pondělí 29. září 2014

Vždy povinnosti věrný spěch, byť vůkol vanul smrti dech:)

Tahle hláška ze Švejka velmi často vyjadřuje humornou stránku i patetičnost mého snažení..:).. Někdy mé úsilí připomíná marné snahy o trvalý mír na Blízkém východě, nebo (marné) tradiční pokusy programátorů, aby jednotlivé programy ve Windows spolu spolupracovaly:).. Ale co, bojovat je třeba...

A tak i když jsem si to zatím otevřeně nikam nenapsal, musím se přiznat, se blíží můj podzimní vrchol -- závod s melodickým názvem MMT 100, který je zároveň mezinárodním mistrovstvím Itálie v dlouhém ultra trailu. Na trať se vybíhá tento pátek 3.10 v 18:00. Patrně pořadatelé usoudili, že by bylo vhodné, aby si i ti nejrychlejší užili jednu noc v horách a ti pomalejší, ještě jednu k tomu:)...

Moje příprava byla opravdu důkladná:
1) Koupil jsem si nový bágl, už je i "zaběhaný", měl jsem ho na zádech s plnou polní:) i na horkém Baroku i při mých výbězích. Je skvělý, dosáhnu si na láhve za běhu, dokoupil jsem ještě řadu dalších taštiček, kapsiček..
2) Na radu Jitky, znalkyně SW, jsem změnil jeho dočasné jméno z "temné síly" na černé pivo, abych raději nepokoušel odvrácenou stranu síly:)

3) Pavel VS mi vytisk celou řadu nápisů se jménem našeho "klubu" (iThinkBeer.com) a s heslem ultra nadšenců, vyjadřující postoj k minimální povinné výbavě ("Co nemáš, nepotřebuješ..") a moje nejmilejší manželka, jasné Slunéčko mi to našila na boční kapsičku u mého báglu, abych na to nezapomínal...
4) Udělal jsem si seznam stanic, převýšení, vzdáleností a teď se tím různě kochám, abych to jistě zase někde zapomněl:)...
5) Koupil jsem si tři páry nových ponožek a hlavně -- koupil jsem si nové, výrazně užší boty.. Až teď mi došlo (a pár let to trvalo):).. že bota má dva rozměry, na délku a na šířku.. A že já mám v mužské botě relativně úzkou nohu. Patrně proto mi i přes velkou snahu v řadě mých bot noha nedrží, smeká se, víc se dělají puchýře, přicházím o nehty.. V pátek jsem koupil nové Saucony (xodus 4) a maličko je zaběhal. Musím říci neskutečný pocity.. Ale Magredi ukáže, jestli jsem se strefil dobře, i tak věřím, že jsem na správné cestě!

O tom proč MMT 100 by se dalo vyprávět dlouho... Asi je dobré si připomenout, že jsem vyrůstal pod vlivem westernu a (osamělý/heroický) boj k ním neoddělitelně patří.. Ano, na WS 100 jsem to z různých důvodů musel ukončit. Ani pevná vůle mi nepomohla se dostat do cíle. Přiznávám, že kvůli povinnostem a zmatkům kolem mě jsem neběhal přes léto nijak optimálně:), ale prostě to nemůžu zabalit... Tolik odpověď některým známým, kteří mi říkají, že bych měl odpočívat a ne se "předvádět".. To je hluboké nepochopení.. Je mi jedno, co si ostatní myslí... Fakt to vidím podobně, jako ten návrat sedmi statečných do vesnice:)... Je to můj důkaz sám sobě, že slovy BS pro nás midpack běžce a pobíhače "ultra není o tom, jestli vyhráváme nebo prohráváme.. ale jestli to nevzdáváme"..

Postupně se balím na cestu a mimo všech běžeckých hábků a příslušenství si pečlivě beru s sebou slova a hlášky svých nejbližších kamarádů, které mi jistě při mé cestě k cíli budou pevnou oporou... Úplně nejčerstvější a naprosto milá věta přišla od Martina VP, který při plánování 2.ročníku Partyzánského oběhu Prahy doslova prohlásil "Délka 75km vzhledem k tomu, že chceme večer v klidu povečeřet a posedět mi přijde přiměřená." :)... Co k tomu dodat?

