sobota 29. října 2016

To mám taky.. aneb pozice pozorovatele není v ničem výjimečná:)..

Nevím jak vy, ale já místo plánového odpočinku a pozvolné -- radostné regenerace a přípravy na další sezónu.. žiji v děsném úsilí a zmatcích, .. převážně v práci, ale i trochu doma.. Zkrátka zdaleka ne vše stíhám -- nebo stíhám za cenu značného vypětí.

 

Ale vždycky si vzpomenu na velkého Koperníka a jeho "zákon", který říká -- "Pozice pozorovatele není v ničem výjimečná":). On jej sice použil k tomu, aby odhalil nebeské zákony, ale já to s důvěrou používám na svoje hodnocení životních situací a pro hledání sil na případný boj s "protivenstvími":). S velkou pravděpodobností, totiž podobné zmatky prožívají i ostatní kolem mě.

Taky že ano, po návratu z rychlé cesty za oceán, ubitý po 15-ti hodinové cestě se snažím vyrovnat s tím, že jsem těch pět dní v podstatě neběhal... A v tom mi píše nalomeně MM, představ si, takové zmatky, šíleně práce.. Brzo ráno spěchám do práce a po 11 večer se vracím.. Pět dní jsem neběhal! To se mi dlouho nestalo! ...Hned jsem pookřál..:)..

Jitka si mi stěžuje na svůj boj o běh a s během.. že její úsilí naprosto neodpovídá výsledkům.. Co na to říci? Odpovídám stejně jako R. Hrušínský -- "To mám taky!... Co tam máš dál?".. :).. Taky s tím bojuju, taky jsou chvíle, kdy mě stojí spoustu sil se vykopat z baráku a jít běhat... Kdy si uvědomuju, že běhám šíleně pomalu, že moje výsledky neodpovídají ani zdaleka vynaloženému úsilí... Mám to taky!:)

Prostě ten, kdo propadl běhu (chytání ryb, sbírání známek..) .. ví, že často je to opravdu těžké se svojí posedlosti vydržet, ale bez ní už to vůbec nejde. Proto běhám i teď. Málo a pomalu.. A v současné turbulentní době si pomáhám hláškami Běžícího Stína, že ultra se rodí v unaveném těle na unavených nohách...A že běhat, když je spousta času, hezké počasí, nic nás neboli a zažíváme nirvánu... To dokáže každý. Ale normální člověk si takový luxus nemůže dovolit:).

Jako dneska.. Zase o rok starší, ráno marně přesvědčuji Deri na zajímavý trail:), nakonec ji po 6+ kilometrech vracím domů, překonávám její vyčítavé štěkání a svoji lenost -- vracím se do údolí na "průzkum" a za nějakou chvíli se už prodírám ostružiním a trnkami jako zkušená emmo dívka:).. Když se vracím a vycházím z parku, zdraví mě jedna místní paní.. Povídá - "Vy jste takovej aktivní.. Pořád běháte.." .
Odpovídám skleslým hlasem a po pravdě. "Kéž by! Já teď běhám strašně málo!... Kdoví, jestli se mi podaří vůbec naběhat aspoň 80-90 km za tento týden.." .. Paní málem upadla, neboť vše jest relativní:)... A já doma koukám do svého záznamníčku a ejhle.. vždyť já běhám o 106 [km] :).. a ještě mám neděli před sebou.

Takže -- běhám pomalu a málo... ale snažím se!! Příští týden sice budu pracovně pár dní v Londýně a pak mi začne asi nejhorší (pracovní) šestinedělí.. ale na jeho konci -- jako na konci tunelu svítí jasné světlo [a není to protijedoucí vlak:)]...Je potřeba ve zdraví a při nezměrném úsilí [nejlépe pomocí závazkového hnutí] přečkat měsíc Československo-sovětského přátelství.. a pak už budou jen sama pozitiva a sociální jistoty:)..

Všemu zdar! Našemu úsilí... a ultra..zvlášť!

