neděle 26. června 2016

Mobil: přítel nebo ďábel našeptavač?... aneb nerouhat se, ale nepřítel naslouchá!:)

Nevím, jak je to u Vás, ale já od samého začátku běhání nosím s sebou mobil jako jistotu. Dřív jsem se bál, že třeba někam nedoběhnu, nebo že se něco stane.. Ted už v převážně většině případů tahám s sebou mobil jen jako foťák nebo jako "prevenci" -- abych se nerouhal, jako určitou pojistku:). Abych si pořád uvědomoval, že i při obyčejném popoběhnutí v údolí se věci mohou nepříjemně zvrtnout. A pak, jako správný statistik věřím, že "pojištěním" se daný jev stává téměř automaticky méně častým..:).Doporučuji (ze statistického hlediska) pojištění chápat jako "výpalné":). Tedy tím, že se pojistím, výrazně zmenšuji pravděpodobnost "čerpání" pojistky:).

--- statistická odbočka
Pravděpodobnost, že v letadle je bomba je "x" (řekněme cca 1:100.000). Pravděpodobnost, že v letadle jsou dvě (nezávislé) bomby, je součinem těchto pravděpodobností, tedy cca 1:10.000.000.000 tedy o mnoho řádů menší! Proto snadná statistická obrana proti bombě v letadle je: Vzít s sebou do letadla bombu vlastní!:)
--- konec statistické odbočky

V poslední době jsem si začal uvědomovat rostoucí význam mobilu na ultra a jeho možný vliv na dokončení závodu, Na většině akcí a závodů je mobil součástí povinné minimální výbavy -- a teď, když na Vás známí/rodina někde čekají, tak se hůř bojuje s případnou krizí.. Vždyť zabalit je to tak snadné, že? To kdyby se člověk měl ještě někam trmácet do civilizace, čekat na autobus.. Tak šance, že daný závod nebo běh dokončí budou výrazně větší, že jo? :). Ale z definice máme mobil, můžeme jim zavolat, domluvit se.. a nechat se z nějaké stanice odvézt:(.

Zajímalo by mě, co si o tom myslíte, znám řadu lidí, kteří během své krize zavolají kamarádům, přítelkyni, manželce -- a získají pozitivní energii na dokončení. Jiní si zase uvědomí svoje "rizika" a možná předčasně ukončí závod. Moje DNF v Savojských Alpách i v Dolomitech jsou toho skvělým příkladem. Neříkám, že by to třeba nedopadlo stejně:), ale bez mobilu bych asi bojoval jinak. Asi bych počkal, až "krize" (zranění, špatné počasí, atd.) odezní.. Proto modifikuji rady velkého Járy Cimrmana -- pokud volat, tak jen brzo po začátku závodu.. Když se něco "pos**re", tak rozhodně nevolat... A pro jistotu přepínám mobil do leteckého módu:)..

--- Cimrmanovské vysvětlení
K druhé změně nás vedla Cimrmanova ručně psaná poznámka na titulním listě hry: "Nedělat přestávku, jinak utečou." My tomuto nebezpečí čelíme tím, že přestávku sice děláme, ale zařazujeme ji hned za třetí obraz hry, což je tak nečekaně brzy, že se děj nestačí ani jak se patří rozběhnout. Podle odhadů našeho psychologa dr. Kláska se publikum o přestávce rozdělí na dva tábory. Jedni by rádi odešli domů, ale je jim líto, že vynaložili tolik peněz za tak krátký čas zábavy. Druzí, ti by také rádi odešli domů, ale ti zase setrvávají že zvědavosti, zda bude druhá část představení stejně slabá jako první. A kromě toho zamykáme hlavní dveře...:)
--- Konec vysvětlení

V tomhle směru teď znova vzpomínám, jak jsem před lety běžel v dešti s rozbitým zipem na bundě.. Studený déšť mě doslova bičoval. Byl jsem kousek od vesničky Kuchař a přemýšlel jsem, že bych zavolal svoji nejmilejší manželce (jasné slunéčko), aby pro mě přijela. V okamžiku, kdy jsem se rozhodl, že to neudělám, že se domů dostanu nějak po svých, třeba promzlej.. najednou déšť i vítr ustal a dokonce na chvíli vyšlo slunce, které mě trochu zahrálo. Bral jsem to jako velkou symboliku, kterou si teď rád připomínám.. Zároveň rád vzpomínám na skvělou odpověď moji nejmilejší manželky, když jsem jí to potom doma vyprávěl. Říkala, to jsi udělal moc dobře, že jsi mi nevolal.. Já bych pro tebe stejně nejela:). Neznám cestu, ještě bych zabloudila, To by děti mohly přijít nejen o tatínka, ale i o maminku:)...

