středa 15. května 2019

Nalezeno v běhu = perly a útržky hovorů, aneb hlásím se k akci "odhoď svůj batoh"!:)

Moje Deri klame... Jakmile si lehnu na futon, leží se mnou...
Uvědomuji si, že jak běhám, tak často míjím, běžím okolo, nebo doslova vpadnu do nějaké zajímavé situace a často zachytím (vytržené z kontextu) určitě ty nejzajímavější části konverzace typu .."a pak mu ji ten policajt zabalil a usekl":)

Dovolím si zahájit svoji malou hitparádu letošního jara. Jsem zvědavý, jaké "úlovky" máte vy:)!
------------
... Ten pes normálně poslouchá na slovo! .. V takové chvíli mi to nedá, abych nezareagoval.. "To ten můj tady, akorát jsme, jak tak koukám, ani jeden nepřišli, na jaké to slovo poslouchají":)

podle některých se dá i bez koukání určit věková skupina (typ)..

... ten (ta) by stala za hřích..

... nic neberu! Žádný prášky! Ráno hrnek teplý vody a jdu!

... ještě včera jsem s ní mluvila, šla spát a dneska to už má za sebou. Taková krásná smrt!:)

Občas se mihnu kolem šrapnelové situace a povedou fakt perly:

... nejsem žádná prudérní fajnovka, klidně si zaš*ustám se šéfem, když z toho něco budu mít.. ale ne po práci!:)

... dávej si bacha, posledně jsi byla tak zhulená, že sis to rozdávala s každým... Jak s každým? Petr se nepočítá, bylo mi ho líto.. A co Pavel a Milan..? :)..

nebo když v dubnových teplých dnech vylejzal pár z lesa a slyším chlápka říkat... "Není nad to se v klidu vysr*t nebo si zaš*kat v přírodě!" Bohužel jsem ještě nebyl dostatečně rozběhnutý, abych se cítil bezpečně a položil doplňující otázku, která z těchto činností se mu povedla teď? :).
------------

...ale stačí chvíle nepozornosti holuba a moje.. a je to lovec:)
Asi nejčastější jarní téma hovoru co při svých přebězích dokážu zachytit se týká hubnutí. Od velmi pragmatických pohledů, že chlapi jsou radši, když je za co "chytit" a že u vysvlečené ženy muž nikdy nevytáhne metr a kaliperační kleště, aby odborně měřil procento tělesného tuku:)..., až po zoufalé výkřiky, že se dotyčná do ničeho po zimě nevejde, akorát tak do stanu:)...
Muži sice takové detaily jako kilogramy navíc, ani u sebe ani u své partnerky, v 95 procentech případů vůbec neřeší (neslyšel jsem zatím nikdy nic), ale určité náznaky potřeby se "dostat do lepší formy" zaslechnu i od nich.

Na principu, že pozice pozorovatele není v ničem výjimečná, popsal Koperník základní principy pohybu planet a já si dovolím usuzovat, že  ... tedy, ne že bych neměl být prudérní fajnovka, a ...:)...  ale že by stálo za to přeci jen ještě nějaké to kilo tuku sundat a netahat ten batoh zbytečně s sebou.

Kdysi o podobném postupu velmi metodicky a erudovaně:) psal velký Honza Bartas. V podstatě se jednalo o to přes zimu s extra kily naběhat zajímavou kilometráž, a pak před závodem.. jednoduše "odhodit ten batoh". Při správně provedeném odhození batohu, zůstane v síla v nohou a část sádla zmizí.:) Nevím jak to máte vy, ale u svých urputných kamarádů vidím neskutečnou snahu o minimalizaci kg zátěže. Řada z nich přestala jíst chleba a pečivo, někteří dokonce přestali pít.  Samozřejmě, výsledky jsou vidět. Jsou hubenější, rychlejší, ale v těch očích mají takové zombie světlo, ve kterém já jasně a zřetelně vidím půllitry s pivem!:)

Protože jedině zoufalé ženy a odhodlaní muži (nebo je to obráceně?) dělají zoufalé věci, tak i já si pro sebe vyhlašuji dvoj-akci "Důvěřuj svému sádlu!" a "Odhoď zbytečný batoh"! .. Možná to upravím na více realistické "Odsypej z batohu"..:). S běháním na hlad a důvěřováním svému sádlu už mám trochu zkušenost, to "odhazování"/"odsypávání bude náročnější, protože já dokážu odolat hodně věcem, jenom ne pokušení:) [Pro procvičení angličtiny je to skvělá fráze: "I can resist everything but temptation!:)]. O to to bude náročnější, že ve čtvrtek se uvidím s několika skupinkami lidí, každý se mnou bude chtít napít a já musím myslet nejen na to, abych nebyl po první schůzka úplně na plech (tedy abych byl v tomto stavu až samotném závěru), zároveň kvůli odhazování batohu ale musím myslet i na energetickou (kalorickou) bilanci.

