čtvrtek 28. července 2016

Návraty, aneb běhání s pokémony:)...


Vždycky návrat z říše euforie do běžného života je pro mě náročný, zejména v tom, že je potřeba udržet potřebnou rovnováhu mezi mírou nadšení z dosaženého výsledku -- a určitě reflexe, co se dalo udělat lépe.. a jak se zase dokopat k tomu, aby člověk myslel na další cíle..:). Balancovat mezi chválou od kamarádů, pohledem do výsledkové listiny a tvrdou realitou, že v mém podání absolvování Rondy nemá s během zase tolik společného..:).

Nejlépe to vystihuje otřepaná hláska padoucha Hogo-Fogo, který jasně říká.. "Život pádí vpřed jako splašená herka -- a diváky pranic nezajímá zápletka prvního dějství!"... A tak už dva dny po návratu začínám nesměle popobíhat, abych se co nejdříve vrátil do svého úsilí.. Žádné posvícení netrvá dlouho, navíc... za měsíc (28.8.) běžím náročných 144 km (10.900D+) v Savojských alpách.. Je to můj "zavěšený" pytel -- na eChappeBelle je potřeba odčinit loňské DNF!

Pozvolna, ale ve své víře v konzistenci se znova snažím, znova od začátku, znova jako by to bylo poprvé... Ale není to tak obyčejný návrat, něco se změnilo. Nintendo totiž uvedlo jednu ze svých nejúspěšnějších virtuálních her Pokémon Go a najednou přibyli v údolí chodci/běžci všech věkových kategorií, v ruce mobil a v pohybu "loví" pokémony, dobývají "Gym" a svým pohybem líhnou vajíčka.. A já si připadám -- no jako na safari..:)

Takhle si běžím s kopečka, najednou kousek vedle mě šílený výkřik "Magmar!!" :)... dva kluci s mobilem okamžitě zastavují a proti keři posunují prsty po displeji.. "Zůstaň v tom pokébalu, ty mrcho"!! .. "Petře, hoď mu ještě jedno candy, já už ho mám.."..:)...

Jsou to nádherný zážitky, díky tomu, že běhám s neméně nadšeným a zkušeným trenérem pokémonů, tak vím v údolí, kde co je.. tady u rybníka se objevuje "Magic Carp", na louce je Dratini, támhle se občas ukáže něco silného .. atd. Takže i bez nainstalované aplikace dokážu lovcům, co zabloudí do naší části poradit.. ano, támhle v kopci je Eevyy:).. Svoji domácí adresu bych mohl hráčům snadno popsat, bydlím mezi Igglybuffem a Bulbasaurem, kousek od permanentně obsazeného (RED-tedy červený týmem) Stodůleckého Gym. Syn ho momentálně pomáhá bránit se svým Vaporeonem (cp1350)...:).. Vím všechno!

A tak jsem dnes a denně svědkem zajímavých setkání a rozhovorů.. Třeba jdeme na metro a Honzu zastaví teenager s dívkou a ptá se "Neviděl jsi tady někde pikačua"?:).. Holka červená jak ředkvička, ovšem junior neztratil glanc a říká, kdepak, ten je dneska o kus dál.. Já ho chytil asi 6km vedle v údolí.. ale támhle mezi baráky je skvěle místo, tam se objevují vzácní a silní..:)..

Sice neznalí věci říkají, jaká je to pitomost.. přiblblá hra a tak.. Naopak, já třeba nevidím rozdíl mezi pokémony a geocachingem:).. Geniální hra! Podle mě, Nintendo udělalo pro boj s dětskou obezitou v posledních pár týdnech řádově víc, než Michell Obama ve své masivní kampani za poslední čtyři roky:)!

Třeba včera -- běžím do práce a v Hlubočepech míjím na autobusové zastávce dva cca desetileté "lovce", oba trochu kulatější.. a ten jeden povídá.. "Tak zítra určitě vyrazíme dřív! Potřebuju vychodit silné desetikilometrové vajíčko!"..:)
[Syn prohlásil, že z hlediska pokémonů bych se svými kilometry byl ideální líheň vajíček:), že bych se mu je mohl líhnout ve velkém:).. Pak se ale zamyslel a řekl.. kdepak! Svoje pokémony si musím vychodit a vyběhat.. sám! :)]

A tak našemu úsilí, návratům a ultra zdar!
12:)

Svět je krásný. Plný přítulných a kamarádských pokémonů. Přiznávám, že i já mám jednoho! ... při našich průzkumech se sice občas chameleonsky přeměňuje na polomáčenou sušenku, ale je to pořád ona
....
.. Deri!:).

