neděle 15. května 2016

Návraty... aneb hup zpátky do žita! :)

Tady se to po chvíli začíná rodit:)
Nevím, jak to máte vy, ale já se po závodech většinou vracím do normálního pobíhání obtížněji... Jednak mě třeba ještě částečně dohánějí různé povinnosti, které jsem dokončoval před akci a pak přerušil.. nebo jen tak se na potvoru něco stane.. Například u nás se většinou něco porouchá na domě.. když jsem pryč..:).. Nebo Deri musí nutně s něčím na veterinu, atd..

Co je ale nejhorší, v tom náporu.. asi zahlcen tím předchozím "závoděním"... se mi najednou "nechce".. nechce se mi bojovat s únavou... s nedostatkem času.. a drobné překážky, jako že třeba prší, nebo musím jít běhat brzo/pozdě se najednou stávají téměř nepřekonatelnými:). V tu chvíli -- jako starší muž -- si říkám.. Klid!! Však ono se to nepo.. tento:).

A tak jsem jeden den jsem zase vzal velké zahradnické nůžky na živý plot, plus pákové nůžky.. a vyrazili jsme s Deri do údolí.. Dát zase "naše" kozí stezky do pořádku, protože se v některých místech už nedalo ani projít.. Úsek u vojenských objektů mi trval skoro hodinu, jak to bylo zarostlé -- ale na setkání nebyla nouze.. Potkávám službu, která říká.. ááá tak to jste vy, co si tady hraje na zahradníka:).. a hned dostávám pochvalu, že se zase dá kolem chodit..

Tady už jsem byl jak Indiana Jones
Nejlepší to ovšem bylo v sobotu, kdy se mi nakonec podařilo vyběhnout i naprosto sám do stezek v údolí. Zrovna když probíhám právě tímhle úsekem, předbíhám skupinku turistů a říkám.. to je paráda, jak je to tady prostřihaný:).. A oni zašveholí.. Právě jsme o tom mluvili.. Před týdnem se tady nedalo projít! No to je dobře, že magistrát taky trochu udržuje ty parky.. Takový krásný stezky a nedalo by se tady chodit. LOL.:).. Jjo, tak už jsem známý i pod přezdívkou "magistrát"..:)

Znáte ten starý vtip? Žena si stěžuje.. Koupím cedník a on teče! Nechám ho zaletovat .. a on necedí!! :) .. Tak nějak podobně se dá koukat na (občasné) úsilí starších mužů a jich boj. Jedni odsuzují ty pasivní, co chodí akorát do práce/z práce a občas vyventilují svoje stresy v hospodě nebo při sledování fotbalu/hokeje.. Jiní odsuzují ty druhé, co se snaží.. Že by měli přijmout fakt, že stárnou a že bude hůř..:).. [Moje bavorská teta podobné situace komentovala s nadhledem.. "Otáčej se jak chceš, Hanzi.. Zadek budeš mít vždycky vzadu..:).]

Ale i tenhle kus získává statut široké cesty
Tak jsem (možná jako reflexi na moje úsilí) vyslechl nechtěně filipiku na starší pány.. Jací jsou ty 50+ zoufalci.. Buď dřepěj otráveně doma, honěj mladý holky, nebo si chtěj něco dokazovat.. Což je prý úplně nejhorší.. Nedalo mi to, neboť to zavání urážkou a hanobením "určitě skupiny osob".. dle paragrafu 355..:)... A jakožto 50+ "zoufalec" jsem se do rozhovoru vložil s podobenstvím:)...Znáte tu pohádku o prasátku, co si krásně žilo.. no jako prase v žitě?:)... To prasátko všechny provokovalo, jak se mělo dobře, jak bylo spokojené.. A tak si všichni oddychli, když jednou i na tohle prasátko došlo..:).. Ale ono dojde na každého. Ale jen tohle prasátko si mohlo říci.. Bylo jsem v žitě!!..:):)

Týdenní vstávání z popela po závodě je tradičně za mnou. Cítím se zpět. Proto ať žije naše úsilí, obzvlášť těch starších (=zoufalců)... Myslím na svůj boj a zase se těším na svoje závody. Ať žije Dolomity extreme ultra trail, ať žije Ronda!!! Bude to pochopitelně těžký.. ale krásný...občas třeba budu i v prd*li, ale v krásný prd*li :) a můžu si říci.. "byl jsem v žitě"..")!

Všemu zdar! Ultra a našemu úsilí.. zvlášť!

