pátek 16. ledna 2015

PnR .. aneb .. Pravidelná dávka emocí:)

Vidím to jako by to bylo včera... jedna sousedka, která mě pravidelně vídá, jak (ať už sám nebo s Deri) poskajuji ve svém komickém oblečení směrem k parku .. tak ta se mě na konci loňského roku otevřeně zeptala.. "Jak běháte po parku už dlouho.. to už běháte i třeba 4 km???" ... Povídám jo jo, někdy je to i o maličko víc:).. Aha, tak to jste dobrej! :)

Samozřejmě chvála potěší, ale ze 4 km se zase nedá žít celou sezónu:) a tak jsem pilně přemýšlel, čím bych se tak asi letos zocelil a začal jsem praktikovat "skvělý" postup, Taková pravidelná dávka emocí, aneb jak si každý týden na své dlouhé pěkně hrábnout:).. [už jsem v téhle souvislosti slyšel, že mi hráblo už dávno:)]

Na ranní sobotní dlouhou (4-5 hodin) vybíhám naprosto s prázdným žaludkem, hladovej jako vlk:).. k piti jen vodu s trochou štávy (abych zahnal pachut v bidonu) :).. Běhám různě spíš necestou než cestou po údolí, nejdřív to bylo něco kolem 36 km, tento týden jsem "na hlad" a v limitu (co mám na dlouhou) uběhl už skoro 40km. Zážitky jsou neskutečný. Občas se zamyslím a když si uvědomím, kde jsem, tak se objevím v jiném místě a čase.. Takhle běžím údolím a najednou jsem nahoře u Holyně, kousek od dálnice.. Co na to říci?

Myslím na svoje touhy, a sny, ať už jsou bláznivé nebo ne.. Ostatně pro bláznivé sny je potřeba dělat i bláznivé věci, aspoň já v tenhle postup věřím... Minulou sobotu jsem to na "Ctiradovi" zařval do světa.. Pojmenoval to svoje usilí.. Proč ne, přiznat si proč taky tolik blbnu:)..

Vidím se, jak tam poskakuji se vztyčenýma rukama na hraně kopce .. proti mně panoráma Prahy.. zničeho nic se objevil pár turistů.. Kašlu na jejich udivený pohledy.. Poskakuju šílenej, nadšenej, možná i slzy v očích a volám .. Rondáááááá!! Aby se mi to všechno lépe a radostněji snášelo. Je potřeba se připravit na zatím nepoznané zakoutí tělesné únavy a získat co nejsilnější motivaci, která mi snad pomůže všechno překonat...

Pracuju na tom ze všech sil. Jak to dopadne, je ve hvězdách.. Ale já musim vědet, že jsem do toho dal co jsem mohl.. je potřeba bojovat.

Všemu zdar! Ultra a našim snům.. zvlášť! Ať žije Ronda del Cims... Tak a je to venku..
12:)


30 komentářů:

  1. já už to vim...už mám dávno přečtenou startovku :-)
    mapo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no.. mas pravdu.. ono by to na me stejne prasklo:)
      Tak se uvidime.. a jak se rika v rozverne rikance.. Muzem se na sebe kouknout, az tam budeme zloutnout:)..
      MSF! At zije Ronda! 12:)

      Vymazat
  2. Taky jsem se koukala, budou vás tam z Čech "mraky", Tak ať se vám tam všem daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No .. Ronda laka.. je to podobny jako zpev bajnych Siren, lakajicich namorniky k najeti na melcinu:)...
      Pro doplneni // Vetsina jsou velmi zkuseni a ostrileni borci.. nakone to doplnuje nikoliv Japonec, ale 12:)..
      Dik! MSF!

      Vymazat
  3. Jo jo, bude vas vic, nebudete se bat vlka nic. Leono, jedes?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ronda vyprodana (evidentne vsichni masochisti se uz prihlasili) :).. ale i tak je tam cela rada nadhernych trati..
      MITIC .. 112 (!!!!), CELESTRAIL (83), MARATO DEL CIMS (42) .. i SOLIDARI TRAIL (10) pro doprovod... Kdybyste nahodou meli spady navstivit Andorru..
      VSEMU ZDAR! Nasim blaznivostem.. zvlast! 12:)

      Vymazat
    2. April: jakože bych jim dělala čestný doprovod? :o))

      Vymazat
    3. Ale vubec ne.. April myslela, ze je tam cela rada (viz vyse) zajimavych doprovodnych trati.. Andorra je podle vseho a vsech.. prekrasna..
      [I kdyz se obavam, ze ke konci budu spis videt preludy nez nejake krasy hor:)]
      MSF! 12:)

      Vymazat
    4. Spravne - cestny SOLIDARI doprovod...

