pátek 6. března 2015

Našim Penelopám, aneb ultra je ultra

Jako kazdy spravny starik nejen, ze se opakuju, ale i delam hodne podobne chyby stale dokola. Konecne mam na to uz vek byt i castecne senilni, tak proc si to nepriznat...

Nejdrive znovu objevuji znamou pravdu. Za skvele okamziky a zazitky se plati:), a tak i kdyz obeh Londyna dopadl z hlediska velmi male unavy a opotrebeni tela .. naprosto skvele... tak na me cekaly vsude hromady a hromady ukolu, povinnosti a prace. Takze misto regularniho a narustajiciho objemu km, jsem v nasledujich dnech bojoval doslova o kazdy metr .. Deri se navic ve tme a v zime boji behat, suma sumarum pohled na moji kilometraz vzbuzuje ultra usmev:).

 Ano, byl jsem behat hned v pondeli navecer, ale pak ten tyden skoncil s mene nez 50 km, prevazne proto... protoze jsem dusi ultra:)... Moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko mi totiz minuly ctvrtek rekla, ze by moc rada vymenila celou nasi loznici, postele, komody, skrinky za nove.. ze uz neco vymyslela, abych se s ni na to podival, schvalil a vyhledove (az budu mit mene prace), loznici rozmontujeme, treba nekomu nabidneme, koupime novou a postupne smontujeme, pripadne si nechame privezt a smontovat..

 To bylo ve ctvrtek vecer, ze..:)... v patek jsem zjistil zajemce, domluvil na sobotu odvoz, jeste navecer koupil prvni davku krabic a v narvanem aute privezl:). V sobotu od casneho rana do pozdni noci.. ano skoncil jsem tesne pred pulnoci.. jsem rozebral, nalozil starou loznici, dovezl dalsi dve varky krabic a matraci a srouboval a sroubovat a srouboval.. :). Uprimne si myslim, ze IKEA skladaci lego dovedla na uplny vrchol, protoze dalsi stupen uz jsou jenom piliny, vterinove lepidlo a formicky na delani prkynek:).. Tedy misto sobotniho dlouheho behu bylo jeste delsi sroubovani.. Na konci neskutecne pocity.. V hantyrce tymove kompozice.. drzim nejen pozici kreativisty, ale i dokoncovace:).

Ovsem druhy den rano se nemuzu hnout... doslova! Copak, ze zada, ale kolena od dlouheho kleceni boli jako cert, nedokazu si ani obleci ponozky bez sprostych slov (nastesti optimisticke dop*dele dop*dele.. pomaha).. sedet na bobku nebo klecet po vic jak 10 hodin ... kdyz na to nejste zvykli... neni uplne dobry napad:)... ale rikam si, ze pomaly beh leci vsechno:), vecer vybiham kombinaci zombie stylu a ranene srny... do noci za sebou tahnu Deri na snure, asi jako male deti kacera...

Kamaradi me upozornuji na moji nepoucitelnost... na podobne znaky meho usili o montovani a stehovani knihovny pred mym prvnim (nedokoncenym) mamutem...:) Ovsem, jak by rekl klasik.. podobnost je to ciste nahodna, protoze tentokrat jsem se zrusil daleko vic, nastesti mam jeste par dni do startu, ktere pojimam velmi pracovne. Pracuju od casneho rana do pozdni noci, s obcasnym zombie behem:), ale z haldy nedodelku se stava hromada, z hromady nakonec hromadka... a byt odlet o hodinu pozdeji.. tak bych snad dodelal uplne vsechno!:)

 Pri informaci o dovolene pro jistotu dodavam misto pobytu a ne plnou dostupnost, coz vysvetluji pobihanim na hornate Grand Canarii... Mezi nebezci (kterych je kolem naprosta vetsina) se to setkava bud s nepochopenim, nebo zase s duvernym pomrkavanim.. (..ja vim, ze behas, ale beres tam s sebou nejakou mladou rostenku, co??:) ). Tezko vysvetlovat, ze na konci mych cest je vzdycky moje Penelopa, moje nejmilejsi manzelka, ktera na me stejne trpelive ceka...

