pátek 31. července 2015

Běh jako krize středního věku, aneb nastavené zrcadlo:)

Dosud jsem měl svoje pobíhání doma vedené jako můj ujetý koníček, ovšem pondělní článek v magazínu "She today" (Ona Dnes) použila moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko k tomu, aby veřejně diagnostikovala moji "těžkou" krizi středního věku. Byl jsem tak zařazen do jedné skupiny 40-50 mužů-zoufalců, kteří si barví vlasy, pořídí si výrazné tetování, kupují červenou corvetu, rychlé motorky, odcházejí od rodin, buď aby meditovali v Tibetu, nebo založili nové rodiny s mladšími manželkami..:)

"Ten článek, to seš celej ty! To je nastavené zrcadlo!" Prohlásila moje nejmilejší. Poutní cesty, meditace v Tibetu? Začátek usilovného sportování, 1/2M, posilovna a ježdění na kole?
Snažil jsem se oponovat a vysvětlovat, že tetování nemám, motorku (ani kolo nevlastním), rodinné automobily jsou obyčejné škodovky, barvit hlavu také nepomýšlím a 1/2M už jsem neběžel dva roky, žádné šokové sportovní výkony nepodávám!
Nicméně jsem se nad jejím viděním znovu zamyslel a správně jsem usoudil, že jsem usedlý starší živitel rodiny. Slovy BS trochu oportunista, protože se chytnu kdejaké pitomosti, obzvlášť s kamarády, ale že bych dělal nějaké životní přemety? To rozhodně ne!:)

Přátelé, vy kterým je 40-50 a běháte.. tak je možné, že v dalších dnech budete vystaveni podobným hodnocením svého okolí. Buďte připraveni... I když, upřímně, ono je to jedno:)

V tomhle týdnu, místo abych se (v rámci svoji krize středního věku) připravoval na 24h na Kladně, tak jsem do poslední chvíle dodělával věci v práci a kradl čas na večerní vyběhnutí s dětmi a se psem... Jestli tohle je vážná příprava a tapering před závody, tak to jsem panna orleánská!:). Ale moc dobře vím, že na mých x km, které uběhnu nebo neuběhnu.. ani svět ani moje štěstí nestojí a tak jsem se soustředil na ty "podstatné" věci. Nejprve jsem si koupil mp3 přehrávač a synek mi pomohl sestavit play list snové 24h a hlavně jsem se ubezpečil, že moje příprava na závody je vždy taková..
Vždycky se něco "stane", vždycky je něco potřeba.. a tak, to, že jsem se dostal domů z práce až po 7:30 večer, rychle se najedl, vyvenčil Deri, udělal administrativu manželce (je konec měsíce).. za chvíli naházím pár švestek na hromadu a ráno vyrazím do Kladna. Opět jsem neměl čas být nervózní..
Takže zbytek přípravy obnášel jen profilaktické:) odstranění nehtů na palcích a prostředníčcích. Zkušené jsem usoudil, že bez nehtů by to mělo bolet méně než se zatrženými..

Ale hlavně! Opět jsem použil víceúčelové pouzdro z Rondy. Tentokráte v něm nejsou hůlky, ale plechovky s pivem. Od Pavla VS jsem při jeho poslední návštěvě dostal klubový závodní dres a tak jsem plně připraven!! Zatímco si to tady píšu, tak si projíždím seznam písniček.. Neskutečný i co do obsahu. Jsem, rád, že pro mě nebude plakat ani Argentina, ani moje lásky, je mi jasný, že to bude one way or another a až mi nohy už nebudou sloužit.. vím, že musím jít dál!:)..

Říkal jsem tady mnohokrát, že rád běhám.. Ovšem jestli je to krize (středního věku), tak se nedá nic dělat.. i tak ji mám rád.. Krize k ultra neoddělitelně patří a jak říkají zkušení ultras.. Je potřeba mít své krize rád!! :)

Všemu zdar! Naším krizím:) a ultra zvlášť! Držte mi palce!
12:)

16 komentářů:

  1. Nehty au au. :-) Budu držet palce, i když to podle všeho s tím bezva playlistem nebude potřeba. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prehravac nevydrzi vic nez 12h! Navrhoval jsem svoji nejmilejsi manzelce.. ze bych ji taky stejnou koupil (proc asi, ze?). :).. Odpovedela mi, ze chape, ze 12hodinova vydrz je omezujici, ale ze ona klidne tu hodinku dobehne bez muziky:)..
      Bylo to hezky, i kdyz narocny -- coz ke 24h plne patri.. MSF! Tak nekdy na Kladne! 12:)

