neděle 25. května 2014

Švédsky stůl, aneb taneční hodiny pro starší a mírně pokročilé..:)

Přiznejme si to...Švédsky stůl je optimální volba pro nerozhodné a nenažrané:)... Každý si může vzít co chce a kolik chce.. a...dokud může.. a ŠURT je něco podobného:).. Můžeš si zvolit kolik chceš kol (1-4, po cca 18km a 600m převýšení) a jaký chceš přístup.. závodit nebo na pohodu .. nebo "jen" dokončit..:).. Ničemu a nikomu se meze nekladou a tak jsem se těšil na pěkný proběhnutí v Šárce.

Protože jsem vloni ve druhém kole (nenavigován) silně bloudil, tak mě na začátku pořadatelský proslov trochu vyděsil.:)... "Na stromech jsou bílé šipky, červenobílé fáborky. Na silnici a na cestách i zelené šipky"... Říkám si polohlasem.. Sákryš... to je na mě nějak moc barev.. A když dodává, že jim "někdo přeznačil" :) trať, že to jdou opravit a ať se ti, co jsou tady poprvé drží někoho, kdo to zná.. Bylo rozhodnuto..

Poběžím aspoň první kolo s Pavlem Z. ten to zná dobře, akorát má (stejně jako Bubo a Advid) sklony víc závodit, ale jedno kolo.. to se nepočítá..:)... Pavel -- a to mu maličko vyčítám:) -- si se mnou hrál tak trochu na perníkovou chaloupku.. Jak ten tatínek zavede děti do hlubokého lesa, tam je třikrát zatočí dokola, pro jistotu přiváže sekeru ke stromu.. a zmizí pryč a nechá Jeníčka s Mařenkou ztracené v nejhlubším lese.. Tak nějak to probíhalo.. Pavel pádil celkem fest z kopců dolů [je mokro, příšeří, zamlžené brýle a i bez toho je houbec vidět:)], já ve strachu, že mě tu nechá, jsem odhodil zábrany a uháněl za ním.. když už jsme proběhli kritické spojky, kde jsem všude vloni bloudil, povídám mu, ať běží napřed, že tu nejsem na závodě:). Pavel mi sice připomínal můj čip na botě, ovšem to je jen taková berlička pro ty nerozhodné.. K tomu abych uháněl ze všech sil čip nepotřebuji a zase na druhé straně, když se jdu proběhnout, tak ani startovní číslo na tričku že mě neudělá závodníka:).

No co myslíte? Musel jsem nakonec zastavit... Nechat mu dostatečný náskok, aby na mě třeba u důležitých odboček nečekal.. a pak jsem si běžel po svém.. No chvilemi jsem měl kochaci fáze jako "u nás" v Prokopáku... Prostě pohodička.. Pak jsem natrefil na Karla a tak jsme běželi až do cíle spolu.. Sice měl tendence mě posílat napřed, ať na něj nečekám:), ale pochopil, že nezávodím a že čas je to naprosto poslední.. o co by mi při tomhle proběhnutí šlo.. A tak jsme povídali (tradičně asi nejvíc já, protože .. protože povídám rád:) ) a tancovali mezi kalužemi a na blátivých cestách a mokrém kamení..V předposledním kopci nás doběhl t-bird, tak radost při doběhu do cíle byla maximální, proběhli jsme společně, něco jako dívčí trio inkognito...

Fakt jsem měl velkou radost.. ještě ve čtvrtek to vypadalo, že mi to na běhání vůbec nevyjde, ale nějak jsem se pracovně "vzepjal":) a zajistil si, že mohu běžet 3 kola na pohodu... Co vic? Podařilo se mi přesvědčit japonské kolegy, že potřebuji při nadcházející služební cestě také nějaký (nezanedbatelný) čas na běhání... Ta související konverzace a vyjednávání s japonskou protistranou byla naprosto kouzelná.. Nejdřív mi bylo řečeno, že ranní půlhodinkový jogging se mi do programu krásně vejde..:)... Když jsem naznačil, že bych.. že bych potřeboval "trochu" víc:)... Že během víkendu rád oželím nějaké "prohlídky" či výlet:) a raději si půjdu okolí prohlídnout v běhu... Tak padaly dotazy, jestli se náhodou nepřipravuji na 1/2M, nebo snad dokonce na maratón?:)... Naznačil jsem, že je to něco na ten způsob... Že mám teď v merku jeden dlouhý běh mimo silnici a jak jsem starší a běhám pomalu.. a tak si potřebuji zvyknout být na trati déle..:)...Závěrečnou odpověď jsem si přečetl před startem ŠUTRu a moc mě potěšila... Mám si vzít běžecké boty a oblečení, určitě bude dost času, abych běhal.. Prý dokud budu chtít, nebo dokud nepadnu:)... Takový velký japonský--švédský běžecký stůl:)... Chlapci patrně netuší, k čemu mi dali dovolení..:)