 Nastesti ta prani jsou velmi univerzalni: .. "Tak si to hezky uzij"... "At ti vydrzi "sily":)...vem si s sebou pro jistotu barevny prasky"! ... A tak na ne stejne univerzalne, ale pritom i pravdive odpovidam:... "To si pis, uziju.. strasne se tesim!" ... "Prasky neberu, verim ve svoji vydrz:)... kdyz to nepujde, tak chvili odpocinu":)..

A tak mi drzte palce. Zacal jsem balit az tesne pred pulnoci, ale verim, ze mam nejen vsechno, ale vsechno dulezite v letadle s sebou, kdyby se mi (zase) nekde zatoulal kufr. Moc mi na tom behu zalezi, bude to skutecna dovolena a uplne stejne si ji uziju!!

Vsemu zdar! Ultra behu a ultra v nas.. zvlast!
12:)

29 komentářů:

  1. Venku uz pekny teplicko:), to se mi hezky prohreji stare kosti:).. asi az moc:)..
    V "hotelu" .. myslim, ze je asi blizko urovne toho hasisoveho doupete v Londyne.. jde internet asi na jednom m2 v recepci vzdalene asi 1/2 km od meho pokoje... Coz obsluha komentovala.. no my mame problemy s pokoji v nasem komplexu.. Vy jste tady na ten beh, co? Tak to vam nebude vadit, ze budete dal a nekde jinde:).. Inu, ultra je ultra:)..
    Ma pravdu.. proc by mi to melo vadit, ze? jdu se registrovat..
    Drzte mi dnes v noci a naslednych 25-30h palce:). Vsemu zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce Honzíku :-) nejen Tobě, ale celé CZE výpravě.
    mapo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, samozrejme Petr ma velke sance.. a budu mu drzet palce na predni umisteni... to slunce.. pekne pali.. pripadam si jak v topinkovaci:).
      At se dari!! 12:)

      Vymazat
    2. Nejlepší web o trailovém běhání tě nevynechal ve své pozvánce. I s odkazem na sledování.

      http://trailove.cz/kysuce-a-gran-canaria-o-nadchazejicim-vikendu/

      Tak se těším a přeji hodně sil s tou do oranžova rozpálenou roštěnkou... :) Nezapomeň něco proti úpalu... Jako bych tam byl s vámi... Před seběhem do Tejedy se rozhlédni a zaostři Roque Nublo, tam běžíš - to není jako výlet na Kokořín...:) závidím

      Honza Bartas

      Vymazat
    3. Uprimne velky obdiv a udiv, kde berete cas na narocnou praci, velmi seriozni trening a tvorbu (skveleho) portalu..
      Inu mladi!!!:)
      Tvoje pozvanka me nejen poteila i zaskocila:).. sami skvely bezci a ja:).. coz jen ukazuje rozmer moji chucpe:).
      Ale co tesim se velmi!! vsemu zdar! ultra zvladt! 12:)

      Vymazat
  3. I rakousky rostenky drzi palce!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc dekuji (doslova zapadle) vlastence..;)
      Tvuj rychlokurz spanelstiny se bude hodit!!
      Diky! 12:)

      Vymazat
  4. Krásnou dovolenou Honzo! :o) A palce si myslím že až tak držet nepotřebuješ, protože s Tvým ultraoptimistickým přístupem to zvládneš levou zadní :o)
    Lehký krok a ať se daří!
    Jiřík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc!! naopak! drzet palce potrebujeme cas od casu naptosto vsichni.. ja aprikkad skoro furt, jsk porad delam nejake silenosti..:)
      At se dari! a tesim se, ze se zase nejde uvidine!! 12:)

      Vymazat
  5. Taky držím palce! A děkuju za článek! Už dlouho jsem se tak nepobavila! :-) Helča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. to jsem rad!
      vlastne jsme meli s moji nejmilejsi male vyroci.. 1/4 stoleti na spolecne ceste.. myslim, ze ona by to jiste nejak daleko trefneji komentovala.. jsko ze zivot se mnou je sice hezky, sle ze ji to az moc pripomina permanetni nacvik bojoveho poplachu!:)
      tak vsemu zdar! jdu malicko zkusit lezet:) a procvicovat uzitecna spanelska slovicka!:)
      MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Jinak mam naprosto skvely (jak jinak, ze?) cislo..:)
    252! Uplnej luxus!!
    Zavod je jen na mne!:).. Cisla mi preji., 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odeslalo se mi to drive... pro ne matematiky.. 252=12*21..!!!!!!!
      to je primo dabelsky znameni.. Nekdo tam nahore me ma rad..:)
      vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  7. Ty hory budou menší zátěž než IKEA, tak ať Ti to běží, 12! tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase mela pravdu moje nejmilejsi.. v tom silenym technickym sestupu jsem si vzpomnel na posledni anabazi s IKEA a hned mi bylo vyrazne lip.. inu, slovy klasiku.. tezko ma cvicisti.. :)

