pondělí 23. března 2015

Částečně zatmění.. mozku aneb Trofeo Kima po česku:)

Pavel (Veverka Sudetský, VS) byl díky externím faktorům poněkud odstrčený z naší skupinky, v podstatě něco jako zapadlý vlastenec v sudetském pohraničí.. A tak jsme se již při nočním běhu do Poděbrad domluvili, že co nejdřív, jak počasí a náš čas dovolí, pojedeme za Pavlem na návštěvu. Nějak mě iniciativně napadlo, že mu řeknu, aby si připravil nějakou hezkou trasu, která by jej i nás motivovala pro nadcházející sezónu... Jenže.. Jakmile člověk má mezi svými kamarády alespoň jednoho běhajícího horolezce (a sám trpí závratí), tak má o zábavu a skvěle zážitky dopředu postaráno na řadu let, řekl bych:). Navíc když se to zkombinuje s dalšími atributy naší volné běžecké skupinky, tak se dějí neskutečně věci..

Všichni chlapci, co spolu různě tak pobíháme, jsme vášnivými čtenáři blogu Honzy Bartase.. A právě horolezecká skupinka byla nadšená jeho povídáním o Trofeo Kima, které se mi sice také moc líbilo, ale v podstatě jsem si to pročítal v klidu, nezasažen rozměrem náročnosti a nebezpečí technických a běžecko-horolezeckých vsuvek:). Stejně jako člověk, co nedoběhne na tramvaj, poslouchá v naprostém klidu dramatické vyprávění o přeběhu horského masívu a aby ukázal svoji účast, se třeba zeptá, jestli je to delší než 5km?..:).. Tak nějak podobně neznale a nezúčastněně jsem vnímal já Trofeo Kima....

Jenže Pavel nám chtěl všem udělat radost. [Toho se u svých kamarádů ostatně bojím nejvíc!:)] .. A tak hned hlásí.. Vymyslel jsem takový kratší, ale o to náročnější hezčí běh v okolí.. S nádhernými vyhlídkami, každý si přijde na své.. trochu techničtější trať:), a že ji nazval pracovně kima.cz. Tady pozor. Vůbec mi to v první chvíli nesepnulo a říkám, no to je skvělý!! Už se moc těším a určitě přijedu!

Za pár dní a několik mailů mi došlo, k čemu jsem se vlastně propůjčil a s čím jsem souhlasil. Koukám na zaslaný itinerář GPX trasy a říkám si, VS to pojal rozumně, návštěva, cca 35km, čumendo:).. jenže pak nahlédnu do google maps a google earth a udělá se mi trochu slabo... vidím kudy trasa vede a docvakne mi, že tím "kima" nemyslel žádnou (zatím) neodhalenou zkratku nebo veršovánku (zima/kima), ale vazbu na trasu motivovanou Trofeo Kima. Martin (VP) se hned ptá, jestli si má vzít s sebou do báglu lezecké boty, atd.. Jsem z toho celkem nervózní.:)... to je přeci pochopitelné.

I z hlediska přesunu na místo se nám začíná situace komplikovat, už to vypadá, že naše skupinka nebude kompletní, protože většina z nás může jen v neděli a krátce odpoledne Tomáš musí být na letišti a zmizet na služební cestu. Vždycky jsem si myslel, že jsem celkem tvrďák, co se cestování týče:), ale před Tomem všechno bledne:). Posunujeme čas odjezdu z Prahy na velmi brzo ráno v neděli, Tomáš nás různě posbírá autem po Praze a pak se sejdeme s VS už na místě. Odběhneme trasu, T. se s námi umyje v kanystru vody na parkovišti, sedne do auta a jede přímo na letiště! Mezi námi, v závěrečné části našeho běhu jsme ty motory startujícího letadla na ranveji slyšeli asi všichni:)..