12 (aka "magistrát")

16 komentářů:

  1. No jo, nektery padestanici jen sedej u bedny, nektery si neco potrebuji dokazovat a nektery zase maji hubu plnou kecu co by ostatni meli nebo nemeli delat :) Pro kazdeho se skatulka najde... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Nastesti jak ctu, ze starsi muzi jsou doma terorizovani manzelkama (viz magazin Ona Dnes, z pondeli)..:).. Tak je asi jedina sance byt trochu magor:). V mem pripade jsem klidny.. Ja jsem totiz i dusi zena!:)
      Bojum starsich muzu, at uz jsou pateticke nebo pathetic (=zoufale)..:).. zdar! 12:)

      Vymazat
  2. Ty to umíš tak heky podat, že už se těším až budu padesátník :-)
    Ať ti to vše vyjde! ...a my si hezký počtem :-)
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. diky moc! Musel jsem se "utlacovane" skupiny zastat. To vis podle paragrafu 355 bych vlastne mohl byt spolupachatelem:)..
      Jen pro uplnost -- rekl bych, ze je potreba si zivot uzivat postupne..:).. Kazdy vek, kazdy "level" ma sve specifika:).. a z tech je dobre se radovat a tesit..
      Ty zavody prede mnou -- mam respekt, ale moc se tesim. Na druhe strane, nebezim na zadne top umisteni:), takze zadny stress.. Dulezite je dobehnout, nerozsirit rady zranenych bezcu.. a koneckoncu.. byt v tom "zite":)..
      MSF! At se vse dari! 12:)

      Vymazat
  3. Krásně jsi to prostříhal. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. no kdybys zase zabloudil do oblasti.. tak aby nebyly zbytecne stiznosti:)..
      MSF! Udrzovani stezek.. a ultra.. zdar! 12:)

      Vymazat
  4. Střihoruký Koblížek Magistrát, to by byl panečku film :-D A s tím kolik a co běháš, bys byl divnej v každým věku a vždycky by všichni kolem řešili, co si tím kompenzuješ a co z toho (ne)máš - proč si radši nenajdeš holku, kdyby ti bylo dvacet, proč si ji radši nevezmeš a nemáš s ní děti, kdyby ti bylo třicet, proč radši nejsi s rodinou a se ženou, když by ti bylo čtyřicet, a proč sakra nezvolníš, když je ti padesát, proč se ženeš do brzkýho hrobu, až ti bude šedesát a proč si radši nekoupíš pruty, až ti bude sedmdesát atd atd... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. jezis to je krasna typologie otazek na bezeckeho zavislaka v casove rovine.. to miluju.. to bys mela casopisecky rozepsat..:)..
      Mimochodem o tom hrobu, titanovych nahradach kloubu, atd.. to uz slysim i ted:)!
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  5. Já vím co si tím kompenzuješ :)
    Tím stříháním sbíráš body do modré tabulky za dobré skutky. Jednak tím vykupuješ všechna ta sprostá slova a zároveň 1000x přebiješ všechny ty body za koně, které jsem ti vyfoukl :)
    Ty jsi totiž duší nejenom žena, ty jsi duší i skaut.
    A za ty dobré skutky moc děkuji, i když ti magistrát nepoděkuje, tak jsi zlepšil kvalitu života spoustě lidí, minimálně při jejich procházce.
    Ať žije skauting i v 50 a dál, ať nám to běhá i v 50 i dál.
    Mm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Modra okenka.. To je moje!!
      Ovsem zakladem je pravidelne vybarvovat okenko nazvane "radost sobe":).. Vlastne musim priznat, ze jsem si tim udelal radost primarne sobe.. Jako Krakonos kouka po horach a sem tam neco poupravi:), tak jsem si pripadal jako jeden ze strazku Prokopskeho udoli. A to dela mi to vzdycky strasne dobre:).
      MSF! Ja ti ty zasr*ny kone vubec nezavidim!:).
      12:)

      Vymazat
  6. Tak díky magistráte. A máš jednoznačně pravdu. Ať po padesátce děláme co děláme (dokonce i když nic neděláme), je to blbě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... j si myslim, ze podobnou "cinnost" dela rada dalsich lidi.. Uprimne, ono casto pomuze, kdyz kazdy probihajici clovek ulomi/zlomi jednu vetvicku, co precniva..:).. Po case je krasna cesta..
      V te 50+, stejne jako v kazdem veku, podle me plati -- nenechat se moc rozhodit. Napriklad se cilene snazim o taktiku britskeho premiera.. Aby po mne vsechno sjelo.. jako po teflonu:).
      MSF! At nam to beha.. A nekdy v udoli na shledanou! 12:)

      Vymazat
  7. Jj musíme si vážit toho co máme, protože z toho "žita" nás může někdo/něco docela lehce "vyhnat". Ono dost lidí s*re, když má člověk něco co ho baví a více se usmívá :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Vis, pochopitelne ten konec je jasny.. Ovsem jako u basniku -- to mezidobi je stastne a plodne:)..
      Nedelam to zamerne, opravdu ne.. Ale vsimam si, ze casto moje pohoda, klid a optimisticky pohled na vsechny mozne externality a prusery lidi vytaci:).. Ale jsou to jen ti, co nic "takoveho" evidentne nemaji.
      S tim nic neudelas. Prece nebudu - jen kvuli nejake korektnost - predstirat, ze vsechno stoji za h*vno:).
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  8. Ty mi tedy na tu 50+ děláš sakra chutě, ještě že už to mám k té vysněné metě za pár. Takže zbývá ještě koupit ostré nůžky Fiskars, ke všemu se člověk musí prostě nějak prostříhat či dostříhat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Mluvis hezky, jak reklama z Hornbachu:).
      Dodavam filosoficky, ze s zivotem je to jako s dvermi.. Jak nemas kliku, tak ses vyrizenej:).
      Mimochodem, Tvuj cestovaci/objevovaci pristup je mi velkou inspiraci! MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...