Opravdu by mě zajímalo, jak to máte Vy... Já už jsem si pro jistotu:) na nastávající závody upravil svoji "telefonní morálku". Jako bývalý spojař vím, že nepřítel naslouchá a mezi "nepřátele" počítám i ty pochyby v sobě.. A proto moje heslo do závodů zní -- "rádiový stín":). Dokud jsem na trati, tak pokud možno nevolat. A když, tak jen když jsem 100% v pohodě:), dobojovat si svoje krize a pochybnosti sám se sebou.

Všemu zdar! Naším bojům a ultra.. zvlášť! 12:)

37 komentářů:

  1. Hodně jsem se nasmála, super text, díky!

    A odpověď na otázku?
    Zatím jsem nevolala, snažím se poradit si sama, ale taky jsem se nedostala do nějaký úplný krizovky... ťuk, ťuk... musím to zaťukat :-))) Ať to běhá! Zuzka Součková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Dik.. Ono vsechno je relativni.. I ty krize:)!
      Tak at zustaneme pevni a at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  2. Mobil nosim so sebou prakticky na kazdy beh, ale hlavne kvoli fotkam. Hoci pri tych dlhsich behoch si vravim, ze v pripade zranenia by pre mna snad manzelka prisla, keby som jej zavolal. Na pretekoch nikomu nevolam, iba obcas spravim fotku, ked sa mi nechce bezat. A aj tak by pre mna nemal kto prist, ja vzdy bezim niekde mimo okolia znamych. Ale na poslednych pretekoch ma sral kamos, ktory sledoval moje casy na internete. Najprv vzdy iba poslal SMS po kazdej stanici, ze dobre mi to ide, to bolo este ok. Ale potom som na jednom useku chytil krizu, islo mi to pomaly a on do toho asi 4 sms postupne: "Zaber! Kde tolko trcis! Uz som z toho unaveny viac nez ty! Hadam ma nechces sklamat!". Po 100km som uz nebol v stave vymysliet na androide, ako si dat toho kamosa do black listu a zaroven som nechcel mobil vypnut, lebo coby kdyby mi volal niekto z trate (co sa aj neskor stalo) a potreboval nieco dolezite. Takze som len nasrato prijimal sms a mal chut hodit mobil o zem :)))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba aplikace Textra umožňuje dát si určitého uživatele na blacklist. :) Ale je možné, že jen v placené verzi, kterou mám. Měl jsi při závodě zavolat, řekl bych ti to. :-D

      Vymazat
    2. No Duri, tohle je skvely pribeh..:).. Mne se stalo, ze mi vecer opred zavodem volal jeden kamarad, ktery pak sel do hospody.. Ja mel nastaveny budik na telefonu.. a on jak mel telefon v zadni kapse, tak me behem vecere/noci nekolikrat volal:).. No moc jsem se pred zavodem nevyspal.. Ale nakonec z toho byl osobak, ten adrenalin ve mne byl silnejsi nez nedostatek spanku:)..
      Tak at se dari! At nam to beha.. Pokud mozno bez rusiveho zvoneni:). 12:)

      Vymazat
  3. Nosím sebou mobil taky skoro pokaždé. Na závodě kvůli fotkám, jinak kvůli keškám a poznámkám. Ale v případě krize bych známým a rodině nevolal. Jen občas pošlu zprávu Páje, že jsem v pořádku a potěší mě (dopink?), když odpoví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Moc si vzpominam na dva kratke rozhovory loni z Rondy s moji D. Po kazde jsem rikal, ze jsem ok a ze se chystam na noc, ze jeste nevim, jestli mam vzit jine (nebo teplejsi tricko).. Take mi bylo receno, ze je OK a ze se take chysta na noc.. Mozna ze si vezme extra perinu, ale ze jeste nevi:)..
      Myslim, ze jsem se smal minimalne 1/2 vystupu na dalsi kopec.
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  4. Taky bych použil jeden citát: Zatloukat, zatloukat, zatloukat... tedy: Nevolat, nevolat, nevolat (manželce)... pokud to není opravdu nutné, protože nevím jak u koho :-), ale jinak se hovor brzy stočí k tomu: Kde jsi, kdy už budeš doma a tak... a výčitky svědomí (děti doma zlobí, tráva neposekaná...) jsou špatný společník pro zbytek běhu :-)

    Ať se daří! R.

