nekdy resuscitaci nevyhnes :-)

      Vymazat
    5. :) zlaty slova.. Ovsem jednou jsem recuscitoval malem i se zakaslanim.. Asi se musi umet zakaslat!: Rikam rady by se hodily..
      MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Ta taktika se sázkou je inspirativní, pokusím se ji použít, abych se, jako minule, nedozvěděl, že stejně nejsem normální - normální lidi se prý chodí na chvíli proběhnout a nelítají po lese tři čtyři hodiny :-)
    S těmi diváky u trati - musím přiznat, že dříve mi i vadili (klasický introvert), ale snad je to příznak nějakého posunu, že pak jsem si ta náhodná setkání oblíbil. Jako například nedávno jsem sice jen slyšel v jedné vsi paní za plotem, jak uklidňuje své štěkající psy slovy "nechte toho, to je jen pan běžec" :-) To prostě pobaví a potěší zároveň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) mas naprostou pravdu.. znova rikam, ostych stranou.. domorodci i turiste, to jsou vdecne objekty osamelych bezcu:)...
      Jinak sazka s vidinou dlouheho behu? Tady jsem!! MSF! 12:)

      Vymazat
    2. A co bylo predmetem ty sazky, ze jste oba meli pravdu?

      Vymazat
    3. :) ... To nejde.. sazela by ses taky..:)

      Vymazat
  3. Honzo příště zkus třeba zaječický pramen. a na otázku tak co běhals mužes odpovedět "behal a fest " :))
    a na otázku běžels maraton můžes zase rict neběžel ale naběhal sem se daleko víc:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukam, ze Zajecicky pramen nahradil tradicni Saratici..:)...
      Inu "behavka" to je teprve trenink!!
      Musime vyzkouset, ovsem.. ja i normalne..:)..vis sam, ze nektere svoje nejlepsi casy jsem doslova pro**** :).. tedy prosedel na bobku..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  4. jj, z hlášek domorodců by se dala sestavit hitparáda ... úplně nejlepší je ovšem běžet kolem hospůdky s venkovním posezením ... to si člověk vyslechne "moudra" :-)
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeste vetsi moudra by ses dozvedel, kdybys byl zena :-)

      Vymazat
    2. :) vzdycky je to fajn, i ti stamgasti, co se autobusem dopravuji z jedne vesnice do hospody ve druhe..:).. kdyz jsem jim rikal, ze nez cekat na autobus, to uz by tam davno byli.. a treba i pivo meli..:)
      koukali se na me jako na tezkyho alkoholika:).. pry zas tak nutne ten chlast nepotrebujou..:)
      Tak nevim..:)

      Vymazat
  5. Něco podobného jsem provedl jednou Gábině.., běžela 1/2 PIM, dlouze se o tom rozpovídala na blogu, já její článek jen zakončil lakonickou poznámkou, že jsem ten den dal nějak okolo 35 km podle vody..., vůbec jsem tím nepřispěl k domácí pohodě :-), měj se, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to ovsem je vzdy prusvih..
      Nastesti u nas ma Slunecko v tomhle jasno.. Zadne zavody, ani pomerovani nas neceka, takze kdyz jsem po usilovne odbehnute Brdske se pomalu rozhybaval, se slovy, ze se musim nejdrive rozejit.. Kroutila nechapave hlavou.. "vzdyt ses rozbehaval pres 50km? To je ti malo? :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Je to zas jen v tý hlavě, když člověk chce může si prostě zaběhnout city maraton a je přitom jenom sám v lese. Přidám jednu diváckou.. Sbíhám z Vyšehradu a míjím paní se 4 psíky, kteří když je míjím na mě lehce naskakují. A paní křičí FUJ je to FUJ FUJ! Žádný promiňte nebo něco podobnýho. Stejně by křičela kdyby se psík vyválel v lejnu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). Myslim, ze FUJ! Je naprosta klasika.. Kdo jej nezazil, nebeha v lokalite, kde jsou pejskari..:)
      Me se libil dovetek, ktery rekla jedna pani nedavno ... "FUJ! Copak nevidis, ze ten pan je celej od blata? Budes jako prase!! " :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. Jojo, komentáře kolemjdoucích by občas stálo za to tesat do kamene ("A vy v tom kočáru něco máte?!" "On štěká, protože se bojí/chce si hrát/ale nekouše...") - mým favoritem nadále zůstává strašnický důchodce o holi, který mě neváhal zastavit, vyndat sluchátko z ucha a vysvětlit mi, že si běháním zničím kolena a nebudu za pár let chodit :-) Jinak těch dvaačtyřicet bylo návdavkem k těm dvanácti s Deri? Trochu jinej oddíl toto... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) kdepak, tech 12 bylo k tomu.. tedy sam jsem bezel jen 30... Nebylo zase tolik casu:).. ja beham pomalu..
      Vis co je legracni, ze tyhle rady o tom, jak ke staru budu chabrus na kolena a nebudu chodit jinak nez o holi.. Tak temi me castuje kde kdo..:)
      Kdo vi, co bude zitra, ovsem.. mam proti tobe vyhodu.. Muzu odpovedet.. Ke staru?? To uz je snad ted, ne?? :)
      MSF! Behu s kocarky zdar!! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...