sobota 23. ledna 2010

Bězci mají lepší sex :)

Jak jde čas, tak se různě mění intenzita pošťuchování a dotazů mých různých známých, proč jsem se vlastně "zbláznil" a začal před rokem běhat a proč mě to "nepřešlo" a běhám furt...:). Upřímně jsem o tom přemýšlel, ale těch důvodů je přehršle a fakt je to těžké tak jednoduše říci ten jeden hlavní důvod (a pak ty ostatní, méně důležité, tedy "pohlavní" důvody). Protože většina mých známých mě tak jako tak podezřívá, že jsou za tím určitě nějaké cizí ženské (což není pravda), odpovídám už krátce. "Bězci mají lepší sex!"

Tento týden tato předpřipravená odpověď dostala úplně novou dimenzi.  V týdnu po ránu (zbaběle?) běžím svých 14km na běhátku, po ránu ještě prázdné fitko, dupu si tam, ze sluchátek mi znějí různé fláky... pohodička. Jak si tak dupu, na vedlejší pás nastoupí mladá žena, nastaví si kopeček a začne do něj šlapat, zazvoní jí telefon a ona se uprostřed té své námahy a zadýchávání dává do řeči s někým na druhé straně. Všiml jsem si toho, protože zazvonil telefon, normálně by to tím skončilo, ale co čert nechtěl, tak mi zrovínka v té chvíli skončil "play-list", vypnula se muzika a já nechtěně zaslechl kus rozhovoru.:)

Asi sluchátka na ušich a moje intenzivní zmítání na pásu asi vytvořilo tu potřebnou clonu nebo jí to jednoduše bylo jedno, ale stal jsem nevyžádaným posluchačem sexu po telefonu:). Neuvěřitelná situace, mladá žena jde rychlým krokem do kopce na pásu, zadýchává se a do toho říká "ano, ano ... tak přesně.. tak přesně to mám ráda":)... málem jsem upadl:). I když zase na druhou stranu mi to připomenulo druhý extrém, když jsem byl na jaře roku 1989 v Polsku a sledoval v kině nějaký americký film (s tradičně monotonně namluveným polským překladem), kde podobné (ženské) věty říkal monotonním hlasem muž. Ano tradiční úsloví, když dva dělají totéž, není to totéž:) je plně na místě. Ale pozor, jen jsem chvilku připoslechl, spustil muziku, běžel dál a soustředil se na to, abych se nesmál na celé kolo.

Tak tedy nejen běžci, ale i chodci mají lepší sex. Dobré vyhlídky do dalších let!

Dnes v sobotu jsem otestoval svoje "morálně-volní" vlastnosti.:), plánovaných 36km na běhátku plus 2km na veslovátku ve fitku, ale ouha. Těsně před začátkem pásové výroby:) jsem zjistil, že mám úplně prázdný seznam hudby a tak jsem to celé běžel "jen tak". Teda mezi náma byla to práce s myslí, první hodinu (tričko, 12km) jsem řešil záhony na chalupě, přesazoval stromy, kytky a vyséval:). Druhou hodinu (druhé tričko, 24km) jsem řešil jeden problém-článek v práci. Třetí hodinu (opět výměna trička, 36km) jsem plánoval činnosti na další týden... No ten veslovací zbyteček byla taková třešnička na dortu..:)

Zítra bych měl dát zbývajících 12 k týdennímu součtu 88km. Jsem hrdý, (Budžes) že držím plán, ono až se jaro a Brdská 50 zeptají, co jsem dělal v zimě? Budu moci s úsměvem odpovědět... Těšil jsem se na obě z vás!!!!

Tak ať nám to dobře a radostně běhá. A co u vás?

Váš lampasák (lama na pásu), 12:)

15 komentářů:

  1. Vidím, že jsme na tom podobně, milý 12, i když ne na km :o) Já se taky nesmírně těším ven a srabácky klušu ve fitku, protože venku to klouže jako blázen. A tomu, co občas vidím nebo zaslechnu ve fitku, se divím, že jsem si onehdá při klusání málem vykroutila hlavu. Tak ať Ti nervy vydrží, playlisty a suchá trička (tu spotřebu na hodinu máme kupodivu taky podobnou) nikdy nedojdou a dobrá nálada už vůbec ne :o)
    w.