A tak všemu zdar! Běžeckým gurmánům i gourmetům (labužníkům i žravcům)... Ale hlavně naším kamarádům! Ať žije ultra!
12:)

PS. To že mi vůbec nešlo o čas pochopili jak organizatori, tak i čip na
mé botě.. Ještě jsem byl v autě, když mi Pavel telefonoval, že vůbec nejsem ve výsledcích:)... Naštěstí prý jsem doběhnul s t-birdem (PV) a tak mi mohli přiřadit čas... Udělalo mi to fakt radost. Výsledky i čas vzal čert, vím, jak jsem to běžel.. Skvěle!:).. Ale že se kamarádi závoďáci o tohle postarali.. to mě fakt potěšilo!!

Opět skvělé číslo, naznačující, že běžím 3 kola
PPS. Fotky mám(e) tradičně od Digiho (tady a tady).. Díky!!

29 komentářů:

  1. No vidiš, ještě že jsi na mě počkal, ani čas bys neměl! Dneska jsem chtěl někomu vykládat tu židovskou anekdotu, cos vyprávěl "na schodech" před cílem, když jsem nemohl popadnout dech, a nevzpomněl jsem si na pointu. Buď si budu muset schody proběhnout znovu, anebo mi ji řekneš zase za rok. No nevadí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Vsak my se zase jiste potkame u nejakeho "obihani".. mesta, more, kure nebo aspon staveni..:)...
      Az se to drobet uklidni, tak s Tebou rad nekdy na delsi vyrazim.. Vsak vis.. na pohodu.. na pohodu.. :).. U nas rikali ti alkoholici.. zadna krec, 5-6 piv dva tri prcky a domu..:).. tedy 40-50-60km a domu.. zadny zavod..:). MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Vážně jsem měl ze začátku toho třetího kola pocit, že bych tě neměl brzdit, ale jsem moc rád, že jsme to pak oběhli celý spolu, průběh cílem ve třech to jen potvrdil... Dokonce si pamatuji i tu anekdotu, ale to je tím, žes ji stihl odvyprávět ještě pod schody :)
      No a zdá se, že časomíra stávkovala i u mě - zahlédl jsem nějaké neoficiální výsledky na facebooku a mám tam v prvním kole víc než hodinu navíc, což mě mrzí hlavně proto, že mě z té naší trojice šoupli někam ke konci...

      Vymazat
    3. Blbnu z horka :) Teď mi došlo, kdy bych oficiální výsledky mohl najít, no a je to tam dobře... To jsme se přesvědčovali, jak to pro nás nic neznamená a já se takhle odhalím :-)

      Vymazat
    4. :) vubec ne.. tobe preci slo o to dokumentovat tu krasu SPOLECNEHO dobehu.. za kolik jsme to dali.. je jaksi vedlejsi:).. Dulezity byl spolecny cil naseho tria, ne?
      At nam to porad spokojene pobiha a beha! 12:)

      Vymazat
  2. Mě z tebe šlehne. Tvůj popis "pobíhání" v Šárce vyznívá tak, že by tě jeden hledal mimo výsledkovou listinu... A přitom... Ehm, ehm..... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. no vidis, jakou mas zase pravdu.. Vzdyt ja -- nebyt Pavla Z. -- tak jsem i mimo vysledkovou listinu..:)!
      Ale uprimne.. I kdybych v sobotu zavodil, tak bych Pavla nepredebehl.. To bych musel o hodne rychleji behat z kopce a to je v mem podani vzdy o usta, neli o hubu..:)..
      Tak hodne stesti pristi tyden!! 12:)