    PS: Od bomby v letadle k leteckému módu v mobilu - tomu říkám správný oslí můstek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) potesil jsi me.. Podobne externi soky bych asi take musel resit pokud bych volal z nejakych mistnich delsich behu. Casto alibisticky poslu SMS, ze jsem se drobet "zabehl":), ale ze uz jsem na ceste domu a co nevidet, do hodiny ci dvou jsem doma..:)
      Nastesti moje nejmilejsi manzelka uz je zocelena.. A tak moje indikace navratu bere s rezervou. Tedy, kdyz reknu, ze prijdu do 8, tak vi, ze pred 8 doma urcite nebudu, ze to bude spis kolem 10..:)
      A to je na tom to krasne!
      Chapavosti nasich zen a ultra .. zdar! At se dari!! 12:)

      Vymazat
  5. Mam pocit že řešíš tu nejjednodušší věc co už jsi mockrát vyřešil i jinde a jindy jen si to neuvědomuješ :))
    Já preferuji pravidlo "slyším poslouchám tě ale dle pravidla mlčeti zlato nemluvím :))" Není nic prijemnějšího než si přečíst brzo po ranu nejakou sms jako" jsme s tebou , vydrž prdtka vydrz , kdyz si utek od prace tak utíkej aspon pořádně a sposta podobných :))".
    Jinak cimrmanova poučka vychází z předpokladu že se jedná o špatné představení :)) pokud tedy poběžíš nejaký špatně vybraný zavod pak možná se i ten cimrman může hodit :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... Urcite planuju na Ronde ci v Savojskych Alpach vystupovat z radioveho stinu, jen pokud jsem v dobrem rozpolozeni:). Pak jsou povzbuzujici SMS neskutecne skvele a jsou na urovni povoleneho dopingu:) a nemam nutkani volat sve nejmilejsi, aby ze me mimochodem vypadlo, ze jsem na tom mizerne:). Dokud se to nerekne nahlas, tak se s tim lepe bojuje, to mam zjisteny!
      MSF! a spojarske kazni.. (a ultra).. zdar! 12:)

      Vymazat
  6. Na běžné běhy mobil nenosím, protože se tak snadno dá zneužít k vyslání dotazu "tak kde jsi?" a "kdy se vrátíš" nebo dokonce úkolu "stav se cestou pro dvě kila brambor, mlíko a chleba" :) A když ho mám s sebou povinně, tak mě asi málo co tak naštve, jako když lovím mobil z batohu jen abych zjistil, že mi píše operátor nebo volá někdo se skvělou nabídkou životního pojištění :) Rádiový stín je dobrá volba. Ostatně soudím, že v době před mobily jsme fungovali tak nějak líp, samostatněji...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Presne na tohle tema jsem staromilsky zavzpominal, kdyz ruzni znami na posedni chvili rusili schuzky.. To by se pred rokem 89:) stat nemohlo... telefon mel malokdo a tak se na dohodnute schuzky proste chodilo a nikam se zbytecne nevolalo:)..
      At zije beh a ultra v (regulovanem) radiovem stinu! At nam to beha!12:)

      Vymazat
  7. Ja jsem driv moc s telefonem nebehala, ale ted si ho beru.. Napr kdyz mi nekdo hlida deti a potrebuje se na neco zeptat (takova porada po telefonu, ne ze bych jinak mohla neco udelat) a taky kdybych nahodou dupla na nejakeho chrestyse ci na me hopsnul medved.. I kdyz tedy nikde neni zaruceno ze kdyz se to stane ze budu mit signal, ale vedomi ze ten telefon mam a pripadne se snad nejak k signalu doplazim me celkem uklidnuje.. Urcite je fajn kdyz clovek dostane nejakou povzbudivou zpravu behem zavodu, ale je fakt ze minule mi prislo par zprav a pak mi z toho pipalo v hlave (a zadne dalsi zpravy neprichazely) ;-) Clovek si z toho musi vybrat to pozitivni a moc se tim nenechat rozhodit.. At se ti pekne beha v radiovem stinu.. Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Jjo, kdyz koukam na rust frekvence napadani medvedem pri ultra nebo pri treningu, tak uz se to temer dostava do kategorie "normalni" zraneni (!)..:).
      Jste fakt drsny.. Rikam si, ze se tesim na nejake ultra v US, ale zaroven vybehy u Vas v Los Alamos se dostavaji na uroven legendarnich vyprav.. No budu se na to tesit!
      At se dari, at to beha.. a at nikdy nepotrebujeme mobil k privolani pomoci! 12:)

