úterý 23. srpna 2016

Punk v nás, aneb skywalker míří na opravný pokus do Savojských Alp:)

Jak se z běhání stává čím dál větší business, tak se mě občas ptají v práci nebo v sousedství, co si myslím o tom či onom.. a jestli podle toho běhám. OMG! :)... Většinou se snažím velmi smířlivě se zdržet jakýchkoliv rad.. ať radí odborníci, ale naučil jsem se při jednom z dotazů neskutečný termín: "indiánská chůze":), kdy pasáže rychlé chůze jsou prokládány pomalou vycházkovou chůzi.. Panečku!! To je něco!! To už mi připomíná známý matfyzácký recept na chlebovou pochoutku, kdy se mezi dva silnější plátky chleba vloží jeden tenčí:)...

Ale co -- punkeři v nás to neřeší -- ať si to každý dělá po svém. Určitě pro to existuje nějaký důvod, stejně tak, jako já mám silné důvody pro svoje ptákoviny:)... Ve středu mi končí intenzívní výuka a semináře, sednu na letadlo do Ženevy, tam beru auto z půjčovny a hurá do Aiguibelle na l'Chappee Belle.:). Myslím, že tenhle formát "nezávislosti" mi vyhovuje ze všeho nejvíc. Na nikoho nemusím brát ohledy, musím se sám o sebe postarat.. A pokud se něco zvrtne, nebo i pos*re, je to většinou jen na mně:).





Vždycky si při přípravě na nějaký svůj "závod" říkám, že si ho po těch všech zmatcích a úsilí v práci a doma opravdu zasloužím. Ale abych to uvedl na pravou míru, ... Samozřejmě, já budu "závodit" ze všech sil.. Ovšem ten výsledný čas bude vypadat, jako když si normální skyrunner zajde na vycházku.. I když na druhé stane, co je na tom špatného.. Jsem tedy skywalker!... TO ZNI HRDĚ! :)..

Opakovaně si říkám, že na posledním závodě ty šoky a nečekané zvraty už dosahovaly vysokohorských výšin a že už se to nedá překonat. Pak si ale uvědomím ten základní rozdíl mezi optimistou a pesimistou: Pesimisté totiž říkají že už nemůže být hůř.. zatím co optimisté s úsměvem dodávají ".. ale může!!"..:).

A tak během posledních dní buď sedím celé hodiny na zadku a oponuji různé projekty, přitom se snažím (potají) psát ještě nějaké reporty, dodělávat různé výpočty, ... doma k tomu ještě opravuji závěrečné písemky studentů -- a přitom všem uprostřed noci buď kolem skáče Deri a vyžaduje procházku, nebo mi leží na kolenou, musím ji jednou rukou hladit a případně druhou občas přidržet kostičku, aby si mohla něco u mě kousat... Mrcha tuší, že zase zmizím pryč! :)

Tradičně jsem si udělal svoje mapky, profily, vzdálenosti, metry... Během přehazování dat a výpočtů jsem snášel (tedy ne vajíčka, ale) věci na hromádky. Na l'Chappe Belle mají jedno zajímavé vylepšení. Budu mít jeden bágl, který můžu poprvé použít na 64km a pak ho převezou na 98km. Nemusím tedy řešit, co na kterou stanici a to je skvělé a spoustu věcí to zjednodušuje.. V jednom mám jasno. Beru si svoje nejlepší boty -- LaSportivy, Akasha. Začínám v 10.5, na přezutí mám 11.:). Co víc, "srabácky" si beru s sebou lehké nesmeky. V případě nouze mi na těch mokrých kamenech a sněhu v technickém sestupu dodají nejen jistotu, ale možná i půl hodiny k dobru:). Musím mít pocit, že jsem pro úspěšné dokončení udělal maximum.

Prostě tak! Jsem připraven! Miluju westernové hlášky, kdy do zavírajících se dveří totálně zdemolovaného salónu prohlásí vítěz bitky.... "Neměl do mě šťouchat"..:)... Přesně tyhle věty ve mně žijí, stejně jako odpovědi mého oblíbeného Phila Marlowa.. Například na důvod našeho výletu (a oběhu Lipna) jsem dokázal odpovědět slovy PM.. "Měl jsem tam nějakou práci..".. A jakou práci?? "Byl jsem tam pít"!:)..

A jak jsem ve formě:), tak i drobné kolegiální výhrůžky typu "udělám ti ze života peklo".. dokážu odvrátit slovy .."Děkuji za nabídku, jsem šťastně ženatý a zatím nehledám žádný další vztah":)...

Všemu zdar! Našemu úsilí a ultra.. zvlášť!

Ať žije l'Chappe Belle Integrale (144km)!