MMT je můj závod. Už teď jsem v "tranzu", vidím se tam na překrásné trati.. stařík z Vysočiny tam tiše i nahlas sní a žije ten svůj sen o dlouhém ultra.. a co víc? Těší se přitom i do cíle na pivo s kamarády..:)...

Všemu zdar! Ultra a kamarádům zvlášť! 12:)

53 komentářů:

  1. Hodně štěstí Honzo :-))) Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
  2. Honzo až se vrátím z Košic rád si přečtu jak to dopadlo,držím palce Zdeněk Strouhal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky! Drzim palce v Kosicich!! 12:)

      Vymazat
    2. ....další Strouhal taky drží palce :-) !!!
      R.

      Vymazat
    3. To je mily.. a podle vseho nejste ani pribuzni:).. VSEMU ZDAR! 12:)

      Vymazat
  3. ultra není o tom, jestli vyhráváme nebo prohráváme.. ale jestli nás to baví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Tak da se tak rici taky..:)
      Behat me rozhodne bavi..Ovsem, nemuzu rici, ze bych kolem te 70 mile v horach ja nevidel ten rozmer boje.. Bavi me to, jiste.. vim proc tam jsem:).. Ale zatim jsem nedorost (a asi nedorostu) do toho, abych mohl rici, ze 100mil bylo uplne pohodovych, "v suchym triku":) .. jak rikaji provokateri:).. To rozhodne nehrozi...
      Tradicne cekam "boj".. mensi vetsi, to se ukaze.. Ted kdyz to rikam, tak asi me ten boj "bavi".. i kdyz asi nejvic me bavi.."nevzdavat"...:)
      Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Jde o celkový dojem, dokud převažujou kladné pocity, je to v poho :-)
      Taky jsem měla třeba na Silvě okamžiky, kdy jsem přemýšlela, jestli se stihnu včas odhlásit ze všech ultra, kam jsem neuváženě :-) poslala přihlášku.
      Nakonec jsem ještě přidala :-)
      Ale "v suchym triku" jsem ještě nedoběhla nikdy :-)

      Vymazat
    3. :) tradicne.. vidime podobne.. Zatukam, ale zatim nebylo ultra (vcetne DNF), kde bych mel nejaky spatny pocity na konci, nebo celkove.. Pochopitelne krize a pochybnosti se obcas objevi, ale zustava to pobihani..a radost.. I kdyz.. o tom nevzdavani v tech pochybnostech a krizich je to taky:)
      MSF! S historkou o Silve jsi me potesila.. ne ze ne..:)
      MSF!! 12:)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Myslim, ze tam by se ti to obzvlast libilo.. 12:)

      Vymazat
    2. no prolítla jsem virtual tour.... moc pěkný, máš se na co těšit!

      Vymazat
  5. Jeste aby ses predvadel..L.by te vyloucila z klubu driv, nez bys rekl Pivo :) Hodne stesti!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak.. Sice je to vsechno o te lasce k behu, ale uvedomujes si, ze kdyz ve slove laska vymenis ctyri pismena, dostanes pivo?:)
      No sice zmatky pred odjezdem, ale upriomne.. tesim se jako male decko!! MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Tak Honzo ... přeju tu "klidnou sílu", jak už jsme to rozebírali. Budu se těšit i trpět s tebou, ale hlavně držet celé pěsti k titulu "Finisher".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! Budu se snazit.. tim nasim "klidnym" zpusobem .. i kdyz jsem uz ted malicko v tranzu:)...
      Rozhodne se tesim, ze zase na radu veci vyrazime spolu.. Ten rozmer kamaradstvi a sdilenych zazitku.. to je asi to, co na "osamelem" pobihani mam nejradsi.. Vsemu zdar! Ultra a kamaradum zvlast! 12:)

      Vymazat
  7. Tak se tam s tím pěkně poper a nasbírej nějaké hodně intenzivní zážitky. Už se těšíme na zápisky i vyprávění u piva :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verim a tesim se, ze budu zahlcen vypravenim o maratonskych zazitcich v nejmenovanem miste, vypravene nasi vedouci:).. At se dari! Uzij si to! 12:)

      Vymazat
  8. Honzo, hodne uz bylo receno, leccos radeji zustane nevysloveno. Jako obvykle tfuj tfuj tfuj. Je treba opustiti dobre, abys vybojoval lepsi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. DIK! Diky za to, co jsi rekla i za to, co jsi nerekla!! 12:)