      Vymazat
    2. No i ty zviratka se nam to tu snazi ty nase vybehy udelat zajimavejsi.. JJ taky doufam ze ten telefon na privolani pomoci nebudu muset nikdy potrebovat.. Ale jak rikavala moje mamka, kdyz je clovek pripravenej, tak to nepotrebuje.. Behu zdar!!! NIka

      Vymazat
    3. :).. to je presne v lajne s tim pojistenim..:)
      Jak neco mas (pojistku), tak to vetsinou (zaplatbanbu) .. nepotrebujes..:)
      No.. jen doufam, ze jestli u Vas pobezim Jemez:), tak ze nebudu uplne na konci, aby me napadali medvedi..
      MSF! At nam to beha! A brzo nashledanou v Cechach! 12:)

      Vymazat
  8. Telefon nosím podle nálady.Ale dokážu si představit telegram na občerstvovačce MAKEJ STOP TO DÁŠ STOP. Nebo pohled. Jasné slunéčko trochu se zdržím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... To je hezke. Tak mi to pripomnelo Stinovu hlasku, kdyz jsme se balili na Leadville 100M.. Rikal.."Pojedem se trochu probehnout do Colorada. Vem si s sebou radsi celovku, kdyby se to drobet protahlo":)
      Dik -- tenhle vzkaz rad pouzivam. ..Trochu se zdrzim.. trochu jsem se zabehl:) ..
      Vsemu zdar! Nasim psim sparingpartnerum.. zvlast! 12:)

      Vymazat
  9. Tak to já si do telefonu nainstaloval sledovací aplikaci, kterou spouštím na závody. Mám s sebou ještě dvě náhradní baterie (celkem 80g navíc ještě unesu). A všem svým "divákům" pošlu odkaz, kde mě můžou sledovat a že motivační SMS přijímám v jakékoliv denní i noční době. Mají to moc rádi a já taky. A když mi nějaká SMS přijde, neotvírám ji hned a schovávám si ji na horší časy. :-) Za sebe bych neměl potíž běhat v "radiovém stínu", ale "diváci" to chtějí prožívat alespoň na dálku se mnou, tak proto ta technika.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). tak to je taky zajimavy a hezky pristup. Ze mas "publikum" a tak mas nejen mobil, ale i "on-line tracking":). Navzdory memu "zdejsimu" exhibicionismu:), jsem vetsinou "plachy".. a navic beham pomalu.. To by se moji divaci unudili..:)
      Ta technika je neskutecna! At se dari, at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  10. Beru ho vždy (důvodem jsou jak zmiňované fotky, tak pocit pojistky, někdy hudba)...loňskou 100 Podkrkonoším mi mobil ukončil, právě hovorem s manželkou, která mi po noci v mlze a dešti nabídla teplý odvoz z trati (nabídka, která se neodmítá) - nedal jsem to v tu chvíli morálně, kdyby netelefonovala asi bych dokončil. Jinak mám už za sebou i jedno volání o pomoc. Hodně špatně podvrtnutý kotník, pravda kilometr jsem musel dopajdat do signálu, ale byl jsem hodně nalehko, rychle vychladl a do vesnice bych asi dopajdal jen s největším vypětím sil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Abych parafrazoval zidovske vtipy vzpravene pane Werichem.. "To je komicky, ze to rikaji prave me:)"... Taky si rikam, do jake miry za mym(i) DNF nestoji telefon s moji nejmilejsi manzelkou, pripadne nabidka tepleho odvozu z promokle a osmekane trati:)..
      Ale zase pozor! MY to vime:)... I kdyz jak rika hezky anglicky obrat, dokazi vzdorovat skoro vsemu, jenom ne pokuseni:).. [I can resist everything, but temptation:)]. Ono je to hezke, cas od casu podlehnout.. Pak se muzeme zase vic snazit:).
      At se dari! Nasim pokusitelum a ultra.. zdar! 12:)