      Vymazat
  3. To je nadherny :-) a netrenujes ty dokonce na nejaky ten pulmaraton?!? :-DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase jsi to uhodla!! :)
      Nejaky pulmaratony tam budou..:)... Ale myslim, ze jen opravdu par z nich bude kolem tech pomalych a limitnich 3h casu PIMu.. Proste beham pomalu..:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Šutr je prostě asi nejhezčí závod, opravdu taková rodinná hostina pro všechny.
    Ti tvoji Japonci ještě nevědí že ti měli naplánovat Atomrun - oběh Hirošimy a Nagasaki.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Bylo to radostne bezet na Tvem jiz ted domackem.."poli"..:)
      S temi japonskymi soudruhy je to prijemne.. Oni jsou hodni, ovsem -- a o tom jsem hluboce presvedcen -- vubec netusi, co mi vlastne s klidnou hlavou slibili a povolili:)... No budu slusnak a budu se snazit, aby to moje pobihani nenarusilo delnou pracovni atmosferu:).
      VSEMU ZDAR! At ziji veverky! [i ty nahradni!:)] 12:)

      Vymazat
  5. No, pěkně ti to nezávodí :-) Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik, kdyby bylo vic casu, asi bych zkusil dobehnout na start a z cile domu..:).. To bych se uz ale citil pekne unaven..:)
      Je to otazka k zamysleni na priste.. MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Honzo, že jsi běžel na pohodu, je vidět z fotek. Ale na pohodu ty běháš i když závodíš :-)) Protože závodíš pohodově :-) To, že si Peťa nepamatuje anekdotu, vyprávěnou při třetím výběhu schodů, se mu nedivím. Já si při ŠUTRu 2012 po druhých schodech nepamatoval ani svoje jméno :-)))) Tak ať na těch 8 půlmaratonů za sebou v klidu natrénuješ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, Petre! Ono.. Jak rika BS.. snad se projevi efeky mych dvou deti (byt velkych), vsech zmatku kolem.. takze 100km bych mel mit zadarmo:) a tech 60 musim dat na moral..:).
      Mej se fajn, at se dari na Zermatu! 12:)

      Vymazat
  7. ještěže takhle veřejně a nahlas nedeklarují svůj "na pohodu" přístup všichni ostatní, kteří na 54 startovali, to bych se cítil za vola, že jsem se snažil doběhnout co nejlépe :-) ale zdá se, že to tak opravdu bylo, jak jinak bych mohl skončit těsně (25 s) pod bednou?? stejně nechápu, kde jsem se dostal před tebe, protože jsi na startu zmizel vpředu a pak jsme tě viděl až v cíli, asi jsem běžel v nějaké mlze .-)
    užij si Japonsko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) proc by ses mel citit spatne?.. nerku-li za vola?:)
      To je naopak na SURTu hezke, ze tam bezi vsichni bez rozdilu.. nekdo zavodi, nekdo ne.. nekdo bojuje o co nejlepsi cas.. nekdo o pohodu.. jiny o dokonceni.. Z venku to tak neni videt...A vsichni jsou spokojeni...
      Ja jsem dopredu rikal, jak to bude, abych neodradil spolubezce si se mnou povidat..:)
      Jinak .. s tim predbehnutim to fakt nevim..:).. ze bychom to nekde zatocili? Nebo ja pri druhem a tretim kole si to nekde malicko nastavil? .. a neni to jedno? :)
      Bylo to fajn..
      Podle okolnosti.. Mozna bych mohl zavodit v Plasich (maraton), tedy pokud se tam stihnu ze sluzebky premistit a neco zasadniho se do te doby (zari) nestane... Asi budu muset zavodit na 24h v Kladne koncem cervence.. nebot tu bude Bezici Stin a Nika.. Ale jine zavody zatim neplanuju..:)
      Western States je zavod, ovsem cil je dobehnout, takze to bude jiny pristup, stejne jako na UT4M v srpnu..:)
      Pokud budes na Kladne nebo v Plasich tak tam.. tak tam mi to muzes regulerne natrit:) a nebudu se na nic vymlouvat..:).
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    2. tak tomu říkám výzva, já jsem v září ze hry, to budu mít svůj obvyklý úlet do Uzbekistánu, jdu na K100 a Jizerskohorský ultra, dál je mlha, takže se natírání zatím nekoná :-)