      Vymazat
  8. Jako správný stalker jsem strávila sobotu a kus nedělní noci šmírováním a psaním smsek. Jsi BOREC! To, že tě obdivuju, víš moc dobře, ale některá tvrzení je třeba vykřikovat do světa pravidelně: klobouček a poklona, pane, jak já bych chtěla jednou běhat jako vy!! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dekuji, nicmene .. to bych ti nepral:).. ten muj opatrny beh v druhem podveceru a v noci, kdy uz vidim jeste hur nez normalne.. a pak seskakuji na tech technickych usecich.. to neni nic, co bys mela chtit:)
      Kdepak.. behej jako ty:)..At se dari! 12:)

      Vymazat
  9. Honzo gratuluji. Krásný výkon!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky! Hlavne jsem moc rad a pysnej, ze jsem nerozsiril rady zranenych bezcu:).. Vsemu zdar! nasemu nadseni.. zvlast! 12:)

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. To ta trasa 81 km ma ty skvele technicke useky, vcetne vystupu z terroru.. a sebehu taky.. aspon mas o cem uvazovat:)
      Dik a at se dari!!! 12:)

      Vymazat
  11. Famozní a pro mne neuvěřitelný výkon! Sledoval jsem online a nechápal. Moc gratuluju a těším se na zápis i na případné vyprávění toho co se na blog tradičně nevejde :-)
    Pepa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik, ovsem.. pochopitelne vse je relativni.. zavod TGC je tradicne velmi dobre obsazen.. jak spanelska, portugalska, ale v podstate i svetova spicka ultra je zde. Je to jeden z prvnich zavodu sezony.. Takze hodne lidi na startu (i ti vzadu) jsou velmi zkuseni a dobri ultra.. Jako pobihac vim, ze nema cenu se nechat strhnout k nejakemu zavodeni.. Priste bych asi ten konec bezel rychleji. Vzit si hoka.. Zazitku je tolik, ze se na blog jiste velde jen maly zlomek:). Verim, ze se zase nekde potkame. at uz v restauraci nebo pri behu.. MSF a dik za podporu! 12:)

      Vymazat
  12. Také moc gratuluju a aspoň na dálku ti třesu pravicí :) Muselo to být krásný... Vlastně si to ani moc neumím představit, tak napiš podrobný report, prosím - jestli někdy pojedu na Kanáry, tak to asi nebude v létě, ale spíš v březnu, tak se potom nějaké rady budou hodit :)
    Jo a - pivo v cíli bylo? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vis, ze to nikdy nevydrzim a hodne veci na sebe hned prasknu:).. Pokud tam pojedes, tak samozrejme rad reknu co vim, i logisticke detaily..
      Pivo v cili? Samozrejme.. :).. To si pis..
      a dik za podporu! 12:)

      Vymazat
  13. Honzo, moc velká gratulace! A co teprve kdybys měl číslo 3024! :D
    Těším se na report a zařazuji rekonstrukci ložnice do svého tréninkového plánu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak jeste jednu 12 bys mi poprala?
      Dik.. No s temi soky a rekonstrukcemi me nedes.. Nejak vcera u nas zaznelo, ze by se pred Rondou hodilo vymalovat cely dum a nejaka zakladni udrzba... Kdyz mi to tak "svedci":)..
      Vsemu zdar! 12:)

      Vymazat
  14. Sledovali jsme u rakouské kořalky v teple penzionu Tvůj postup k Teroru a od Teroru k cíli. Díky za video s bubeníky v takové atmosféře se asi dobře běží. Neuvěřitelný, vítězství ducha nad hmotou, poklona až k zemi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dik.. Nedokazu si prat lepsi podporu nez u rakouske koralky v teple penzionu!! Tesim se na neco spolecneho.. No myslim, ze bys v nekterych usecich byl naprosto nadsen.. MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...