    OdpovědětVymazat
  2. Dik, jsi spratelena duse:)... Taky se desne tesim ven, fakt jsem byl v soku:), ale mas pravdu, obcas clovek zazije veci:). Tak at mame porad dobrou naladu:)!

    OdpovědětVymazat
  3. 3h na pásu... máš můj obdiv i když já fitka nemusim .Včera jsem měl také dlouhý běh(36.9km)částečně po trase Brdské 50(taky se těším)- moc sněhu a ještě víc běžkařů a běžkařek
    .Radek.

    OdpovědětVymazat
  4. Tři hodiny na páse může běžet jen morálně-volní drsoň :)

    OdpovědětVymazat
  5. 2Radek: No ja se tesim na behani venku moc. Me nevadi ani tak zima, jako ty "zmrazky", nerovny kluzky povrch. V Praze beham prevazne v Prokopskem udoli a tam ted delsi trasy nejdou (tedy aspon me).:). Na chalupe beham brdy z druhe strany--Komarov-Zajecov-Strasice-Myto... No zatim jsem Brdskou 50 nebezel, ale tesim se!
    2Machy: Znas to sam:), obcas je dobre zkusit, jestli "neco" clovek zvladne. 3hodky na pasu (36km) neni ani tak o vzdalenosti, jako o moralu:)... Proste z pasu se da kdykoliv slezt.:) Navic bez muziky je to fakt prace s mysli:). zase neni potreba to delat moc casto:).

    OdpovědětVymazat
  6. A takový další z mých úplně mimo dotazů: co to máš za trička, že jich tolik spotřebuješ?

    OdpovědětVymazat
  7. :), no ted uz si beru pekna funkcni bezecka tricka [moje nejmilejsi manzelka me presvedcila], takze v principu by "spotreba" mela byt mensi nez se starymi bavlnenymi.. Ale ve fitku u nas je celkem dost teplo a me je to po hodine neprijemne i v dobrem (ale silne propocenem) triku.. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jednoznačne se dá říct, že když už to člověk uběhne, tak ho to hrozně povzbudí. Moje osobní maximum v tomto odvětví je 140 nočních kol na ovále (28km; 2h20m). Celou dobu jsem se soustředil na tempo minuta na ovál, tj. 5 min/km a když jsem to doběhl, měl jsem z toho neskutečně dobrý pocit. Tvé 3 hodiny jsou mi výzvou. Tak ať ti to běhá!

    OdpovědětVymazat
  9. Machy, ty brdo! Kde se da behat pod strechou (vecer, rano) na ovale? Napis, jdu do toho s tebou! V patek bych potreboval delsi kus:).. nebo i do budoucna jako zalohu nez to roztaje:)...

    OdpovědětVymazat
  10. Jó, to bylo už loni v dubnu. Ovál je venkovní a sníh tu je. Ale klidně se k nám na Mostenegro stav :)
    Já jsem běžel naposled, když mě Leona vytáhla do Drážďan, od té doby trénuju výhradně psychicky ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Tento Machyho počin, kdy si hrál na sputnik, jsem chtěla vypíchnout a hle, vypíchl se sám :o)

    OdpovědětVymazat
  12. 140 byla oproti panu autorovi pěkná srabárna, to bych jich musel dát 180. Po 140-ti kolech jsem doběhl na kraj mapy a zřel jen "Hic sunt 12honzades"..

    OdpovědětVymazat
  13. Tak jako tak musel to byt dobry happening :)..

    OdpovědětVymazat
  14. ... no když si čtu jak jsi před pár lety trénoval na svoji první Brdskou 50ku ... nezbývá než se jít převléct a vyběhnout do tmy, zimy a kopců..ač se mi dnes vůůůbec nechce :-)

    RS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :).. vsak ono se musi postupne..:), tady je leden!!:)... Pozor na to.. jsi o mesic napred:).. Jinak se samozrejme tesim na Tvoje zazitky a prvni dojmy.. MSF! 12:)

      Vymazat

Zase jsem musel zapnout kontrolu spamu.. Omluva:)...