pondělí 5. září 2016

Potichu a nenápadně.. aneb jsem zpátky!..:)..

Návraty po epických vítězstvích i jakýchkoliv prohrách:) jsou vždycky zajímavé... I když nerad.. přiznávám, že jsem se zase něco na l'Chappe Belle naučil -- jen to školné, by nemuselo být tak drahé:) [a tím nemyslím peníze]. Zajímavé jsou reakce okolí, od "měl bys mít rozum", až po hodnotící -- "měl jsi aspoň trochu bojovat", "nečekal jsem, že to zabalíš tak brzo", .. "naučil jsi se vzdávat, teď už budeš pořád jen vzdávat"...

Jako správný Štír sice na podobné poznámky kašlu, případně přisvědčím -- jjo, měl jsem víc bojovat. jjo, letos už jsem vzdal druhý závod... [Nemá cenu komukoliv vysvětlovat svoje rozhodnutí -- ať už, že jsem se na závod přihlásil, nebo, že jsem z něj odstoupil. Osobně si budu pamatovat l'Chappe Belle jako hezký výlet se zajímavou exkurzí do kamenolomu:)]... Nicméně, v hlavě mi už bliká červená kontrolka -- pokud to jenom trochu půjde, tak to zkusím příští rok znova.

To moje srabácké/předčasné/neuvážené/odpovědné/zkušené/.. [nehodící se škrtněte] ukončení závodu s sebou nese potřebu doléčit svoje bolístky, ať už jsou viditelné nebo skryté. A protože pomalý běh léčí všechno, tak hned po návratu jsem začal s postupnou léčebnou kůrou. Od úterý jsme pomalu běhali s Deri, se synem, s dcerou... Z tohoto pohledu byl sobotní plán naprosto jasný. Bude krásné počasí, zajedeme s Bárou do Plas a proběhneme se (pomalu) po okolí.

Baroko maratón má krásnou, perfektně značenou trať, nadšené organizátory a co víc.. parádní atmosféru a "zaručené" počasí. Sice 900 m převýšení není úplná rovina a také lesní a polní cesty dokážou první zdolání maratónu pěkně ztížit ... ale zase komorní atmosféra zadního "voje" tady dělá své a tak oba věříme, že si to parádně užijeme. Bára -- že doběhne do cíle maratonu a já -- že úspěšně završím léčenou kůru, na těle i na duši..

Beru s sebou svůj batoh (černé pivo), v něm část povinné horské výbavy, lékárničku, obvazy, náplasti, jídlo pro menší africkou vesnici na tři dny, extra 1.5 litru vody... kromě vařiče a stanu jsem měl s sebou všechno:). Ještě, že občas někdo měl na zádech vak s vodou, ale i tak jsem na startu vypadal celkem exoticky:). Moudře se stavíme skoro na konec startovního pole, před startem se letmo zdravím s několika známými, ale .. dneska jsem tu jako rodinný support, něco jako running sushi:), trochu mě mrzí, že v batohu žádné nemám -- měl jsem pár kousků zabalit, aby to bylo naprosto dokonalé...


Upřímně -- o těch nejhezčích a nejsilnějších zážitcích se snažím moc nemluvit, ty si nechávám pro sebe... V rozumném tempu a před limitem probíháme cílem... a stylem mlha přede mnou, mlha za mnou mizíme pryč. Pocity z prvního maratonu jsou vždycky silné a dělí "maratonce" na dvě skupiny. Jedni mají konečně splněno, odškrtli si položku "uběhnout maratón" a tím to pro ně skončilo. Ti druzí se oklepají a přemýšlí, kam dál, ... a kdy zase poběží daleko a budou zase bojovat sami se sebou.