      Vymazat
  9. Budu držet palce z Košic..., jo a jelikož jsem asi báglíčkovej úchylák (mám jich doma plnou jarmaru :-), tak bych si ten tvůj bych rád někdy na chvilu půjčil na vyzkoušení ..., což je vlastně záminka pro společný běh...,dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) urcite.. to vis, ze vyresime, urcite rad pujcim na vyzkouseni.. mame stycna bezecka mista.. Krcak mam kousek, tak 12-14km..
      Dik a uzij si maraton! At se dari! 12:)

      Vymazat
  10. Loni tam prý jeden krajan nechal nějaké dluhy, tak to snad letos spravíte :)
    Držím palce celé výpravě a teším se na vyprávění! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) takovyhle dluhy.. na to je potreba jinsi borec.. 24h na Magredi (i jinde) je sakra vyzva.. No vsak on to Honza B. snadno splni:)..
      Dik, no brzo nekde na shledanou! 12:)

      Vymazat
    2. Ahoj, jak píše Karel...dluhy tam mám. Jednu přesku na pásek, takovou pěknou. Myslím, že plně zapadající do tvé obliby westernů. Tak doufám, že se jednou takovou v sobotu při západu slunce ozdobíš. A když ne teď z MMT, tak jindy z WS100. Přeji hlavně pozitivní zážitky, žádné nepříjemné krize a posledních 12km s úsměvem na rtech. :) Vedle závodu z Grenoblu si pěkně zaběháš.... Budu vás sledovat a na dálku fandit. Honza Bartas

      Vymazat
    3. Honzo, moc diky!
      Jak se da predpokladat, jedu si to uzit.. a oba vime, ze 24h v Magredi je cil pro borce tveho formatu.. Ale bylo by skvely dobehnout.. bylo by skvely.. ale co.. nebudu rikat zadny cisla:).. Tak jako tak si to hodlam uzit.. Ale snazit se budu, ne, ze ne.. :)
      At se dari, ses nejen skvelej bezec, ale famozni vypravec.. a me zustava rozum stat, jak clovek s takovym casove narocnym zamestnanim oboji dokaze s takovou bravurou...
      Drzim palce! At se dari! 12:)

      Vymazat
  11. Ahoj,
    tiše závidím a držím palce. Chtěl jsem tam být taky. Jen co se mi podaří doléčit jeden déledobý problém, zase začnu navyšovat dávky. (myslel jsem si, že ostruhy jsou pro cowboye a ne pro běžce)
    Když máš úzkou nohu, to můžeš zkusit lodičky. Ostrý podpatek by se hodil do kamenitých výběhů :-). A cena je nižší než za sauconyho běhoboty.
    Ať se daří, Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, zavidet netreba.. Das se do poradku a zase vybehnes na dlouhe horske streky..
      Teda s temi lodickami jsi me dostal!!! 12:)

      Vymazat
  12. Honzo, přeju Ti suché nohy, klidný žaludek a spoustu krásných výhledů!
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Jiro!
      podle pocasi soudim, ze "panoramata" budou skvela, navic se mnou nebezi ani Bezici Stin, ani Nika, aby necekane zacaly padat trakare:).. Tak v tohle smeru jsem klidnej:).. To suche boty moc nevidim:), Sam i ostatni vypraveli o vode..:)..
      Ale dulezite je, tesim se moc..!! Vsemu zdar! Pozdravy na severni Moravu! 12:)

      Vymazat
  13. Už se těším, až nám do hospody přineseš na pomuchlání finisherský triko :-) Do navrhovaných lodiček jdi, budeš mít rozhodně nejvíc fotek z trati ze všech! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I ty Brute? :)
      Teda kdyby vsechno, tak lodicky bych od tebe necekal... Kanady by me neprekvapily, ale lodicky??
      Diky, tesim se na setkani, bezecka hospoda 13.10 to jisti!:) 12:)