Proto (až během pátku vystřízlivím) na sobotu plánuji 4 kola na Šutru, abych nějaké to sádlo dal pryč, respektive, abych spálil a vyčistil ten "společensky náročný" čtvrtek. Tak pokud budete na Šutru a budete mě předbíhat, doporučuji se držet bezpečně vlevo. [Od BS mám základní vychování, že se zvrací zásadně vpravo!] Musím také vyzkoušet nějaké to jídlo, kamarádi mě nutí do gelů, určitě musím zkusit, jaké to bude proložit gel pivem atd.:), prostě tento týden bude společensky i "gastronomicky" náročný, o to víc se těším, jestli aspoň při tom uvidím nějaké známé!

Všemu zdar! Společenským akcím, odhazování batohů a ultra .. zvlášť!
Pokud máte nějaký hezký "odposlech", tak sem s ním..:).

12:)

10 komentářů:

  1. "v očích mají takové zombie světlo" ... i ty Brute! :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. No lhat se nema!
      Pisu silene reporty, hodnoceni a posudky.. takze u toho piji vino, jinak bych to nedal:).. Ale myslim na to.. ze ti odhodlani si dokazi i ten alkohol odrici.. a treba jen jednou za cas..
      Protoze jsem starsi, nabizi se vdecny vers z pera S.K.Neumanna .. "Snad všichni se vám jednou v něčem vyrovnáme,teď poděkování vám aspoň posíláme." :)
      12:)

      Vymazat
  2. Koukám, že jste přešli na BARF. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. kdepak. Holuba jsem ji vyrval (ale ona ho zabila hned), a pak ji musel umyt celou hubu a krk mela od krve... vypadala jak skutecny zabijak:). Nicmene dostava standardni granule. Holuba mi bylo lito, ale mel si davat pozor.. nase zahrada je uzemi velkeho hlidace:).
      Tak nasim ctyrnohym.. zdar! Jeste aby Deri zacala zase aspon trochu behat! 12:)

      Vymazat
  3. chocholousek by z tebe mel radost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)... rika duchovni otec hesla.. "Duveruj svemu sadlu!":)...
      Tak ono je dobre byt "trochu" zvlastni... je jen otazkou, jak merime tu zvlastnost. Mam stesti ze rada mych kamaradu je o hodne "zvlastnejsi":) a tak si pripadam jako spravne usedly pred-duchodovy otec od rodiny..:)
      At se dari! Nekdy vezmi kolobezku..12:)

      Vymazat
  4. "To já dělám celej život," volal na mě brzy ráno před časem v Hostivaři vlasatý houmlesák v pantoflích (bylo ještě dost frišno), když jsem kolem něj probíhala, "jenom s chlastem..." -- ať tu teda taky zazní nějaká ta hláška :-). K batoh odhazujícím se též hlásím, je to dřina, zombie světlo se nicméně bude při nočních bězích, až začne skomírat čelovka, hodit! Doufám, že září stejně jako půllitr na slunci... :-) Zdárně jsi dal čtvrtek i sobotu, velká poklona!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. hlaska skvela!
      No v ten ctvrtek po jedne velke smrsti dorazit na necekanou hospodu.. a jeste atm s vami dat dve piva:).. Pripomnelo mi to mladi na MFF UK, kdy jsem jednou po podobnem silenem tahu, ktery pokracoval pres ranni hospodu na smichove,, dorazil na pisemku z matematicke analyzy, ktera zacinala v 7:20 v Karline.:)
      Ovsem, tehdy jsem to dal s prehledem, ted to bylo na urovni zakladnich reflexu. Inu stari.. a alkohol ma v treninku zhoubne ucinky!:)
      Drzim nam palce! Odhazovani batohu zdar! 12:)

      Vymazat
  5. Vcera pri behu me dojizdel manzelsky par,pan sportovniho vzezreni,pani uz mene a pan konstatuje s usmevem ke mne:"Pekny tempo"..ja nato:"No..spatny po nemoci a koleno zlobi"...o par metru dal odposlech:):"To ses celej ty!" A pani otaci a vraci se...pan se pridava ke mne,tak do nej mluvim at se vrati za ni. On se slovy Ja se na to uz muzu vy.... otaci tez. Uspech:) Premluvila jsem ho:).
    :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LOL.. Ovsem to je luxusni zazitek, ...
      Ja jsem jednou takhle "zachranoval" manzelstvi.. pred lety jsem bezel v udoli a chlapek zurive telefonoval.. a rikal.. ne nejsem s zadnou zenskou .. vypadl jsem tady kousek do udoli.. za chvili jsem zpatky.. No jak mi to mas verit.. Pak me uvidel a rika, vis jak tady pravidelne beha ten jeden s batuzkem? Tak ten bezi ted kolem me.. tak za chvili bude nahore u rybnika..:)..
      Byl jsem jako pravidelna doprava..:)
      Nasim zazitkum zdar!! At nam to beha! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...