Držte mi palce! 12:)

17 komentářů:

  1. Tak at se to povede! A hlášky na konci pobavily :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dik.. mam ve sve sbirce replik i dalsi skvosty:), napriklad moji odpoved panu presidentovi, profesorovi:).. na jednom seminari.. Kdyz uz odchazel -- podobne v duchu toho tipka, co vytloukl ten soloon:). Ale to je historka, ktera (jakio mnoho dalsich) patri k behu nebo k pivu:). MSF! At se dari! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  2. Tak to si piš, že palce držet budu. Protože sundavat pytle, to je práce hodná mistrů jako jsi ty a Phil. Aneb důsledným dopíjením za lepší využití ječmene :)
    Ať se ti dobře daří!
    Mm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :). Dik! Samozrejme vzdy se mi vybavi Prazska petka a dalsi kouzelny napis "Americanum nenalevame:..:)... Ovsem nejvic me dostala jedna skvela hospoda ve Philladelphii, v takovem desnem okoli 41 ulice (zapadni Phili je drsna), kde nad barem bylo napsano "In God we trust... Others pay cash.." [V Boha verime, ale ostatni plati cash] :).
      Tak nasim podzimnim silenostem.. zdar! 12:)

      Vymazat
  3. My víme, že nejsi žádnej SkyWalker, ale pořádnej SkyRunner. Hlavně ze sebe nedělej SkyFlyera. Indiánská chůze je geniální termín. Palce samozřejmě držím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Mirku, diky moc!
      Samozrejme.. na podobnych akcich delam, co muzu.. Kdyz se ovsem vypocita prumerna rychlost na hodinu, tak to dava pocit poklidne rodinne prochazky:).
      At se dari! At nam to porad vesele pobiha! 12:)

      Vymazat
  4. Přidávám se k držení palců a podotýkám, že vzít nesmeky není srabáctví, ale mazáctví a zkušenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Moje americka reklama by jiste rekla "better safe then sorry":).. A pak, ja ty nemeky unesu. A kdyz je budu mit s sebou, tak je s velkou pravdepodobnosti nebudu potrebovat..
      MSF! A nekdy na shledanou! 12:)

      Vymazat
  5. Tvoje příprava odholání je úctyhodné a určitě nejsi bežecká lama - jak někdy píšeš, ale spíš "láma". Takže jsem další v řadě kdo upřímně drží palce a všemu zdar!
    R.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. No jak vime -- mezi nadsenim a posedlosti, mezi genialitou a debilitou, atd.. jsou velmi tenke hranice. Casto jsi nejsem jisty, na ktere strane vlastne jsem:)...
      Jinak láma rozhodne ne.. hlavne si nic nezlámat!!
      MSF! At se dari! Drzim palce! 12:)

      Vymazat
  6. Držím ti pěsti Honzo. Už na tvé přípravě jsou vidět "leta dřiny a odříkání" :-)) a vzít si nesmeky - to je zkušenost v tom má David pravdu :-) Drž se! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. jjo, spolu s Michalem Tucnym si mohu zazpivat.. "Ja sam uz tajne cvicim roky... Za chvili to na me bude znat..":)..
      Bude to fajn, tesim se.. Vyspim se v letadle a na miste:). trochu vetsi rezervy ve vybaveni mi dodaji klid:)..
      MSF! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  7. Držím palce k odpytlení! Ať se daří! A s tou chlebovou pochoutkou jsi mi zas připomněl sovětský hamburger: lístek na maso mezi dvěma lístky na chleba :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dik! Tak na tuhle si take vzpominam.. Ovsem, ja zazil pochopitelen listky na maso a znehodnoceni uspor v Polsku pri svem tri mesicnim pobytu v Banachove centru..
      Az se mi oko zalesklo slzou:) pri vzpomince na neskutecne zazitky..
      At se dari! a snad se zase nekdy srazime pri komutacnim behu v Myslikovce! 12:)

      Vymazat
  8. tak drzim palce at se zadari
    abys nemusel priste říkat " hele proč tam jedeš když si tam byl vloni ? Protože to ještě nemám hotové :)) "

    OdpovědětVymazat
  9. Krasne video, hned bych jela taky.. Doufam ze se mi nekdy na nejakou takovouhle akcicku prijet podari.. Budu drzet palce! Snad mi to pri behu nebude prekazet ;-) At ti to bezi a pekne si to uzijes.. Ja taky verim ze kdyz si clovek vezme s sebou leadsco tak to pak nebude potrebovat.. No a jak kdosi rika, co nemas nepotrebujes... Behu zdar!! Nika

    OdpovědětVymazat
  10. Li Po má jednu krásnou báseň, která se jmenuje Green Moutain a která mi na to, co a jak děláš, tak nějak krásně sedí:
    You ask me why I dwell in the green moun­tain;
    I smile and make no reply for my heart is free of care.
    As the peach-blossom flows down stream and is gone into the unknown,
    I have a world apart that is not among men.
    (Držím palce-jako vždycky!)

    OdpovědětVymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...