12:)

PS. Zážitky z Vegas, moje cesty podle městských dálnic.. Interakce s místními turisty, zážitků-chtivé ženy.. chytání pokémonů v kasinu..:).. To se těžko popisuje. Jak říkají znalci. "What happen in Vegas - stays in Vegas", tedy co se stane ve Vegas, tak tam také zůstane:).
Samozřejmě, osamělý starší muž ve Vegas - to znalci vědí - je zajímavá kategorie:). Pro jistotu má každý hotel svoje vlastní velké kasino, neustále otevřený tetovací salón a kapli pro případ svatebního obřadu. Místo zážitků, které není radno sdílet na netu:)...pár fotek..
Chtěl jsem koupit pro svoji nejmilejší manželku její oblíbené kafe:) a tak jsem se vypravil dle rad místních do supermarketu.. (ale ten je šíleně daleko.. :)...asi 1.8 mil), kam nevede - údajně žádná cesta, nikdo tam "nikdy" nešel pěšky:)..

Vstup do haly mého hotelu

Vycházím z výtahu ... .:)

Další kousek cesty halou hotelu, ještě stolky s ruletou a kartami.. 

Začátek mé "krátké" cesty do obchodu..
8 pruhů mimo světla nepřecházím. :)

Postranní ulička.. jen 6 pruhů..ucpaná.. tady v klidu přejdu:)

Městská dálnice má na mé straně normální chodník!

16 komentářů:

  1. Prý 106 a neděle na dohled! A to si stěžuje ... bledá závist! :-) zase se to zlomí; těším se na naše každoroční zimní běžecké blbinky. A všechno nejlepší ke státnímu svátku :-) P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dik.. no prave jsem si rikal, jak jsem se desne "litoval"..:).. a zase nebylo proc! Ale tenhle tyden to bude "prusvih":).. to budu mit prudkou kilometromanii..:)
      At se dari! At nam to beha! 12:)

      Vymazat
  2. Honzo, neměl bys být po návratu z Ameriky trochu víc happy? :-) To je stěžování na 106 km, co by za to jiní (třeba já) dali:) OK, inspiroval jsi mě k týdennímu závazku.
    Dodatečně všechno nejlepší, až se potkáme, tak si můžeme i pivo na ten další rok vypít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. jsem .. samozrejme.. Koupil jsem si tricko "Hillary for prison 2016"..:)
      Urcite musime si dat zase nekde pivo! Posilit spolkovy zivot! I kdyz to ted musim opravdu planovat jak statni komise za socialismu:).
      MSF! Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
    2. No ve svetle posledniho vyvoje [doufam, ze ta valky-chtiva, uplatna a zkorumpovana baba nevyhraje a ze je s Billem zavrou:)] .. se to tricko ukazuje jako velmi inspirativni..:)
      http://hillaryforprison.net/hillary-for-prison-t-shirts/7vyeqh68lxjd4c8env5scjobe38ahi
      Ja mam sedy.. Vsemu zdar, ultra zvlast! [Nikdo by nemel byt nad zakonem, i kdyz se treba jmenuje Clinton:)]..12:)

      Vymazat
  3. Ano to je tak, když pozorovatel se pohybuje v jednom souřadnicovém systému a popisuje jevy v jiném souřadnicovém systému a zavádí se pojem relativních rychlostí. :) U tebe pak a vlastně u všech běžců, je pojem relativnosti vysloveně nasnadě. Tímto jen upozorňuji, že neběháme pomalu, když náš pohyb vztáhneme k jinému souřadnicovému systému, nebo bodu (třeba ke Slunci), tak běháme nádherně rychle :)
    A s naším úsilím je to také také tak, záleží s kým se budeme porovnávat :) Ale stěžovat si na 106km, to je čistá provokace :)
    Tak ať to běhá a ať se daří!
    Mm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. o.. jak snadno byti nepochopen..:)
      Snazil jsem se pro sebe zaznamenat ten moment "zlomeni" kdy si stezuji pani, ze kdovi jestli udelam 80-90km tydne [pro ni zdeseni:)].. abych pak doma potesene:) zjistil, ze to zase takovy prusvih neni, vzdyt uz mam 106:).. Ta relativita a kilometromanie v nas, to nema chybu..
      Ale myslenka Newtonovske fyziky a relativity rychlosti vuci (jine) soustave -- to je prinosny napad..Zkusim behat v rychliku..:)
      MSF! Tesim se na dalsi, brzky nocni beh s pivem! 12:)