      Vymazat
  14. Honzo, budu ti držet pěsti jako spousta ostatních běžeckých kamarádů. Tak do toho! „Kilometrů v Itálii se nelekej a na množství nehleď!“ Protože je stejně všechny uběhneš - Saucony nebo lodičky ty to dáš! :-)) Hodně pohody, krásné výhledy a co nejméně krizí na trati:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky, ty to znas.. mam pokoru v sobe, ale moc se tesim!!!
      Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  15. Pořádně si to užij! Budu držet palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, zase se tesim, ze se nekdy potkame v te Myslikovce:). At se dari! 12:)

      Vymazat
  16. Koukám, že v hospodě se sejdou samí světoběžníci - Itálie, Leona dokonce Německo, Rakousko, Švýcarsko, další Slovensko...Jen já poběžím o víkendu pravověrně v Plzni !
    Držím palce, ať se daří

    Marcela

    OdpovědětVymazat
  17. Parada, tak zelam vela sil zajtra!
    Ale prosim ta, prezrad, kto su to ti "znami", co ta vzdy od vsetkeho odradzaju, co ti stale hovoria, ze nemas blbnut v svojom veku, ze sa mas setrit a podobne...? To je niekto z prace? Alebo z rodiny?
    :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďuri a Ty nebežíš tento rok už nič? Nejako si sa odmlčal...
      Miro

      Vymazat
  18. Honzo, tak nech Ti to dnes a zajtra pekne "odsýpa". Osobne si neviem predstaviť absolvovať 100 míl na takej členitej trase a hlavne bežať v teréne v noci! Pre mňa je ultra už všetko nad 20 km :). Rovnako sa teším na report z podujatia.
    Miro

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky Miro, za podporu.. Bylo to narocne, ale presne tak jak ma byt.. Epicky, ale dotlacil jsem to do cile.. a ty pocity potom? Jak rika reklama.. K nezaplaceni.. Na ostatni veci je tu Master Card..:)
      At se dari a at nam to radostne beha! 12:)

      Vymazat
  19. Hezký, držím palce!! Já bych to o čem píšeš nazval takovou "ekonomií v běhu": v podstatě nejvyšší hodnotu má pro mě závod, když se plánuje: je to příležitost, těším se, připravuju, raduju se - prostě ta "věc" je dostupná (ke koupi) a podstoupím pro ní leccos (paralela se spotřebitelským chováním). Kdyby to bylo snadné (zadarmo), nemělo by to ani cenu.

    Řekl bych, že nejméně se těším večer před závodem ... ale to už je pozdě, protože "kupní" smlouva (v tomto případě tedy dohoda se sebou samým) už je uzavřená, plní se a nelze ji vypovědět s výjimkou vyšší moci. No nevím, jestli je to srozumitelný - četl jsem to kdysi dávno v Samuelsonovi :-))) Hodně zdaru! tbird

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) napsal jsi to ekonomicky.. To potesi:)
      Nejlepsi je, kdyz to optimalizujes, ze vlastne je to tak akorat, na co jsi "mel"..:)
      Vsak to proberem pristi tyden na srazu v restauracnim zarizeni..MSF! 12:)

      Vymazat
  20. Nechci nic prozrazovat ... ale Honza dobehl do cile .... kousek pod 36 hodin, na 49 miste.
    Fakt dobrej! ... starik jeden (dva) !
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, stejne.. neuveritelny.. ze jsi me do podobnych silenosti navedl.. a ze Sam a vsichni okolo v tom "uspesne" pokracuji..
      Musime sladit a promyslet neco spolecnyho.. VSEMU ZDAR! Nejlepsim kamaradum zvlast.. 12:)

      Vymazat
  21. Honzo, gratuluju k výkonu! Dívala jsem se na výsledky - klobouk dolů :-)

    Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klobouk nech na hlave..:).. A diky.. On sice Sam psal, ze je to jedna z tech "lehcich" 100 milovek.. Ale co je z hlediska Sama lehci, ze? :)
      No vsak to treba nekde probereme..MSF! 12:)

      Vymazat
  22. Gratuluju! Ona cela CZE vyprava skvele bodovala..Jste fakt dobry!

    OdpovědětVymazat
  23. Pozdě ale přece přidávám ostrovní gratulaci. Co mě zarazilo jak rychle běží ten čas, Zmiňuješ další noc, pak pár vět a hned je odpoledne. A ty jakoby nic, stále si běžíš hory nehory. Kdo umí umí, všechna čest stranou jak říkával klasik. Moc pěkné počtení a neskutečný výkon.

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...