Celý ten proces plánování, postupného odkrývání jednotlivých detailů trasy.. to je na dlouhé vyprávění a veselých příhod v něm není málo.. stejně tak na trase. Ale protože se o ní zasloužili nejvíce bratranci, Martin (VP) a Pavel (VS) tak je nechám o všem podstatném vyprávět... Za sebe bych jen chtěl říci, že jsem měl pocit, že jsem částečně s Cimrmanem [detailně naplánována logistika, obsahuje identifikaci dvou skupin vyrážejících automobilem, skupinu A a skupinu B... Samozřejmě, VS se spolu s cimrmany ptá...když je to jedno, proč zrovna já jsem béčko?:)...], částečně s Rychlými Šípy [ano opět počítáme za*rané koně:), lezeme do jeskyň a poznáváme naší vlast. VS jako Mirek Dušín nám vše vysvětluje, ví si se vším rady..].. Prostě tentokrát bylo nás pět, plná sestava RŠ, nebo čtyři mušketýři, kterým jsem já -- s duší ženy -- dělal tu zrádnou a proradnou Milady de Winter :).

Místo svého detailního vyprávění a nadšených výkřiků, nechám tentokrát prostor kamarádům a jen potichu do toho promluví staccato fotografií z mého běhacího telefonu.

Úvodní školení a strašení. Málem jsem dostal infarkt!

Vzhůru na Frýdštejn! 

Tak odkud že to létají ti ševci?

Čarodejnice nikde a tak mizíme.

Jako u mě v údolí.. ale o krásnější..:)

To jsou cestičky, to se to poskakuje!

Slunce a hra stínů.. Kdybz tady byl Běžící Stín!!

Ranní poezie, levá, prava, přední, zadní.. hlavně lamo.. neupadni!

Vzhůru na palubu bratři, aneb první velká žebříková..:)

Místo kachny, kachny... by se dalo říkat.. skály, skály.. skály..:)

Nekochej se a čum pod nohy..:)


Ohromuji svoji jistotou na vyhlídkách a vyvýšeninách. Holt kvalitní tréning

Každá skála kudy běžíme, má svůj příběh. Jen VS je má všechny..


VS, aka Mirek Dušín, nám vše ukazuje. Já jako Rychlonožka:) zmateně stojím stranou.

Vyhlídka, kam se jen podíváš!

Pavlova soukromá cesta (Pivo nedonesli)

Krasný výběh do skal


Žebříky moje láska...

Tyhle žebříky ještě zvládá pavlovo pes Sam

Tadz už jen horolezci a Tomáš vzhůru na vrchol

Běžecká idyla

Jako v Americe:)

Rychlé šípy hledají tajnou cestu do Stínadel

Ano, jsme zase na denním světle!

Seběh k vodě


Pavel VS pojal celý výlet, jako den splněných přání. Když jsem jej viděl, jak na parkovišti začal vyndávat lana, karabiny, lezečky.. tak jsem měl přání jediný.. v pořádku se dostat zase na parkoviště:)... klidně trochu "umazaný"... protože já moc dobře vím.. že adrenalin.. adrenalin JE HNĚDÝ! :)

Všemu zdar! Ultra a hlavně kamarádům.. zvlášť!

12:)

17 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Fakt .. bylo to uplne neskutecny.. Pocasi, vyhledy, trasa.. spolecnost.. proste den splnenych prani..:)
      MSF! at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  2. Krasa! Vypada to zes to prezil a ze sis to i uzil!! Vidis jak se hodi trenink pri lezeni s detma po zebricich v NM.. ;-) Bych si mela nekdy naplanovat navstevu CR na nejakou to vasi akcicku... Behu zdar! Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No samozrejme, tvuj trening na zebricich v Novem Mexiku byl prvni.. od te doby lezu skoro jako veverka.. tedy minimalne jako Veverka nahradni:)!
      Urcite doraz, vem i Stina s sebou.. oni chlapci jiste neco vymysli..:)
      MSF! DRZIME PALCE DO TORINA! 12:)