      Vymazat
  11. Máš to pěkně vymyšlený, já bych se nebál to nazvat i vychytaným. Na co mobil, kdy naslouchat kdy být ve stínu a kdy a komu věřit, kdy sobě a kdy druhým. Protože každý má jinak nastavenou tu citlivost pro povzbuzování a pro čertovo našeptávání, tak prostě nejde najít zlaté pravidlo. Každý si musí najít to své. žádné řešení není v zásadě dobře ani špatně, musí to vyhovovat dotyčnému a okolí. Hledání toho "mého" zlatého pravidla je přeci také báječná činnost. :) a proto experimenty sem rozhodně patří.
    Abych potěšil tvoji duši statistika a aby jsi mohl udělat úplný výzkum :), tak já to mám nastaveno tak, že mobil tahám "pro jistotu" doba pokročila a mobil je něco jako moderní KPZ a s trochou nadsázky i krvácení by s ním šlo zastavit :) Na závodech jsem většinou v leteckém režimu, jednak to šetří baterky a jednak ten boj je můj a nechci si do něj nechat mluvit, ani povzbuzováním, ani našeptáváním. Jsem v tomhle ohledu sobec, neběžím pro fanoušky :)
    Jo a abych nezapomněl, také často mobil používám k navigaci. No jo, ale jak by řekl klasik "to nemusíte hlásit, to přece vidíte" :)
    Těším se na nějaký ten společný běh
    Ať se daří
    Mm
    Těším se na n

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) myslim, ze nam to ted hodne spolecne rezonuje..:)
      Baterky je treba setrit na navigaci, pripadne na snimani videa/fotek!:) Ja si samozrejme hrozne vazim podpory, povzbuzeni.. a tak.. ale jsem rozhodnuty zapinat mobil jen v pohode, pripadne v cili..:).
      Pochopitelne k cemu jinemu by mel mobil nekorunovany kral navigace v iTB? Ten ktery dokazal inovativne pretrasovat napriklad obeh Londyna!
      Na spolecny beh/pivo se tez tesim velmi.. V sobotu vyrazim na par dni rodinne dovolene -- temer revoluce, nebot moje nejmilejsi prohlasila, ze pres poledne (v ramci adaptace na Andorru) bude misto poledniho klidu vyhlasen bezecky neklid:).. a budu moci pobihat! Svet je krasny.. mozna jeste o drobet krasnejsi nez pred tim:).
      MSF! Vsemu zdar, ultra a kamaradum.. zvlast! 12:)

      Vymazat
  12. Úplný konec mi připomněl mé oblíbené perské přísloví "stěny mají myši, myši mají uši" :-) Ale k tomu podstatnějšímu - telefon se nosit snažím a použila jsem ho na SOS volání jen dvakrát. Když jsem někde na šestnáctém kilometru zakopla, rozmázla se, rozbila si koleno jak malej smrad a bylo jasný, že domů to budu dopajdávat jen blbě (a ve finále jsme se s T. snad hodinu naháněli... ehm) a podruhý, když mi zkraje mé zářné běžecké kariéry došlo takovým stylem, že jsem seděla na okraji perimetru našeho městečka, kde se zastavil čas, a nebyla jsem schopná dál ni krok. To mě hodně vyškolilo :-). Kvůli těm kecům, co od té doby poslouchám, už příště budou v případě krize volat z mého telefonu jen saniťáci nebo funebráci. :-D (jinak se pravidelně při dlouhých hlásím v polovině, že jsem ok a říkám si, že by se mohl hodit, kdybych potkala nějakou damsel in distress...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)..jednou jsem (mlade) dame v nesnazich (abych navazal na tvuj posledni obrat) v ranne fazi sveho behani venoval toaletni papir [na dotaz jestli mam jsem odpovedel sloganem American Express -- "Never leave home without it":)]
      Mozna by se to dalo pouzit i na ten potrebny/proklinany mobil:).
      Je videt, ze modifikovane pravidlo "zatloukat, zatloukat, zatloukat".. tedy "nevolat, nevolat, nevolat":)..Je minimalne ve "smisenych" manzelstvich pravidlem.
      Zajimave zjisteni!
      MSF! At nam to beha a at nepotrebujeme pri behu [potupne:)] volat o pomoc!
      12:)