24 komentářů:

  1. grammarnazi: "geocachingem" (není to od slova catch, ale cache) .
    A dají se ti vylíhnutí pokémoni prodávat? Že bych se živil tím co mě baví, tedy běháním. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) diky moc! Opraveno:).. aspon to ukazuje uroven me ignorance:), ja to tak slysel, jak to lide vyslovuji.. Velka omluva!
      Jinak, ja bych se asi bal "zivit" behanim.. Ne proto, ze jsem bezec na baterky:), ale bal bych se, ze me to prestane bavit! No asi ma cenu se zeptat tech, co to delaji na plny uvazek, jako Milos Skorpil a tak.. Podle me to musi byt pekna rehole:)..
      Jinak pokemoni se zatim nedaji prodavat/vymenovat, ale cekal bych to v novejsi verzi programu!:)..
      MSF! At nam to beha s pokemonama i bez nich! 12:)

      Vymazat
  2. Tady to ale čubině fakt sluší, běhací pes jak se patří!

    Jo a taky mi to připomíná jeden vtip od Renčína, jak se dva ptají na cestu moravského stréca a on jim popisuje.
    "Tady rovně podle toho Sauvignonu a jak dojdete k Rulandě tak za ní hned napravo uvidíte Ryzlink a to už tam jste!

    A k té analogii s geocachingem, také už si popisujeme místa a cesty podle odlovených kešek :-)

    Měj se ať to běhá, dav

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Dekuji za Deri! Na fotce vynikne jeji drobna postava a mohutna hrud! Casto si vzpomenu na slova veterinare -- to neni cistokrevny JRT, ze? Ta hrud.. jak kyrysar!:).. Povidam.. je cistokrevna, ale ja s ni pravidelne beham.. No to byste musel behat aspon 5 kilometru denne.. NO my behame pres 10:)..
      Jinak ten Tvuj popis cesty je naprosto skvostny!! Velmi inspirativni..Hned jsem si otevrel ryzling.:)
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  3. Ahoj,
    zeptej se Deri, jak to dělá, že se umí tak krásně ušpinit. Moje labradorská běhací přítelkyně taky promete každou kalužinu, ale takhle elegantně se neumazat neumí. Asi máte v Praze lepší bláto.
    Běhu zdar, Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Ona jak je mala, tak do bahna vleze -- a pak se v nem ponori, doslova roztahne:). Takze vypada skutecne jako polomacena susenka:). To je asi jeji nejoblibenejsi cast nasich vyletu. Nastesti na konci je potok a rybnik a tam v ciste a tekouci vode dela to same.. Takze domu dobihame cisti a usmevavi!
      At nam to s nasimi psimi pokemony hezky beha..:)!
      12:)

      Vymazat
    2. pokémony u nás na vsi naštěstí nemáme. Stačí nám strašidla domácí.
      BTW, našel jsem nedávno hezkou, nekorektní básničku pro starší pány:

      I spent two hours defrosting
      The fridge yesterday
      Although my darling wife
      Prefers to call it foreplay.

      Pěkný den, radek

      Vymazat
  4. Miluju polomáčenky! (a ta Tvoje je obzvlášť sladká!) A o Pokémonech nevím nic, takže dík, žes mě zasvětil! Zase jsem chytřejší! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak to jsem rad. Ono je zajimave, jak hodne lidi na tuhle "hru" nadava.. ale ona vytahuje neskutecne gaucovych deti ven! Chodit a prozkoumavat okoli, pripadne s kamarady na druhy konec Prahy lovit nezname pokemony..:)
      Uz kdysi prohlasil V.I.Lenin - Jakykoliv kompromis, ktery slouzi zajmum delnicke tridy je dobry:).. tak stejne tak jakakoliv rozumna hra (tady se nezabiji, nic takoveho), ktera vytahne deti ven a da je do pohybu.. je skvela!
      MSF! 12:)

      Vymazat
  5. nevím, nevím, jak k sobě jde návrat do reality a Pokémoni :) inu taková je doba, rozšířená realita :) Nicméně tolik podrobností o té hře čtu prvně až tady u tebe, to co psali v MF DNES se s tvým reportem vůbec nedá srovnat :) Koukám, že tvůj Honza je nedocenitelný zdroj informací :) super a díky
    ať se daří
    Mm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Ja diky jujiorovi dokazu vyborne blufovat ve fotbalu, v premier league, ve vsech fantasy, od 110 vydanych knizek star wars universe, az po ruzne hry, WoF, Dragon Age a pokemony.. Upozornuji, ze jsem ani jednu z nich nehral, nicmene na party se uzu velmi zasvecene zapojit do jakekoliv debaty na toto tema:).
      MSF! Tesim se na setkani! 12:)

      Vymazat
  6. ten tvuj pokemonek nema chybu :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). dik! Chodi vsude se mnou, a bojoval by do posledni cpéčka (combat power)... Vsak jsi videl mnohokrat v akci..
      MSF! At nam to beha a venci nase pokemony.. 12:)