      Vymazat
  3. Pěkně vám to Pavel naplánoval. Fakt krásná trasa. Hned bych si to s vámi zaběhl, ale bohužel práce nepočkala :-))))) Tak jsem se alespoň pokochal krásnými fotkami a připomněl si tak rodný kraj :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezky to tam mate!!:)
      Ovsem cast probehnuti jsem bezel blizky "srdecniho zautoceni" :)... Trasa krasna, ale co skala, to minimalne jedna-dve cesty, ktere VS lezl:), a poslouchat ta vysoka cisla obtiznosti bylo jako divat se na jedovateho hada z nebezpecne blizkosti.:)
      Nastesti, VS je velmi dobry kamarad... Dovedl me v poradku nejen na parkoviste, ale i do restauracniho zarizeni! Za to mu budiz cest a slava!!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  4. Začátek trasy znám, ale v těch skalách bych se ztratil. :-) Krásný výlet. Tomášovi ty jeho ocelové nervy závidím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tomas... je neco jako meteorit!:)
      Fakt trasa krasna.. skvela nalada.. ovsem Tomasovo logistika? To aspiruje na olympijskou medaily! Napriklad u me mel byt podle sveho rozpisu v 5:23.. v 5:22 byl pred barakem..
      Jjo, to jsou ti kamaradi! MSF! 12:)

      Vymazat
  5. Musím jen souhlasit, bylo to neskutečné, bylo to úžasné. Pavel dodržel slovo a každému se splnilo přání. Někomu i více. Já si vylezl na kus skály a stihnul i letadlo. Výborní kamarádi, nádherné počasí, super trasa to vše umocnovali do říše snů. A ještě jsem se dozvěděl co znamená v horolezeckém żargonu spousta věcí a výrazů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Mas ocelovy nervy! V tomhle vsem.. doslova s hucimi motory letadla nad sebou.. si svihnout vylez na skalu? To dokaze (z nelezcu) malokdo..
      Hluboky respekt.. a velka radost!
      Tesi me to o to vic, ze se jen a jen dokazuje.. ze jsem to ja.. ten "usedly" co se ve skupince prosazuje v roli "brzdare":).
      Uz jen cekam od nekoho z Vas podobny mail jako od "booking.com".. subject: "Tak kam zase pojedeme priste?"..
      MSF! Diky za skvelou lekci z logistiky a odvahy! 12:)

      Vymazat
  6. Tak jsem se zas tolik nesekla, když jsem ti tu Kimu prorokovala na příští rok - a ty sis ji lupnul (byť v lokální verzi), už letos - aneb splníme, překročíme!! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ses provokater! :)
      KIMA je jen pro znalce.. rychliky, horolezce.. Ovsem, kdyz mas kamarady, kteri ti chteji doprat to, co nikdy mit nemuzes.. tak ti za barakem udelaji kanal La Manche, ci navezou sileny pahorek, aby mela Alpy doma:), pripadne ti udelaji ceskou variantu KIMA..:)
      Samozrejme je to pitomost:), ze .. puvodni trasa je vsim moznym o nekolik radu tezsi.. Ale o to nejde... Ten rozmer kamaradstvi, kdy nekdo je schopen a ochoten na kone namalovat pruhy, aby vypadal jako zebra... a aby dal kamaradum pocit, ze jsou na safari:)... To nicim neprebijes..:)
      MSF! Kamaradum zdar! 12:)

      Vymazat
    2. Uvrhl jsi me do deprese : nemam kamarady! ;-) ;-)

      Vymazat
    3. :) ale mas.. Nicmene, to co provadi skupina RŠ, aneb HCiTB:).. me vraci zpet v case, kdyz jsem si s "klukama" na zakladce hral na indiany, musketyry.. a v TV sledoval serial "kamaradi".. I kdyz jsem byl uz v te dobe take trosku "Valecek"..:)..
      Vsemu zdar! Ultra a kamaradstvi v nas.. zvlast! 12:)

      Vymazat
    4. To Jitka: Jak nemam kamarady? Kdo ti nabizel celovku na treti hodinu ranni? Prijed, potrenuj, rozvesel...

      Vymazat
    5. No vidis.. mas to samy v blede modrym:)..Jeste kamaradsky nabizi pred-jitrni hodinu, kdy se beha nejhur!
      MSF! 12:)

      Vymazat
    6. April, XOXO, když ty jsi TAK daleko... :,-(

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...