      Vymazat
  2. S ohledem na tve (byvale) nehty (Kde ze lonske nehty jsou?) bych si dovolila parafrazovat: "Co nemas, neboli te...". Drz se, jsme s tebou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc diky za podporu.. Tvoje hlasky, motivacni uslovi a pribehy z detstvi byli mymi pruvodci na kladenskem okruhu..
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  3. Tak zkrátka běž tu čtyřiadvacítku rychlejc. To by v tom byl hrom, abys ji nezvládl za dvanáct hodin :-)
    Jo a na krizi středního věku kašli, ona se pak promění v krizi pozdního věku ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) LOL.. Ovsem tohle je na stejny urovni, jako vykrik, ze ty silenosti, co delam(e) se na nas hrozne podepisujou.. Ze v 60 budu mit problemy ubehnout rozumne maraton..:)..:)..
      To miluju! Ja se tesim, jestli v 60 budu behat maraton a bojovat s krizi pozdniho veku. DIK! 12:)

      Vymazat
  4. Moc gratuluju k 24H, statečně jsi bojoval celý týden se všemi povinnostmi a pak i neskutečně na trati! .... a jinak samozřejmě platí známé: kdo běhá = nezlobí, takže pro rodinu je to v pořádku a bezpečné. tb :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Rika cerstvy drzitel C limitu ve 24h na MS!!!
      Bylo to impozantni te sledovat, mam z toho desnou radost! Musime to oslavit.. Clen iThinkBeer se kvalifikoval na MS!!
      Gratulace! Uzivej si toho! 12:)

      Vymazat
    2. Kamradi, oba jste naprosto nuveritelni, obema Vam patri velka slava a mnoho gratulaci. Ty nominace a vybehane kvalifikace urcite vyuzijete oba :) Jste opravdu borci! Obema Vam to moc preju a oslavit by se to rozhodne melo! Tento tyden jsem slameny vdovec, tak jen aby to slaveni nezapadlo :)

      Vymazat
    3. Vis, nechci aby to znelo pateticky.. (ja se taky snadno a hned dojmu:) ), ale me v techto chvilich doslova dojme ten rozmer, ktery mi beh prinasi.. V normalnim zivote (jak je znamo), po 40 clovek kamarady jenom ztraci.. Tady je to naopak!!
      Tvoje podpora a nasledny obeh a beh domu tomu dava dalsi rozmer.
      Moc diky! 12:)

      Vymazat
  5. Koukám, že Deri kontroluje, jestli nepřevážíš kromě piva i nějaké nepovolené látky :-)

    Gratuluji k 24H, ráno jsem koukal na výsledky a musím přiznat, že si to asi ani neumím představit :) Sice jsem chvilku přemýšlel, že bych to také zkusil, ale odolal jsem - asi na mě ta krize ještě nedolehla plnou silou, i když věkově už patřím do ohrožené skupiny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) .. Krize nekrize.. jak to jednou zacne videt tvoje okoli podobne.. je vymalovano:)
      24h je trochu jina zalezitost.. svym zpusobem to neni beh v pravem slova smyslu.. je to o urcite meditaci, sebeprekonani..
      Kamaradi maji jiste pravdu.. proc behat na okruhu, kdyz za den bych mohl obehnout nadherny kus hor.. Ale ta moznost to po kazdem okruhu prerusit/zabalit.. ta to posouva nekam uplne jinam.
      Drzim palce, at nam to beha.. na jakekoliv vzdalenosti a kdekoliv! MSF! 12:)

      Vymazat
  6. Tak slunicko aspon muz byt rada, jak jsi se s tou krizi popasoval - kdybys zalozil dalsi rodinu s mladsi manzelkou, bylo byt hur ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slunecko je neskutecne chapajici.. Navic, opustit milujici a skvele fungujici rodinu muze jenom clovek po lobotomii mozku!:)..
      At se dari! 12:)

      Vymazat
  7. Ahoj Honzo,
    gratulace k výsledku, když to matematicky zpracuješ, vyjde Ti, že příští rok to bude daleko za 200.
    Tvoje žena má pravdu. Jen ta krize středního věku na každýho útočí jinak. Rozhodně neplatí všechny možnosti v článku zmíněné. Nicméně je na Tebe dobře teoreticky připravena, aby mohla zabránit nejhoršímu (nejzajímavějšímu). Prevence je důležitá!
    Pěkný den, Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). Manzelky a rodinna pohoda jsou nejdulezitejsi kotvy.. O tom zadna!
      To, ze byla a je na moje krize pripravena, hodnotim velmi pozitivne a vazim si toho.. Akorat by si nemela plest pismenka...
      Kdyz me vezla do Kladna na Sletiste, tak rikala, ze me veze na smetiste! :)
      At se dari! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...