      Vymazat
  13. Podle mě je celkem dobrý nápad dávat si telefon do toho leteckého módu. Protože to rapidně ušetří baterku a člověka nikdo alespoň neotravuje. Případně se taky dá vzít telefon bez simkarty. Na závodech prokážete, že telefon máte, ale manželce nebo manželovi se rozhodně nedovoláte. Když se ale něco opravdu pohnojí a jde Vám o život, tak lze zavolat na 112, 155, 156 , 158, 150.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky moc! Je mi to ted celkem jasné.. Letecký mód pro mě je jediná alternativa:).. Jednak správně šetří baterky a muzu třeba vic fotit.. A jednak mi dává šanci se s těmi krizemi vyrovnat po svém..
      Všemu zdar! Ultra zvlášť!! 12:)

      Vymazat
  14. Mám zážitek obrácený: fenixy mohou být sparovane s mobilem, a diky tomu je odstraněn zámek obrazovky. Takže o půlnoci uprostřed dánský pustiny slyším hlas, říkám si že už mám halucinace, "tady Iva, proč mi voláš?" tak jsme pokecali, hned se mi běželo líp. Hodně štěstí na okoloběhu Andorry! Tb

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) kdyz ty jsi tak desne positivni a otevreny, kamaradsky, az z toho mam "komplexy":). Je to hezke, ze to tak funguje!
      Ovsem zase se posunu do ilegalniho modu:), i vuci rodine.. Proste nevolat, nevolat.. Z cile? Jjo to se budu tesit o 106!:)
      Dik a MSF! Spartanskemu usili trikrat zdar! 12:)

      Vymazat
  15. :-) tedy to je velké téma, díky, hodně jsem poučil i pobavil, já tedy nechávám mobil hluboko v batohu abych jej nemohl snadno vylovit, když pípne sms, vím že na mě někdo myslí a je to velké povzbuzení, na kontrole u polívky pošlu do noci zprávu "daří se mi dobře, jsem na tom a tom km" potom si přečtu několik smsek "vítejte v síti ..."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). Myslim, ze lide zijici ve "smisenych" vztazich (bezec-nebezec) vnimaji nakonec vic ty standardni reakce -- koho to zajima:), aha (=no a) :), kdy budes uz doma?..
      Ony jsou potreba, drzi nas pri zemi, nicmene, casto je dobre si je precist az ve finale:). Jednak se rada veci a problemu v mezicase sama:) vyresi.. a jednak clovek nema zadne myslenky na to, ze by to treba zabalil, zkratil, atd.. protoze neco:).
      Podpurne SMS jsou skvela vec a casto jsou na hranici povoleneho dopingu:).
      Vsemu zdar! Nasemu usili a ultra -- zvlast! 12:)

      Vymazat
  16. na treninky, kde je hodne lidi si beru jen klice od bytu, ale kdyz vyrazim do prirody, tak s telefonem v ledvince...

    jinak jsem mel na 100vkach vzdy mamku a pritalkyni naucenou, kdy mi volat, hlavne treba v sest rano, kdyz sla mamka do prace, aby me to probudilo...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) to je hezka strategie.. Po ranu je clovek takovej "unavenej", apatickej.. a nejaky hezky telefon z domova.. "kde jsi? Je potreba prelozit chodnik, podojit kravu:), zorat pole..." Jiste doda spoustu energie:)
      Budu na to myslet! MSF! At se dari a at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  17. Bez mobilu ani ránu, to teda. :) Taky se přikláním k přístupu: Zatloukat, zatloukat, zatloukat... Ono to je často lepší, protože spousta věcí není tak žhavých, jak na první pohled vypadají. To se mi už mockrát osvědčilo tohle pravidlo. Hezké léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak tak.. modri uz vedi!:)
      Taky bez mobilu uz ted ani ranu.. samo fotky se hodi, vyresim casto praci:) a doma jsou klidnejsi, kdyby se "starikovi" neco prihodilo:)
      Pravidlo nemluvit na dalku se svoji nejmilejsi o tom, ze jsem zrovna "vyhorel":).. se snazim dodrzovat. Nejlepsi je potom zavolat a rici, jjo, mel jsem drobnejsi:) krizi, ale jsem zpatky v zavode!!
      At se dari! At nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...