čtvrtek 8. ledna 2015

Když chceš, tak musíš... ale pro jistotu..:)

Asi bych si měl nechat vytesat do kamene svoji památnou větu, že i tento týden (jako každý) byl ve znamení bojů. Stejně tak jako moje nejmilejší se mi už otevřeně směje, když se omlouvám a říkám.. "Víš, tenhle týden je šílený.. opravdu nestíhám, nějak se toho nakupilo moc. Ale příští týden.. příští týden už to bude úplně v pohodě! Už to mám pod kontrolou!"..:)
Moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko, pusu od ucha k uchu neopomene dodat, že je to moje "mantra", kterou posledních 25let se mnou slýchá celkem permanentně. Důležité je, pokud tomu věřím já..:)

Ta její poznámka mě dostala zpět do reality. Samozřejmě, "v něco věřit" je mi blízké -- i kdyby to na první i druhý pohled vypadalo jako úplná pitomost a nesmysl... Věřím tomu!! Snažím se postupně se dostat na větší a náročnější pobíhání, pomalu naběhat potřebné km, posilovat, ještě zhubnout..

Dneska jsem byl u svoji obvodní lékařky, získat potvrzení, že můžu běhat v lesích a po horách dokud nepadnu nebo (lépe) dokud se nedostanu do cíle.. Tradičně mi odebrala krev, natočila EKG, změřila tlak a puls. Povídá.. 44 tepů, to jsou ti vytrvalci? Povídám.. Vím vím, měl bych mít lepší hodnoty, ale tepy mám tak vysoko, protože jsem rozrušený z ordinace a z vašeho bílého pláště:).. Evidentně jsem ji potěšil a rozesmál. Prý jak se "donutím" v tohle počasí pravidelně běhat?

Na takové otázky se hůře odpovídá.. Jasně někdy se opravdu nechce, ale většinou je to tak, že z plánovaného běhu může sejít, nebo se zkrátí, kvůli "nestíhání" nebo nějaké povinnosti, která se nečekaně objevila. V tu chvíli nastupuje moje nejsilnější zbraň.. Mantra "Když chceš, tak musíš.." (nebo že by to bylo obráceně?:) .. Sice to svoje běhání a fitko matlám všelijak, ale s láskou.:).. O víkendu se mi podařilo vyběhnout na zledovatělé cesty v údolí na víc jak 4.5h a občasné turisty jsem rozesmával svými krasobruslařskými figurami.. Jenže v týdnu jsem sotva schrastil jeden běh za den, v úterý jsem musel zrušit dvojsměrku a urychleně se přesunout domů.

Proto ve středu jsem změnil strategii aby byla v souladu s moji mantrou. Asi jsem i věřil, že zpáteční cestu ubráním:), ale.. stejně jako cimrmanologové pro jistotu zamykají hlavní vchod, aby jim neutekli diváci:), tak i já jsem si pro jistotu nevzal bundu a kalhoty na cestu domů:). Jjo, to bylo moudré rozhodnutí, protože jinak nevím, nevím.. Asi by mě okolnosti donutily se přesunout zrychleně domů MHD, bez možnosti epického návratu:).

Co k tomu dodat? Dcera mě nedávno viděla na začátku společného běhu, jak se smekám a "opatrně poskakuji", než se rozhýbu a zahřeji... že prý vypadám úplně jako Jar Jar Binks. Ovšem co na tom.. důležité je, že na
konci každého běhu, když vykouknu z údolí.. cítím neskutečnou sílu a připadám si minimálně jako Obi Wan Kenobi!:)

Naším bojům a úsilí.. ZDAR!
May the force be with us!

12:)

11 komentářů:

  1. Snažil jsem se najít nějaké video s Jar Jar Binksem, ale nějak se nezadařilo. Jsem línej. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je postava, kterou Jitka (jako svedomity a skvely prekladatel) silne nesnasi:).. Uz jen zbyva, abych dodal ono : "Yoosa should follow me now, okeeday?" :)
      no jak poskakuje, pada na zada, atd.. musim uznat, jsem to cely ja..:)
      Jen doufam, ze mluvim o trochu lip.. MSF! 12:)

      Vymazat
  2. Honzo, já kdybych "schrastil jeden běh za den", tak budu spokojenej, jako želva :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vim, vim..:).. Ja si "nestezuju"..:) .. naopak..
      Jen rikam, ze velmi casto neni adekvatni tomu "usili"..:) .. a ze si musim treba necim i vypomoci.
      Jak nas kdysi ucili na hodinach marx-leninismu.. "kazdy kompromis, ktery slouzi zajmum delnicke tridy.. je dobry" (V.I.L.), tak si muzu rici.. kazdy drobny trik, ktery slouzi k udrzeni a k rozvoji behu.. je skvely!! :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Já vím, to já si stěžuju a trochu jsem si do toho čtení promítl stav svojí mysli - čtyři dny bez, to je prostě špatný :-) Ale dnes odpoledne předám děti na hasičský kroužek a budu mít skoro dvě hodiny na pobíhání v lese :)
      Měj se, K.

      Vymazat
    3. Bere ten vas hasicskej krouzek i dvoulety? Pokud ano, hned ti je tam posilam rekomando....

      Vymazat
    4. U nás je to pro školní děti, tondovi je osm, ale Šímovi jsou teprve čtyři a dneska už jde s bráchou taky - udělal dojem na vedoucí, tak si ho sama vyžádala :-)

      Vymazat
    5. :).. vida, vida.. tady se to rodi.. Misto aby si deti hrali se zapalkami u stohu slamy.. chodi na hasicsky krouzek! A ubohy rodic ma dvoji radost.. jeste muze jit pobihat! Jsi naprosty genius! Neni duvod veset hlavu.. evidentne to mas zmaknuty.. Chce to dohodit jeste nejaky dalsi krouzky.. a ses na kilometrazi Dana Oralka:).
      MSF! At se dari! 12:)

      Vymazat
  3. Nevzal bundu a kalhoty.Dobrý fígl.Už dlouho podezřívám ultra že jde spíš o hlavu než nohy a plíce.Ta ti nechybí takže už není co dodat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ovsem na nektere planovane akce to bude chtit jeste specialni "hlavovou" pripravu.. Mimo tedy te telesne:)...
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Jeniku co to mas za rasu psa.

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...