      Vymazat
  4. Krásne je v tej Prahe teraz v januári!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Me to prijde jako unor nebo zacatek brezna.. Neskutecny.. Dneska sice 5h (na hlad) v menicim se desti.. Ale jak rika Saturnin .. prenesene s pomoci konaku..Jak se podruhe napili (=jak jsem ubehl pak km) tak, cituji: "...všichni jsme cítili, že počasí se znatelně zlepšilo. Dědeček se melancholicky znovu napil a poslal koňak na novou okružní cestu. Zatím se oheň pěkně rozhořel a kouř nás už tolik neobtěžoval. Také suchary doktora Vlacha nebyly tak docela bez chuti,
      jak se nám zpočátku zdálo, a ta mlha, ležící nad lesy, byla vlastně velmi malebná. Všechno bylo tak svěží a ten ranní deštík jistě lesu velmi prospěl... :)
      Proste .. bylo krasne!
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Mne to az potom doslo, ze tie fotky nie su akoze z aktualneho behania, ale vlastne z tej Rondy (nie?). Si ma trosku oblbol :) Inak, som si povodne myslel, ked citam, ze Rondaaaa, ze pojdes behat sem ku nam - 101km La Legion, co sa bezi v Andaluzskej Ronde, ale prislo mi to na teba dost lahke. Ale ta Ronda v Pyrenejach, to bude masaker, ved tam je limit 62h. Je to este vobec beh alebo to je uz skor taka turistika? Beries bezecke alebo davas pohorky, krosna na chrbat, flanelovu koselu...? :)

      Vymazat
    3. :) ... Ano, ano .. vim to.. je to neskutecne drzost...
      Ale zase, proc to nezkusit? Jak rikaji anglicti poeticti nadsenci.. "My application was sent from the perspective of hope..:)..."
      Beru bezecke, kufr nadseni a odhodlani.. Ovsem to vsechno musim jeste ted pilne nasbirat. Diky za podporu! 12:)

      Vymazat
  5. Modří už vědí... :-D Doskotač zase někdy k nám, půjčím ti na hraní nový kočár ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Urcite se v ramci nejakeho "hladoveho" vybehu zastavim:)..
      Az me pak zase uslysis vypravet nejake ptakoviny.. tak budes moci s plnou zodpovednosti rici.. "Aha.. to keca.. z hladu!" :)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Běhání "na hlad" si nech patentovat, než Ti to někdo vezme ... už jsem četl, že se běhá na cukry, tuky, snad i bílkoviny, my obyčejní běžci pak běháme na vzdálenost, někdy se snažíme na čas, ale "běhat na hlad" je fakt dobrý. Nepochybuju, že při další schůzi na to vymyslíme nějakou pěknou blbost! S takovým přístupem se na Tebe Ronda těší!! zdraví tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. O tom nepochybuju, ze na to zase nejakou silenost:) vymyslite... Vy jste jak utrzeni ze retezu.. staci vas na chvili dat jen dva dohromady a je z toho nejaka nova silenost:)... Pak prijdu domu.. a rikam si.. Co to ti blazni zase vymysleli?? A ja jsem jim k tomu pritakaval? Ze je to dobry napad?? :)...
      Jak to rikala babicka? Ti tvoji kamaradi, Hanzi,.. ty te privedou akorat do prusvihu!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. tb:..a Ty by sis mel nechat patentovat "behat na slivku" :)

      Vymazat
  7. Pekne Honzo..z toho zase kouka poradna davka silenosti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc Ivus za podporu, bude urcite potreba:)..Silenosti?? Tohle je pochopitelne silena drzost (ja to vim) se tam hlasit, ale zase .. zase mi to da moznost se na to pripravit. Kde je vule, je casto i cesta...
      Jinak jsem naprosto normalni.. Ostatni kamaradi a znami jsou daleko silenejsi:). Z nasich znamych staci chvili poslouchat VS, MVP, t-birda ci tomase... Oni se uz dostali v silenych napadech velmi blizko do kategorie beziciho stina.. tedy "davat si silenyho majzla".. aby se clovek k nim nepridal:).
      MSF! At se dari ve Tvych silenostech! 12:)