      Vymazat
    3. Mozna pobezime letos Pradeda s Veverkou Sudetskym.. ale to by byla nase "rodinna" dvojka... asi se nebudeme flakat.. asi to pobezime, co to pujde.. Tak treba i tam.. 12:)

      Vymazat
    4. To pozname - ty ked bezis na pohodu, tak z toho vzdy smrdi bedna :) No skoda, ze som to tento rok zrusil...mozno by sme si par m spolu odklusali (keby si ma pockal)....
      A z toho japonska sa uz tesim na zapisky - to budu zase sikmooki cumiet, na ultraka :D

      Vymazat
    5. :) Duri.. Duri...:)
      Vis, co se mi an tom "ultra" libi nejvic? .. Ze s vyjimkou te absolutni spicky a tech opravdu dobrych a nadanych bezcu.. to neni na nikom videt..:)
      Jsou to normalne obycejni tatkove a maminy od rodin, pripadne "nevybourena" mladez.. Tlusti/tenci.. neni to videt.. a zdani klame.. Rada z nich vypada unavene uz na startu a v cili po x a x kilometrech a milich vypadaji v pohode..
      TOHLE MILUJU!!!
      Jinak z mapy tokijskeho metra mam koprivku:), mapa centra a okoli a moznosti jak jet z letiste do centra me desi:).. ale co..kdyz uz jsem to slibil, tak si to uziju..
      MSF! At zije to ultra v nas.. 12:)

      Vymazat
    6. To si krasne napisal o tom ultra! :)

      Vymazat
    7. Metra se bát nemusíš. To dáš. Je to excelentně značený, hlavní stanice a směry jsou popsaný i latinkou. To oni všichni přehánějí. Pro tebe jako matematika, to bude hračka se do systému vpravit. Jediná věc to může rozhodit, pokud by jsi byl barvoslepej. Protože přesedat z tmavě modrý na světle modrou a pak na fialovou, by mohl být potom problém. :-)

      Vymazat
    8. no to jsi me potesil.. nebot muj jakponsky partner me malicko vydesil takovymi hlaskami, ze cizinci se snadno ztrati.. a tak..:)
      No uvidime.. nebojim se.. i kdyz to bude jiste vyzva..:)
      stejne jako jit v neznamem terenu popsanem rozsypanym cajem... jit behat..:)
      MSF!! 12:)

      Vymazat
  8. Hlavne se v tom Japonsku neztrat! Jeden muj kamarad zabloudil v Tokyu v metru a misto do hotelu dojel k nemocnici. Personal usmevavej, recepcni prijemna gejsa - ze neni v hotelu si uvedomil az v nemocnicnim pokoji, kdyz ho poprosili, aby si oblikl andelicka.... Chybela chvilka a moh mit vzpominku na vyoperovanou ledvinu. April.

    OdpovědětVymazat
  9. ...no skvělý, taky letos uvažuju o Kladnu.., předem ale ještě zkusím dvanáctku ve Stromovce, nezajdeš se tam mrknout? Měj se, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vis Davide, premyslel jsem i o tom, ze bych treba se sel probehnout:)... ale.. ale.. podle info je ta stromovka 14.6... ja 21.6 odletam na WS, 28 bezim..:)...
      Asi bych se nedokazal plne kontrolovat...:)... Spis popobehnu i nekam da tady ve svych koncinach...nebojim se priznat, ze chci pro zdar WS udelat vsechno..
      Kladno jisti podobne silenosti.. i kdyz je potom relativne blizko UT4M.. Ale Stin a Nika budou zde.. to se nemuzu vymlouvat ani chvilku:)..
      Ono nam to urcite vyjde..MSF!! 12:)

      Vymazat
    2. Tomu možnému nedostatku sebeovládání docela rozumím :-). Držím palce na WS, dav

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...