Pro mě to mělo o to zajímavější dohru. Nohy jsou naprosto v pořádku:), ... co víc jsem zpátky. Zase žiju ve filmu..  Hned v neděli ráno si jdeme s Deri zaběhat, ale jak je park pořád plný střepů [koncert na konci srpna], tak si něco vrazila chudinka do tlapky. Nakonec ji většinu cesty nesu a hned jedu na veterinu. Při ošetřování Deri nečekaně vtrhla do ordinace jedna paní, že hlídali sousedům psa a chudák pes se nehýbá.. Zmatky, ale vyřešeno a pan doktor se vrátil k Deri, zavázal tlapku a my šťastně vypadli. Doma velké vítání, Deri s jednou zavázanou nohou vypadá jak kapitán Morgan -- fotím si ji, chudinku.. Když v tom moje nejmilejší manželka, jasné slunéčko, povídá.. "Víš, že Deri měla poraněnou pravou tlapku?" .. No jasně.. "Tak proč má zavázanou levou?" ..:).. A tak jsem sedl do auta a vyrazil na "opravu".. S připomenutím -- nezapomeň!! přední noha!!
Rozhovor v čekárně nemá chybu.. "Copak, že jste se vrátili?..Ono jí to spadlo?"... "Kdepak, kdyby spadlo", říkám ... "my jsme jí společně s panem doktorem zavázali druhou nohu"..:). Ty lidi se smáli jak na Silvestra, já tradičně za úplného pitomce -- Deri měla ve finále obvázané nohy dvě, za cenu jedné.. No nekup to!! :)

Takže návratům zdar! Už se těším na skautskou akci o příštím víkendu! Ultra zdar, kamarádům zvlášť!
12:)

PS. Fotku jsem uzmul z netu.. Moc diky, RVM!
PPS. Tak teď jen, aby se to Deri brzo zahojilo!

19 komentářů:

  1. No tak krása, gratuluji, mezigenerační rodinné běhy nemají chybu, když chtějí dospělé dcery běhat s otcem, tak asi něco děláš dobře :-) Příběh z veteriny je luxusní, obávám se že to tak občas funguje i v humánní medicíně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen se tolik nepletou přední a zadní tlapky. :-D

      Vymazat
    2. :).. Deri nijak neprotestovala, tak jsem ji hodil do tasky.. A zjistil to az doma.. Ovsem reakce maji D. ta stala za to.. A co delali ti lide v cekarne:)? Neskutecne..
      Myslim, ze jsem zase stmelil nekolik vztahu -- manzelky si reknou: Ten muj je obcas peknej trouba, ale ten chlapek na te veterine, to byl uplnej pitomec!:)
      At se dari! Hlavne, at se to Deri brzo vyleci! 12:)

      Vymazat
  2. Chudák Deri. Ale jestli nemá z veteriny stresy, tak v pohodě. Jen by mě zajímalo, jestli se opravdu našel někdo, kdo ti řekl ty poslední dvě věty z prvního odstavce. Hlavně ta: "naučil ses vzdávat,..." je trapná. To musel být někdo, kdo ji taky někde slyšel a chtěl být "chytrý". Myslím, že nikdo, kdo tě víc zná, by to neřekl. Možná rejpal Luboš. :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. kdepak, Lubos me setri! Asi si mysli, ze jsem na tom opravdu spatne:).. Mimochodem, souslovi "naucil ses vzdavat" jsem slysel fakt casto. Zaujalo me to -- kdyz to slysis po druhe i po treti, tak te to nejdriv nastve (premyslis, jestli na tom neco neni pravdy), ale potom si uvedomis, ze ti to nic nedela. Klidne priznam, ze jsem asi odesel ze zavodu driv, nez bych normalne udelal .. a klidne si nasypu popel na hlavu a priznam radu dalsich hrichu.. Napriklad jsem v detstvi trhal moucham nozicky a ze nohy po Ronde jsem si myl az v pondeli rano! Jsem mizera!
      MSF! 12:)

      Vymazat
    2. Tak abych se veřejně přiznal, ten rádoby chytrý rejpal jsem já. Možná je to rčení o "naučení se vzdávat" trapné, ale nejsmutnější na tom je, že alespoň u mne to bohužel opravdu funguje. A pokud jsem se v Honzově případě zmýlil, tak z toho mám dvojnásobnou radost. R.

      Vymazat
    3. :).. tys byl jen jeden z rady.. navic behas ultra a ani jsi mi nepredpovedel, ze ted uz budu jenom vzdavat..:)
      Netreba se ani priznavat, ani to resit..:).
      Ja to neberu vubec spatne -- jak rekl moudre Maly medved. Rozhodnuti o odstoupeni ze zavodu neni ani dobre, ani spatne. Je moje:). Musim sam vedet proc a co za tim stalo. Koneckoncu si to musim sam pred sebou obhajit..
      Tak zase nekdy na videnou v Myslikovce!! :)
      At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  3. Baroko mám rád a moc rád jsem vás aspoň na chvilku potkal :)
    Jinak, jestli je Deri taková, jak popisuješ, tak si tu péči určitě užívá a ráda si nechá politovat obě nožičky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krasny cas, skvely vykon! Normalne bych se zastavil, poblahopral dele.. ale -- byl to den pro mou dceru:). A toho je treba si vazit a uzit si to naplno..
      MSF! At se dari! Tvemu zavodu zdar! Skoda, ze nemuzu prijet! 12:)