      Vymazat
  8. No nedalo mi to a snad to ode mě vemeš zamyšlení se nad tim co si myslím že dělaš
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Poruchy_p%C5%99%C3%ADjmu_potravy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Dovolim si odpovedet citaci sveho kamarada... "Vim, ze se rad napiju.. ale nejsem alkoholik... Alkoholik pije vic nez ja!":)
      Jinak ja jim celkove dost, akorat, ze chci vytrenovat telo a mysl, abych byl pripraven bezet a pohybovat se i nekolik hodin bez jidla... Kdybych tohle mel nazkousene uz loni, tak verim, ze ani upal, zvraceni a x hodin bez jidla by me na WS nezastavily..
      Dik za podporu, MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Tak hlavně aby tam příště bylo dost kamení na mohylu jak říkáme my však víš :)

      Vymazat
  9. Proč vám to připadá jako šílenost? Spojení "Honza jede na Rondu" je přece naprosto logická věc :) Co jiného v létě dělat, než běhat ultra po horách, no ne? :-)
    Rozhodně držím palce a teď už víc chápu i to fitko :)

    Taky jsem měl minulý týden dva záchvaty počítačového hrdinství, ale těším se, určitě to budou bezva silné zážitky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik.. zoufali starici delaji zoufale veci.. aneb sileny zavod vyzaduje silenou pripravu:)... Aspon ja tomu verim.. asi nejde primarne tolik jestli je to treningove optimalni, jako spis, ze to ukazuje moje odhodlani.. ktere ja jako nezkuseny bezec budu velmi potrebovat.:)
      Drzim palce! Pocitacovemu hrdinstvi.. zdar! Ja se snazim mu nepodlehnout vickrat nez 3-4x do roka:). MSF! 12:)

      Vymazat
  10. Budu ti držet pěsti ve tvém snažení!! Trénink musí být tvrdý, ale přiměřený (to myslím hlavně to (ne)doplňování živin během dlouhých běhů). Ale ty máš VŽDY vše do mrti spočítané, tak věřím, že to platí i v tomto případě! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peto, dik.. Ovsem vychazet z toho, ze jsem matematik, statistik a umim to s hodne cisly najednou:).. a z toho usuzovat, ze to mam "spocitane".. asi neni uplne dobry predpoklad:)
      Vazne, jako vzdy je to pristup, ktery kombinuje nejake predpoklady s mym nadsenim. Ostatne neni zase tolik dulezite, co je v treninku spravne, ale v co verim, ze je spravne.. takova hlava 22:).
      Spravna odpoved je, ze nic nemam spocitane (dokud mi to nekdo nespocita), ale ze verim, ze ten proces kontroluju a uprimne udivuje me radou svych efektu. Az se nekdy zase uvidime, rad reknu.. MSF! 12:)

      Vymazat
  11. Myšlenku, že tělo musí při tréninku strádat zkoušel tuším Krupička..., nevím, jak to dopadlo..., třeba když mu napíšeš, mohl by se podělit..., jen dávej bacha, ať něco nepo...., nepokazíš :-), měj se a zdar tvým teoriím i tvému pobíhání, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, Dave!
      Samozrejme, na rozdil od Krupicky se nesnazim na*rat bezecke bohy a vzdavat vyhrane zavody, kdyz neprekonam rekord:)... a tak verim, ze moje "ulety" jsou vnimany s pochopenim, snad i s pousmanim.. a nasledne i s podporou bezeckych bohu..
      Na rozdil od Krupicky mam tu vyhodu, ze moje telo ma neustale s sebou zasoby na cestu kolem republiky:). MSF! 12:)

      Vymazat
  12. Myslim ze nejsi prvni kdo prisel s timto napadem. Predpokladam ze knizka co vysla s titulem "Running on empty" se zabyva touto tematikou.. Dokonce ji mam doma, ale jeste jsem to neotevrela.. Zitra budeme sedet v aute tak si ji asi vezmu s sebou.. Behu zdar, Nika

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...