      Vymazat
  4. Klasická závislost :))
    Rozhodl ses chlastat první ligu tak to chce trenovat a nepřestávat .
    Sám vidiš že stačí chvilku přestat a je tu kocovinka.
    Dokonce se nám snad snažiš říc že ti to po ránu nechutná :)
    Tak se nevzdavej tyhle stavy je potreba PRETRENOVAT :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. je videt, ze jsi zkuseny zavislak:).. To potesi..
      No nejlepsi bylo, kdyz jsem vcera v prestavce v praci brzo rano, tesne pred tim, nez me vyhazovali po ranu z hotelu.. vybehl "nalehko" v Norwich ven, abych aspon par km ubehl.. a dneska jak jsem pri vymenovani pneu na autech optimalizoval:), abych tech 30 na stridacku ubehl:). Mas pravdu! S cim ses "zkazil" tim se naprav! Ultra zdar! 12:)

      Vymazat
  5. Viděla jsem tě, když jsi v neděli dotáčel svoji kilometráž..na hraně seběhu z louky nad vyhlídkou-drásala jsem se zespodu z údolí, mohutně mávala, ale asi jsi byl myšlenkami ještě v LA :) Tak ať to běhá a přežiješ všechny své všudypřítomné zmatky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. dekuji, dekuji! Priste prosim volej, piskej a kric!:)
      Ja totiz standardne pri behu casto premyslim, resim nejake "zasadni" zalezitosti (=tedy naproste pitominy)..pripadne mluvim na spolubezce (Deri, deti a tak..)..
      Vsemu zdar! Ultra zvlast! At nam to beha!! 12:)

      Vymazat
  6. Ajaj přidávám opožděnou gratulaci, v tatranské přírodě jsem o víkendu všechny digihračičky vypnul a užíval si časoprostoru mimo souřadnicové systémy. Vegas ach ty krásné křivolaké uličky mezi hracími stolky, neonová světýlka...Tam taky někdo bydlí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. Vsem stirum zdar! :)
      Samozrejme jsme soutez nevyhrali:), ale zase bylo potreba vyrazit, kdyz uz je clovek "nominovan":).. Las Vegas je neskutecny svet.. to, ze chte/nechte musis casto prochazet kasinem -- triky, ktere pouzivaji.. plus vlastne duvod -- Normalni American jede do Vegas si uzit. Asi jako pes, kdyz ho pustis z voditka:). Co se stane ve Vegas.. ve Vegas i zustane:).
      MSF! 12:)

      Vymazat
  7. To jsem ráda, že v tom nejsem jako chudák ta tulení máma, z té staré dětské básničky sama a že v tom jedeme vlastně tak nějak všichni. Já tedy v poslední době tak nějak na půl plynu těch o 106. (A my dva se o politice vážně bavit nemůžeme ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. jasne jasne...Politiku nechme stanou.. Tricko mam a doufam, ze si nakonec cachry s nadaci Billa i Hillary dostanou do oranzove [tedy do kriminalu], neb jak vime.. "Orange is a new black!":)
      Behame o 106, bez ohledu na nase km..:). Ve vypadku sluzebni cesty jsem nakonec v minulem tydnu "usmoulal" 91, ale z hlediska boju.. to hodnotim, jako slusny vykon ve vedlejsi roli:).
      Drz(me) se! At nam to beha, at se dari! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...