      Vymazat
  7. Polomáčenka je dokonalá! A tvůj syn je prostě božan :-D Mně se na tom nejvíc líbí, jak jsi úchvatně a nenásilně zasvěcen do v zásadě do kompletní aktuální pop kultury, aniž bys s ní musel ztrácet vůbec nějaký čas! :-) Nejlepší advisory si evidentně člověk musí porodit :-D Na reparát držím jako vždy všechny palce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dik! No pripadam si skvele -- vsichni vrchni reditele plati tezke penize za intelektualni zkratky (napriklad Bidniky na 1/2 A4, koran a bible na celou stranku).. a ja to vse vyslechnu jaksi mimochodem .. vcetne neskutecnych historek se kterymi budim zdani, jaky jsem borec.. [Obratem jsem pouzil scenku "King of the North!"]...
      Reparat bude silny a narocny, ale uz se zacinam silne tesit a to je dobre znameni..
      Hlavne nepodcenit pripravu na prvni noc! Jak vime.. "The night is dark and full of terrors"..:)
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
    2. On your way, lord Commander! A no more DNF on this side of the wall!! ;-)

      Vymazat
    3. :).. LOL.. Presne v duchu:
      https://www.youtube.com/watch?v=sn8ptplqQ38

      Vymazat
    4. (Proč myslíš, že to píšu? ;-) Kamarádi, co si pamatují kdejakou blbost jim řekneš nebo pošleš, jsou hroznej mor, já vím... :-D)

      Vymazat
  8. Koukám, že jsi opravdu dobře zasvěcený. :) Souhlasím s tím, že to vytáhne spoustu lidí ven. A taky se na tzv. pokestopech (pro neznalé - místa, kde se získávají předměty do hry) mohou lidi seznamovat.

    Také jsem někde četl, že to začalo hrát spoustu pejskařů pro narušení stereotypu (to psali oni) a fotky, kde je pes a pokémon jsou legrační. Kdybych nehrál geocaching, tak pokémony možná zkusím. Ale jistý rozdíl tam je a to se musím postavit na stranu geocachingu - ten vytáhne člověka na zajímavá místa a jen někde mezi baráky nic není. A taky není komerční. Ale jestli je bláznivější honit modré želvy v parku nebo hledat plastovou krabičku pod pařezem, to nedokážu posoudit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak ty jsi velky znalec loveni krabicek:).. Na tebe dam!
      Otevrene, ja neznalec v tom vidim velmi malo rozdilu - slovy pana prezidenta profesora:) je to "pod moji rozlisovaci schopnosti":)..
      Ale spolecne drzeni/dobyvani "Gym", prochazeni kolem pokestopu.. maji neskutecnou spolecenskou funkci. Jako s pejskem - loveni pokemonu je takovy socialni lubrikant:).
      Tak vsemu zdar! Koukam ted na ovykricnikovane vrcholky moji budouci trasy a planuju, ze zase budu muset vzit svoje "pokemony" do trvdsiho trailu:).. aby me to tolik nezkrislo:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  9. Ahoj Honzo,
    my se neznáme, ale já už prostě (po letech čtení)nevydržím nereagovat :)

    Tvůj blog je úžasný. Díky za něj.

    Mmch., Tvůj syn musel podědit vypravěčský talent po tátovi, když z jeho povídání dokážeš získat takový přehled.

    Jarek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) ahoj Jarku.. diky moc za mily komentar! Mimochodem, naprostou vetsinu lidi v behu jsem poznal tim, ze mi napsali komentar/mail.. a pak jsme se srazili nekde na zavodech, v hospode.. a s radou z nich popobehl, nebo bezel nejake zavody ci spolecenske akce:)..
      Takze se s velkou pravdepodobnosti nekde uvidime! Prihlas se..:). MSF! A at nam to beha! 12:)

      Vymazat
  10. No, pěkně jsi to napsal :-) Je fakt, že Pokémoni jsou fenomén a "pomáhají" dětem se hýbat, ale mají i druhou/stinnou stránku - bohužel jsem viděl řidiče, jak za volantem při jízdě "loví" a to už je na pováženou :-( Už si docela v barvách představuji, jak loví cyklisté a na stezkách bude zase o trošku více nebezpečných situaci (kamarádku jeden dobrák s mobilem v ruce "přejel" a zlomil ji dvě žebra). Za to ale Pokémoni nemohou :-) Tak jen chodcům/běžcům "lovců" Pokémonů zdar :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Premyslim, jak to rici nejak kulantne.. Ale blb zustane blbem:). At pritom beha nebo jezdi na kole/v aute..
      Co v posledni dobe predvadeji cykliste na cestach a stezkach v udoli -- to mi hlava nebere. Jako bych se dostal doprostred peletonu na Tour de France! Jedou jako silenci, nevidi dal nez par metru, mohou tam byt lide/deti, ale i spadle vetve/stromy.. Jsou situace, kdy odskakuji do krovi/na skalu a rikam si.. to bylo o fous!:)
      Tak at uz jsou za tim pokemoni, nebo jen tlakova vyse nad Azorskymi ostrovy:), drzim palce, at se nestane nic fatalniho! MSF! Vsemu zdar, ultra zvlast! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...