      Vymazat
  4. Víš, že Baroko je moje srdcovka. A vždycky jsem si myslela, že ten závod je něčím výjimečný - vždycky jsem tam totiž okusila tu rodinnou atmosféru, kdy jeden druhému pomáhá, dělá sparringa, doprovod... A organizátoři mají pravdu - je to maraton bez rekordů. Ale právě proto dá vyniknout těm dalším rozměrům běhu, především tomu sociálnímu. Jsem moc ráda, že jste takto kvalitně prožili den spolu a ještě při tak milé příležitosti. Příští rok se třeba také do těch míst vrátím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Vzpominam na 2013, kdy prijel Bezici Stin a seslo se nas na Baroku hromada (nekteri jsme jeste nasledne bezeli nocni 10).. A Leona tehdy jako pani reditelka prohlasila, ze to bude nas klubovy zavod, ze se tu budeme kazdy rok schazet. Ale opak je pravdou -- loni i letos nas tam byla vzdycky hrstka:). Ale to pochopitelne, jsou dalsi zavody, B7, lide maji vlastni program... Loni jsem tu byl takovy melancholicky, jak jsem si to uvedomoval, a chybely mi ty Stinovy hlasky:). Letos jsem si to zase uzival naplno..
      Uvidime, kdovi, co bude pristi rok, ale Baroko je fakt hezky! MSF! Gratulace k B7!! 12:)

      Vymazat
    2. Přesně. A já tam další rok byl a bylo nás tam pět a půl.

      Vymazat
    3. No hlavne.. ja si ted musim uvedomit, ze je rok 2016..:). Ja tam byl 2013, 2014.. Loni jsem tam nebyl, nedalo se stihat..:)
      Ale je jasne, ze se tezko da domluvit nejaka "klubova" akce:), zejmena na konci leta a zacatku skolniho roku, kdy jak bezeckych akci je hodne, tak i rodinnych povinnosti:).

      Vymazat
  5. Ahoj Honzo,
    opět se ukazuje, že osobní příklad je největší argument. Gratuluji k marathonu. Teď ještě první stovku...(jako otec podobně mladých odnoží Ti tiše závidím)
    Uvažuji o sousloví "naučit se vzdávat" a připadá mi to stejně pitomé jako třeba "samohana". Přijmout porážku a nepo.. se z toho není přece slabost.
    Běhu zdar, Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. je to tak.. ty jak rika MVP, rodinne mezigeneracni behy:), nemaji chybu. Oba vime, ze nejde o beh, jako takovy.. Ale pro nase "vyrobky":) je dobre si nejakou (bezpecnou) krizi projit.. myslet si, ze vsechno je naprd, ze uz nemuzou.. aby si pak uvedomili svoji silu a meli radost z dokonceni!
      Vsemu zdar! Nekdy na shledanou! 12:)

      Vymazat
  6. Ještě jednou gratulace prvomaratonkyni, zvládla to se ctí! Baroko je nádherný závod, dobře jste to vybrali. Deri je jako modelka podzimní kozačkové psí módy :-). Držím palec, ať se jí to brzy zahojí (a ty hlášky, ty ani nekomentuju, to je na bušení hlavou do zdi).
    A jedna errata: vloni jsi v Plasích absentoval i ty ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Presne tak.. ted jsem si uvedomil, ze neni rok 2015:), ale 2016.. Jjo, doba je nesmirne dynamicka!:)
      No co se tyce Deri.. "kozacky" nevydrzely ani do rana.. Uz rano tam pajdala, vsechno servany, vsude vata a obvazy:). Tak snad jeji lecebna sila bude stejna jako jeji trhaci reflexy:).
      Gratulace k B7!! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  7. Nádhera, tak já na to Baroko snad taky někdy zavítám :).
    Deri se asi snaží s tebou držet krok a tak se hojí rychleji, než se to stačí zavázat :)
    Ať se daří!
    Mm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. no tesim se na TT, vsechno probereme, vyslechneme veverkovska vypraveni a horolezecke historky..
      Co se Baroka tyce, mozna bych doporucil bezet pristi rok treba 10k s jednim (nebo obema) syny.. Ta trasa je hezka, medaile:), rodinna pohoda.. Takovy pekny nedelni vylet..
      MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...